Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Coti K, Veliotis, Lee Patterson


Coti K, Veliotis, Lee Patterson @ -, Αθήνα
01/07/2009

Ο Οπτικοακουστικός Κύκλος ανοίγει φέτος για το Φεστιβάλ Αθηνών με μια σειρά παραστάσεων που κινούνται πέρα από τον καθιερωμένο χώρο των ηχητικών-οπτικών performances. Οι παραστάσεις του οπτικο-ακουστικού κύκλου αντλούν τη θεματολογία τους από το πολύβουο και αεικίνητο χάος της κοινωνίας της πληροφορίας.

Σε τρεις ξεχωριστές βραδιές, οι drog_A_tek, οι οποίοι συμμετείχαν και πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών με το δρώμενο Indust_Real Evol_ution, ο coti k., γνωστός για τη δισκογραφική του δουλειά, αλλά και για το σχεδιασμό του ήχου στην παράσταση Μήδεια του Δ. Παππαϊωάνου, ο διεθνώς αναναγνωρισμένος τσελίστας Νίκος Βελιώτης, ο Βρετανός sound artist Lee Patterson, ο οποίος επίσης έχει κάνει διεθνή καριέρα, και οι The erasers που συμμετείχαν με μια live cinema performance στη φετινή απονομή κρατικών βραβείων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους sancho & biomass, οι οποίοι αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά σχήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, αναζητούν μέσω της performance Οπτικοακουστικός Κύκλος μια νέα ηχητική-οπτική διάλεκτο, ως ένα φαινόμενο γύρω από το οποίο διαστρωματώνονται αναρρίθμητες δυνατότητες για την παραγωγή-θέαση-ακρόαση του συγκεκριμένου έργου.



Τετάρτη 01/07/09 - Coti K, Veliotis, Lee Patterson

Στην πρώτη τους συνεργασία, οι τρεις διεθνείς καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο perfomative installation (παράσταση-εγκατάσταση), το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Μουσική σύνθεση – Ηχητικές κατασκευές: Coti K., Νίκος Βελιώτης, Lee Patterson
Σχεδιασμός βίντεο εγκατάστασης: Θάνος Ευγενίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Διονύσης Ευθυμιόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Εμμανουήλ Κουτσουρέλης

Το Performative Installations σπάει τη διπολική σχέση θεατών - ερμηνευτών χρησιμοποιώντας έναν ενιαίο χώρο όπου συνυπάρχουν η ακουστική εγκατάσταση, το κοινό και οι περφόρμερ. Ο ήχος ως δόνηση, ταλάντωση, αλλά και κίνηση λειτουργεί ταυτόχρονα ως μία αφήγηση χωρίς λέξεις, που μας οδηγεί στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων του ως μέσο και μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με την ηχητική-οπτική εμπειρία.

Οι Coti K., Νίκος Βελιώτης, Λη Πάττερσον, συνοδοιπόροι στα μονοπάτια των ψηφιακών τοπίων μας κοινωνούν τις ακουστικές αναζητήσεις τους.

Παραγωγή: Audio Visual Alphabet

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 10 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: