Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μύρωνας Στρατής, Ησαϊας Ματιάμπα, Παναγιώτης Τσακαλάκος 01.06.2012




Maison Crystal - Θεσσαλονίκη


Μετά τις δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και την εξαιρετικά θερμή υποδοχή του κοινού, η πιο feelgood νεανική παρέα ταξιδεύει ξανά για ένα μοναδικό live στο Maison Crystal, την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και όλοι μαζί, ανακαλύπτοντας τις κοινές μουσικές τους αγάπες, ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει την soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει την disco, οι τρεις τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές, με απώτερο σκοπό να μην μείνει κανείς… καθιστός! Αν κάποιος αναρωτιέται τι κοινό έχει ο Prince με τα «Ξύλινα Σπαθιά», ο Λάκης Παπαδόπουλος με την Rihannaκαι ο David Guetta με τους «Onirama» οι αποστομωτικές απαντήσεις βρίσκονται στην σκηνή του Maison Crystal! Επίσης αν αναρωτιέται κανείς τι κοινό έχει ο λαμπερός Μύρωνας Στρατής, ο οποίος έχει υπογράψει το πιο πολυακουσμένο τραγούδι της δεκαετίας και μια σειρά ακόμη επιτυχίες που επαναπροσδιόρισαν τον ελληνικό «pop-rock» ήχο, με τον πιο ολοκληρωμένο, χαρισματικό, performer-τραγουδιστή-χορευτή Ησαΐα Ματιάμπα και τον νικητή του «Greek Idol» αλλά και έτοιμο για δικό του ξεκίνημα στη δισκογραφία Παναγιώτη Τσακαλάκο, οι επίσης αποστομωτικές απαντήσεις στην σκηνή του Maison Crystal.

Θάνος Ανεστόπουλος 31.05.2012 22.00




Floral - Αθήνα


Η επιστροφή του Θάνου Ανεστόπουλου στα αγαπημένα του Εξάρχεια σε συνδυασμό με την κυκλοφορία ενός υπέροχου πολυαναμενόμενου άλμπουμ.
Συνοδοιπόροι του σε αυτή τη γιορτινή μουσική σύναξη οι: Νίκος Γιούσεφ (μουσικό πριόνι, μπάσο), Τηλέμαχος Μούσας (θέρεμιν, ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), Θάνος Ανεστόπουλος (φωνή-κιθάρα).

Μιχάλης Τζουγανάκης 30.05.2012 21.00




Μύλος Club - Θεσσαλονίκη


Μιχάλης Τζουγανάκης …εκεί που το πάθος συναντά τη δύναμη και τη δεξιοτεχνία ξεκινά η ιδιαιτερότητα του τραγουδιστή και σολίστα του λαούτου… Ο σημαντικοτερος λαουτιερης της κρητης που ενωσε την παραδοσιακη Κρητικη μουσικη με την συγχρονη και εκανε τους νεους να την γνωρισουν και να την αγαπησουν.
e-ticket (10€): http://thessticket.eventbrite.com//

Παύλος Παυλίδης & B-Movies 31.05.2012




Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Αθήνα


Μετά από 2 εξαιρετικές εμφανίσεις στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο", που εξέπληξαν όλους όσους βρέθηκαν εκεί, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους.
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας παρουσιάσουν το Σκοτεινό Θάλαμο. Ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα το οποίο θα στηρίζεται κυρίως στις μπαλάντες και τα ορχηστρικά κομμάτια του Παύλου Παυλίδη.
Οι B-Movies είναι οι : Αποστόλης Δεληγιάννης (Μπάσο) Αλέκος Σπανίδης (Τύμπανα) Ορέστης Μπενέκας (Πλήκτρα) Θανάσης Τζίνγκοβιτς (Ηλεκτρική Κιθάρα)

Είσοδος: 10 Ευρώ (Μπαρ) – 15 Ευρώ (Τραπέζι)

Νατάσσα Μποφίλιου 30.05.2012 21.00




Principal Club Theater - Θεσσαλονίκη


Μετά την πρόσφατη sold out συναυλία στο Principal Club Theater, οι “Μέρες του Φωτός”, η νέα, πολυσυζητημένη παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Κακλέα, ανεβαίνει για μία ακόμα βραδιά στη Θεσσαλονίκη! Την Τετάρτη 30 Μαϊου και πάλι στο Principal Club Theater!
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, δύο χρόνια μετά τα “Εισιτήρια Διπλά” επιστρέφουν με τις “Μέρες του Φωτός”: ένα νέο, διπλό κύκλο τραγουδιών για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας.
Οι “Μέρες του φωτός” είναι τα δύο πρόσωπα μιας γενιάς που πλησιάζει τα τριάντα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι το πέρασμα προς την ενηλικίωση, το φως μετά το σκοτάδι.
Όλα όσα μας δημιούργησαν, όλα όσα αγαπήσαμε κι όσα κρατάμε από το παρελθόν, συναντιούνται με αυτά που περιμένουμε και ελπίζουμε για το μέλλον: Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο.
Μία παράσταση – γιορτή, για αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται....
Ο δίσκος «Μέρες του Φωτός» κυκλοφορεί σύντομα από την Sony Music
Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής Τσέλο: Άρης Ζέρβας Βιολί: Δημήτρης Κουζής
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Εισιτήρια: 13€ μπαρ, 15€ τραπέζι + 7€ ελάχιστη κατανάλωση
Πληροφορίες, Κρατήσεις: 2310.428088

Φίλιππος Πλιάτσικας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη 30.05.2012




Δημοτικό Κηποθέατρο - Αλεξανδρούπολη


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι και θα συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Συνεργασίες με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, εντός και εκτός συνόρων, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το καλλιτεχνικό κάδρο του Φίλιππου Πλιάτσικα.
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Ελληνικής δισκογραφίας έχοντας κάνει πλατινένιες πωλήσεις και στα τρία προσωπικά album της και sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η φωνή της, η ερμηνεία της, οι συνεργασίες της τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες, το ήθος της και η σκηνική της παρουσία την έκαναν να θεωρείται η σημαντικότερη τραγουδίστρια της νέας Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Φέτος ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ξανασυναντάει τους φίλους του σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε 3 album “Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες”, “Στίλβη” και “Omnia” αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές “Είπα στους φίλους μου” και “Προσοχή στο κενό”.
“Ανοίγονται οι δρόμοι με μουσικές και τραγούδια, ξεκινάει το ταξίδι, μια διαδρομή και ένα ευχαριστώ ολόκληρο για όλους όσους θα είναι εκεί. Η μουσική δε είναι μια ύπαρξη η ίδια, αλλά εμπειρία και δραστηριότητα. Η κίνηση προς την εμπειρία είναι επιλογή. Η επικοινωνία είναι επιλογή. Κάθε έξοδος είναι επιλογή.
Καλό μας ταξίδι Φίλιππε στο μεγάλο ποτάμι της δημιουργίας που φέρνει και από τις δυο του όχθες, μια παραμυθένια ιστορία.”
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
“Στίλβη, είναι η θαμπή λάμψη των αστεριών που το φώς τους ταξιδεύει για χρόνια μέχρι να φτάσει στα μάτια μας. Ένα τέτοιο ταξίδι στο χρόνο αποφασίσαμε να κάνουμε φέτος το καλοκαίρι με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.
1.“Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες”, (1996)
(Τώρα μη μιλάς η Ευρώπη είναι από πάνω σου)
2.“Στίλβη” (1998)
(Η θαμπή λάμψη των αστεριών και το ταξίδι της στο χρόνο)
3."Omnia"
(Σημαίνει όλα. Οι πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, ένα κλάμα, ένα γέλιο, η δυστυχία, η ευτυχία, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο).
Τα άλμπουμ αυτά θα παιχτούν αυτόνομα για να μας θυμίσουν όλες τις σημαντικές ή τις ασήμαντες μέρες που συνδέσαμε με τα λόγια και τις μουσικές τους, αλλά και να ανακαλύψουμε αν έχουν κάτι καινούργιο να μας πουν.
Φυσικά θα συμπεριλάβουμε και τραγούδια από την πρόσφατη προσωπική μας δισκογραφία, απ’ το άλμπουμ «Είπα στους φίλους μου…» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και απ’ το δικό μου «Προσοχή στο κενό», που είναι απαραίτητα για την σύνθεση των θεματολογικών ενοτήτων της παράστασης αυτής.
Θέλω να πω ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμο για μένα που την επαναπροσέγγιση αυτών των φορτισμένων συναισθηματικά άλμπουμ τη μοιράζομαι με την Ελεωνόρα, που είναι φίλη μου αγαπημένη και έρχεται σ’ αυτό το ταξίδι να καταθέσει τη βελούδινη φωνή της, αλλά πολύ περισσότερο την ξεκάθαρη ψυχή της…
Καλή ακρόαση λοιπόν και θα τα πούμε στις συναυλίες…”
Φίλιππος Πλιάτσικας
Στο πρώτο μέρος αυτού του ταξιδιού ο Φίλιππος και η Ελεωνόρα θα βρεθούν σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη στις 30 Μαΐου και θα συνεχίσουν στην Κομοτηνή, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Γιάννενα για να έρθουν στον Πειραιά, στο Βεάκειο και λίγο αργότερα, στα μέσα Ιουλίου, στο θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα, αφού προηγουμένως δώσουν μία μεγάλη συναυλία στην Λευκωσία, στην Κύπρο.
ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
+ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΦΕΤΖΗ
Βενιζέλου 41
Τηλ.: 25510 23050

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Θάνος Ανεστόπουλος 25.05.2012 21.00

PassPort - Πειραιάς Θάνος Ανεστόπουλος Ο Θάνος Ανεστόπουλος, μετά από τις πολύχρονες ανθοφορίες ενός μεγάλου ταξιδιού με τα Διάφανα Κρίνα, χαράζει την δικιά του μουσική διαδρομή στα εγχώρια μουσικά πράγματα, με την πρώτη προσωπική δουλειά του που φέρει τον τίτλο «Ως Το Τέλος» και κυκλοφορεί από την Inner Ear σε βινύλιο και cd στο label του Εξώστη. Την Παρασκευή 25 Μαΐου, ο Θάνος Ανεστόπουλος κατεβαίνει στη γειτονιά του Πειραιά, για να δώσει μια μοναδική συναυλία στο Passport. Μαζί με τον Θάνο Ανεστόπουλο, «Ως το τέλος» και σε δύσκολους καιρούς συνοδοιπόροι, φίλοι και συνεργάτες, ο Μανώλης Αγγελάκης και ο Στάθης Ιωάννου θα παρουσιάσουν στη σκηνή την ακουστική/ατμοσφαιρική πλευρά του δίσκου, ενώ η «οργισμένη»/ηλεκτρική πλευρά του είναι υπόθεση του Θάνου και της μπάντας του. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται οι Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι). Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

DaKryA, Rex Mundi, Kraner's Craft + Phase 25.05.2012 21.00

Κύτταρο Live - Αθήνα Οι DaKryA επιστρέφουν για δυο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου θα παρουσιάσουν ολόκληρο τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο “Crime Scene”, πριν ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ηχογράφηση του τρίτου τους full length album. Με περισσότερη διάθεση από ποτέ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής progressive και metal σκηνής. Facebook: http://www.facebook.com/dakryaband Οι REX MUNDI από τη Θεσσαλονίκη, εξερευνούν και πειραματίζονται σε progressive metal μονοπάτια, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή κατά το παρελθόν με μεγάλα ονόματα όπως οι Cynic, Atheist, Rotting Christ, Septicflesh, Coroner κτλ. Facebook: http://www.facebook.com/pages/Rex-Mundi/313918028000?ref=ts Οι Kraner’s Craft από την Αθήνα, αυτή την εποχή ετοιμάζουν στο studio την πρώτη επίσημη δισκογραφική τους δουλειά, θα προετοιμάσουν το έδαφος γι’ ακόμη περισσότερο metal επί σκηνής! Special guests της βραδιάς, οι PHASE από την Λάρισα, σε μια σειρά ειδικών εμφανίσεων που έχουν προγραμματίσει για το μήνα Μάιο, θα ανοίξουν τη συναυλία παρουσιάζοντας το νέο τους υλικό σε διαφορετικές, ξεχωριστές ενορχηστρώσεις, ενώ κατά την διάρκεια του ψυχεδελικού τους ταξιδιού θα ηχήσουν και γνώστες αγαπημένες διασκευές. Facebook: http://www.facebook.com/PhaseBand?ref=ts

Marietta Fafouti and band 24.05.2012 22.00

GaiAlive - Θεσσαλονίκη Marietta Fafouti and band Τον Οκτώβρη του 2010 μας κάλεσε να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας μερικές πινελιές ρομαντισμού με τον δίσκο της «Try a little romance». Ενάμιση χρόνο μετά, η Μαριέττα Φαφούτη έρχεται να παρουσιάσει το νέο της album «Homemade Joy» και να φωνάξει πως κανείς δε μπορεί να μας κλέψει τη χαρά, γιατί πολύ απλά μπορούμε να τη φτιάχνουμε ξανά και ξανά εκεί όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που αγαπάμε. Στο σπίτι μας. Με σύμμαχο ένα ξόρκι από το νέο της δίσκο, η Μαριέττα κατέκλυσε ήδη τα ραδιόφωνα με το νέο της single «Kookoobadi», το οποίο διαδέχτηκε επάξια το «Don’t stop». Το μικρό κορίτσι που είχαμε συναντήσει στο πρώτο album έχει γίνει πια γυναίκα και χορεύει από disco και soul μέχρι μουσικές που θα μπορούσαν να έχουν βγει από γουέστερν. Πάνω απ’ όλα όμως χορεύει ποπ όπως τη νιώθει στην καρδιά της και αφήνοντας πάντα να διαφαίνεται η αδυναμία της στα μιούζικαλ και τις μουσικές των ‘60s και ‘70s. Την Πέμπτη 24 Μαΐου η Μαριέττα Φαφούτη θα βρίσκεται στο Γαία Live στη Θεσσαλονίκη με την αγαπημένη 7μελή μπάντα της. Και με τη συνοδεία όμορφων εικόνων θα μοιραστούν μαζί με κάθε έναν που θα βρίσκεται εκεί… τη μυστική συνταγή της σπιτικής χαράς. Το νέο album της Μαριέττας Φαφούτη «Homemade Joy» κυκλοφορεί από την Inner Ear Records, σε παραγωγή του Θοδωρή Ζευκιλή. Παίζουν: Ευαγγελία Ξυνοπούλου-Φωνητικά, Κρουστά, Εύη Κουρτίδου-Φωνητικά, Ακουστική Κιθάρα Κώστας Χαλιώτης-Ντραμς, Θοδωρής Ζευκιλής-Μπάσο, Φωνητικά, Δημήτρης Σιάμπος-Κιθάρες Γιώργος Ζαρέας-Τρομπόνι, Κλαίρη Φαφούτη-Video Projections Γιάννης Παξεβάνης-Ήχος www.mariettafafouti.com www.inner-ear.gr Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Παύλος Παυλίδης & B-Movies 24.05.2012

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Αθήνα Παύλος Παυλίδης & B-Movies Μετά από 2 εξαιρετικές εμφανίσεις στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο", που εξέπληξαν όλους όσους βρέθηκαν εκεί, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους. Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας παρουσιάσουν το Σκοτεινό Θάλαμο. Ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα το οποίο θα στηρίζεται κυρίως στις μπαλάντες και τα ορχηστρικά κομμάτια του Παύλου Παυλίδη. Οι B-Movies είναι οι : Αποστόλης Δεληγιάννης (Μπάσο) Αλέκος Σπανίδης (Τύμπανα) Ορέστης Μπενέκας (Πλήκτρα) Θανάσης Τζίνγκοβιτς (Ηλεκτρική Κιθάρα) Είσοδος: 10 Ευρώ (Μπαρ) – 15 Ευρώ (Τραπέζι)

Café Αλάβαστρον

ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78, ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΤΗΛ. 2107560102 www.cafealavastron.gr info@cafealavastron.gr Πέμπτη 31 Μαϊου Ανδρέας Πολυζωγόπουλος 4et "Heart of The sun - The Music of Pink Floyd" Εναρξη 22:30, Είσοδος 5 ευρώ The music of Pink Floyd. Ενα αφιέρωμα στη μουσική των Pink Floyd, με την jazzy ματιά του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και του κουαρτέτου. Κωστής Χριστοδούλου : πληκτρα Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης : τύμπανα Ανδρέας Πολυζωγόπουλος : τρομπέτες, σορντίνα Γιώργος Παλαμιώτης : μπάσο Σάββατο 2 Ιουνίου EGG LEMON SAUCE Ωρα έναρξης 22.30, είσοδος ελεύθερη Οι EGG LEMON SAUCE είναι μια νεοσύστατη τζαζ μπάντα αποτελούμενη απο νέους ανερχόμενους μουσικούς. Θα μας παρουσιάσουν μια σειρά απο δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές γνώστών ροκ κομματιών γεμάτες φαντασία. Αλέξανδρος Δανδουλάκης- κιθάρα Γιάννης Βουτσινάς- μπασο Πέτρος Φατής-drums Τρίτη 5 Ιουνίου Minor Keys Εναρξη 22:00, Είσοδος 10 ευρώ(με μπύρα/κρασί) Οι Minor keys παρουσιάζουν fados, πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένα τους κομμάτια σε δικές τους διασκευές βάζοντας τη δική τους πινελιά στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, επιλέγοντας να παρουσιάσουν τα συγκεκριμμένα κομμάτια με σκοπό να προκαλέσουν στους ακροατές εναλλαγή συναισθημάτων και διάθεσης. Αλέξανδρος Ναθαναήλ: πιάνο, τραγούδι Κωνσταντίνα Πουτκάρη: τραγούδι Σπύρος Νίκας: ακορντεόν Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο Αντώνης Πρίφτης: κιθάρα Άγγελος Κουσάκης: κρουστά Τετάρτη 6 Ιουνίου Κιουρτσόγλου-Amiri-Μούρτος Εναρξη 22:30, Είσοδος 5 ευρώ Ο βιρτουόζος μπασίστας Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο εξαιρετικός πιανίστας Sami Amiri και ένας νέος καταπληκτικός ντράμερ ο Γιώργος Μούρτος, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τρίο έκπληξη, όπου θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις απο τις προσωπικές τους δουλειές και όχι μόνο!

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Θεοδοσία Τσάτσου 19.05.2012 22.30

Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα «Είμαστε παιδιά της φύσης και της μουσικής, και κατ' επέκταση, της αγάπης...» Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι ροκ και είναι εδώ. Δύο χρόνια μετά την τελευταία της δισκογραφική δουλειά, η Θεοδοσία ανεβαίνει στη σκηνή με τη Babalou, προσφέροντας μια παράσταση που αναμιγνύει ένα πλήθος ήχων οι οποίοι μας ταξιδεύουν χωροχρονικά μέσα από τη blues, funky, soul, jazz και κυρίως τη ροκ μουσική. Η Babalou ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Αυλαία, ερμηνεύοντας τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ «Αγαπήσου», παλιότερες επιτυχίες της, τραγούδια από τις συνεργασίες της, και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης και ελληνικής μουσικής. Μας καλεί λοιπόν σε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο της μουσικής για να ταξιδέψουμε στο τραγούδι της ψυχής μας σε ένα peak!

Φοίβος Δεληβοριάς & Μάρθα Φριντζήλα 19.05.2012 22.00

PassPort - Πειραιάς
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μάρθα Φριντζήλα συνεχίζουν τις βόλτες τους παραμένοντας «Ξυπόλητοι στο Πάλκο». Προορισμός αυτή τη φορά ο Πειραιάς. Από το Σάββατο 28 Απριλίου και για τα επόμενα 3 Μαγιάτικα που θ’ακολουθήσουν ο Φοίβος και η Μάρθα θα συνεχίσουν να μιλάνε για τα τραγούδια, στη σκηνή του Passport. Για αριστουργήματα που έκρυβαν ένα κενό και για σκουπίδια που έκρυβαν ένα λουλούδι. Απ' τον Αττίκ ως τον Μανώλη Αγγελόπουλο κι από το "Never on Sunday" ως τις μεταλλαγμένες ζεϊμπεκιές του '90, διηγούνται μια μικρή ιστορία του τραγουδιού σε μια χώρα-κινούμενη άμμο, λίγο πριν μεταμορφωθεί ξανά σε κάτι άλλο. Μια κεφάτη μουσικοχορευτική κομεντί που μπορεί να παιχτεί και ως τραγωδία. Τιμή εισόδου: 15 eur (στο μπαρ, με μπύρα ή κρασί) – 25 eur (σε τραπέζι) Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr – www.dealarte.gr

The Last Drive 19.05.2012

Gagarin 205 - Αθήνα Μερικά πράγματα αξίζει να γίνονται παράδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι L.D. ξεκινούν το σύντομο road-movie της άνοιξης, για να βρεθούν με τους φίλους τους. Να ξανασμίξουν με τους μαχητικούς ονειροπόλους που απαρτίζουν τις rock n roll κοινότητες της Ελλάδας– να παίξουν τα τραγούδια τους και να μοιραστούν μαζί τους τη στιγμή. Να κρατήσουν ζωντανό αυτόν τον κύκλο της ενέργειας που συμβαίνει από τότε που ξεκίνησαν και τους κάνει να συνεχίζουν. Πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους E.P. με τίτλο News from Nowhere, που θα κυκλοφορήσει το Μάιο σε βινύλιο 12'', σε συνεργασία του «οικογενειακού» label των Drive Happy Crasher και της Inner Ear. Περιέχει τέσσερα καινούργια τραγούδια (Butterfly 69, Child of the Sky, Black Rain, Never Let it Go) που πρωτοπαίχτηκαν στις τελευταίες συναυλίες του γκρουπ. Οι Last Drive ανέλαβαν οι ίδιοι την ηχογράφηση και την παραγωγή του υλικού, που έγιναν στο Downstroke Studio του Θάνου. Τέλη Απριλίου βάζουν μπροστά τις μηχανές και ξεκινούν για μία μίνι περιοδεία σε τρεις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα-Αγρίνιο-Άρτα) και δύο της Κρήτης (Χανιά και Ηράκλειο). Φορτωμένοι με θυμό που γυρεύει να μετασχηματιστεί σε χιλιόμετρα και ντεσιμπέλ και έχοντας μαζί τους όπως πάντα το ασυναγώνιστο Drive Road crew, είναι έτοιμοι να προσθέσουν μερικές ακόμη σελίδες στο θορυβώδες χρονικό αγρύπνιας και υπέροχης ματαιότητας που γράφουν ο δρόμος και το rock ‘n roll. Ο δρόμος καταλήγει στο Gagarin, όπου στις 19 Μαΐου οι Drive θα είναι παρόντες στο καθιερωμένο ραντεβού τους, με προσκεκλημένους αυτή τη φορά τους Ελβετούς Hard Coming Love. ***Την ημέρα του live θα πωλείται για πρώτη φορά στο Gagarin το 12'' βινύλιο Ε.Ρ. News From Nowhere! Opening act HARD COMING LOVE Προπώληση 10 ευρώ / ταμείο 12 ευρώ Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και μέσω διαδικτύου στο Event Brite.

Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Παυλίδης, Αντώνης Απέργης 18.05.2012 22.30

Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα Ξανά μαζί στο Αλάβαστρον μετά απο 5 χρόνια... μια συνάντηση που περιμένουν να γευτούν τόσο το κοινό όσο και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες καιρό τώρα. Τσιγγάνικη μουσική με την σπάνια ερμηνευτική ικανότητα του τσιγγάνου τραγουδοποιού Κώστα Παυλίδη, τη βελούδινη φωνή της Λιζέτας Καλημέρη και τη συνθετική δεινότητα του Αντώνη Απέργη. Λαϊκοί δρόμοι με Latin Jazz διάθεση, απαλλαγμένοι από ''κλισέ'' και ακαδημαϊσμούς, με τη συντροφιά εξαίρετων μουσικών. Είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)

Μωρά Στη Φωτιά, Απροσάρμοστοι & Γ. Γιοκαρίνης, Σπυριδούλα 18.05.2012 21.00

Κύτταρο Live - Αθήνα Τέσσερα μυθικά ονόματα της ελληνικής (υπαρκτής και ηρωικής) ροκ σκηνής, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ..συστάσεις, δηλώνουν παρών σε μια σπάνια καλλιτεχνική συνύπαρξη στην πιο ιστορική σκηνή της πόλης σε μια κρίσιμη εποχή.. Ένα κορυφαίο live happening που δεν πρέπει να λείψει κάνεις.. «Είμαι ελεύθερος» … και «Νοσταλγός του ροκ εν ρολ» … τα λέμε «Κάτω στην πόλη» ….με τον «Μπάμπη το Φλου»! ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (ΜΕ ΠΟΤΟ)

Λεωνίδας Μπαλάφας 18.05.2012

Gagarin 205 - Αθήνα Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στον συναυλιακό χώρο του Gagarin205, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, μαζί με την μπάντα του, θα μας παρουσιάσει το νέο του διπλό CD, με τίτλο «Ας Ρίχνει Και Χαλάζι», το οποίο περιέχει 20 νέα τραγούδια. Εκτός από τα τραγούδια του νέου CD θα ακούσουμε και τραγούδια από τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές και διασκευές, στο γνωστό ύφος του Λεωνίδα, σε μια μουσική παράσταση που διαρκώς εξελίσσεται και διαμορφώνεται. Την συναυλία θα ανοίξει ο Κος Κ. Προπώληση 10 ευρώ / Ταμείο 12 ευρώ Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42)

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αφεντούλα Ραζέλη, Θόδωρος Κοτεπάνος, Σοφία Μουλακάκη 16.05.2012 22.00

Πυρήνας - Αθήν Η Αφεντούλα Ραζέλη (τραγούδι), ο Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο) και η Σοφία Μουλακάκη (μπαγιάν) συναντιούνται για δύο μόνο παραστάσεις στον Πυρήνα. Η Αφεντούλα Ραζέλη, η τραγουδίστρια με τη βελούδινη ειλικρίνεια και τη νεανική ωριμότητα, ξαναδίνει και φέτος ραντεβού στην ανοιξιάτικη πλατεία των τραγουδιών μας, με το Θόδωρο Κοτεπάνο στο πιάνο και τη Σοφία Μουλακάκη στο μπαγιάν. Σαν σε μια γιορτή όπου όλοι ανταλλάσσουν αποστάγματα και πρωτότυπες συνταγές για γνώριμα αλλά και πρωτόγνωρα υλικά, όλα μαζεμένα εδώ και χρόνια στα μουσικά τους ταξίδια. Μια γιορτή που μας ταιριάζει, την άνοιξη που ανοίγουν δώρα οι ψυχές μας κι ακούνε το τραγούδι τους.

Takim ft. Vaggelis Karipis 16.05.2012 22.30

Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα Τιμή: 10 Τακίμ, η ομάδα με τους οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς σε τραγούδια και σκοπούς απο τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια…μέχρι την ήπειρο και τα βαλκάνια…η κοινή μουσική παράδοση Ελλάδας, Τουρκίας, Βαλκανίων σε μια μουσική παράσταση γεμάτη ένταση από την αρχή ως το τέλος… Με καλεσμένο τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά! Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι Μάνος Κουτσαγγελίδης, τραγούδι Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι Γιώργος Μαρινάκης, βιολί Κώστας Μερετάκης, κρουστά Ανδρέας Παπάς, κρουστά Γιάννης Πλαγιαννάκος, κοντραμπάσο Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά Είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)

The Subways 16.05.2012

Boxx Live Stage - Ιωάννινα Online αγορά: http://subwaysboxx.eventbrite.com/ Μάιος 2012: Το εκρηκτικό τρίο από την Αγγλία έρχεται για μια σειρά εμφανίσεων που θα ταρακουνήσουν το ελληνικό κοινό- ετοιμαστείτε για να ροκάρετε ανα την Ελλάδα! Οι Subways (UK), σε μια σειρά εμφανίσεων οδοστρωτήρας που θα ενώσουν υπόγεια τις πόλεις της χώρας. Το σχήμα φαινόμενο με το σκληρό νεανικό rock ήχο έχει καταφέρει μέσα σε 4 χρόνια να κερδίσει τις εντυπώσειςμε τις εκρηκτικές ζώντανες εμφανίσεις του. Με το δικό τους άμεσο και ξεφρενο στυλ, τα θετικά μηνύματα αλλά και τα δεμένα κομμάτια όλο χτυπητά ρεφρέν και ρυθμό, είναι πλέον άμεσα αναγνωρίσιμοι. Αποκλείεται να μην έχετε ακούσει το RocknRollQueen στη διαπασών – ήρθε λοιπόν η ώρα για το ελληνικό κοινό να δώσει ραντεβού με το λονδρέζικο σχήμα, για πολύ χορό και ένταση. Όλες οι επιτυχίες τους, ‘Shake! Shake!’, το mega-hit ‘RocknRollQueen’, τα ‘ΟhYeah’ , ‘ThisIsaParty’αλλά και νέα κομμάτια από τον τελευταίο δισκο του σχήματος, όπως το δυνητικό anthem της εποχής μας ‘WeDon’tNeedMoneytohaveaGoodTime’ ζωντανά από την τριμελή μπάντα δυναμίτης!! Όσοι έχετε ιδέα πως είναι οι ισοπεδωτικές εμφανίσεις των Subways ετοιμαστείτε, οι υπόλοιποι θα έχετε πολλές μουσικές εκπλήξεις.. Όπου και αν είστε στην Ελλάδα μάθετε περισσότερες πληροφορίες! Οι Subways έρχονται να συνδέσουν τις μεγάλες πόλεις και την επαρχία με μια σειρά εμφανίσεων ‘εκτόνωση’ με ιδρώτα, moshing και χαμόγελα κάπου κοντά σας. Η διοργάνωση υλοποιείται από την SelfPreservationSociety σε συνεργασία με την PlentyProjects.

Δραμαμίνη 15.05.2012 22.30

Small Cafe-Bruncherie - Αθήνα «…Μια βόλτα μου φτάνει μέχρι το λιμάνι ν’ ακούσω ξανά την κόρνα απ’ τα πλοία…» Το συγκρότημα «ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ» θα εμφανιστεί στο SMALL CAFE, στον Πειραιά, την Τρίτη 15 Μαϊου. Έχοντας στις αποσκευές τους τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Το Σύμπαν Μέσα Μου», θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και αγαπημένες διασκευές με μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση με τίτλο «ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ ACOUSTIC LIVE PROJECT». Ο Γιάννης Μιχαηλίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα, μπάσο) και ο Χάρης Μιχαηλίδης (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα) θα παίξουν πάνω σε λούπες που έχουν προγραμματίσει για κάθε τραγούδι ξεχωριστά, ενώ το Live θα συνοδεύουν προβολές βίντεο δικής τους δημιουργίας! Όσοι πιστοί προσέλθετε.. Είσοδος ελεύθερη

MC Yinka & The Urbanix 15.05.2012 22.30

Faust Bar Theater Arts - Αθήνα O Μανώλης Αφολάνιο γνωστός ως Mc Yinka, μουσικός με δεκαετή εμπειρία στον πειραματισμό με διαφορετικά μουσικά είδη όπως hip-hop, drum n’ bass, funk και reggae και με σημαντικές συνεργασίες με διαφορετικά μουσικά σχήματα όπως "Αδιάσπαστη ουσία", "Παράγοντες", "Αντίξοες Παραγωγές" (μαζί με μέλη των "FFC" και των "Ανάφλεξη")," Listen up urban sound " (μαζί με τον Espeekay), "Direct Connection", "Boogie Base", "Streetbuzz", "Dr. Vodkatini", "dj Blend", "Pallyria", "Spy f", "Zakula", αλλά και με το Φίλιππο Πλιάτσικα στον δίσκο ''ΟΜΝΙΑ'' με συμμετοχη στα κομματια ''ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ" και ''ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ'' .Εχει παιξει σε διεθνη φεστιβαλ οπως ''ROSKILDE FESTIVAL,SYNCHFESTIVAL,SAMOTHRAKI DANCE FESTIVAL,ROCK WAVE FESTIVAL,ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Εχει παιξει ως support act με διεθνους φημης καλλιτεχνες οπως :¨ "METHOD MAN" ,"SKATALITES","ORISHAS","DELIQUENT HABITS",Ghostface Killah,DJ VADIM Παρουσιάζει με το συγκρότημα του, τους “URBANIX” κομμάτια από την δισκογραφία του, δένοντας τους ιδιαίτερους στίχους των τραγουδιών του αλλά και αγαπημένων διασκευών με τα live μουσικά όργανα της μπάντας., Τα live του Μc Yinka και των Urbanix αποτελούν “ζωντανές” μουσικές παραστάσεις βασισμένα στο hip – hop με σημαντικές επιρροές από funk, dub, reggae, drum n’ bass ,afro beat και νέο soul μουσική., Οι “URBANIX” παρουσιάζουν δουλείες από την προσωπική δισκογραφία του Mc Yinka φτιαγμένες κυρίως με “samples” και λούπες αλλά και αγαπημένα κομμάτια σε διασκευή, σ’ ένα συνοθύλευμα ήχων με την δυναμική παρουσία των “live” οργάνων των μουσικών του συγκροτήματος (ντραμς, μπάσο, κιqάρα, πλήκτρα, σαμπλερ, τύμπανα). Είσοδος: 5€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό) Σε τραπέζι :8€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Έλλη Πασπαλά & Τάκης Φαραζής 14.05.2012 21.30

Κιν/φος Βιτσέντζος Κορνάρος - Ηράκλειο Ένα πρόγραμμα πιάνο –φωνή βασισμένο στο ρεπερτόριο της Έλλης από τη διεθνή κι ελληνική δισκογραφία που αγαπήσαμε πολύ. Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη μας περιμένει στο Θέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος, την Δευτέρα 14 Μαίου από την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή για να μας ταξιδέψουν σ έναν κόσμο που γνωρίζουν κι αγαπούν πολύ. Τον κόσμο του ερωτικού τραγουδιού αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα! Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική ,η μοναδική Έλλη μάς ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε και μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας προκαλούν συνεχώς να θέλουμε να λικνιστούμε στους ρυθμούς των τραγουδιών του Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν, Βαν Μόρισον αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Σταμ. Κραουνάκη, Π .Καλαντζόπουλου κ.α Το χθες και το σήμερα του ερωτικού τραγουδιού από δύο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πολιτικο συστημα...

εκλογες 2012...

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Yoav Talmi 07.05.2012 21.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Μαΐου του 2012 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει 5 Δευτεριάτικες συναυλίες, σε μία προσπάθεια να καθιερωθεί και αυτή η ημέρα, εκτός της Παρασκευής, ως ημέρα που κλείνει τα ραντεβού της με το ακροατήριο. Ο απώτερος στόχος είναι να γίνει ένα καθημερινό βίωμα στην πόλη η παρακολούθηση μίας συναυλίας κλασικής μουσικής και όχι μία τυποποιημένη συνήθεια, βαλτωμένη στη ρουτίνα και αγκιστρωμένη στις χρόνιες προκαταλήψεις για την κλασική μουσική και το ποιους αυτή αφορά. Η ΚΟΘ θεωρεί καθήκον της να σπάσει αυτά τα δεσμά των προκαταλήψεων και να γεφυρώσει το χάσμα που αυτές δημιουργούν, προσεγγίζοντας η ίδια τον εν δυνάμει ακροατή της και μυώντας τον στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, που δεν αφορά λίγους, ούτε ξεχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, αλλά μπορούν να τη «γευτούν» όλοι και παντού. Προσθέτει λοιπόν καταρχήν μία ακόμη ημέρα στην ατζέντα των μουσικόφιλων της πόλης και πολύ σύντομα προσθέτει, στο πλαίσιο των δράσεων «Η ΚΟΘ στη γειτονιά σας», και χώρους, όχι απαραίτητα τους συνηθισμένους, ώστε η μουσική της να φτάσει εκεί που πιθανόν δεν είχε ακουστεί ποτέ στο παρελθόν. Επιπλέον η επιλογή μίας ημέρας κατά την οποία τα καταστήματα είναι κλειστά τις απογευματινές ώρες, δίνει τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στην Ορχήστρα και όσοι δεν μπορούσαν να το κάνουν στο παρελθόν λόγω της εργασίας τους και ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα πολλών ακροατών. Οι συναυλίες αναλυτικά: «Μία Ιταλική βραδιά» Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, ώρα 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Διεύθυνση ορχήστρας: Leonardo Gasparini Σολίστ: Orpheus Soloists Έργα Verdi, Menotti και Respighi «Η Αλεξία Βουλγαρίδου ως… Σεχραζάτ» Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, ώρα 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Διεύθυνση ορχήστρας: Pascal Verrot Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου Έργα Kodály, Ravel και Roussel «Μεγάλοι Ρώσοι συνθέτες» Δευτέρα 23 Απριλίου 2012, ώρα 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Διεύθυνση ορχήστρας: Paul Chiang Βιολί: Αντώνης Σουσάμογλου Έργα Shostakovich, Stravinsky και Tchaikovsky «Μία κιθάρα, ένας μαγικός αυλός και… μερικοί πίνακες» Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, ώρα 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Διεύθυνση ορχήστρας: Paul Chiang Κιθάρα: Έλενα Παπανδρέου Έργα Mozart, Αστρινίδη και Mussorgsky «Η ΚΟΘ υποδέχεται τον Yoav Talmi» Δευτέρα 7 Μαΐου 2012, ώρα 21:00, στο Μ2 κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Διεύθυνση ορχήστρας: Yoav Talmi Βιόλα: Χαρά Σειρά Έργα Berlioz και Dvořák ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της ΚΟΘ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 2: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00. Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας το Ταμείο της Κ.Ο.Θ. λειτουργεί 10:00 - 13:00 (στην Εθν. Αμύνης 2) και στον εκάστοτε χώρο της συναυλίας από τις 19:00 έως τις 21:00. Εισιτήρια προπωλούνται και από τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία Κέντρο, Δ. Γούναρη 39, 2310 279079 Κέντρο, Ερμού 53, 2310 252888 Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 15€ - 10€ & μειωμένο – ομαδικό 10€ - 7€. Οικογενειακό 40€ - 30€ - 20€. Δεκτές και πιστωτικές κάρτες! Οι ακροατές μας μπορούν να παρακολουθήσουν και τις 5 συναυλίες του κύκλου συναυλιών «Δευτέρα βράδυ με την ΚΟΘ» με 40 € συνολικά, αγοράζοντας το αντίστοιχο συνδρομητικό πακέτο! Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2310 257910 ή στο ταμείο της ΚΟΘ (2310 236990). Ιστοσελίδα: www.tsso.gr

Esmerine 06.05.2012 21.00

Gagarin 205 - Αθήνα Τιμή: 22 Η μεγάλη κολλεκτίβα των GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR επιστρέφει στην Ελλάδα. Αυθεντικά μέλη των GY!BE, THEE SILVER MT. ZION MEMORIAL ORCHESTRA & TRA-LA-LA BAND και SET FIRE TO FLAMES (1Η φορά στη χώρα μας) παρουσιάζουν ζωντανά επί σκηνής το εξαιρετικό & άκρως ιδιαίτερο side project τους ESMERINE. Η προπώληση περιορισμένων αριθμών εισιτηρίων (καθήμενοι-όρθιοι) προς 19 ευρώ μόνο στο www.ticketarena.gr είναι ήδη ενεργή και σε εξέλιξη. ESMERINE [Montreal, Quebec, Canada] Seating: front of stage-limited number | Standing 1,5 χρόνο μετά τις δύο ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις των GY!BE που έγιναν sold out πριν καν λήξει η διαδικασία της προπώλησης, η θρυλική Καναδική Κολλεκτίβα μας επισκέπτεται ξανά! Εξέχοντα, αυθεντικά μέλη των μυθικών Godspeed You! Black Emperor, των Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band (θυμηθείτε το εν Αθήναις εκπληκτικό sold out στα τέλη Μαρτίου του 2008) και των Set Fire to Flames (άλλο σπουδαίο σχήμα-μέλος τους που δε μας έχει επισκεφτεί ξανά) συμπράττουν με έναν τρόπο μοναδικό, προκειμένου να παρουσιάσουν 1η φορά επί Ελληνικού εδάφους το εξαιρετικό side-project τους Esmerine. Βουτηγμένοι στα άδυτα μιας φαντασμαγορικής μελαγχολίας, την απερίγραπτη ομορφιά της οποίας κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτη άρπες, μαρίμπες και τσέλα συνοδεία εύθριπτων εικόνων σαν σε κιτρινισμένο από το χρόνο εφηβικό ημερολόγιο μιας απόλυτης αθωότητας, αυτοί οι σύγχρονοι ταξιδευτές του ονείρου επιμένουν, κόντρα στο πνεύμα των φτηνών καιρών μας να παίζουν κρυφτούλι -ή κατ’ άλλους Ρώσικη ρουλέτα- με έννοιες κι αξίες πολύ εύθραυστες. Διόλου τυχαίο είναι, πως το ολοκαίνουριο εξαιρετικό άλμπουμ τους La Lechuza είναι ολόκληρο αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης τους συνεργάτιδας, τραγουδίστριας κι εξέχουσας φυσιογνωμίας της σκηνής του Μόντρεαλ Lhasa de Sela, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ανήμερα πρωτοχρονιά του 2010 σε ηλικία 37 ετών. Οι Esmerine δεν είναι ένα συνηθισμένο μουσικό πρότζεκτ. Γέννημα-θρέμμα, σπλάχνο των GY!BE, A Silver Mt Zion και Set Fire to Flames παίρνει σάρκα και οστά μονάχα όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Σκεφτείτε πως ενώ έχει ήδη μπει στη δεύτερη δεκαετία της ύπαρξής του, μετράει μόλις 3 άλμπουμς (If Only a Sweet Surrender to the Nights to Come Be True του 2003 και Aurora του 2005 τα προηγούμενα κι αμφότερα είναι αν μη τι άλλο πεντάμορφα), ενώ το καινούριο αποτελεί την πρώτη δισκογραφική τους κατάθεση τα τελευταία έξι χρόνια! Όπερ σημαίνει, πως επανακάμπτει εάν κι εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι και μόνο. Και το La Lechuza που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας για το label-έμβλημα των GY!BE, Constellation και στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Καναδέζα βιολονίστρια κι ιδρυτικό μέλος των μεγάλων Arcade Fire, Sarah Neufeld αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες της χρονιάς κι απόδειξη αυτού είναι πως το περίφημο The Wire το αποθέωσε. Την Κυριακή 6 Μάη, το Gagarin Live Music Space υποδέχεται την άκρως ιδιαίτερη αυτή συναυλία ειδικά διαμορφωμένο, με περιορισμένο αριθμό καθήμενων μπρος στη σκηνή (καμία διαφορά στην τιμή των εισιτηρίων η προπώληση των οποίων ξεκινά από 19 ευρώ – θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας). Όπως και να επιλέξουμε όμως όλοι οι πραγματικοί μουσικόφιλοι να την παρακολουθήσουμε, ένα είναι το σίγουρο: θα είναι τόσο συναρπαστική, που θα μας μαγέψει για πάντα. - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ON LINE Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ 212-100 37 88 ΜΟΝΟ ΣΤΟ www.ticketarena.gr: 19 ΕΥΡΩ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΙΑ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 22 ΕΥΡΩ ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ESMERINE: http://www.esmerine.com - http://cstrecords.com/esmerine FULL INFO: www.facebook.com/alterground - www.alterground.gr

Band On The Stage 06.05.2012 19.30

Κύτταρο Live - Αθήνα BAND ON THE STAGE LIVE ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ Το Band On The Stage ανοίγει τις πόρτες του και σας καλωσορίζει στον 2ο γύρο της ημιτελικής φάσης του Rock πρωταθλήματος. Έξι group μάχονται επί σκηνής και διεκδικούν την πρόκριση τους για τον τελικό του διαγωνισμού. ROCK ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ @ ΚΥΤΤΑΡΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: MUSIC SUGAR CONTRA LIMIT WINGMEN FUSE BOXX THE DREAM HUNTERS ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ Το Band on the Stage είναι ένας ελληνικός θεσμός μουσικού πρωταθλήματος που στηρίζει και προάγει την προσπάθεια οποιουδήποτε ελληνικού μουσικού group ανεξαρτήτου μουσικού είδους και εμπειρίας επί σκηνής. Ο τρόπος διεξαγωγής και ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου μουσικού διαγωνισμού καθιστά το Band on the Stage μοναδικό στο είδος του. Στόχος του διαγωνισμού δεν είναι η διοργάνωση απλά μερικών live (γεγονός που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε) αλλά η απόδειξη και η επιβράβευση της πραγματικής προσπάθειας και δουλειάς όλων των group που συμμετέχουν. www.bandonthestage.gr

Νατάσσα Μποφίλιου 05.05.2012 22.30

Gazoo - Αθήνα ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ “OΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ και μετά το Πάσχα! Από το Σάββατο 21 Απριλίου και κάθε Σάββατο “Έρχονται οι Μέρες του Φωτός” τραγούδησε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια με τα ήδη αγαπημένα νέα τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη έκλεψε για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και την ένταση μιας παράστασης, από τις πιο επιτυχημένες της φετινής χρονιάς. Λόγω απαίτησης του κοινού λοιπόν, οι παραστάσεις των Ημερών του Φωτός στο Gazoo, σημείο αναφοράς πια για τη νυχτερινή ζωή της πόλης, παρατείνονται και μετά την προγραμματισμένη αυλαία τους: Και μετά το Πάσχα, από το Σάββατο 21 Απριλίου και κάθε Σάββατο, το ταξίδι στο φως συνεχίζεται... Οι «Μέρες του φωτός» είναι τα δυο πρόσωπα μιας γενιάς ,που πλησιάζει τα τριάντα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι το πέρασμα προς την ενηλικίωση, το φως μετά το σκοτάδι. Όλα όσα μας δημιούργησαν, όλα όσα αγαπήσαμε κι όσα κρατάμε από το παρελθόν, συναντιούνται με αυτά που περιμένουμε και ελπίζουμε για το μέλλον: Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο. Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα οι «Μέρες του Φωτός» επιστρέφουν στο GAZOO μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, από το Σάββατο 21 Απριλίου και κάθε Σάββατο, σε μια παράσταση - γιορτή γι’ αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται.... Νατάσσα Μποφίλιου – «Οι Μέρες του Φωτός» Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας Συνεργάτες: Φρόσω Λύτρα / Αναστασία Διαμαντοπούλου Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης Εικαστική επιμέλεια Σκηνικού: Έλενα Παπαδημητρίου Σχεδιασμός Φώτων: Σάκης Μπιρμπίλης Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης Video art: Γρηγόρης Μορίκης Κοστούμια: Φρόσω Σενδόνα Φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος. Επιμέλεια Κίνησης: Ηλιάνα Γαϊτάνη Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO , www.prospero.com.gr Παίζουν οι Μουσικοί: Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής Τσέλο: Άρης Ζέρβας Βιολί: Δημήτρης Κουζής Και με νέες αναθεωρημένες τιμές: Τιμή εισόδου / bar: 10€ Θεατρικές θέσεις / θεωρείο (περιορισμένες θέσεις): 20€ με ποτό Κατανάλωση σε τραπέζι : 25€ το άτομο με δύο ποτά Τιμή φιάλης ουίσκι: 100€ (4 άτομα) Τιμή φιάλης κρασιού: 50€ (2 άτομα)

Last Drive + Los Tres, The Aas 05.05.2012 21.30

Cine Studio - Αλικαρνασσός Τιμή: 12 Προπώληση: Ελευθερουδάκης, Τεχνόπολις Για τους Last Drive η κούρσα ξεκινάει από το Ηράκλειο, για μια βόλτα υψηλών οκτανίων! Με κεκτημένη ταχύτητα από τις ηχογραφήσεις της …νέας τους δουλειάς, οι Drive δεν χάνουν την ευκαιρία να μοιραστούν την ατμόσφαιρα του στούντιο με το κοινό τους. Είναι σταθερή άλλωστε η επιθυμία του group να παρουσιάζει ζωντανά το υλικό του, πριν κυκλοφορήσει. Στο Cine Studio θα παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια μαζί με τους γνωστούς δυναμίτες τους όπως επίσης και ένα live jam, δείγμα των μουσικών αναζητήσεών τους το τελευταίο διάστημα• ένα "psychedelic marathon track" το οποίο θα διατεθεί ελεύθερα σε μορφή .wav από την ιστοσελίδα τους (www.last-drive.net). Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1983 και από την πρώτη (μέχρι την τελευταία) τους εμφάνιση, "δηλώνουν" την διαφορετικότητά τους και υποστηρίζουν την άποψή τους. Κινηματογραφικές μελωδίες, «νιτρογλυκερινικά» κιθαριστικά ξεσπάσματα, δυνατοί στίχοι, προσεκτικά επιλεγμένη εικονογραφία, ανεξάρτητες παραγωγές, συναυλίες που θυμίζουν διονυσιακές γιορτές και μικρά φεστιβάλ rock n roll art... Οι Last Drive είναι γνήσιο παράγωγο της αθηναϊκής αστικής κουλτούρας, γέννημα μιας πόλης που ξέρει να καταπίνει τα παιδιά της και να κρύβει την ομορφιά της, μίας πόλης που γέννησε φως αλλά και τη σκιά του, που σήμερα θαμπώνει το οπτικό μας πεδίο και βαραίνει τις μέρες μας. Open act : Los Tres + The Aas ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ από 25/04 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Οδός 1821 αρ.10 τηλ.2810227500 - ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα τηλ.2810823

Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη 05.05.2012 22.30

Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα Η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη για τρεις μοναδικές παραστάσεις. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια. Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις... Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους. Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής και τελικά να χαρίσουν σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά. Σας περιμένουμε στην Αυλαία για τρεις βραδιές ακρόασης και συμμετοχής, με ένα δεμένο και πολύ αρμονικό μουσικό σχήμα που φυσικά έχει την ξεχωριστή πινελιά που του προσδίδουν οι δύο αυθεντικές ερμηνεύτριες, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη. Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.