Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Το Mεγάλο Kύμα» στο Θέατρο 14η Μέρα στις 12 Νοεμβρίου 2017




H θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο Κύμα» κάνει την έναρξή της στο Θέατρο 14η Μέρα στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Στα 60’ του συμβατικού χρόνου της η αφηγηματική δράση ανήκει στην ηλικιωμένη κυρία του θεάτρου και στον νεαρό νοσηλευτή της, οδηγώντας τους στην μέθεξη.

«Το Μεγάλο Κύμα» είναι μια άχρονη αλληλεξαρτώμενη ανταλλαγή μεταξύ του αρχετυπικού αρσενικού και θηλυκού πόλου. Ένα τίμιο δούναι και λαβείν ανάμεσά τους, που εξισώνει τους ρόλους, και τους ωθεί στην υπέρβαση, προσεγγίζοντας ψυχικά το αιώνιο και το άχρονο. Η ομορφιά, η δύναμη, η εξουσία, η αγάπη, τα «πρέπει» βουλιάζουν, βυθίζονται και αναζητούν εκ νέου τον ρόλο τους με κατεύθυνση προς την απελευθέρωση. Ζητούμενο; Η αποδοχή της ολότητας μέσα από την μεταμορφωτική δράση των αισθήσεων και του ασυνείδητου.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Τίτος Λίτινας: «Το Mεγάλο Kύμα» είναι μια γέφυρα μεταξύ δύο δυνάμεων: του αρσενικού και του θηλυκού. Η κατανόηση της αλληλεξάρτησης των δύο αυτών δυνάμεων επιτυγχάνει την υπέρβαση του φύλου και επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά στο ζητούμενο: την ανθρώπινη ύπαρξη. Η παράσταση είναι ο λόγος της Τ. Τζήλιου. Θέλοντας να τον αναδείξω, υπογράμμισα τα βασικά του στοιχεία και τον ανήγαγα στον συμβολισμό, στις αισθήσεις και στον τρόπο που καταγράφεται – εντός μας – η κατάσταση του ονείρου. Όμως οι φάσεις της αύξησης, της φθίσης και της φθοράς που διαδραματίζονται στο έργο – και συνοδεύουν το καθετί – μας κρατάνε γαντζωμένους στην πραγματικότητα. Έτσι δημιουργείται ένα μεταίχμιο ονείρου και πραγματικότητας. Θεάτρου και ζωής. Αρσενικού και θηλυκού.

Σε αυτήν την ενδιάμεση κατάσταση επιθυμούμε να βρεθεί το συναίσθημα και να παρασυρθεί από το μεγάλο κύμαι».

Συντελεστές:
Κείμενο: Τζωρτζίνα Τζήλιου
Σκηνοθεσία: Τίτος Λίτινας
Κίνηση: Μαρία Αγγέλου
Μουσική Σύνθεση: Νικόλας Καρίμαλης (Ράζασταρρ)
Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος,
Παίζουν: Λίζυ Ξανθοπούλου,Τίτος Λίτινας.
Φωτογραφίες: Βιβή Δασκαλοπούλου

INFO
Θέατρο 14η Μέρα, Καλλιρόης 10, Αθήνα ΤΚ 11743
Από 12 Νοεμβρίου 2017
Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00
Κρατήσεις θέσεων: 210 9210077
Πρόσβαση: Μετρό: στάση Ακρόπολη, Τραμ: στάση Βουλιαγμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: