Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ & ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ



Μαρία Λούκα, Θοδωρής Κοτονιάς, Μακρινά Ξαδέρφια @ Δημοτικό Σχολείο Σκούρας, Λακωνία
29/08/2010

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ & ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ

Συναυλίες Καλοκαίρι 2010
Μετά από την πρώτη πολύ επιτυχημένη στάση τους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για “Διακοπές στο Γκάζι” η Μαρία Λούκα, ο Θοδωρής Κοτονιάς & τα Μακρινά Ξαδέρφια συνεχίζουν τις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα με 2 συναυλίες.

Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010, Ώρα 21.00, στο “Καφενείον Αστικόν”, στον Ποταμό, στα Κύθηρα.
Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010, Ώρα 21.00, στο Δημοτικό Σχολείο Σκούρας, Δήμου Θεραπνών στη Λακωνία (14χλμ από τη Σπάρτη).

Οι νέοι αποδεικνύουν πως τα καλά τραγούδια χωράνε παντού.
Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα Μακρινά Ξαδέρφια για πρώτη φορά θα συναντήσουν στη σκηνή τη Μαρία Λούκα, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Το προσωπικό ρεπερτόριο της Μαρίας από τους δίσκους “Καλημέρα” και “Ιστορίες” μπλέκεται με τα τραγούδια των Μακρινών Ξαδερφιών με μια διάθεση για παιχνίδι, εξερεύνηση και διασκέδαση. Αγαπημένα τραγούδια, ηλεκτρικός ήχος και ευρύτητα ρεπερτορίου, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα διασκέδασης και ανάτασης.
Επιλογές από Ν. Παπάζογλου μέχρι Χατζιδάκι και από Τρύπες μέχρι Ray Charles μπλέκονται σε μια παράσταση γεμάτη ηλεκτρισμό, κέφι και συναίσθημα.
Τη Μαρία Λούκα τη γνωρίσαμε από τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Γ. Μαρκόπουλος, Ε. Βιτάλη, Μ. Πασχαλίδης, Χ. Θηβαίος, Σ. Μάλαμας, Γ. Χαρούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Μ. Λιδάκης κ.α.). Αλλά η νεαρή καλλιτέχνης μας απέδειξε τις δυνάμεις της και το ταλέντο της και όταν πράττει μουσικά μόνη και ως συνθέτρια και ως στιχουργός. Με “αέρα” παλιάς τραγουδίστριας, σεμνή και διακριτική, μαγεύει το κοινό με την καθαρή φωνή της αλλά και την ευθύτητα των συνθέσεων και ερμηνειών της.
Τα Μακρινά Ξαδέρφια είναι ένα σύνολο μουσικών με εντελώς διαφορετικές μουσικές «καταγωγές» και προτιμήσεις.
Με τρεις αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες με ονόματα όπως αυτά των Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Αχαλινωτόπουλου, Σ. Σινόπουλου, Χ. Θηβαίου, H. Yazdjian, Μ. Κανά, Ψαραντώνη, Μ. Νικολούδη, κ.α. μας προτρέπουν να δούμε τη “Φωτεινή Πλευρά της Ζωής” – μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε (διασκευή του γνωστού "Always Look At The Bright Side Of Life" με τη συμμετοχή των Θ. Αθερίδη, Σ. Παπαδόπουλου, Α. Καφετζόπουλου, Γ. Ψαριανού) και να νοιώσουμε την “Άνοιξη” (τραγούδι που ερμήνευσε η Γλυκερία με τον Δ. Ζερβουδάκη).

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
“Καφενείον Αστικόν”, Ποταμός, Κύθηρα.

Ώρα: 22.30
Τηλ. 27360 33141

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Δημοτικό Σχολείο Σκούρας, Λακωνία
Ώρα 21.00

Τηλ. 27313 61500
(Οργάνωση: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας, Δήμος Θεραπνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: