Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κορώνης 25.08.2011



Παναγία Ελεήστρια - Κορώνη



Η Κορώνη εισέρχεται στο χάρτη των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεσσηνίας, με την εμπειρία και τις επιλογές των προηγούμενων ετών από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, προτείνοντας μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική πρόταση σε τοπικό και πέραν αυτού επίπεδο.

Το συναυλιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιά όπερας, επιλογές από το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου, λάτιν ρυθμούς, σύγχρονες κλασικές μελωδίες και παραδοσιακές νότες, με την επιδίωξη να έρθει το μουσικόφιλο κοινό σε ακόμη μεγαλύτερη -και πιο ωφέλιμη- επαφή με ποικίλες ηχητικές φόρμες που επιβεβαιώνουν την εκφραστική δύναμη της μουσικής.

Τη μουσική στις υπώρειες του κάστρου (το ειδυλλιακό αλσύλλιο της Παναγίας Ελεήστριας) θα συνδράμουν εκδηλώσεις από τις άλλες τέχνες. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κορώνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αναβίωση ξεχασμένων εορταστικών εθίμων της περιοχής, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και απαγγελίες ποίησης.

Οι «Βραδιές Πολιτισμού στην Κορώνη» πλαισιώνονται από σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού, προερχόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Γνώμονας παραμένει η πνευματική και καλλιτεχνική ανέλιξη της Κορώνης με εγνωσμένα ποιοτικά κριτήρια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μέσα από την εφημερίδα «Δράση της Κορώνης» και θα είναι άμεσα προσβάσιμο στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας www.korone.gr μετά την 1 Αυγούστου.



- 25 Αυγούστου, «Παναγία Ελεήστρια»

J.S. BACH-Variations Goldberg, version D. Sitkovetsky pour violon, alto et violoncelle Aria-Variations1-15- Aria.
W.A. MOZART- Quatuor en Do KV 171 pour flûte et trio à cordes. Allegro-Thema con variazioni.
G. VACALOPOULOS-Quatuor Grec. Scènes Pittoresques pour flûte, violon, alto et violoncelle

Παίζουν οι:
Liliane Jaques φλάουτο, Saskia Filippini βιολί, Daniel Morice άλτο, Scott Terzaghy, βιολοντσέλλο

Piano Duet e²

Δεν υπάρχουν σχόλια: