Τρίτη 20 Απριλίου 2010

TRAVEL MIND SYNDROME / NO PROFILE


Travel Mind Syndrome, No Profile @ 6 D.O.G.S., Αθήνα
21/04/2010

TRAVEL MIND SYNDROME / NO PROFILE

6 D.O.G.S.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ @ 22.00

Δύο συγκροτήματα που αναδείχτηκαν τους προηγούμενους μήνες από το Jumping Fish της COSMOTE, οι TRAVEL MIND SYNDROME και οι NO PROFILE εμφανίζονται μαζί στο 6 D.O.G.S. την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 22.00.

Από το East Acton του Λονδίνου στην Αγία Παρασκευή, οι TRAVEL MIND SYNDROME, εγκαινίασαν με βρετανικό αέρα τη νέα χρονιά για το Jumping Fish, με το τραγούδι του μήνα Ιανουαρίου “Breeze of Light”.
Με ιστορία που μοιράζεται ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, άρχισαν να δίνουν το παρών στην εγχώρια alternative indie rock σκηνή από το 2006. Βασικό χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι η μίξη πολλών διαφορετικών στοιχείων με ιδιαίτερη έμφαση στην μελωδία, έχοντας επιρροές από Muse, Kasabian και Coldplay. Από τα πρώτα τους κιόλας βήματα κατάφεραν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της ανεξάρτητης εταιρείας Sound of Everything με την οποία το 2006 κυκλοφόρησαν το κομμάτι "Amused" μέσα από την συλλογή "Hellectronic" και ένα χρόνο αργότερα τα κομμάτια "Donna" και "Emegrency Exit" μέσα από τη συλλογή "City Campers".
Στα τέλη του 2007 μετακόμισαν στο Λονδίνο όπου έκαναν αρκετές εμφανίσεις σε διάφορα venues της αγγλικής πρωτεύουσας αρχίζοντας να κερδίζουν αρκετά καλές κριτικές. Αρχές του 2009 κυκλοφόρησαν το "Donna" σαν single στο iΤunes και ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως BBC Scotland, Island FM, BBC Newcastle κ.ά. το συμπεριελάβαν στις playlists τους. Το συγκεκριμένο κομμάτι παρουσιάστηκε και από τον Tom Robinson στην εκπομπή του στο BBC Radio 6. Κομμάτια τους ακούστηκαν σε ελληνικά ραδιόφωνα και στην τηλεοπτική σειρά "Σε Eίδα" καθώς και στο show So Υou Τhink Υοu Can Dance".
Σήμερα βρισκονται και πάλι στην Αθήνα όπου και ετοίμασαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο "East Acton to Saint Friday", τίτλος που περιγράφει τη μέχρι τώρα πορεία τους και το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Οι NO PROFILE πήραν το μαζικό βάφτισμα του κοινού στο Schoolwave to 2006 απ' όπου και κέρδισαν τους πρώτους φανατικούς οπαδούς. Έκτοτε προσπαθώντας να κερδίσουν περισσότερα βλέμματα πάνω τους, αποφάσισαν να σκοτώσουν το χρόνο τους παίρνοντας μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό Φίλιππος Νάκας(2008). Χωρίς να το πολυκαταλάβουν κέρδισαν το ...πρώτο βραβείο και μαζί με αυτό ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Sony Music.

Και έτσι φτάσαμε στο “The Bitter”, το πρώτο επίσημο single, κομμάτι του μήνα Δεκεμβρίου για το Jumping Fish και ταυτόχρονα την πρώτη γεύση από το επερχόμενο album τους. Με τη συμμετοχή της Ιφιγένειας Άτκινσον (τέως των Film), οι No Profile μας βάζουν στην πρίζα...σε παραγωγή του Greggy K (νυν των Matisse).

Όσο για το προαναφερθέν album, έχει ήδη κυκλοφορήσει από τη Sony Music με τον τίτλο “High Society”.

Six D.O.G.S. | Αβραμιώτου 6-8 |Μοναστηράκι| Είσοδος 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: