Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ live ..για τον Παύλο Σιδηρόπουλο


Απροσάρμοστοι... live για τον Παύλο Σιδηρόπουλο @ Κύτταρο, Αθήνα
01/12/2009

ΤΡΙΤΗ 1 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ live ..για τον Παύλο Σιδηρόπουλο

ΕΝΑΡΞΗ: 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €

Δύο βραδιές αφιερωμένες στον Παύλο..,
που κοντά δύο δεκαετίες μετά το χαμό του, η μορφή του και το έργο του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, που σε μια εποχή αποστείρωσης και επανάληψης, παρών, εμπνέει νέους δημιουργούς, φωτίζει δρόμους ακέραιους και αδιαπραγμάτευτους, προτάσσει το ένστικτο και τη φαντασία απέναντι στο εμπόριο και την ψυχρή λογική, γοητεύει ..και εν τέλει είναι τα λόγια του αυτά που θα μας κάνουν για άλλη μια φορά να αφήσουμε τη ζεστή μας γωνιά για το καθιερωμένο ραντεβού του Δεκέμβρη, για να ενώσουμε τη φωνή μας, απροσάρμοστοι παρέα με τους Απροσάρμοστους, τους μουσικούς και όχι μόνο συνοδοιπόρους του, τραγουδώντας –και- γι’ αυτόν, «όταν κάποιο βράδυ, θα σε ξυπνήσει απότομα η φωνή σου και δεις πως έχεις κάτι να μας πεις…»
..θα τα ..πούμε λοιπόν.. 1η και 2 Δεκεμβρίου, στο Κύτταρο..


ΚΥΤΤΑΡΟ
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

OI LAST DRIVE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ


Last Drive @ Κύτταρο Live, Αθήνα
28/11/2009

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Νοεμβρίου

LAST DRIVE

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (με μπύρα)
ΕΝΑΡΞΗ:22:00



OI LAST DRIVE ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ
ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι Last Drive εμφανίζονται ζωντανά στη σκηνή του club «Κύτταρο».

Η σχέση της μπάντας με τον συγκεκριμένο χώρο ξεκινάει από παλιά: Το χειμώνα του 1985, οι Last Drive έδωσαν εκεί μία από τις πρώτες συναυλίες τους μαζί με άλλες underground μπάντες της εποχής (Anti-Tropeau Council, Sex Beat, κ.ά.), ενώ το φθινόπωρο του 1986, λίγο μετά την κυκλοφορία του Underworld Shakedown, μοιράστηκαν τη σκηνή με τον Mick Blood, τραγουδιστή των Αυστραλών Lime Spiders. Ήταν μια εμφάνιση που τάραξε τα νερά της τότε αθηναϊκής ροκ σκηνής και έμεινε χαραγμένη στο μυαλό όσων την έζησαν.

Σήμερα, έπειτα από μία τρελή, θυελλώδη διαδρομή που διακόπηκε το 1994 για να ξεκινήσει και πάλι το 2007, 6 άλμπουμ που μίλησαν στην καρδιά της παγκόσμιας rock’n’roll κοινότητας, εκατοντάδες συναυλίες και κάμποσες περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και έναν καινούργιο δίσκο (Heavy Liquid) που χαρακτηρίστηκε ομόφωνα ως επάξια συνέχεια των παραπάνω, οι Drive επιστρέφουν στο club που έχει συνδέσει το όνομά του με την εναλλακτική έκφραση της μουσικής στην πόλη.

Η συναυλία γίνεται λίγο μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κοτσέλη με τίτλο 20.000 Miles Ahead: A Last Drive story από τις Νύχτες Πρεμιέρας. Το rockumentary αφηγείται την πορεία των Last Drive από το 1983 έως το 1994 και απέσπασε ευνοϊκά σχόλια.

Παράλληλα, μέσα στο Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει η έκδοση του Heavy Liquid σε βινύλιο από την ανεξάρτητη Inner Ear.

Το σετ των εμφανίσεων θα περιλαμβάνει κομμάτια από το Heavy Liquid, μία επιλογή από τους αγαπημένους δυναμίτες των Drive (ανάμεσα τους και τραγούδια που δεν έχουν ξαναπαίξει ζωντανά μετά την επανασύνδεσή τους), αλλά και μερικές διασκευές-έκπληξη.

Και τις δυο βραδιές στα decks του club θα βρίσκεται ο παλιός γνώριμος του συγκροτήματος d.j. Lo-Fi σε ένα special “Killer 45” d.j. σετ αποκλειστικά με σαρανταπεντάρια σινκλς? μια περιήγηση στο διαχρονικό αδαμαντωρυχείο του rock’n’roll.




ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ

3ήμερο Φεστιβάλ Κατά Του Aids

3ήμερο Φεστιβάλ Κατά Του Aids > Transistor, Rous, Callas, Ska Bangies @ Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
27/11/2009

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Νοεμβρίου

*** 3ήμερο Φεστιβάλ κατά του AIDS στο Σύνταγμα ***

Στα πλαίσια της 1ης Δεκεμβρίου, ημέρας κατά του AIDS, θα εμφανιστούν ζωντανά οι Transistor(Παρασκευή), ο Rous(Σάββατο), οι Callas και οι Ska Bangies(Κυριακή) με σκοπό να διασκεδάσουν αλλά και να αφυπνίσουν.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

GAD

Gad @ BaRouge, Αθήνα
26/11/2009

GAD
live@ BaRouge

Thursday, November 26th!

Tο δημοφιλές αγγλόφωνο σχήμα της electro-pop σκηνής θα εμφανιστεί την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου στο BaRouge!

Ναι, είναι στο στούντιο και γράφουν πυρετωδώς το νέο τους album. Ναι, δεν έχουν χρόνο ούτε για να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο του νέου τους δίσκου αλλά.. πάντα βρίσκουν χρόνο για...LIVE!

Με τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο, όπως το αγαπημένο των radio charts: The end of the road αλλά και με νέα, ανέκδοτα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στον επόμενο δίσκο τους, οι GAD υπόσχονται ένα μαγκνίφισεντ live show, με ιδιαίτερη έμφαση στις...λεπτομέρειες.

Groovy bass, head-banging drumming, μαγεία στα πλήκτρα, posh electric guitars και η χαρακτηριστική φωνή των GAD συνθέτουν το φόντο, ενώ κάτω από τα spotlights θέση έχουν πάντα οι fans!

Come…

BaRouge: Ανδρόνικου 4 & ζαφέρη, Pουφ-Γκάζι
Tηλ: 2103424994

Είσοδος + ποτό: 12 ευρώ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & The B-Movies ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Παύλος Παυλίδης & The B-Movies @ Σταυρός Του Νότου, Αθήνα
26/11/2009

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & The B-Movies ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
(Από Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη μέχρι 3 Δεκεμβρίου)

Εν μέσω της ηχογράφησης του καινούργιου του δίσκου, ο Παύλος Παυλίδης βγαίνει για λίγο από το studio για να μοιραστεί το νέο του υλικό με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει: ζωντανά.
Από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο Παύλος και οι μόνιμοι συνταξιδιώτες του B-Movies θα βρίσκονται στη Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούργια τους τραγούδια σε μια σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει για πέντε Πέμπτες και, εκτός από το μέλλον, θα ταξιδέψει όσους βρεθούν εκεί και στο προσωπικό παρελθόν του Παύλου Παυλίδη μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία του ως τραγουδιστή και συνθέτη.
Σε αυτό το συνεχή διάλογο του παλιού με το νέο, ο Παύλος προσκαλεί το κοινό που τον αγάπησε, τον στήριξε, αλλά και που δεν τον έχει ανακαλύψει ακόμα, να τον συνοδεύσει σε αυτή τη διαδρομή.
Οι B-Movies αποτελούνται από τους Τόλη Δεληγιάννη (μπάσο), Θανάση Τζίνγκοβιτς (κιθάρα), Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα) και Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα).

Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Τηλ.: 210 9226975

www.myspace.com/pavlospavlidis

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

DIAMANDA GALAS


DIAMANDA GALAS @ Θέατρο Παλλάς, Αθήνα
24/11/2009

DIAMANDA GALAS
Τα φιλιά σου είναι φωτιά

ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009, στις 21:00 μ.μ.

Η Diamanda Galαs, μία από τις πιο σπουδαίες καλλιτέχνιδες της εποχής μας, έρχεται και πάλι στο Παλλάς την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 μετά την sold out συναυλία που είχε κάνει το 2008 στον ίδιο χώρο.
Η φωνή της καλύπτει με ευκολία τέσσερις οκτάβες, ενώ η ίδια διαθέτει μία βαθιά παιδεία γύρω από την avant-garde σκηνή των τελευταίων 40 χρόνων και διατηρεί μία ιδιαίτερα τρυφερή σχέση με την Ελλάδα και τους θαυμαστές της.
Προκλητική, αμφιλεγόμενη, θεατρική, δραματική, σκληρή, κυνική, ωμή, επιθετική, οραματίστρια, η Diamanda Galαs σοκάρει το κοινό εδώ και περίπου τριάντα χρόνια.
Δανείζεται τον τίτλο της συναυλίας της από το τραγούδι του Μανώλη Αγγελόπουλου «Τα φιλιά σου είναι φωτιά», ενώ έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ειδικά για το Παλλάς με τραγούδια δικά της και Ελλήνων συνθετών που θα κρατήσει για έκπληξη εκείνη τη νύχτα.
Την εμπνέουν ποιητές και συνθέτες, δημιουργοί που έζησαν μακριά από τη χώρα τους. Και ακόμα, η σπουδαία ποίηση. O Αλεξανδρινός Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Βέλγος ιδιοσυγκρασιακός συγγραφέας, ποιητής και ζωγράφος Henri Michaux, o Paul Celan, μια από τις μεγαλύτερες φωνές της γερμανόφωνης ποίησης, ο Γερμανός συγγραφέας Ferdinand Freiligrath και ο μεγάλος ανανεωτής της περουβιανής ποίησης Cesar Vallejo.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 35, 40, 45, 50, 60, 70, 80 €


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Θέατρο Παλλάς - Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00 -20.00
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr

Τράπεζα Πειραιώς, στα μηχανήματα easypay, σε επιλεγμένα καταστήματα
Στη FNAC και στο Public

-

Ο Γ. Ρίτσος συνομιλεί με το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.


Αφιέρωμα Στο Γ. Ρίτσο - 100 Χρόνια Από Τη Γέννησή Του @ Art Gallery Cafe, Αθήνα
23/11/2009

Ο Γ. Ρίτσος συνομιλεί με το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Επιμέλεια κειμένων και αφήγηση Ν. ΜΑΥΡΙΔΗΣ - ΜΙΛΛΥ ΣΤΥΛΟΓΛΟΥ
Μουσική επιμέλεια, πιάνο Γ. ΠΑΥΛΑΚΟΣ
Τραγουδούν ΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΙΛΛΥ ΣΤΥΛΟΓΛΟΥ

art gallery café
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ
http://www.artgallerycafe.gr/program.asp
http://www.myspace.com/artgallerycafe

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν

Χειμερινοί Κολυμβητές @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
21/11/2009

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν για τρία διήμερα στην Αθήνα και στη μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ!
Αμέσως μετά το στούντιο όπου ηχογραφούν το νέο τους δίσκο και που πιστεύουν ότι θα προλάβουν να κυκλοφορήσουν πριν περάσει η χρονιά, οι Χειμερινοί Κολυμβητές επανέρχονται στη σκηνή της ΑΥΛΑΙΑΣ για τρία Παρασκευοσάββατα, 20-21 & 27-28 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου.
Θα παρουσιάσουν οπωσδήποτε τα τραγούδια αυτού του νέου δίσκου, ανάμεσα στα οποία τον εμπνευσμένο «Καφέ» του 100χρονου ακατάβλητου Σταύρου Καραμανιώλα (επιτέλους σε κυκλοφορία), το «Γιατί δεν πεθαίνεις, γιατί;» τo «Kατά γυναικών» και το «Αχαριστία τ’ όνομά σου είναι γυναίκα», το «Στελθ» και το «Καφέ αμάν» της Λάρισας, τον «Ύμνο των εντομοκτόνων» και πολλά άλλα, όπως πάντα, ανέκδοτα και δημοσιευμένα, κατά πώς τραβάει το κάθε βράδυ.
Χωρίς ντραμς, αν και θα το ήθελαν, προβαρισμένοι ένεκα στούντιο, με μπουζουκομπαγλαμάδες, κοντραμπάσα, πνευστά και πολλές φωνές και αυτοσχέδιες χορωδίες, χωρίς ανανεωτικές τάσεις και χωρίς πολλή πρωτοπορία, άπιστοι στο πάντα επίκαιρο πνεύμα του 40 ετών τραγουδιού του Giorgio Gaber «e la chiesa si rinnοva / per la nuova societΰ, / e la chiesa si rinnova / per salvar’ l’ umanitΰ» (και η Εκκλησία ανανεώνεται για τη νέα κοινωνία, και η Εκκλησία ανανεώνεται για να σώσει την ανθρωπότητα).
Δηλαδή μια απ’ τα ίδια. Όσοι γνωστοί προσέλθετε, γιατί βασικά οι Χειμερινοί Κολυμβητές περιμένουν να ξανασυναντήσουν για μια ακόμη φορά τους ίδιους και τους ίδιους Αθηναίους φίλους. Μπορεί να κανονιστεί και καμιά έκτακτη απογευματινή, για γενέθλια, αρραβώνες, επετείους ή ιατρικά συνέδρια.
Και θα είναι παρόντες σχεδόν όλοι, ο Κώστας Βόμβολος, ο Μιχάλης Σιγανίδης, ο Κώστας Σιδέρης, ο Χάρης Παπαδόπουλος, ο Θοδωρής Ρέλλος, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης, με προσθήκες το Δημήτρη Μυστακίδη και το Διονύση Ρούσσο στις κιθάρες αντί του Γιώργου Ταμκατζόγλου, που μετά από πολλά πολλά χρόνια δεν είναι πια μαζί τους.
Και οπωσδήποτε η Βάσω, ο Αντώνης, ο Άκης, η Μαρία, ο Νεκτάριος με την ωραία συνοδό του, ο Τάσος που απολύθηκε απ’ την κατασκευαστική του, o Κεχ αλλά και ο Sandro για να πουν μαζί το «Via del campo».

Τιμή εισιτηρίου: 15 €
Ώρα έναρξης: 22.30


Μουσική Σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15
Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Γιάννης Κούτρας, Αντώνης Μίτζελος, Μαρία Λουκά, Γεωργία Νταγάκη


Γιάννης Κούτρας, Αντώνης Μίτζελος, Μαρία Λουκά, Γεωργία Νταγάκη @ Κύτταρο Live, Αθήνα
20/11/2009

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 6 και 7 – 13 και 14 - 20 και 21

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ
/ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

Έναρξη 22:30 Είσοδος 15 € (με ποτό)


Ο Γιάννης Κούτρας, ο ερμηνευτής με τη δική του μεγάλη ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και ο Αντώνης Μιτζέλος, ο δεξιοτέχνης της κιθάρας και δημιουργός σημαντικών τραγουδιών των τελευταίων χρόνων, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα με κύρια χαρακτηριστικά του την ανατρεπτική διάθεση, το κέφι με τη ζωντάνια και την καλλιτεχνική ωριμότητα!

Μαζί τους δύο νέες καλλιτέχνιδες με αξιοσημείωτη μέχρι τώρα πορεία: η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μαρία Λούκα και η δεξιοτέχνις της λύρας Γεωργία Νταγάκη!

Όλοι μαζί, με τη συμβολή τεσσάρων αξιόλογων μουσικών, με την κιθάρα του Μιτζέλου και τη λύρα της Νταγάκη σε πρώτο πλάνο, επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι από τις συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι τις μεγάλες στιγμές της διεθνούς ροκ σκηνής και βέβαια τα κομμάτια της προσωπικής τους δισκογραφίας!


ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

JOE LOUIS WALKER

Joe Louis Walker @ Half Note Jazz Club, Αθήνα
19/11/2009

JOE LOUIS WALKER

Blues Legend

Ένας πραγματικός βιρτουόζος της κιθάρας, ένας μοναδικός τραγουδιστής που έχει γίνει διεθνής πρεσβευτής του Blues σε όλες τις ηπείρους.


HALF NOTE JAZZ CLUB
…μην χάσεις ούτε μισή νότα…
(Τριβωνιανού 17, Μετς)

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

"Oι Επισκέπτες" @ Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αθήνα
19/11/2009

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Του Πέτρου Ζούλια

βασισμένο στην νουβέλα του Henry James «Το στρίψιμο της βίδας»

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Υπάρχουν πιο πολλά σε γη και σε ουρανό, απ’όσα το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει..»
Σαίξπηρ, Άμλετ

«Το στρίψιμο της βίδας» του Henry James είναι η αφετηρία της φανταστικής λογοτεχνίας. Είναι η μήτρα για να γεννηθούν χιλιάδες στοχασμοί και συναισθήματα πάνω στο μεγάλο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι λογικό, τι είναι παράλογο, τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα; Μια ιστορία που μπερδεύονται τα παιδιά με τους ενήλικες, οι ζωντανοί με τους πεθαμένους, η αμαρτία με την αρετή. Μια ιστορία λοιπόν με απρόσμενους επισκέπτες η μήπως όχι και τόσο απρόσμενους ….
Το κείμενο απλό και ανοιχτό είναι ικανό να ταξιδέψει και να γοητέψει τον οποιοδήποτε. Επιδέχεται πολλές αναλύσεις και πολλές εκδοχές. Στρίβει και ξαναστρίβει τη δημιουργική σύλληψη και γεννά θεατρικά κείμενα, ταινίες, όπερες ως και κόμικς. Μ όλους αυτούς τους καρπούς μπροστά μας φτιάχνουμε τη δική μας νέα θεατρική εκδοχή φέτος για το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Τίτλος του έργου μας «Οι Επισκέπτες»: ένα σκηνικό ταξίδι που υπόσχεται αίσθημα, φαντασία και ανατροπή. Εδώ ότι φαίνεται δεν είναι. Εδώ σαν θέατρο μέσα στο θέατρο τα πρόσωπα υποδύονται ρόλους για να αντέξουν την αλήθεια του είναι τους. Μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη, η Ρένια Λουιζίδου, η Ολυμπία Σκορδίλη, ο Τάσος Αλατζάς, και ο Κωνσταντίνος Λαγός, η Σαββίνα Μαμνιόγλου και η Ναταλία Ανστικ. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια, η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, ο Γιώργος Γαβαλάς στα σκηνικά, η Αναστασία Αρσένη στα κοστούμια η Κατερίνα Μαραγκουδάκη στους φωτισμούς.
Σας περιμένουμε στο παράξενο, στοιχειωμένο πύργο του Μπλάι για να ξαναπούμε απ την αρχή μία παλιά ιστορία που αφορά στο χθες το σήμερα και το αύριο.

Παραγωγή: Κάτια Δανδουλάκη - Πολιτισμός & Επικοινωνία Α.Μανάφης-Ν.Χριστοδούλου

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Αφιέρωμα «Γιώργος Ζαμπέτας» στη ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ


Αφιέρωμα Στον Γιώργο Ζαμπέτα @ Μαγιοπούλα, Αθήνα
17/11/2009

Αφιέρωμα «Γιώργος Ζαμπέτας» στη ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ

Τρίτη 17 και 24 Νοεμβρίου


Η Χαρά Πομώνη και ο Γιώργος Βεντουζάς (αγαπημένος μαθητής του Γιώργου Ζαμπέτα) ερμηνεύουν μοναδικά, διαχρονικά τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα σε ένα αφιέρωμα στο ρεπερτόριο του μεγάλου μας συνθέτη.
Μαζί τους ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Αλτής με τη λαϊκή του ορχήστρα, ζωντανεύει βραδιές μπουζουκιού και γλεντιού.


ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ

Οδεμησίου 9 & Βρυούλων

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

210-7214934, 2107226616

Τρίτη 17 και 24 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Φεστιβάλ 2ης Γενιάς Μεταναστών @ Τεχνόπολις, Αθήνα
15/11/2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Διήμερο διεθνές φεστιβάλ της 2ης γενιάς μεταναστών με τίτλο “talking about MY GENERATION” διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ANCE (Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας για την υποστήριξη των λιγότερο ευνοημένων) με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2009 (Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης», Πειραιώς 100 Γκάζι).
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για το πρόβλημα ένταξης της δεύτερης γενιάς μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, καλλιτεχνών και μεταναστών 2ης γενιάς από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Ιορδανία, το διήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, θέατρο, προβολές, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια τέχνης, animation και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.
Συμμετέχουν οι: Apurimac, Χαρούλης, Haig Yazdjian, “Ιστορίες για κρουστά” με τον Βασίλη Βασιλάτο, MC Yinca, Te ver8et, Project 37, κ.α.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2η γενιά μεταναστών: Πολίτες χωρίς Δικαιώματα” που υλοποιείται από την ΜΚΟ ANCE με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Anna Lindh για τον διαπολιτισμικό διάλογο.

Ώρες λειτουργίας: 16.00 – 24.00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.ance-hellas.org, 210-8215343 & 210-8215044

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ-BABALU


Θεοδοσία Τσάτσου @ Κύτταρο Live, Αθήνα
12/11/2009

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ-BABALU

…και κάθε Πέμπτη

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € ΜΕ ΠΟΤΟ
ΕΝΑΡΞΗ: 22.00

Με μία απίθανη μπάντα, με τα καινούργια της κομμάτια από το νέο δίσκο, «Α ΓΑΠΗΣΟΥ» αλλά και τα παλιότερα.
ROCK διάθεση...funk/jazz/και ΜΠΛΟΥΖ-BLUES ήχοι

Τη Θεοδοσία Τσάτσου μια τη βρίσκουμε σε έναν "Ύποπτο Κόσμο", μία στη "Θάλασσα», μία στη "Λεωφόρο της Εύας", αλλά πάντα στο « Κόκκινο» και χωρίς "Ενοχές"!


ΚΥΤΤΑΡΟ
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

SugahSpank! - Από Τρίτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη

SugahSpank! @ Σταυρός Του Νότου, Club, Αθήνα
10/11/2009

SugahSpank! - Από Τρίτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη

Θυμάστε την Pam Grier? Η Πειραιώτισα SugahSpunk τολμάει να κάνει το πιο θυληκό hip-hop, funk show που έγινε ποτέ! Στο πρώτο μέρος θα εμφανιστεί με τη θρυλική μπάντα των Swinging Shoes, οι οποίοι αντικατέστησαν τα τύμπανα με...κατσαρόλες για να «βρούμε έναν πιο φυσικό ρυθμό!» ενώ στη συνέχεια και αφού η Sugah βγάλει το φόρεμα της και βάλει τη φόρμα της, τα γυαλιά της και τα αθλητικά της παπούτσια, θα τα «σπάσει» με έναν hot dj που θα τη συνοδεύει με λούπες και ήχους μεταμορφωμένους σε μουσική...
Αυτό δεν υπάρχει!

Cubana Bop

Cubana Bop @ Bacaro, Αθήνα
11/11/2009

Η αφρόκρεμα της αθηναϊκής Jazz σκηνής συγκεντρώνεται ξανά μετά από χρόνια για να δώσει στις Τετάρτες του Bacaro την ενέργεια των κουβανέζικης Jazz μουσικής

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ (sax), ΜΑΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ (trumpet), ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ (trombone), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΔΑΛΗΣ (piano), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (bass), ΚΙΚΙ (percussion), ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΠΕΛΟΣ (drums)


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

BACARO LIVE
Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11
Τηλ.: 210 3211882
bacaronline@gmail.com
http://www.myspace.com/bacarolive

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Χαϊνηδες


Χαϊνηδες @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
06/11/2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ

σ΄ ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τη Μικρασία από εκεί στην Ανατολή και πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Πλούσια ενορχήστρωση ώστε να συνοδεύει τα εκρηκτικά ηχοχρώματα, πάθος και μεράκι. Στίχοι για το νόημα και το νήμα της ζωής, για τα ανθρώπινα αισθήματα, για την ίδια την αλήθεια των πραγμάτων. Ένα ταξίδι που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, σιγοτραγουδάει την παράδοση και τη χρησιμοποιεί σα γέφυρα για να ενώσει το χθες με το σήμερα.

Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Δημήτρης Μπρέντας: πνευστά
Μιχάλης Νικολόπουλος: μπουζούκι, λαούτο
Συμμετέχει ο Τάκης Κανέλλος: drums

Τιμή εισιτηρίου: 15 €
Ώρα έναρξης: 22.30

Μουσική Σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15
Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

Όναρ + Lexicon Project

Όναρ + Lexicon Project @ Αρχιτεκτονική, Αθήνα
06/11/2009

ΌΝΑΡ
LEXICON PROJECT

Από Παρασκευή και Σάββατο 6 & 7 Νοεμβρίου και για δύο ακόμη εβδομάδες στην «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι

Οι Όναρ θα εμφανιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Νοεμβρίου, στην «Αρχιτεκτονική», στο Γκάζι, όπως και για τα δύο επόμενα Παρασκευοσάββατα σε μία κοινή εμφάνιση με τους Lexicon Project. Εξοπλισμένοι με καινούρια και παλιά τραγούδια έρχονται να μας ζεστάνουν, με ένα δυναμικό πρόγραμμα. Τραγούδια που μας κάνουν να σκεφτούμε, να ταξιδέψουμε και να αφεθούμε.
Οι Όναρ μέσα από τις δικές τους μουσικές φόρμες θα μας παρουσιάσουν τον κόσμο του LORCA, του Σαββόπουλου και των U2 δείχνοντας μας τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησαν τα δικά τους τραγούδια ενώνοντας παρόν και παρελθόν.
Στο πρόγραμμα θα τραγουδήσουν και κομμάτια από το νέο τους δίσκο, με τίτλο «Δε μπορώ να χαραμίσω άλλη ανάσα».
Οι Lexicon Project από την άλλη, υπόσχονται ένα πρόγραμμα δυνατό, με γρήγορο ρυθμό, ροκ ήχο, με στοιχεία από τη βρετανική κιθαριστική μουσική, αναμειγμένη με τον ελληνικό λόγο. Δεν θα λείψουν από τη βραδιά, τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο «Κυματισμοί», που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, αλλά και αρκετά αγγλόφωνα. Τα τραγούδια «Μια σκιά», «Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα» και «Ατέλειωτος Χειμώνας», έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού.

Αρχιτεκτονική: Πειραιώς 116 (δεξιά στον ΟΤΕ), Γκάζι

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΙΜΑΜ BAILDI


Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Imam Baildi @ Vox, Αθήνα
06/11/2009

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΙΜΑΜ BAILDI

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ VOX

Όλα αλλάζουν στο VOX. Και πρώτα απ’ όλα, ο ίδιος ο χώρος, που σχεδιάστηκε ξανά από τους Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη. Η σκηνή έρχεται στο κέντρο, γίνεται κυκλική και ο κόσμος συγκεντρώνεται γύρω της. Θεατές και τραγουδιστές νιώθουν ο ένας την ανάσα του άλλου.

Πάνω στον κύκλο της σκηνής συναντιούνται δύο κόσμοι. Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Ο ηλεκτρικός ήχος με την παράδοση. Τα τραγούδια που αγαπάμε με τους βαλκανικούς ρυθμούς και τις lounge ατμόσφαιρες. Το ένα τραγούδι μπαίνει μέσα στο άλλο, γίνεται είσοδος για το επόμενο. Επτά παθιασμένοι μουσικοί - όλοι της γενιάς των «20 και κάτι»- «διαβάζουν» διαφορετικά τη μουσική.

Κορύφωση της βραδιάς αποτελεί το «λαϊκό πρόγραμμα» το οποίο συνιστά μία νέα πρόταση διασκέδασης, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μουσική σκηνή της Αθήνας. Το μπουζούκι του Μανώλη Καραντίνη είναι εδώ, τα παλιά λαϊκά τραγούδια είναι εδώ, αλλά όλα μοιάζουν αλλιώς, καθώς οι Imam Baildi μιξάρουν ήχους και εποχές πάνω από τις μουσικές του Τσιτσάνη και του Ζαμπέτα, πάνω από τις φωνές της Δήμητρας και της Ελένης.

Αυτό το χειμώνα στο VOX όλα ακούγονται αλλιώς και όλα γίνονται σήμερα.


Παίζουν:
Χρήστος Αλεξάκης – keyboards, πιάνο, τρομπόνι
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος –τύμπανα
Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα
Στέλιος Κατσατσίδης – ακορντεόν
Κοσμάς Κοκκόλης – ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά
Λάμπης Κουντορόγιαννης – ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Μπουλντής – ηλεκτρικό μπάσο

Επιμέλεια Προγράμματος:
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Μωραΐτης

Σχεδιασμός χώρου – Σκηνογραφία: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Φωτιστή: Ειρήνη Σαμαρτζή
Ηχολήπτης Αίθουσας: Bάμβουκας Κώστας
Ηχολήπτης Σκηνής: Ηλίας Τριντής
Stage Manager: Γιάννης Ρούσσος


VOX
Ιερά Οδός 16
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3411000

Ώρα έναρξης:
Πέμπτη: 22.30
Παρασκευή – Σάββατο: 23.00

www.galani.gr
www.tsaligopouloueleni.gr

Παύλος Παυλίδης & The B-Movies


Παύλος Παυλίδης & The B-Movies @ Σταυρός Του Νότου, Αθήνα
05/11/2009

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & The B-Movies ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
(Από Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη μέχρι 3 Δεκεμβρίου)

Εν μέσω της ηχογράφησης του καινούργιου του δίσκου, ο Παύλος Παυλίδης βγαίνει για λίγο από το studio για να μοιραστεί το νέο του υλικό με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει: ζωντανά.
Από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο Παύλος και οι μόνιμοι συνταξιδιώτες του B-Movies θα βρίσκονται στη Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούργια τους τραγούδια σε μια σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει για πέντε Πέμπτες και, εκτός από το μέλλον, θα ταξιδέψει όσους βρεθούν εκεί και στο προσωπικό παρελθόν του Παύλου Παυλίδη μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία του ως τραγουδιστή και συνθέτη.
Σε αυτό το συνεχή διάλογο του παλιού με το νέο, ο Παύλος προσκαλεί το κοινό που τον αγάπησε, τον στήριξε, αλλά και που δεν τον έχει ανακαλύψει ακόμα, να τον συνοδεύσει σε αυτή τη διαδρομή.
Οι B-Movies αποτελούνται από τους Τόλη Δεληγιάννη (μπάσο), Θανάση Τζίνγκοβιτς (κιθάρα), Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα) και Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα).

Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210 9226975

www.myspace.com/pavlospavlidis
www.myspace.com/archangelmusicgr
www.stn.gr

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ στον πολυχώρο Pandou


Ανδριάνα Μπάμπαλη @ Pandou, Αθήνα
02/11/2009




Απο τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα η Ανδριάνα Μπάμπαλη με νεορομαντική διάθεση παίρνει τα τραγούδια του The Rose Tattoo και τα μεταφέρει live στο ιδανικό τους σκηνικό, στον ολοκαίνουριο πολυχώρο Pandou σου Ψυρρή.
Τραγούδια και ατμόσφαιρα 60's στην καρδιά της Αθήνας του 2010. Ένα πρόγραμμα στηριγμένο στο τελευταίο της album "The Rose Tattoo".

Μια σειρά σπουδαίων δημιουργών (Michel Mallory, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Γιαννίδης, Jack Brooks, Harry Warren, Νίκος Γούναρης, Antonio Carlos Jobim, Χρήστος Χαιρόπουλος, Cole Porter, Αττίκ, Τάκης Μωράκης, Sergio Endrigo, Σπύρος Περιστέρης) και ανάλογων τραγουδιών ερμηνευμένα απο την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ενορχηστρώσεις του Μίνου Μάτσα.
Και το πρόγραμμα δεν σταματάει εδώ.
Απο τον Elvis μέχρι την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, απο το Meglio Stasera μέχρι το "Ασ' το το χεράκι σου", μουσικές στιγμές απο τα 50's και τα 60's που λατρέψαμε ξαναζωντανεύουν αλλιώς, φοράνε τη ατμόσφαιρα της σημερινής Αθήνας και γίνονται επιχρωματισμένες μουσικές φωτογραφίες που θα παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα στον νέο Πολυχώρο Pandou στου Ψυρρή.

Βουτιά στα 50's και τα 60's μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη θα κάνουν:
Άκης Κατσουπάκης - Ενορχήστρωση, πλήκτρα
Μάρκος Παπασηφάκις - Κιθάρα, φωνή
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα, φλικόρνο, φωνή

Στην επιμέλεια του ήχου ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ..ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ


Η Σοφία Παπάζογλου, η σύγχρονη λαϊκή τραγουδίστρια που με την ξεχωριστή φωνή της έχει τραγουδήσει μια μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις, σε συνεργασία με τον σολίστα του ακορντεόν και συνθέτη Ντάσο Κούρτι και τον δεξιοτέχνη της κιθάρας Βασίλη Κετεντζόγλου παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «΄Ενα παράξενο ταξίδι».

Τον τίτλο αυτόν φέρει και ο δίσκος των τριών καλλιτεχνών με τραγούδια «κρυφά» όμως αγαπημένα όπου η Παναγία των Πατησίων του Μάνου συναντά τις Mοναχικές γιαγιάδες της Ελένης Βιτάλη, τα Περβόλια του Μίκη και η Πρωτομαγιά του Σαββόπουλου συνυπάρχουν με τον Κήπο του Σωκράτη Μάλαμα και το Παλιό μονοπάτι του Τσετίνη, ενώ το Un año de amor της Luz Cazal με το Cry me a river της Julie London δίνουν έναν ευρωπαικό αέρα στο cd.

Στην παράσταση η αγαπημένη ερμηνεύτρια με τους μοναδικούς σολίστες μπλέκουν τα παραπάνω τραγούδια με γνωστά κομμάτια από τη δισκογραφία τους αλλά και τραγούδια από τη λαϊκή μας παράδοση όπου καλλιτέχνες και κοινό δίνουν μαζί το τραγουδιστικό παρόν.