Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ...


ΤΟ ραδιο ΘΗΒΑ 97.5 και η μουσικη εφημεριδα ''ΗΧΟΡΑΜΑ''
εχει την τιμη και
παρουσιαζει

στους ακροατες του και αναγνωστες του


ενα μεγαλο αφιερωμα την Πεμπτη 2/12/2010 ΣΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Φωτεινή Δάρρα @ Θέατρο Παλλάς


Φωτεινή Δάρρα @ Θέατρο Παλλάς, Αθήνα
29/11/2010

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

“…του Έρωτα και της Αμαρτίας”

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21.00

Μια από τις πιο σημαντικές νέες τραγουδίστριες του σήμερα ερμηνεύει κάποια από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών και τιμά την …παράνομη και αμαρτωλή μας σχέση με τα άδικα απαξιωμένα, αλλά πασίγνωστα τραγούδια της δεκαπενταετίας ‘60-’75 σε μια μοναδική βραδιά στο Παλλάς, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 21.00 μ.μ.

Σήμερα πια, ο Έλληνας μπορεί να επανεξετάσει αυτό το είδος με μια πιο χαλαρή και σοφή προσέγγιση: Αυτήν της ίδιας της ζωής του. Τα τραγούδια αυτά θέλοντας και μη, μεγάλωσαν, στοίχειωσαν και έθρεψαν τα παιδικά και εφηβικά ανέμελα χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς. Χρόνια που σύντομα θα ήταν ένα παρελθόν που θα νοσταλγούσαμε. Υπέροχα ακόμα και στην υπερβολή τους, τα «αισθηματικά» ελαφρά και ελαφρολαϊκά τραγούδια με συνταρακτικές ερμηνείες φωνών όπως η Τζένη Βάνου, η Νάνα Μούσχουρη, η Ζωή Κουρούκλη, η Γιοβάννα κ.ά., που ποτέ δεν ξανατραγουδήθηκαν από τότε, ακούγονται και από το νεότερο ακροατήριο με δίψα πρωτόγνωρη. Γιατί είναι τραγούδια που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μιλούν στο κοινό αίσθημα χωρίς υπεκφυγές.
Η Φωτεινή Δάρρα με τα τραγούδια «του Έρωτα και της Αμαρτίας» τολμά να προσεγγίσει ταπεινά και να ξανασυστήσει με σύγχρονο τρόπο και χωρίς ταμπού την υπέροχη στην υπερβολή της, ευαισθησία των τραγουδιών της δεκαπενταετίας ‘60-‘75, φέρνοντας τα σημαντικότερα από αυτά στο σήμερα, με νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις και ενορχηστρώσεις. Τι πιο ελληνικό άλλωστε από το υπερβολικά δυνατό συναίσθημα;
Ερμηνεύτρια υψηλών προδιαγραφών, η Φωτεινή Δάρρα ξεχωρίζει για τις ερμηνευτικές και φωνητικές επιδόσεις της τολμώντας να ερμηνεύσει με αλήθεια και πάθος τραγούδια, που μετά την πρώτη τους εκτέλεση έμειναν ανέγγιχτα από επανεκτελέσεις λόγω υπερβολικών ερμηνευτικών, αλλά και τεχνικών δυσκολιών.
«Σ’αγαπώ (η αγάπη αυτή με πεθαίνει)», η «Σκλάβα», ο «Αναμάρτητος», «Aγόρι μου», «Από σένα αρχίζουν όλα», «Τώρα» , είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου στο Παλλάς και που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στο χθες με οδηγό τη Φωτεινή του σήμερα!

Η συναυλία υλοποιεί μια ιδέα του Γιώργου Τσάμπρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φωτεινή Δάρρα
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Χορογραφία : Κυριάκος Κοσμίδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος


ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 35, 45, 55 € (20 € φοιτητικό)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ - Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00-20.00

Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr

Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
Στην Τράπεζα Πειραιώς, με την υπηρεσία easy ticketing σε επιλεγμένα καταστήματα

Underground Studios Metal Festival


Underground Studios Metal Festival @ Όνομα Του Ρόδου, Αθήνα
28/11/2010

UNDERGROUND STUDIOS METAL FESTIVAL

WITH:

ALGORHYTHM
TORNADO
FADOM
BURIAL

28/11/2010

ONOMA TOY RODOY
PL. DAVAKH & PLATWNOS 1

STARTS : 20:00
ENTRANCE: 9 EUROS W/BEER +1 EURO DRINK

Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης


Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης @ Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Αθήνα
27/11/2010

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου & Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
ώρα 20:30

Λύκοι Λάιβ

Λόγος & ήχος

Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης

Συναντιούνται σε ένα χώρο καθαρά κλασικό...
στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός


ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος @ Σταυρός Του Νότου


Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος @ Σταυρός Του Νότου / Κεντρική Σκηνή, Αθήνα
26/11/2010

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
«Στην ίδια πόλη υπό βροχήν»

Από τις 8 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται…

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι ανοίγουν τη φετινή σεζόν στο Σταυρό του Νότου. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα.

Δυο μουσικοί διαφορετικών γενιών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002 πάλι στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Πιο ώριμοι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μετρώντας δεκάδες κοινές συναυλίες όλο το φετινό καλοκαίρι, αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό. Ίσως γιατί όλοι μαζί ζούμε «στην ίδια πόλη υπό βροχήν» κι αναζητούμε το καταφύγιο της ποίησης σε μια ζωντανή μουσική παράσταση που απαιτεί τη συμμετοχή αλλά και τη σιωπή του κοινού.

Στην παράστασή τους σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί, σολίστ ο καθένας στο είδος του. Ο Δημήτρης Σινογιάννης, πρύτανης στις κιθάρες, ο δυναμικός Άκης Γαβαλάς στα ντραμς, ο γεμάτος πάθος Χρήστος Βογιατζής με το μπάσο του και τη φωνή του και ο μάγος των πνευστών Θύμιος Παπαδόπουλος. Κι είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της παράστασης οφείλεται σ΄ αυτούς. Γιατί τα αγαπημένα τραγούδια που ακούγονται παίζονται -πέρα από τη δεξιοτεχνία του Χρήστου, του Δημήτρη, του Θύμιου και του Άκη-με την ψυχή τους.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στο Νίκο Καββαδία, όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτά τα τραγούδια αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κάθε εμφάνισης του Θάνου Μικρούτσικου ολοκληρώνουν το ταξίδι απογείωσης που θα συμβεί φέτος στο Σταυρό του Νότου.

Οργάνωση παραγωγής: Cricos Productions (www.cricos.gr)


ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (Κεντρική Σκηνή) - Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975, 210 9239031 - Ώρα έναρξης: 10.00

Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρδια @ Gasbah Hall Music Scene


Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρδια @ Gasbah Hall Music Scene, Αθήνα
26/11/2010

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 26 Νοέμβριου

Στο Gasbah Hall Aγαθημέρου 3 και Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη)

Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα Μακρινά Ξαδέρφια γνωστοί μέσα από τις αγαπημένες μας επιτυχίες…Φωτεινή πλευρά της ζωής, Άνοιξη (Γλυκερία –Ζερβουδάκης) , Καλό ταξίδι και πολλά άλλα, συναντιούνται με τη Λαμπρινή Καρακώστα μια νέα εξαιρετική φωνή. ας περιμένουνε με άκρως γιορτινή διάθεση και χιούμορ, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό χώρο, στο Gasbah Hall με δικά τους και πολλά αλλά αγαπημένα μας τραγούδια για να ταξιδέψουμε από την ανατολή ως στη δύση και από τη σκοτεινή ως τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Συμμετέχει η νέα τραγουδοποιός και κιθαρίστρια Εύα Ατματζίδου, μαζί με τους Δημήτρης Μποσινάκος (τύμπανα), Κώστας Πάλμος (τρομπέτα), Νίκος Βερύκοκκος (βιολί), Ιορδάνης Αμπελάς (ηλεκτ.κιθάρα), Χάρης Χαραλάμπους (ηλεκτ.μπάσο).


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 2 ΩΡΕΣ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 ΕΥΡΩ με ποτό

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 210 3420700

Βασίλης Καζούλλης @ Jasmin Rock Club


Βασίλης Καζούλλης @ Jasmin Rock Club, Αθήνα
25/11/2010

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ και κάθε ΠΕΜΠΤΗ στο JASMIN rock club (Γουδή, Αθήνα)

Ο Βασίλης Καζούλλης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα. Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους BEATLES, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος.

Από τις 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ, θα εμφανίζεται μαζί με την μπάντα του, στο JASMIN rock club (Αθήνα, Γουδή, Μιχαλακοπούλου 150 & Σινόπης) για μουσικά ταξίδια από την προσωπική του δισκογραφία μέχρι τις αγαπημένες του διασκευές, από τη δυτική ροκ σκηνή μέχρι την ελληνική παράδοση ή, πιο απλά «Από το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη», όπως ονομάζεται ο τελευταίος του, 9ος στη σειρά, προσωπικός δίσκος.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 22:30 ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 6937376383, 210.7751844

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο Θανάσης χρειάζεται βοήθεια......

Ο Θανάσης χρειάζεται βοήθεια ...
Βοήθεια για οικονομική ενίσχυση στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 80160645158

πηγη...http://www.lamiastar.gr/

Έχει περάσει ένας χρόνος και ένας μήνας από την νύχτα της 17ης Οκτώβρη που η ζωή του Θανάση άρχισε να κρέμεται σε μία κλωστή, στηριζόμενη στις προσευχές των γονιών του και στην επιστήμη. Ήταν το παιδί που μετά από την επίθεση που δέχτηκε στην οδό Ροζάκη Αγγελή από παιδιά της ηλικία του κατέληξε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν εκείνη τη στιγμή σόκαραν το πανελλήνιο, με την μάνα του παιδιού να κρέμεται κυριολεκτικά από τα κάγκελα του ορόφου, βλέποντας το παιδί της σε αυτή την κατάσταση. Έξι μήνες έμεινε στο νοσοκομείο Λαμίας.......... Ευτυχώς που στην Γερμανία ο επικεφαλής της ομάδας που παρακολουθεί το παιδί είναι έλληνας και δεν είναι ο μόνος υπάρχουν και άλλοι, κάτι που βοηθά πολύ τους γονείς στην επικοινωνία και την ψυχολογία τους. Το καφενείο που διατηρούσε εδώ στην Λαμία ο πατέρας του Θανάση, πουλήθηκε για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες μερικών ημερών στην Γερμανία, και δεν είναι βέβαια τα μόνα έξοδα, δάνεια που τρέχουν(στεγαστικό-ήδη οι κλητήρες προειδοποιούν για κατάσχεση της οικίας της οικογένειας), μεταφράσεις που γίνονται μέσω του υπουργείου εσωτερικών, και άλλα πολλά. Η βοήθεια από την τοπική κοινωνία της Λαμιας, αλλά και από κάθε άλλη περιοχή από την περιφέρεια στερεάς είναι τόσο σημαντική για την οικογένεια Παύλου σε αυτή την χρονική περίοδο όσο είναι το νερό για τον άνθρωπο. Ήδη υπάρχει λογαριασμός της μητέρας του, Μαριάννας, στην Εθνική Τράπεζα 80160645158.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ



17 νοεμβριου..ημερες μνημης.. Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί - Νίκος Ξυλούρης



Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ...Nikolas (Razastarr)



«Smyrna» ζωντανά στο El Viaje



Πέμπτη στις 10:00 π.μ. - 24 Νοεμβρίου στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία El Viaje
Κολοκοτρώνη 45 , Βύρωνας , τηλ 2107666866 - 6977436963

Πέμπτες του Νοεμβρίου 2010

Ώρα έναρξης : 22.00
Είσοδος : 3euro
Ποτό : 7euro
...

«Smyrna» ζωντανά στο El Viaje

Τέσσερις νέες μουσικοί δημιούργησαν την ορχήστρα «Smyrna» και μας προσκαλούν σ’ ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι, ερμηνεύοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς της Ελληνικής παράδοσης.

Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι) η Γεωργία Λώλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι) και η Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι), αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία,την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο και τον Πειραιά, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Βαγγέλη Παπάζογλου, κι απ’ τον Θρακιώτικο «Μαντηλάτο» ως τη «Μπολσεβίκα» του Τούντα και τον «Μάγκα στο Βοτανικό» του Βαμβακάρη.

Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και φυσικά την Σμύρνη, ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε τραγούδια της μεταγενέστερης περιόδου που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά.

EL VIAJE
Κολοκοτρώνη 45
Βύρωνας
τηλ : 210.7666866-6977436963
www.myspace.com/smyrnaorchestra


Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία με το όνομα Σμύρνα είναι γνωστά τα παρακάτω δύο διαφορετικά πρόσωπα:
1. Μία από τις Αμαζόνες η οποία αναφέρεται ότι ίδρυσε τη Σμύρνη.
2. Κόρη του Θείαντα, βασιλιά των Ασσυρίων, ή του Κινύρα της Κύπρου. Ο Θείας ερωτεύθηκε τη Νύμφη Ωρείθυια και μαζί απέκτησαν τη Σμύρνα ή Μύρρα, όπως είναι γνωστή σε άλλη εκδοχή. Η Σμύρνα φιλονίκησε για κάποια άγνωστη αφορμή με την Αστάρτη, τη θεά της ομορφιάς (αντίστοιχη της Αφροδίτης). Η Αστάρτη, για να την εκδικηθεί, της προκάλεσε ένα ακατανίκητο ερωτικό πάθος για τον πατέρα της, τον Θείαντα. Μια μέρα η Σμύρνα μεταμφιέσθηκε σε σκλάβα του παλατιού και παρέσυρε τον Θείαντα, οπότε από το σπέρμα του πατέρα της έμεινε έγκυος και γέννησε τον Άδωνι. Ο Θείας έμαθε την αλήθεια και τότε θέλησε να σφάξει την κόρη του. Αλλά η Σμύρνα ζήτησε την επέμβαση των θεών, οι οποίοι τη μεταμόρφωσαν σε δέντρο που ευωδιάζει, τη σμύρνα. Συνήθως αναφέρεται ότι ο Άδωνις ξεπήδησε από αυτό το δένδρο.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Panx Romana @ An Club


Panx Romana @ An Club, Αθήνα
06/11/2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

PANX ROMANA LIVE @ AN CLUB!

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 EURO

Οι "Panx Romana" είναι ένα εφηβικό όνειρο, που ποτέ δε θα περάσει την εφηβεία. Μια συμμορία φίλων που ξεπετάχτηκε μέσα από την έκρηξη του punk το '77 μέσω διάφορων γνωστών συγκροτημάτων της εποχής. Από τον Ιανουάριο του '82 μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να ταράζουν τα στάσιμα νερά της Αθήνας, δίνοντας τη δική τους μουσικοκοινωνικοπολιτική άποψη. Μιλούν στη γλώσσα τους με απλούς άμεσους στίχους και δυνατό punk'n'roll. Δηλώνουν πολίτες του κόσμου κι όχι πολίτες μιας τυχαίας γεωγραφικής τοποθεσίας, με όνειρα για παγκόσμια ειρήνη σε μια γη δίχως σύνορα και βία. Κάθε δίσκος τους συνοδεύεται από ένα τεύχος του "Κίτρινου Τύπου", του εντύπου των "Panx" που δίνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη της ιδεολογίας που όλ' αυτά τα χρόνια τραγουδούν. Μια ιδεολογία που δε μένει μόνο στα λόγια. Περνά σαν στάση ζωής του συγκροτήματος με απόλυτη άρνηση συμμετοχής σε πολιτικές εκδηλώσεις κομμάτων, καθώς και τη συχνή συμμετοχή τους σε συναυλίες αλληλεγγύης και υποστήριξης κοινωνικών προβλημάτων. Ο αντιμιλιταρισμός χαρακτηρίζει τους στίχους τους, αλλά κι οι θέσεις τους εναντίον σε κάθε είδους ναρκωτικών, ρατσισμού κι εθνικισμού. Θέσεις που φροντίζουν να προπαγανδίζουν συνεχώς μέσα από τη μουσική τους και τα έντυπά τους".

FRANK [ΦΩΝΗ] WOODY [ΚΙΘΑΡΑ]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

www.panx.gr

Θάνος Ανεστόπουλος @ Μουσική Σκηνή Αυλαία


Θάνος Ανεστόπουλος @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
06/11/2010

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των Διάφανων Κρίνων) για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή Αυλαία, για δύο παραστάσεις το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και το επόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
Επί 20 χρόνια περίπου η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική, έντονα φορτισμένη και, συνήθως μελαγχολική, κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επέστρεψε με την παράσταση «Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν» και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτές τις δύο μοναδικές παραστάσεις στην Αυλαία ως έναρξη μιας καινούριας μουσικής περιπέτειας .
Μαζί του θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά) και ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι), ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. Την ηχοληψία επιμελείται ο Τάκης Κορωρός. Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.
Η παράσταση περιλαμβάνει, εκτός από καινούργια τραγούδια του Θάνου Ανεστόπουλου, και αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)

Ώρα έναρξης 22:30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

Ζακ Στεφάνου & Η μΠάντα-Κοάλα


Ζακ Στεφάνου & Η μΠάντα-Κοάλα @ Koo-Koo Live Music Bar, Αθήνα
05/11/2010

Ο ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ & Η μΠΑΝΤΑ-ΚΟΑΛΑ
για δυο Παρασκευές

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
στο ΚοοΚοο Live Bar

Ο Ζακ Στεφάνου και η μΠάντα-Κοάλα επιστρέφουν μετά απο ένα θυελλώδες συναυλιακό καλοκαίρι και προσγειώνονται στον πλανήτη Γη μόνο για δυο Παρασκευές.
Στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου τα θεμέλια του ΚοοΚοο LiveBar θα μετακινηθούν 0,3 εκατοστά νοτιότερα από τον υπερδιαστημικό παλμό της μΠάντα-Κοάλα, της εκρηκτικής soul woman Cathy Idra και σαφώς του διαγαλαξιακού πλέον Ζακ Στεφάνου.

Η μΠάντα-Κοάλα θα ανέβει επι σκηνής στις 23.00 και ευθύς αμέσως θα ξεκινήσει η τηλεμεταφορά των τραγουδιστών, αλλά και των υπολοίπων υπηκόων του μακρινού πλανήτη Κοαλα-52. Θα έκπεμπουν κύμματα αντιύλης με μουσική συνοδία των μεγάλων διαστρικών επιτυχιών του Ζακ Στεφάνου απο τους δυο προηγούμενους δίσκους του (UFO1: Ένας όμορφος κόσμος, UFO2: Στο διάστημα δραπέτες) καθώς ο νέος δίσκος με τίτλο “Koalaboration” θα παίξει νευραλγικό ρόλο. Η Cathy Idra και ο Ντένις Κωνσταντινίδης θα φροντίσουν για την ψυχαγωγία των Koalacitizens, με διαστημικούς ήχους σε συχνότητες Depeche Mode, The Cure, Muse, Massive Attack, Strokes, RHCP έως και Pink, Christina Aguilera, Beyonce.
Ο διαστημικός σταθμός θα μπει σε ταχύτητα δίνης μετά τα μεσάνυχτα για να ταξιδέψει στον χρόνο, κάνοντας ένα ταξίδι απο την Αμερική του 1950, φλερτάροντας με όλες τις χορευτικές μουσικές απο ροκ εν ρολ, twist, χαλι γκάλι, soul, funk, disco, hard rock, dance, brit pop, alternative, trance, house και r n b μέχρι το σήμερα. Ο Ζακ Στεφάνου και η μΠάντα-Κοάλα θα αποδόσουν-χορέψουν-τραγουδήσουν-καλύψουν 50 χρόνια μουσικής σε διάστημα 50 λεπτών σε ένα ασταμάτητο medley!

ΠΟΙΟΣ: Ζακ Στεφάνου & μΠάντα-Κοάλα (μαζί τους η Cathy Idra)

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

ΩΡΑ: 23.00
ΠΟΣΟ: 14€ με ποτό

Παύλος Παυλίδης & The B-Movies @ Σταυρός Του Νότου


Παύλος Παυλίδης & The B-Movies @ Σταυρός Του Νότου / Κεντρική Σκηνή, Αθήνα
04/11/2010

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & ΤΗΕ B-MOVIES LIVE

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΧΡΙ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies επιστρέφουν και αυτό το χειμώνα στο Σταυρό του Νότου. Από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα παρουσιάζουν τα καινούργια τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο «Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει», αλλά και τα κλασικά τους κομμάτια για 8 μοναδικές βραδιές.

Ένας τραγουδοποιός τόσο ιδιοσυγκρασιακός και ανεξάρτητος σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην κεντρική σκηνή του ελληνικού rock τραγουδιού, ο Παύλος Παυλίδης εξακολουθεί να απλώνει τη γοητεία του σε ένα συνεχώς αυξανόμενο πλήθος που απολαμβάνει μυσταγωγικά τη μουσική του. Έχοντας χαράξει σπουδαία πορεία ως frontman των Ξύλινων Σπαθιών, ο Παύλος Παυλίδης συνεχίζει να γοητεύει ως μοναχικός τροβαδούρος που προτιμά να απολαμβάνει τις σεισμικές δονήσεις των λόγων του παρά να δημιουργεί πανικό γύρω από τον εαυτό του.

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ιδιαίτερη, παρορμητική, σαγηνευτική ιστορία του είναι ο δίσκος «Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει», ένας προσωπικός κύκλος τραγουδιών που μετατρέπεται σε μια πρωτόγνωρη ζωτική ενέργεια με εξωστρεφείς, φωτεινές μελωδίες.

Ένας δημιουργός-σύγχρονος θησαυρός, ο Παύλος Παυλίδης συνεχίζει με τους B-Movies την ιστορία που ξεκίνησε να γράφει με τα Ξύλινα Σπαθιά και αποδεικνύεται ακόμα ικανός να εκπλήσσει.


Είσοδος - 15 ευρώ
Ώρα Έναρξης 22.00

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Φρατζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, 210 92 26 975

Μελίνα Ασλανίδου


Μελίνα Ασλανίδου @ PassPort, Πειραιάς
05/11/2010

Παρασκευή και Σάββατο, 5-6/11, 12-13/11 & 19-20/11

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

Tιμές: 15 eur όρθιοι με ποτό – 25 eur σε τραπέζι με ποτό
Ωρα έναρξης: 9.00 μ.μ.


Μια δεκαπενταετία παρουσίας συμπληρώνει η Μελίνα Ασλανίδου κινούμενη με σταθερότητα στο ταραγμένα νερά της ελληνικής μουσικής. Μια φωνή με τη δυνατότητα να αγγίζει όλες τις ευαισθησίες μιας ανθρώπινης ψυχής και να μας συμπαρασύρει σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι.

Γεννημένη στη βορειοευρωπαϊκή Στουτγκάρδη αλλά μεγαλωμένη στην καθ’ όλα ελληνική Παραλίμνη Γιαννιτσών, ήρθε σε πρώτη επαφή με τη μουσική του Πόντου, τη βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική της Θράκης, συμμετέχοντας στην τοπική χορωδία. Με την ενηλικίωσή της πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, όπου αρχίζει να τραγουδάει στα μουσικά φοιτητικά στέκια.

Γνωρίζοντας τον Χρήστο Μητρέντζη (1996) αρχίζουν να εμφανίζονται μαζί στη μουσική σκηνή "Κεπέγκια", στο "Πέτρινο" του Μύλου αλλά και στο WOMAD FESTIVAL του Βερολίνου μαζί με τους Φώτη Θεοδωρίδη και Γιάννη Κίρμο. Με τους δυο τελευταίους δημιουργούν το συγκρότημα "Εμπρός Εμείς", συνεχίζοντας τις εμφανίσεις τους. Γίνεται ευρέως γνωστή λίγο πριν το 2001 με το «Τι σου έκανα και πίνεις» των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ηχογράφησε με το συγκρότημα «Απέναντι» και το οποίο γνωρίζει μοναδική επιτυχία, καθιερώνοντάς την ως νέα ξεχωριστή φωνή της ελληνικής μουσικής σκηνής. Αυτή είναι η πρώτη επαφή της Μελίνας με τη δισκογραφία. Ένα χρόνο αργότερα, μετά από live σε Ελλάδα και Κύπρο, η Μελίνα κατηφορίζει στην Αθήνα.

Εκεί ο Γιώργος Νταλάρας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της. Τον χειμώνα του 2002 της προτείνει να συνεργαστούν για πρώτη φορά μαζί στο "Ζυγό", ακολουθούν καλοκαιρινές συναυλίες τους σε Ελλάδα κι εξωτερικό, το αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο κι επόμενος χειμώνας πάλι στο «Ζυγό». Παράλληλα, συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά των Νίκου Αντύπα, Γιάννη Σπάθα και Λίνας Νικολακοπούλου «Οπωσδήποτε Παράθυρο», με το τραγούδι «Ναι θα πω». Άνοιξη του 2003 κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο με τίτλο "Το Πέρασμα". Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύει τη Δήμητρα Γαλάνη σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, ενώ εμφανίζεται στο Λυκαβηττό, σε συναυλία που διοργανώνει το περιοδικό «Δίφωνο». Τον ερχόμενο χειμώνα πραγματοποιεί τις πρώτες της προσωπικές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αθήνα, στο πλευρό των Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Κότσιρα, Μ. Φάμελλου.

Το Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της album με τίτλο "Παιχνίδι είναι", που περιλαμβάνει τις επιτυχίες "Συνθήματα", "Αόρατη Πληγή" και "Το Λάθος" και όπου η Μελίνα Ασλανίδου παντρεύει αποφασιστικά τη σύγχρονη ερμηνεία με τις βαθιές ρίζες του λαϊκού τραγουδιού, εκφράζοντας ρεαλιστικά και άμεσα τις διαθέσεις της εποχής της.
Ακολουθεί μια τριετία εμφανίσεων με τους Ορφέα Περίδη, Δημήτρη Μητροπάνο, Γλυκερία, Στέλιο Διονυσίου και Κώστα Μακεδόνα, ένα δικό της πρόγραμμα στο Μετρό όπου παρουσίαζε αγαπημένα της λαϊκά τραγούδια και η επιστροφή της στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα (με Μιχάλη Τζουγανάκη), σε περιοδεία που περνά από αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο χειμώνας του 2008 τη βρίσκει να μοιράζεται τη σκηνή στον Σταυρό του Νότου με τη Ραλλία Χρηστίδου, στην παράσταση «Are u σικ enough». H συνεργασία τους συνεχίζεται τόσο το καλοκαίρι, με περιοδεία ανά την Ελλάδα, όσο και την ακόλουθη σεζόν στον ίδιο χώρο,
ενώ το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το best of album της «Στο Δρόμο» που, εκτός απ’τις καλύτερες στιγμές της, περιέχει τα ακυκλοφόρητα «Πόσο πόσο» των Zeliko Joksimovic-Νίκου Μωραΐτη, «Ενα χειμωνιάτικο πρωί» της Ελένης Βιτάλη και «Πριγκιπέσσα» του Σωκράτη Μάλαμα.
Το Μάιο της προηγούμενης χρονιάς (όπως και το 2010) παρουσιάζει, στο Town Hall Theatre της Νέας Υόρκης, ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και το Δεκέμβριο πραγματοποιούν με την Γλυκερία, τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Κ.Καραφώτη μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα. Ακολούθησε το FIX της αγαπημένης της Θεσσαλονίκης, οι καθεριωμένες καλοκαιρινές της συναυλίες και βέβαια η τέταρτη δισκογραφική δουλειά της.

PassPort
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558

Λιζέτα Καλημέρη, Εύα Ατματζίδου, Θανάσης Ζαχαρόπουλος


Λιζέτα Καλημέρη, Εύα Ατματζίδου, Θανάσης Ζαχαρόπουλος @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
04/11/2010

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
ΕΥΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Λιζέτα Καλημέρη μαζί με την Εύα Ατματζίδου (κιθάρα) και το Θανάση Ζαχαρόπουλο (κιθάρα) κάνει επί σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αντλώντας από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και από τραγούδια άλλων ερμηνευτών που συγγενεύουν με τη φωνή της...

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr