Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ συναντά τον Πουλιο Παναγιώτη..ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ συναντά τον Πουλιο Παναγιώτη Το ελληνικό τραγούδι έχει μέλλον..ειδικά όταν έχεις να παρουσιάσεις πρόσωπα που μπορούν και κοιτούν κατάματα την ίδια την αλήθεια τους,είναι ένας σοβαρός λόγος να χαίρεσαι να τους ακούς ,να τους συζητάς ,να κλέβεις λίγο από την ελπίδα τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες που ζουμε. Κυρίες και κύριοι ο Αναστάσης Κουλούρης απολαυστε τον..
 • Αναστα'ση καταρχάς να σε ευχαριστησουμε για την τιμή που μας έκανες.

 Α.Κ- Αρχικά, να σου πω πως είναι δική μου τιμή και χαρά, δε θεωρώ δεδομένο το ενδιαφέρον σας και όταν υπάρχει με κάνει ευτυχή. Ίσως να σημαίνει ότι κάνω και εγώ κάτι καλό.

 • Ήδη είσαι στο στούντιο και έχουμε πληροφορίες ότι τον Οκτώβριο έρχεται το πρώτο single με τίτλο '' ΔΕ ΣΕ ΞΕΠΈΡΑΣΑ ΠΟΤΈ ΜΟΥ.Πες μας λίγα λόγια..
 Α.Κ-Πρόκειται για ένα νέο τραγούδι στο οποίο έχω γράψει τους στίχους και τη μουσική, είναι μια μπαλάντα με πολύ έντονα ροκ και λαικά στοιχεία, που πιστεύω ότι θα κάνει επιτυχία. Είναι ένα βιωματικό τραγούδι το οποίο πιστεύω πως θα μιλήσει σε πολλές μοναχικές και μη, ψυχές. Αποτελεί ένα από τα τραγούδια – προπομπούς του νέου μου δίσκου που θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2014.
 • Μπήκες στην μεγάλη οικογένεια της Universal τι προοπτική δίνει αυτή η ευκαιρία στην καριέρα σου?
 Α.Κ- Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Μίλτο Καρατζά, που με εμπιστεύθηκε, με πίστεψε και με έβαλε στη νέα αυτή μεγάλη δισκογραφική οικογένεια. Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου και έτσι μια ώθηση τέτοιου βεληνεκούς με έχει κάνει να έχω περισσότερη όρεξη για δημιουργία και δουλειά.
 • Θεωρείς μεγάλο σου δάσκαλο τον Σταμάτη Γονιδη, με ποιο τρόπο σε έχει επηρεάσει και σε έχει βοηθήσει στην πορεία σου?
Α.Κ-Ο κύριος Γονίδης θεωρώ κατά τη γνώμη μου πως είναι ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης στον ευρύτερο χώρο της μουσικής. Η επαφή μας κρατάει από πολύ παλιά, ήταν η αιτία που έφυγα από το κλασικό τραγούδι και όλα τα υπόλοιπα και βρήκα τη μουσική μου ταυτότητα. Δεν επηρεάζομαι όμως κατά τα άλλα, καθώς έχω τη δική μου μοναχική πορεία με βάση την προσωπική μου φιλοσοφία σχετικά με τη μουσική και όχι μόνο, επιλογές, όντας αυτόφωτος και αυθύπαρκτος. Ταυτιζόμαστε στο ότι η μουσική εκτός των άλλων, κατά βάση είναι ψυχή και αλήθεια.
 • Με ποιους άλλους ''μεγάλους του χώρου είναι το όνειρο σου να συνεργαστείς?
 Α.Κ-Δεν κάνω σχέδια εύκολα στη ζωή μου, αλλά κάνω αφειδώς όνειρα. Κυρίως σκέπτομαι πως θα είμαι σε 40 χρόνια πρώτα ο Θεός και τι θα έχω αφήσει πίσω μου σε αυτή τη ζωή. Εκτιμώ παρ’ ολ’ αυτά πολλούς καλλιτέχνες που θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους ίσως κάποια στιγμή, όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Χρήστος Δάντης, η Χάρις Αλεξίου και πολλοί ακόμη αξιόλογοι καλλιτέχνες και άνθρωποι.
 • Το 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος σου δίσκος με τίτλο''Από Παιδί ονειρευομουνα'' ο οποίος έγινε χρυσος.Δεν είναι ρίσκο πιστεύεις σε αυτές τις εποχές ένας νέος να ποντάρει στο να διαλέγει να κυκλοφορεί δουλειές με τον παραδοσιακό τρόπο του cd και όχι ψηφιακά?
Α.Κ- Τα τραγούδια μου όλα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή, σε I tunes αλλά και άλλες μορφές, όπως επίσης και στο youtube, αλλά θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης χωρίς δισκογραφία με ποιότητα και αισθητική δεν έχει σφραγίδα.
 • Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε απο τον μεγαλύτερο εχθρό την φτώχεια με όλα φυσικά τα δεινά που έχει η καθημερινοτητα του πολίτη?
 Α.Κ- Είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος, λόγω ιδιότητος θα μπορούσα να κάνω για ώρες συζήτηση και ανάλυση για αυτό το θέμα. Εγώ ξέρω τη φτώχεια στη ζωή μου και στους γύρω μου από τότε που γεννήθηκα. Πιστεύω απλά ότι τα τελευταία χρόνια παίρνουμε ένα μάθημα που μας αξίζει, χάνοντας την αλόγιστη καλοπέρασή μας. Όταν μάθουμε να είμαστε σωστοί πολίτες σε κάθε μας έκφανση και σωστοί άνθρωποι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις , νομίζω πως θα βελτιωθούν τα πράγματα. Από τον τρόπο που οδηγούμε, εργαζόμαστε, λειτουργούμε ως πολίτες εν γένει και ως άνθρωποι στη ζωή μας, φανερώνουμε έλλειψη παιδείας, για αυτό και βλέπουμε έξαρση βίας σε πολλά επίπεδα και λάθος ανθρώπους στις καίριες θέσεις εξουσίας. Ο εγωισμός και ο παρτακισμός ως επί τω πλείστον χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας μας.
 • Προσωπικά θέλω να σε ρωτήσω..Πως ήταν η εμπειρία σου να εργαστεις στις Φυλακές Κορυδαλλού και ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσής,τι ερεθίσματα σου έδωσε αυτη η σελίδα στην ζωή σου?
 Α.Κ- Α,Κ-Κάθε βίωμα και εμπειρία, όταν τη μετουσιώνεις σε πείρα μέσα από δύσκολες ψυχοπνευματικές διεργασίες σίγουρα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο στην πορεία της ζωής σου και εν προκειμένω σε κάνει πιο ευαίσθητο στην καλλιτεχνική σου υπόσταση.
 • Ανασταση με ποιο τρόπο μπορούν να μαθαίνουν νέα σου οι ακροατές και να επικοινωνούν με σένα?
Α.Κ- Μπορούν όσοι θέλουν και από το προφίλ, τη σελίδα και την ομάδα μου στο φέισμπουκ αλλά και από όσα ΜΜΕ φιλοξενούν το έργο μου και τα καλλιτεχνικά νέα μου.
 • Ενα τελευταιο μηνυμα που θες να μοιραστεις?
 Α.Κ-Αχ και να ‘μουνα ξανά 18 / για να ζήσω πάλι το όνειρο αυτό / να ‘μαι πάντοτε το θύμα μιας αγάπης / και στον έρωτα τρελλός επαναστάτης / λίγο μετά το γολγοθά της εφηβείας / να ψάχνω πόρτες και στιγμές ελευθερίας / να κάνω όνειρα για μένα και τους άλλους / και να μη βρίσκω στη ζωή μου αντιπάλους /. Μέσα από τους στίχους ενός εκ των νέων μου τραγουδιών, με τίτλο ‘’18‘’, ίσως να μπορώ να εκφράσω περισσότερα από μια απλή ευχή ή κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ. Χαίρετε ! ! ! ! ! !

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 Ο Αναστάσης Κουλούρης γεννήθηκε στο δήμο Χαλανδρίου Αττικής στις 21 Ιανουαρίου 1983. Ασχολείται με τη μουσική από το 1989. Έχει μουσικές σπουδές πιάνου, κιθάρας, μπουζουκιού, φλογέρας, Θεωρίας της Μουσικής, Κλασσικού και Βυζαντινού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κόνταλυ. Εργάζεται επαγγελματικά ως τραγουδοποιός από το 2003 σε μικρά σχήματα. Το πρώτου του demo album το έκανε το 2004 στο οποίο περιλαμβάνονταν τα τραγούδια "Σε ζητώ" και "Ο ένας και μοναδικός θεός μου". Το 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος του δίσκος με τίτλο "Από παιδί ονειρευόμουνα", ο οποίος θα αποτελείται από 13 κομμάτια σε μουσική και στίχους κυρίως του ιδίου, καθώς και των δυο καταξιωμένων δημιουργών, του Ανδρέα Μέξα και του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου ο οποίος έγινε χρυσός σε μια δύσκολη εποχή της δισκογραφίας! Μαζί με την ορχήστρα του έχει κάνει πολλές live εμφανίσεις με απρόσμενα μεγάλη προσέλευση κόσμου και ως πρώτο όνομα σε νυχτερινά σχήματα. Επιπλέον, είναι Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας με κατεύθυνση Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, έχει κάνει σπουδές Ψυχολογίας και από το 2011 κάνει το μεταπτυχιακό του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Έχει εργαστεί στις Φυλακές Κορυδαλλού και ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης καθώς και σε άλλες εργασίες βιοποριστικού χαρακτήρα !

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δημήτρης Καρράς 13.09.2013

Βρυσάκι - Αθήνα Τραγούδια για μυημένους...Για εκείνους, κυρίως, που γνωρίζουν τραγούδια όπως το Έτσι οι μέρες περνούν, Τροχόσπιτο, Έρωτας τροχός, Έχω μια μέρα δροσερή, Όλοι για τα μπετά δουλέυουμε, Πως λοιπόν να σου μιλήσω ή Σε ένα σύννεφο πάνω κ.α. μέχρι τις συνεργασίες του Δημήτρη Καρρά με τον Μάλαμα, τον Κατσιμίχα την Μποφίλιου και άλλων πολλών συναδέλφων του. Μαζί με τραγούδια που έχει "κάνει δικά του", από την Ελληνική πανκ σκηνή μέχρι την χιπ χοπ και την έντεχνο-ροκ. Ένα παρε'ί'στικο ακουστικό πρόγραμμα μαζί με τον επί ετών συνεργάτη του στο Studio Pazl Βαγγέλη Καραπέτρο.

Ruste Juxx 12.09.2013 21.00

Bios - Αθήνα Ruste Juxx H QNQ Productions, μετά τo μοναδικό σόου του KRS-One στο BIOS, παρουσιάζει τον Ruste Juxx, ένα από τα πιο δυνατά νέα ονόματα στην underground hip-hop σκηνή της Αμερικής, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Ruste Juxx έρχεται από τα Crown Heights, την καρδιά του Brooklyn, και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δώσει μοναδικά δείγματα γραφής στη δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως το γκρουπ των Boot Camp Clik και συγκεκριμένα με τους Smif-N-Wessun και Heltah Skeltah, Ghostface Killah, Torae, Marco Polo, Skyzoo, Ill Bill, αλλά και με τον Buckshot (ηγετική φιγούρα των Boot Camp Clik και Black Moon) που του πρόσφερε δισκογραφική στέγη στην Duck Down Music, μία από τις πιο επιδραστικές εταιρείες του νεοϋορκέζικου underground rap. To 2008 ήταν η χρονιά που ο Ruste Juxx έκανε το ντεμπούτο του μέσα από το εξαιρετικό άλμπουμ Indestructible με τη συνεργασία του Sean Price (Heltah Skeltah, Random Axe, Boot Camp Clik). Από τότε συνεχίζει να προσφέρει ακατάπαυστα πολλά δυνατά άλμπουμ, βίντεο και singles, με πιο χαρακτηριστικά το The eXXecution άλμπουμ με τον Marco Polo, καθώς και τα περσινά άλμπουμ Hardbodie Hip Hop με τον Γάλλο παραγωγό Kyo Itachi και το ‘V.I.C. – Victorious Impervious Champions με τον εκλεκτικό Αμερικάνο παραγωγό The Arcitype. Toν Σεπτέμβριο του 2013 θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο Ready To Juxx από τη δισκογραφική Soulspazm (Marco Polo, Craig G, Blame One, Torae, Exile) με τον VS THE BEST να υπογράφει την παραγωγή του άλμπουμ, το οποίο θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό στην εμφάνισή του στην Αθήνα. Ο Ruste Juxx έρχεται έτοιμος να προσφέρει αυθεντικό ραπ από τη Νέα Υόρκη σε ένα μοναδικό βράδυ στο BIOS.

Ζαχαρίας Καρούνης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, Ντόριν Λασκαρίδου 12.09.2013 21.00

Θέατρο Badminton - Αθήνα Τιμή: 15 Προπώληση: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου Online αγορά: http://www.abcd.gr, http://www.viva.gr Ζαχαρίας Καρούνης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, Ντόριν Λασκαρίδου Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης - Κώστας Γιαννίδης (1903-1984), υπήρξε μία μοναδική περίπτωση «διπλού συνθέτη», καθώς υπηρέτησε με την ίδια συνέπεια, γνώση κι έμπνευση, τόσο τις πολυσύνθετες μουσικές φόρμες όσο και το τραγούδι. Σ’ αυτήν τη συναυλία δύο σημαντικοί τραγουδιστές της νεότερης γενιάς, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, μαζί με δύο μουσικούς με γνώση και εμβάθυνση στο έργο του μεγάλου έλληνα συνθέτη, τον μαέστρο και κιθαρίστα Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη και την κιθαρίστρια Ντορίν Λασκαρίδου, θα αποδώσουν τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη. «Θα ξανάρθεις», «Συγγνώμη σου ζητώ», «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ο μόνος», «Λες και δεν είν’ αλήθεια», «Μην περιμένεις», «Θα ’ρθω μια νύχτα με φεγγάρι», «Κάποιο μυστικό», « Πόσο λυπάμαι», «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου», «Λες και ήταν χθες», «Σαν κι απόψε», «Πάμε σαν άλλοτε», «Ξύπνα αγάπη μου». Τραγούδια που πλούτισαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, τραγουδήθηκαν και αγαπήθηκαν απ’ όλους. Γενική είσοδος: 15€ - Φοιτητικό, ανέργων: 10€

Scorpions & friends 12.09.2013 20.30

Θέατρο Λυκαβηττού - Αθήνα Τιμή: 38 Προπώληση: Ticket House, Public Online αγορά: http://www.viva.gr, http://www.weticket.gr SCORPIONS & friends MTV UNPLUGGED LIVE IN ATHENS ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ, ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ! ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΑΤΕΣ! Οι Scorpions όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί ποτέ, σε μια ιστορική αναδρομή από την αρχή της καριέρας τους μέχρι σήμερα, αλλά και σε καινούριες συνθέσεις σε παγκόσμια “πρώτη”, κάτω από τα φώτα του MTV Unplugged! Όλες οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και τραγούδια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά, unplugged ροκ ήχος, 12 μουσικοί στη σκηνή, κλασικά έγχορδα και special guests, σε ένα μοναδικό “project” που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και θα μαγνητοσκοπηθεί για να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο! Ο Σεπτέμβριος του 2013 θα είναι μια σημαντική στιγμή για τους Scorpions, αλλά και για τους Έλληνες θεατές. Τρεις πολύ ξεχωριστές συναυλίες στην Αθήνα, για το MTV Unplugged, θα μαγνητοσκοπηθούν για να μείνουν στην ιστορία, αφού το DVD θα κυκλοφορήσει σε 47 χώρες. Τρεις συναυλίες με ένα μοναδικό project το οποίο θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Ελλάδα! Η σειρά συναυλιών MTV Unplugged ξεκίνησε το 1990 με τον Paul McCartney. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε σαν ένας μοναδικός θεσμός, όπου μεγάλοι stars της διεθνούς μουσικής σκηνής παρουσίαζαν τα τραγούδια τους με έναν διαφορετικό τρόπο. Πολλές από αυτές τις συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν και κυκλοφόρησαν γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Καλλιτέχνες όπως οι Eric Clapton, Nirvana, Bruce Springsteen, Robert Plant, Jimmy Page, Bryan Adams, Kiss, κ.ά., είχαν την “τιμή” να παίξουν για το MTV Unplugged, αλλά και οι πιο νέοι όπως Alicia Keys, Adele, Katy Perry, Florence and the Machine, Shakira και Jay-Z. Ο τραγουδιστής των Scorpions Klaus Meine, είπε για το νέο αυτό συναρπαστικό ταξίδι: “Τον περασμένο Δεκέμβριο αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Έτσι όταν μας έγινε αυτή η πρόταση από την εταιρία μας Sony Music, υπήρχαν κάποια ερωτηματικά. Σε ένα πράγμα όμως συμφωνήσαμε όλοι από την πρώτη στιγμή: αν πρόκειται να το κάνουμε, θα το κάνουμε στην Ελλάδα! Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές μας- αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε το project στην Αθήνα. Επιστρέφουμε για να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες είναι μέσα στην καρδιά μας όλα αυτά τα χρόνια. Επιλέξαμε το θέατρο του Λυκαβηττού και όχι κάποιον από τους μεγάλους χώρους που έχουμε παίξει στο παρελθόν -όπως το Καραϊσκάκη- γιατί για αυτό το project θέλαμε έναν μικρότερο και πιο ζεστό χώρο. Έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε μερικές μέρες σε αυτό το πολύ όμορφο θέατρο. Έχουμε ξαναπαίξει στο Λυκαβηττό και θυμόμαστε ακόμα ότι όταν φτάσαμε υπήρχαν fans παντού! Είχαν σκαρφαλώσει στα βράχια γύρω από το θέατρο, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό! Είπαμε όμως ότι δεν θα κάνουμε μόνο μια συναυλία, αλλά τρεις. Επειδή οι συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να έχουμε τρεις και όχι λιγότερες, ώστε να υπάρχει πολύ υλικό για την τελική επιλογή. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουμε ένα τέτοιο project στην Ελλάδα, θα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Εκτός από τις μεγάλες μας επιτυχίες, θα παίξουμε αγαπημένα τραγούδια που δεν έχουμε ξαναπαίξει ποτέ ζωντανά, όπως το ‘Born to touch your feelings’ ή το ‘When you came into my life’, αλλά και καινούργιες συνθέσεις που θα ακουστούν για πρώτη φορά. Είναι συναρπαστικό για μας όλο αυτό που θα γίνει, είναι μια νέα πρόκληση! Ανυπομονούμε να βρεθούμε πάλι στην Αθήνα και να προσφέρουμε κάτι μοναδικό στους Έλληνες θαυμαστές μας!” Οι Scorpions διάλεξαν την Ελλάδα. Όχι τυχαία. Μην ξεχνάμε τη λατρεία των Ελλήνων για τους “Σκορπιούς”. Το ‘Scorpions Best’ παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στη χώρα μας και το κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 200.000! Τα ραδιόφωνα δεν σταματάνε να παίζουν τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως ‘Still Loving You’, ‘Holiday’, ‘When the Smoke is Going Down’, ‘Always Somewhere’, ‘Wind of Change’, ‘Send Me an Angel’, αλλά και τους ροκ ύμνους όπως ‘Rock You Like a Hurricane’, ‘Blackout’, ‘Bad Boys Running Wild’, ‘In Trance’, ‘No One Like You’, ‘Rhythm Of Love’, κ.ά. Οι Scorpions, ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα στον κόσμο, σχηματίστηκαν στο Ανόβερο της Γερμανίας το 1969. Έμειναν ενεργοί όλα αυτά τα χρόνια, κυκλοφορώντας δεκάδες άλμπουμ, ενώ σε ότι αφορά τις πωλήσεις των δίσκων τους, αυτές ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα! Όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ τους “Lonesome Crow” (1972), το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (rhythm κιθάρα), Michael Schenker (lead κιθάρα), Lothar Heimberg (μπάσο) και Wolfgang Dziony (ντραμς). Στη συνέχεια αποχώρησαν ο Michael Schenker (σχημάτισε τους UFO και αργότερα το Michael Schenker Group), και οι Heimberg και Dziony, τους οποίους αντικατέστησαν οι Uli Jon Roth, Francis Buchholz και Herman Rarebell αντίστοιχα. Η εν λόγω σύνθεση παρέμεινε σταθερή για τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ (ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα αντιπροσωπευτικά “In Trance” [1975] και "Virgin Killer" [1976]), αλλά έκτοτε υπέστη αρκετές μεταβολές, με σημαντικότερη την αντικατάσταση του Roth από τον Matthias Jabs το 1979, την επόμενη χρονιά της κυκλοφορίας του διπλού live LP "The Tokyo Tapes”. Το “Animal Magnetism” το 1980 ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, ενώ το "Blackout" το 1982, με το χιτ "No One Like You", έγινε πλατινένιο. Το "Love At First Sting" το 1984, με τραγούδια όπως το "Rock You Like A Hurricane", γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα. Τα τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποίησαν το 1985 καταγράφηκαν στο "World Wide Live". Απήχηση είχε και η επόμενη δουλειά τους "Savage Amusement" (1988, περιλάμβανε την μπαλάντα "Rhythm Of Love"). Κατόπιν έκαναν μια ακόμη παγκόσμια τουρνέ και πολλές συναυλίες στην ΕΣΣΔ. Το "Crazy World" το 1990 υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία της πολύχρονης καριέρας τους (ξεχώρισαν τα singles "Wind Of Change" και "Tease Me, Please Me"). Συνέχισαν με τα "Face The Heat" (1993) και "Deadly Sins" (1995). Ακολούθησαν τα "Pure Instinct" (1996), "Eye II Eye" (1999) και “Moment Of Glory" (2000), ενώ πολύ επιτυχημένο εμπορικά, αποδείχθηκε το πείραμα ακουστικής αισθητικής στο "Acoustica" (2001). INFO: • Ώρα Έναρξης: 20.30, Doors Open: 19.30 • Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 38€, Φοιτητικό- Παιδικό- Ανέργων 30€ (ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων) • 11 & 12 Σεπτεμβρίου: Οι θεατές θα είναι μόνο καθήμενοι, στις κερκίδες και σε καθίσματα στο χώρο μπροστά από τη σκηνή • 14 Σεπτεμβρίου: Οι θεατές θα είναι καθήμενοι στις κερκίδες του θεάτρου και όρθιοι στο χώρο μπροστά από τη σκηνή • Προπώληση: www.viva.gr, Ticket House, Public, Παπασωτηρίου, www.weticket.gr (Από 17 έως 24 Ιουνίου η προπώληση θα γίνεται αποκλειστικά στο www.viva.gr, από τις 25 Ιουνίου σε όλα τα παραπάνω σημεία) • Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 7298930 • ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΑ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.

33 Χρόνια Χωρίς Τον Νίκο Ξυλούρη 11.09.2013 21.00

Θέατρο Άλσους 'Δημήτρης Κιντής' - Αθήνα Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – «Γρηγόρης Γρηγορίου», διοργανώνει, μεγάλο αφιέρωμα-συναυλία στο Αρχάγγελο της Κρήτης, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δ. Κιντής». Ο Νίκος Ξυλούρης, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας, αγέρωχος, αληθινός, πατούσε σε στέρεο έδαφος, λόγω της καταγωγής του. Ήταν ένας από τους θεμελιωτές της κρητικής μουσικής. Μεγάλος εμπνευστής, ανθρώπινος και απλός. Τραγούδησε σημαντικά τραγούδια, που συγκίνησαν τον κόσμο και συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια, να δημιουργούν φωτεινή διέξοδο. Στο αφιέρωμα για τον Νίκο Ξυλούρη, θα παραβρεθεί και θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασσόπουλο, η σύντροφος της ζωής του κ. Ουρανία Ξυλούρη-Μελαμπιανάκη. Τα μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών και της παράδοσης που τραγούδησε ο Ν. Ξυλούρης, θα μας τα θυμίσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης. Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Τρανουδάκης πιάνο & επιμέλεια ορχήστρας, Στέλιος Καρύδας κιθάρα, Νίκος Καραβιράκης κρητικό λαούτο, Νίκος Κιάκος βιολί, Σταυρούλα Σπανού σαντούρι, Νίκος Ρούλος μπάσο και Ηλίας Μπουκουβάλας τύμπανα. Είσοδος ελεύθερη

Παύλος Παυλίδης & The B-Movies 11.09.2013

Τεχνόπολις - Αθήνα Προπώληση: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Τεχνόπολις Online αγορά: http://www.viva.gr Παύλος Παυλίδης & The B-Movies Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο με επιτυχημένες συναυλίες σ’ όλη τη χώρα αλλά και ηχογραφήσεις για τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Παύλος Παυλίδης και οι Β – Movies τελειώνουν το μουσικό τους καλοκαίρι με μία συναυλία, στις 11 Σεπτεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Έρχονται να μας παρουσιάσουν το καινούριο τους υλικό αλλά και μια αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από την μεταγενέστερη δισκογραφική του διαδρομή. Μαζί του εμφανίζονται, όπως άλλωστε και όλα τα τελευταία χρόνια, οι μόνιμοι συνοδοιπόροι του B-Movies που «ερμηνεύουν» μοναδικά και με τον δικό τους τρόπο κάθε φορά τα τραγούδια του. Οι B-Movies είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο) Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα) Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα) Θανάσης Τζίνγκοβιτς (ηλ. κιθάρα) Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση & 12€ ταμείο

Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος 10.09.2013 20.00

Τεχνόπολις - Αθήνα Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα) σας προσκαλούν να συνεβρεθείτε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε μια ανέλπιστη μουσική συνάντηση... Επί 20 περίπου χρόνια γνήσιοι εκφραστές της εγχώριας rock μουσικής σκηνής, λυρικοί και εκφραστικοί εκατέρωθεν, έντονα φορτισμένοι, με ραχοκοκαλιά την ηλεκτρική ενέργεια, κράτησαν και κρατάνε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους, που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα, που μοιράζει και κοινωνεί η ποίηση και η μουσική τους. Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος ανεβαίνουν μαζί στην σκηνή με μια καινούρια μουσική ανθοφορία, ανάμεσα στις σκληρές μέρες της δημιουργικής αφυδάτωσης και της πολιτικής καρβουνίλας που ζούμε. Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος παίζουν μαζί και χώρια σε μια παράσταση που κύριο μέλημα της είναι να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο... «Τσαλακωμένες Μέρες Αργίας» γεμάτες μουσική και ποίηση... Μια βραδιά πολύ ιδιαίτερης οπτικοακουστικής απόλαυσης. Μια βραδιά κατάνυξης, επικοινωνίας και αφύπνισης. Θα τα πούμε στη σκηνή! Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους: Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα - τραγούδι) Κώστα Παρίσση (κιθάρα -τραγούδι) Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) Τάσο Πέππα (τύμπανα)

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία 06.09.2013 21.30

Θέατρο Μοσχοποδίου - Θήβα Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων τους τον Απρίλιο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Συναυλίες-ταξίδια στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου. Συναυλίες περιπλανήσεις στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων. «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ‘σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά» και πολλά άλλα… Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και η Γλυκερία, που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Απόστολο Καλδάρα και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη. Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί: Νίκος Ζέρβας-πλήκτρα, Τάκης Μπουρμάς-μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Νίκος Καραντζάς - κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα. Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας. Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη. Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.

Locomondo 06.09.2013

Bolivar Beach Bar - Αθήνα Τιμή: 10 Προπώληση: Public, Bolivar Beach Bar Locomondo Το Bolivar Beach Bar μας καλεί να υποδεχτούμε το Σεπτέμβριο συντροφιά με την πιο «ανεβαστική» μουσική παρέα, τους Locomondo, σε μια βραδιά που, απλά, δεν πρέπει να χάσετε! Την συναυλία θα ανοίξουν οι Los Mujeros Οι Locomondo γιορτάζουν 10 χρόνια ξέφρενης πορείας στην ελληνική μουσική με ένα μεγάλο πάρτι στο Bolivar Beach Bar την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου Με τον καινούργιο δίσκο τους «Οδύσσεια» στις αποσκευές τους, οι Locomondo προσκαλούν το κοινό σε μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη τραγούδι, χορό, ενέργεια και... "rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop". Έχοντας κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, η αγαπημένη τρελοπαρέα θα δώσει σε όλους μας την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη καινούργια σεζόν, με παντοτινό σύνθημα το «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» και φόντο μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Σε κάθε συναυλία των Locomondo, κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, κάθε συναυλία τους είναι χαρά και γιορτή, κάθε συναυλία βρίσκει τους ίδιους στο ρεφρέν να τραγουδούν «θέλω να 'σαι εκεί, ό,τι κι αν συμβεί!», Οι Locomondo, που από το 2003 που ξεκίνησαν, θίγουν μέσα απ' τα τραγούδια τους τα... κακώς κείμενα με το δικό τους τρόπο, επέστρεψαν φέτος στη δισκογραφία με την «Οδύσσεια», ένα δίσκο γεμάτο ρυθμό, ουσιαστικά μηνύματα και ειλικρίνεια, που τους βρήκε ταυτόχρονα να χαράζουν έναν καινούργιο δρόμο στη μουσική τους αναζήτηση ως συγκρότημα. Το ομώνυμο τραγούδι-video clip του δίσκου είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς, στο κοινό, που δέκα χρόνια τώρα «είστε εκεί, ό,τι κι αν συμβεί» στηρίζοντας με την αγάπη σας τη μπάντα σε κάθε συναυλία. Τη συναυλία την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Bolivar Beach Bar θα ανοίξουν οι πάντα κεφάτοι Los Mujeros, το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που αναδείχθηκε από το Jumping Fish της Cosmote με το τραγούδι "Hey Woman" και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ "Sun After Rain", με balcan rock ύφος και συνεργασίες με τον Νικήτα Κλιντ και τον Vassilikos. Οι Los Mujeros είναι μια μουσική κολεκτίβα που κινείται μουσικά ανάμεσα σε swing – balkan ρυθμούς ενώ η μουσική τους είναι ένα ιδιαίτερο κράμα παραδοσιακών ήχων των νότιων Βαλκανίων που δένεται αρμονικά με την ελληνική μουσική παράδοση. Oι Los Mujeros είναι το ιδανικότερο warm up group, πριν ανέβουν στη σκηνή οι Locomondo για να μας απογειώσουν! Τιμές εισιτηρίων Προπώληση: 10 ευρώ Ταμείο: 12 ευρώ Ειδική τιμή εισιτηρίων για ανέργους 8 ευρώ: Τα πρώτα 500 εισιτήρια με την επίδειξη της ειδικής κάρτας ανεργίας (μέχρι εξαντλήσεώς τους)

Wedding Singers 05.09.2013 22.30

Unique Cafeterians - Θεσσαλονίκη Wedding Singers Οι εκρηκτικοί Wedding Singers επιστρέφουν στη Βόρεια Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, ενόψει της παρουσίασης του ντεμπούτο single τους “Electric Wire” αλλά και της επερχόμενης κυκλοφορίας του video clip του κομματιού την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σε αποκλειστικότητα από το Jumping Fish. Οι Wedding Singers αγαπάνε τα 90’s, τραγουδάνε τα 90’s και τους αρέσει να βλέπουν τον κόσμο που έρχεται στις συναυλίες τους να χορεύουν με τα 90’s. Κάθε συναυλία τους είναι μια επίθεση αγάπης με party κομμάτια αυτής της αγαπημένης εποχής, έτσι όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει. Μετά από 2 εκρηκτικές σερί χρονιές στην Αθήνα με το πιο hot εβδομαδιαίο residency στο Τώρα-K44 στο Γκάζι, εντυπωσιακές εμφανίσεις σε party, φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σειρά εμφανίσεων πλάι στην Άννα Βίσση στο Rex, οι τροβαδούροι της έκστασης είναι εδώ για να απογειώσουν το μεγαλύτερο γιορτινό πάρτι της πόλης. Ελάτε να δείτε πως τα κλασικά όργανα μιας rock μπάντας αποτυπώνουν όλο το αίσθημα των 90's σπιτικών πάρτυ. MTV, Jeronimo Groovy, ντισκομπάλες και αστρόσκονη, όλα σε ένα βράδυ. Οι Wedding Singers δεν είναι μια γραφική ορχήστρα γάμων. Ντύνονται καλύτερα από τον Adam Sandler και έχουν τις απαραίτητες metrosexual χορευτικές κινήσεις. Το τετραμελές...σεξτέτο, υπόσχεται διαολεμένο booty shaking με μεγάλες δόσεις "κοπανήματος" με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες των 80s και 90s. Κάτι σαν τους Daft Punk σε ροκ αναζητήσεις. Benny Benasi, Samantha Fox, 2Unlimited, New Kids On The Block, Salt n Pepa και πολλοί ακόμη ήρωες της πιο...γκλίτερ δεκαετίας παρελαύνουν από τα WedSins live parties! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μελίνα Ασλανίδου 05.09.2013 21.00

Θέατρο Badminton - Αθήνα Τιμή: 15 Προπώληση: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου Online αγορά: http://www.abcd.gr, http://www.viva.gr Μελίνα Ασλανίδου Δίπλα σου άλλη μια νύχτα Η Μελίνα Ασλανίδου σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία και του Μανώλη Χιώτη Συμμετέχει ο Χάρης Μακρής Η Μελίνα Ασλανίδου είναι από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της. Ερμηνεύει τα καινούργια αλλά και τα διαχρονικά τραγούδια με πολύ δικό της τρόπο. Αυτή τη φορά έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο για να τραγουδήσει τις προσωπικές της επιτυχίες αλλά και για να μας θυμίσει τα μεγάλα τραγούδια του Μανώλη Χιώτη (1921-1970). Τραγούδια όπως τα: «Αφού το θες», «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Ο πασατέμπος», «Πάρε με στο τηλέφωνο», «Περασμένες μου αγάπες», «Πολλές φορές», «Το τελευταίο ποτηράκι» κ.ά. Μια συναυλία που σκοπό έχει να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε την ουσία των πραγμάτων και τη σύνδεσή τους με το τώρα, το πριν και το μετά. Μια συναυλία με τη σφραγίδα του δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Καραντίνη και τις ενορχηστρώσεις του Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Καημός, πόνος, χαρά, λύπη, ντέρτι, ερωτικό γλέντι. Συμμετέχει ο ανερχόμενος τραγουδιστής Χάρης Μακρής. Μανώλης Ανδρουλιδάκης: κιθάρες, ενορχηστρώσεις Μανώλης Καραντίνης: μπουζούκι Ανδρέας Καραντίνης: μπουζούκι Ανδρέας Σίκκης: κρουστά, πνευστά Γενική είσοδος: 15€ - Φοιτητικό, ανέργων: 10€

Λάκης Παπαδόπουλος & Γιάννης Γιοκαρίνης 04.09.2013 21.00

Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας - Αθήνα Τιμή: 10 Λάκης Παπαδόπουλος & Γιάννης Γιοκαρίνης Τη Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στη Πεντέλη, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, φορτωμένοι με τραγούδια από τη πολύχρονη πορεία τους, μια πορεία δεκαετιών με αμέτρητες επιτυχίες, ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τη γνωστή τους εφηβική ροκ διάθεση που πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα! Μια συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην ΕΣΤΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΡΟΥΧΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης δύο ζωντανοί θρύλοι του Ελληνόφωνου Έντεχνου και Rock τραγουδιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες τους, «Ο Κουρσάρος», «Γυριστρούλα», «Μενεξεδιά», «Νοσταλγός Του Rock’N’Roll», «Ευλαμπία», «Τσικαμπούμ» και τόσα άλλα... Ο Λάκης Παπαδόπουλος (“ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ”), ο τραγουδοποιός με το αστείρευτο ταλέντο που με τις συνθέσεις και τους στίχους του έχει τροφοδοτήσει όλους τους μεγάλους τραγουδιστές αλλά και συγκροτήματα στη χώρα μας, ετοίμασε ένα πρόγραμμα με όσα τραγούδια μπόρεσαν να χωρέσουν. Γιατί σαφώς και δεν χωράνε όλα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη προσωπική του δισκογραφία, αλλά και τις μέχρι σήμερα συνεργασίες του. «Ήσυχα βράδια», «Το παλιό μου παλτό», «Για να σ’ εκδικηθώ», «Πάρε πασά μου», «Γοριλάκι» και πολλά ακόμα. Ο Γιάννης Γιοκαρίνης από τις πιο κλασικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής και αναπόσπαστο κομμάτι της προοδευτικής Ελληνικής Μουσικής θα παρουσιάσουν με τον Λάκη ένα πρόγραμμα με χαρούμενη διάθεση, επικοινωνία, ενέργεια και αυθορμητισμό...!

Active Member 04.09.2013 21.00

Τεχνόπολις - Αθήνα Τιμή: 12 Προπώληση: Public, Τεχνόπολις, Δισκοπωλείο Τζίνα Online αγορά: http://www.viva.gr Active Member 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας συμπληρώνουν οι Actice Member και επιλέγουν να το γιορτάσουν παρέα με εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες που σέβονται και αγαπούν, "μήπως και φύγει το σκοτάδι", όπως λένε. Αφορμή και έμπνευση για αυτήν την πρωτότυπη συναυλία στάθηκε ένα τραγούδι από τον προτελευταίο δίσκο τους, "Στων βουβών την εσχατιά", με τίτλο "Τραγούδα μας να φύγει το σκοτάδι". Όπως λέει ο B.D.Foxmoor "...αυτές τις τελευταίες λεύτερες μέρες, όλοι θυμήθηκαν πόσο φόβο κρύβει το σκοτάδι κι αυθόρμητα ξεχύθηκαν στους δρόμους να τραγουδήσουν και να φωνάξουν. Ωστόσο, έλειπε το γλέντι: η μεγαλύτερη, ίσως, αιτία για επανάσταση. Αυτό σκαρώνουμε εμείς, η μεγάλη παρέα και οι καλεσμένοι μας, μόνο που αυτή τη φορά σε θέλουμε πάλι κοντά μας, νομίζουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή..." Στις 4 Σεπτεμβρίου, οι Active Member καλούν στο χώρο της Τεχνόπολης καλλιτέχνες που εκτιμούν και θα ήθελαν να συμμετέχουν στη γιορτή τους. Ο B.D.Foxmoor θα γράψει ένα ξεχωριστό, καινούργιο τραγούδι για τον κάθε καλεσμένο που θα ακουστεί για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη. Επιπλέον, ο κάθε καλεσμένος θα ερμηνεύσει μαζί με τους Active Member ένα τραγούδι της προσωπικής του δισκογραφίας και επίσης θα τραγουδήσει μαζί τους και ένα τραγούδι των Active Member. Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι θα έχουν μαζί τους στη σκηνή μπάντα μουσικών αλλά και μια ορχήστρα εγχόρδων που θα συμμετέχει σε μεγάλο μέρος του προγράμματος. Εξαιρετικά ενδιαφέρον... Δείτε και τα ονόματα: Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Γιάννα, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Νίκος Ξύδης, Veronica Harcsa, Jahcoustix, Erik Truffaz, Yacine & The Oriental Groove, Χνάρια, A.S.R., Noova Groova (B.D.Foxmoor, Νίκος Ξύδης, Πέτρος Κούρτης), Pyromantic Orchestra (ομάδα μουσικών), Aνταμαπανταχού (ομάδα κουκλοθέατρου) και η μουσική ομάδα του Καλλιτεχνικού Καφενείου Μενιδίου που θα υποδέχεται τον κόσμο από νωρίς την ίδια μέρα με μουσικές... Λίγα λόγια για τους καλεσμένους, δια στόματος B.D.Foxmoor ERIK TRUFFAZ O μάγος της τρομπέτας, γεννήθηκε το 1960 στην Ελβετία. Ο δημιουργός της jazz είναι πασίγνωστος για τους πειραματισμούς και τα παιχνίδια του με το hip hop και το rock. Καλλιτέχνης της Blue Note με 18 δίσκους στο ενεργητικό του από το 1994. Επιλέχθηκε από τον B.D.Foxmoor για την γιορτή αυτή μιας και τον θεωρεί "... σαν τον καλύτερο εν ζωή τρομπετίστα...". JAHCOUSTIX Nομάς, πολίτης του κόσμου, το 2013 γιορτάζει και αυτός δέκα χρόνια απόλυτης αφοσίωσης στη μουσική και έρχεται να παίξει με τους φίλους του και για τους φίλους του Παραμένει ακόμα το παιδί με τα φωτεινά μάτια που τραγουδά για "...τα όμορφα που υπάρχουν κρυμμένα παντού...". Ο B.D.Foxmoor πιστεύει ότι "...στο πρόσωπο του Jahcoustix η παγκόσμια reggae κοινότητα βρήκε τον χαμένο της ήρωα, έναν τροβαδούρο του φωτός...". YACINE & THE ORIENTAL GROOVE Με μότο «η αγάπη θα νικήσει την αγριότητα», τον τίτλο του τελευταίου τους cd «L'estima venc la salvatgia», ηχόχρωμα από το Νότο της Μεσογείου, παίζουν δικές τους συνθέσεις επηρεασμένες από ένα σωρό άλλες μουσικές, ένα μουσικό κράμα "φτιαγμένο από της μνήμης τους τα βαθιά και τους ήχους της πόλης", αφηγούνται ιστορίες για πρόσφυγες και λεύτερους. Μια μουσική κολεκτίβα από τη σκηνή της Βαρκελώνης που οργανώνεται από τον «δικό μας» ουτίστα Γιάννη Παπαϊωάννου. Έλληνες και Αλγερινοί, πλαισιωμένοι από κουαρτέτο εγχόρδων. Το μουσικό αύριο της Καταλονίας. VERONICA HARCSA To "αηδόνι" από τη Βουδαπέστη, που εκτός από ξεχωριστή φωνή, παίζει σαξόφωνο και πιάνο. Το 2005 δημιούργησε ένα κουαρτέτο και μαζί τους ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2007 κέρδισε το Fringe's Best Voice Award. Στη χώρα μας έχει έρθει δύο φορές έως τώρα, η μία ήταν καλεσμένη σε συναυλία των Active Member μαζί με το Τhomas Siffling Trio. Η Veronica, επίσης, συμμετέχει στον τελευταίο δίσκο της Sadahzinia «Σάρμα». ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ "Η κορυφαία ερμηνεύτρια με τη 40χρονη διαδρομή στην ελληνική δισκογραφία. Κάθε δημιουργός ονειρεύεται να μοιραστεί μαζί της ένα του σκάρωμα. Η φωνή που μας φέρνει πίσω μνήμες και διηγήσεις μ' ένα μοναδικό τρόπο. Γι' αυτό, λοιπόν, κι άλλα πολλά που ανακαλύψαμε στη πορεία καλέσαμε τη σπουδαία ερμηνεύτρια στη γιορτή μας" λένε για την Ελένη Βιτάλη οι Active Member. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ Ο B.D.Foxmoor λέει ότι "προτείναμε στον Γιάννη να συμμετέχει στη γιορτή μας γιατί ένοιωσα ότι μόλις τώρα ξεκίνησε κι εκείνος το δικό του αγώνα να διώξει το σκοτάδι από γύρω του. Με ένα τραγούδι μας λοιπόν του ευχόμαστε 'καλή αντάμωση στα όμορφα'". ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Τρύπες) Εδώ πραγματικά τα λόγια δεν παίζουν μεγάλο ρόλο. Καλύτερα ν' αφήσουμε τους ήχους της κιθάρας να μας οδηγήσουν εκεί που πρέπει, εκεί που έχουμε ανάγκη. Ο B.D.Foxmoor λέει για τον Παπαδόπουλου: "για μένα προσωπικά είναι ο κιθαρίστας της λευτεριάς, γι αυτό και τον κάλεσα". ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ Με τα λόγια του B.D.Foxmoor: "Η συγκλονιστικότερη περίπτωση όλων των καλεσμένων μας. Η πασιονάρια των «χρυσών κλειδιών», η Ηγέρια του λαικού τραγουδιού. Ο μύθος που παραμένει ζωντανός για να μας διδάσκει τι σημαίνει καλλιτέχνης. Ένας σπουδαίος κι ασυμβίβαστος άνθρωπος που έχουμε τόσο ανάγκη να βρίσκεται δίπλα μας εκείνο το βράδυ". NΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ "Ο άνθρωπος ορχήστρα", μεγάλωσε μέσα σε μουσικό περιβάλλον και ταλαιπώρησε πολλούς δασκάλους μουσικής μέχρι να καταλάβει ότι η κιθάρα είναι ο κόσμος του. "Αν έπρεπε να πω με λίγες λέξεις τι αντιλαμβάνομαι εγώ ότι είναι ο Νίκος, λέει ο B.D.Foxmoor, θα διάλεγα να σας διηγηθώ «το ταξίδι ενός δράκου από τις λάσπες της Ινδίας, στα μέρη του κέδρου με προορισμό της σκοτιάς τους τόπους»". Μαζί με τον B.D.Foxmoor ξεκινούν το project A.S.R. (Armat Spina Rosas = Το αγκάθι οπλίζει τα ρόδα). ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τιμές Εισιτηρίων 12 ευρώ( Προπώληση) – 15 ευρώ (Την ημέρα της συναυλίας) Σημεία Προπώλησης: Καταστήματα Public, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Γκάζι Δισκοπωλείο «Τζίνα», Πανεπιστημίου 57 και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr