Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

2o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet feat. Tore Brunborg 07.12.2012 21.00


Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση - Αθήνα

Οι Έλληνες μουσικοί συνδιαλέγονται με μεγάλα ονόματα της σκανδιναβικής τζαζ σκηνής.
Το δεύτερο Πανόραμα της Ελληνικής Τζαζ σκηνής επιμένει στο σκεπτικό της εξωστρέφειας του ελληνικού πολιτιστικού αγαθού. Εν προκειμένω της μουσικής και της τζαζ, όπως αυτή υπηρετείται από τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχήματα που υπάρχουν πια στη χώρα μας.
Μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς όπου τρία ελληνικά συγκροτήματα (Trilogia, Mode Plagal, Χάρης Λαμπράκης Quartet) συναντήθηκαν, σε τρεις ξεχωριστές συναυλίες, με σημαντικούς μουσικούς της Μεσογείου (Gilad Atzmon, Majid Bekkas, Andrea Romani), το φετινό Πανόραμα δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες μουσικούς που επελέγησαν να συνομιλήσουν με σπουδαίους σολίστες από τη βόρεια Ευρώπη και ειδικότερα από τη σκανδιναβική τζαζ σκηνή, ίσως την πιο ενδιαφέρουσα της Ευρώπης στις μέρες μας.
Έτσι, στην πρώτη συναυλία (7 Δεκεμβρίου), το κουαρτέτο του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου θα συναντηθεί με τον σαξοφωνίστα Tore Brunborg. Την επόμενη μέρα, οι Human Touch θα συνομιλήσουν με τον κιθαρίστα Teemu Viinikainen και την τρίτη βραδιά το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη θα φιλοξενήσει στη σκηνή της Στέγης τον σαξοφωνίστα Mikko Innanen.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Έβανς
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet
feat. Tore Brunborg
7 Δεκεμβρίου 2012
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος συγκαταλέγεται στους καλύτερους τρομπετίστες της νέας γενιάς στην ελληνική τζαζ σκηνή. Εξαιρετικά ώριμος συνθέτης και δεινός αυτοσχεδιαστής, παρά το νεαρό της ηλικίας του (γενν. 1981), μετράει ήδη πάμπολλες συμμετοχές σε ελληνικά τζαζ πρότζεκτ. Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Perfumed Dreams (2008) ήταν αρκετό για να τον φέρει στο προσκήνιο με αξιώσεις, όπου ξεχωρίζει για το λυρικό και ταυτόχρονα δυναμικό παίξιμό του, ενώ η νέα του δουλειά είναι πάνω στη μουσική των Pink Floyd.
O Τόρε Μπρούνμποργκ, γεννημένος στη Νορβηγία το 1960, είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σκανδιναβικής τζαζ. Με πλούσια δισκογραφία ως leader και σολίστας, έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό στυλ που διακρίνεται για τη στοχαστική διάθεση και το λυρισμό. Μετά από συνεργασίες του –με τους θρυλικούς πια Masqualero, τη Rita Marcotulli, τον Billy Cobham, τον Lars Danielsson, τον Kjetil Bjerkestrand– συναντιέται τώρα με τον Πολυζωγόπουλο και το κουαρτέτο του, με στόχο ένα μουσικό πάντρεμα Βορρά-Νότου.
Ο Μπρούνμποργκ βρίσκεται σε κορυφαία στιγμή της καριέρας του με εντυπωσιακές συμμετοχές στα άλμπουμ Restored, Returned του Tord Gustavsen, Third Round του Manu Katche και Remembrance του Ketil Bjornstad.
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, φλικόρνο
Κωστής Χριστοδούλου: πιάνο, πλήκτρα
Βασίλης Στεφανόπουλος: κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα
Guest
Tore Brunborg: σαξόφωνο

Οι συναυλίες δίνονται στη Μικρή Σκηνή
Εισιτήρια για την κάθε συναυλία: 18 € | Μειωμ. 10 €

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.
Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.
Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ 
και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ 
τα καταστήματα PUBLIC
τα καταστήματα ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
και τα μηχανήματα Easy/Pay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: