Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κώστας Παυλίδης & Wele Mele..01.03.2012 22.30

Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα

Ο Κώστας Παυλίδης θεωρείται ως ένας από τους γνωστότερους εκπροσώπους της τσιγγάνικης μουσικής στην Ελλάδα.
Ορισμένοι κριτικοί τον παρουσιάζουν ως έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες αυτού του είδους μουσικής στα Βαλκάνια και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου.
Στις ζωντανές εμφανίσεις του με το συγκρότημά του αναμιγνύει στοιχεία φανκ, λάτιν και έθνικ, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο πρόσωπο της τσιγγάνικης μουσικής.

Κώστας Παυλίδης : τραγούδι, κιθάρα
Λευτέρης Χαβουτσάς : κιθάρα
Μάνος Δελώτης : μπάσο
Νίκος Μανίκας : κρουστά
Γιώργος Τσιατσούλης : ακορντεόν
Και πολλοι αλλοι guest μουσικοι

Υπόγεια Ρεύματα + Χρήστος Θηβαίος..01.03.2012 22.00

Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα


Τα Υπόγεια Ρεύματα μετά από πολύμηνη παύση, επέστρεψαν συναυλιακά για δυο μοναδικές εμφανίσεις στο Club του Σταυρού του Νότου. Μετά την πρώτη τους εμφάνιση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ερχονται την Πέμπτη 1 Μαρτίου με καλεσμένο τον πολύ αγαπημένο τους φίλο ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ, που επί σκηνής θα αυτοσχεδιάσουν σε τραγούδια δικά τους αλλά και σε τραγούδια αγαπημένα τους άλλων καλλιτεχνών.

Τα Υπόγεια Ρεύματα, όπως πάντα θα παρουσιάσουν κομμάτια από τη δισκογραφία τους με τον ιδιαίτερο ήχο που τους χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. Ήχο που διευρύνει τις πεπατημένες ροκ φόρμες κι αγνοεί τα κλισέ της τυπικής ελληνικής ροκ σκηνής, δίνοντας έμφαση στον πειραματισμό και τις αυτοσχεδιαστικές εξερευνήσεις. Και αυτή τη φορά θα σταθούν ιδιαίτερα στον δίσκο που έβγαλαν από κοινού με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί», διασκευάζοντας τα πολιτικά του τραγούδια, τραγούδια που αποδεικνύονται πιο επίκαιρα στις μέρες μας από ποτέ...

Παράλληλα θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά κομμάτια από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν, ενώ πάντα η σκηνή είναι ανοιχτή για απρόβλεπτα τζαμαρίσματα με τους εξαιρετικούς φίλους μουσικούς, που πολύ συχνά συνδράμουν στις συναυλίες των Υπογείων Ρευμάτων.

Οι πιστοί ξέρουν....

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίσση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Support Group: ΠΡΟΦΙΛ:

Οι ΠΡΟΦΙΛ είναι ένα νέο γκρουπ που αποτελείται από τους Πέτρο Κασιμάτη (Φωνητικά), Ηλία Πολυχρονόπουλο (Ηλ. Μπάσο), Μανώλη Ρίζο (Τύμπανα), Γιώργος Συλλιγάρδος (Κιθάρες) και κινείται στον χώρο του ελληνόφωνου ανεξάρτητου rock.Οι κύριες επιρροές τους προέρχονται από την ξένη κιθαριστική σκηνή και από σχήματα όπως οι radiohead, placebo, sonic youth, cure, perl jam, depeche mode κ.α. Το σετ που θα μας παρουσιάσουν έχει κάποιες επιλογές από δικά τους κομμάτια.

Είσοδος 10 ευρω με μπύρα-κρασί

Nightshift, The E.01.03.2012 21.00

Knot Gallery - Αθήνα

NIGHTSHIFT
Το όχημα θορύβου των AS11 και Θοδωρή Ζιούτου σε ένα σετ με ραδιοσυχνότητες,γκαιντα και live electronics, δημιουργώντας"καλό παλιό παραδοσιακό noise".
Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ηλεκτρονική, στηρίζεται στις τεχνοτροπίες των live electronics της concrete music και είναι επηρεασμένη από την αισθητική της ambient και του μινιμαλισμού. Οι Nightshift δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2004, έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (Electrograph, Synch, 2:13), έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους ''1904ΕP'' (Δεκέμβριος 2004 - phase records) και ''Nightshift'' (Ιανουάριος 2005 - antifrost) και έχουν επενδύσει ηχητικά πολιτιστικά δρώμενα.
http://www.antifrost.gr/nightshift.htm

THE E. (Then Plearonoe Harachi)
Ένα σχήμα ντε μπούτο που ξεκίνησε την καριέρα του με κατάσταση ανάμεσα στην ακύρωση και τη ματαίωση και ονειρεύεται να συνεχίσει φτιάχνοντας συλλογές ματαιώσεων. Θόρυβος και αρρώστια από τη μία μεριά, τοπία γαλήνης και άπλα από την άλλη, και στη μέση ένα πιάνο να παίζει μόνο τα απαραίτητα –σαν χαλασμένος δίσκος τηςECM. Ζιούτος (Nightshift), Nokalypse και Costinho (Night On Earth) στους αντίστοιχους ρόλους, εξευμενίζουν πειραματικά το τοτέμ του Μ.Χάλη «Γκάλη» Χρυσοχοϊδη, μία μόλις μέρα μετά το τέλος των εκπτώσεων, με μηχανάκι, με κομπιούτερ και φλογέρα.

'Πάρτυ πάρτυ την πρώτη του μάρτη.
Μάρτης γδάρτης και κακός μνημονιοκάφτης.
Οι εκπτώσεις τέλος, ήρθε η ώρα για the E. και νάητσηφτ (aka nightshift)'

Burger Project, Τακίμ..01.03.2012

Gazarte - Live Σκηνή - Αθήνα
Όλες οι Πέμπτες του Μαρτίου οδηγούν στο Gazarte, όπου μια μεγαλειώδης σύμπραξη θα συμβεί και θα κάψει καρδιές! Οι Burger Project, φαντομάδες του απρόοπτου και ανήσυχοι διασκευαστές του χθες και του σήμερα, συναντούν τους Τακίμ, το συγκρότημα - δυναμίτης που φέρνει στο πιάτο μας τον ήχο της Ανατολής και της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Burger Project: Κουαρτέτο ανατροπής που με την ενέργεια, τη φαντασία, το χιούμορ και την ευρηματικότητά του ταράζει συθέμελα τα ήδη ταραγμένα νερά της μουσικής σκηνής αυτής της χώρας.

Με τις συνεργασίες του συνεχώς αποδεικνύει ότι η μουσική είναι μία, και είναι εδώ για να μείνει.

Τακίμ: Πολυπληθής ομάδα παραδοσιακών βιρτουόζων μουσικών, μια υπέροχη dream team που μας ταξιδεύει απλόχερα απ’τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια μέχρι την Ήπειρο και τα Βαλκάνια.

Όλη η γκάμα της παράδοσιακής οργανοπαιξίας στα καλύτερά της.

Takim ft. Vaggelis Karipis..29.02.2012 22.30

Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα

Τακίμ, η ομάδα με τους οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς σε τραγούδια και σκοπούς απο τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια…μέχρι την ήπειρο και τα βαλκάνια…η κοινή μουσική παράδοση Ελλάδας, Τουρκίας, Βαλκανίων σε μια μουσική παράσταση γεμάτη ένταση από την αρχή ως το τέλος…

Με καλεσμένο τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά!

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο
Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι
Μάνος Κουτσαγγελίδης, τραγούδι
Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι
Γιώργος Μαρινάκης, βιολί
Κώστας Μερετάκης, κρουστά
Ανδρέας Παπάς, κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος, κοντραμπάσο
Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά

Είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)

Γιάννης Μηλιώκας, Γεωργία Γραμματικού..29.02.2012 22.30

Small Cafe-Bruncherie - Αθήνα


Ο Φλεβάρης κλείνει στο Small Cafe μ’ ένα ανατρεπτικό ντουέτο. Τραγουδοποιός με έντονο κοινωνικό στίγμα, προκλητικός και συνάμα τρυφερός, εκρηκτικός στη σκηνή, με ισχυρή πάντοτε την πρόθεση στις παραστάσεις του, να γίνεται ένα με το κοινό. Μαζί του η Γεωργία Γραμματικού, μια ξεχωριστή στιχουργός, συνθέτης και ερμηνεύτρια. Την θυμόμαστε και με τα τραγούδια της από το προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Μαύρο πρόβατο”, στο οποίο έχει τραγουδήσει και το ντουέτο με την Ελένη Βιτάλη “Τα τραγούδια μου. Με τον Γιάννη υπογράφουν μαζί, στον τελευταίο του δίσκο, το τραγούδι «ΔΕΗ».

Μουσική άλλοτε rock και λαϊκή, άλλοτε funky και παραδοσιακή, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο Γιάννης Μηλιώκας και η Γεωργία Γραμματικού ανήκουν στην γενιά των τραγουδοποιών, που πιστεύουν, ότι οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να βάζουν όρια στην τέχνη τους. Μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Μηλιώκα όπως “Ροζ”, “Γκρέκο Μασκαρά”, “Κακοσάλεσι”, “Για το καλό μου”, “Μαλάκες”, “Κάπου θα συναντηθούμε”, “Ποιμενικό ροκ”, ”Χαραμοφάης” κ.α. συνυπάρχουν με τραγούδια της Γεωργίας Γραμματικού αλλά και μεγάλων ελλήνων και ξένων δημιουργών, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα δυναμικό διάρκειας 3 ωρών.

Νατάσσα Μποφίλιου 29.02.2012 22.00

29.02.2012 22.00
Οδός Ονείρων - Χαλκίδα

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει τις «Μέρες του Φωτός» στη μουσική σκηνή “ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ” στη Χαλκίδα.


Πληροφορίες στα τηλ: 2221 0 20504, 6978 117103
Είσοδος: 15€ (με μπύρα/κρασί)

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, δύο χρόνια μετά τα “Εισιτήρια Διπλά” επιστρέφουν με τις “Μέρες του Φωτός”: ένα νέο, διπλό κύκλο τραγουδιών για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας.

Οι “Μέρες του φωτός” είναι τα δύο πρόσωπα μιας γενιάς που πλησιάζει τα τριάντα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι το πέρασμα προς την ενηλικίωση, το φως μετά το σκοτάδι.

Όλα όσα μας δημιούργησαν, όλα όσα αγαπήσαμε κι όσα κρατάμε από το παρελθόν, συναντιούνται με αυτά που περιμένουμε και ελπίζουμε για το μέλλον:
Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο.
Μία παράσταση – γιορτή, για αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται....

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO , www.prospero.com.gr

Γιώργος Νταλάρας 29.02.2012 19.30

Κλειστό Γήπεδο Νίκαιας Πλάτων - Αθήνα

Σε λίγες μέρες ο Γιώργος Νταλάρας ξεκινάει μία σειρά συναυλιών στις άκρες της Αθήνας και του Πειραιά μαζί με τους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά και δίνουν ζωή στην πόλη.

Είναι η επιθυμία του Γιώργου Νταλάρα, να βρεθεί κοντά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, στις μισθοσυντήρητες οικογένειες, στους ανέργους, που η ζωή τους καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η επιβίωσή τους πιο αβέβαιη, από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Με ελεύθερη είσοδο και με ένα κάλεσμα στον καθένα, με τη δική του προαίρεση, σε ειδικά σημεία, να στηρίξει οικονομικά έναν κοινωνικό ή προνοιακό σκοπό, που η ίδια η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν ειδικές προσκλήσεις ή κρατημένες θέσεις και η χωρητικότητα των αιθουσών εξαντλείται με βάση τον χρόνο προσέλευσης του κοινού.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικές Συναντήσεις του Μάνου Χατζιδάκι 23.02.2012 17.00




Μουσείο Ακρόπολης - Aθήνα



Μουσικές Συναντήσεις του Μάνου Χατζιδάκι

Το Μουσείο της Ακρόπολης, σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης», συνεχίζει τα μουσικά απογεύματα και παρουσιάζει μια σειρά με «Μουσικές συναντήσεις του Μάνου Χατζιδάκι» στις 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012, στις 5 μ μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά προκλασσικούς μουσουργούς» (J. Pachelbel, A. Vivaldi, J. S. Bach) παίζει το Echo String Quarter (κουαρτέτο ενχόρδων).

Στις 9 Φεβρουαρίου, «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά κλασσικούς και μετακλασικούς μουσουργούς» (Ξ. Ηaydn. W.A. Mozart, J. Brahms). Παίζει το Athens String Quartet.

Στις 16 Φεβρουαρίου, «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Astor Riazzolla». Παίζει το Tangarto.

Tέλος στις 23 Φεβρουαρίου, «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τους ήχους της Σμύρνης» παίζει και τραγουδά ο Χ. Τσιαμούλης (λαούτο) μαζί με τον Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα) και τον Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι).

Γιώτα Νέγκα 22.02.2012 22.00




Πυξίδα - Ηράκλειο


Γιώτα Νέγκα

Mία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, σε μια ιδιαίτερη, προσωπική συναυλία.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Γιώτα Νέγκα, με τη συνοδεία του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο, εμφανίζεται στη μουσική σκηνή «Πυξίδα» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Γιώτα Νέγκα μας καθήλωσε με τη φωνή της ήδη από το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε. Το single του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου “Με τα μάτια κλειστά” που περιείχε και το ομότιτλο τραγούδι, έγινε η αφορμή για να γνωρίσουμε όλοι μία συναρπαστική φωνή με υπέροχο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα μία ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία, που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος για να δώσει στη συνέχεια το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει, η Γιώτα Νέγκα κατάφερε με τρεις μόλις προσωπικούς δίσκους και ελάχιστες συμμετοχές σε δίσκους σημαντικών δημιουργών, να θεωρείται ήδη μία εξαιρετική, αγαπημένη ερμηνεύτρια.

Οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλλη Πασπαλά, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Δημήτρης Μπασης, ο Γιάννης Κούτρας κ.α. δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση ενώ ο Κώστας Λειβαδάς και ο Θοδωρής Γκόνης εμπιστεύθηκαν τη φωνή της για την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Έχω άνθρωπο» που κυκλοφόρησε και σε δίσκο.

Αυτό τον καιρό η Γιώτα Νέγκα, με τη συνοδεία του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο, παρουσιάζει σε επιλεγμένες σκηνές στην Ελλάδα μία προσωπική συναυλία, μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής. Από τη μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκό και από τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα, η απόσταση μικραίνει με την παρουσία μιας φωνής που αναμειγνύει τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων με τις υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις σε ένα μαγευτικό ηχητικό τοπίο.

Χειμερινοί Κολυμβητές 22.02.2012 22.00




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Χειμερινοί Κολυμβητές

Αποτελούν μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος! Γνωστοί τόσο για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής του τραγουδιστή τους, Αργύρη Μπακιρτζή, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προκαλούν στις συναυλίες τους αξέχαστες εντυπώσεις σε όσους τους έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.
Παλαιοί όσο και ανανεωμένοι οι Χειμερινοί Κολυμβητές παρουσιάζουν όσα τραγούδια φέρνει η κάθε βραδιά και όσα τους ζητηθούν κάθε φορά από το κοινό αντλώντας από τους οχτώ δίσκους της 30ετούς παρουσίας τους στη δισκογραφία, αλλά και από άλλα ανέκδοτα τραγούδια.
Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός. Κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται αυτοστιγμεί και επί τόπου με τη συμμετοχή του κοινού και συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς.

Παίζουν και τραγουδούν:

Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνο
Ντένης Ρούσσος: τραγούδι, κιθάρα
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, τραγούδι
Κώστας Σιδέρης: τραγούδι, τζουράς

Blue Eye'd, Epitalkers 22.02.2012




Lazy Club - Αθήνα, Βριλήσσια



Οι Blue Eye’D υπάρχουν από το φθινόπωρο του 2008, από φίλους που βρέθηκαν από διάφορα προηγούμενα σχήματα. Κινούνται στον χώρο του Hard Rock και Classic Rock διασκευάζοντας τραγούδια από 70’s μέχρι 00’s με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Δυνατός ήχος και ηλεκτρικές κιθάρες! Τη βραδιά ανοίγουν οι EPITALKERS.

Ζήνα Μανουσάκη: φωνή, Βασίλης Σιατραβάνης: κιθάρα, Νίκος Ζαμινός: κιθάρα, Σπύρος Σακελλαρίου: μπάσο, Γιώργος Τσιλογιάννης: ντραμς.

*Είσοδος τις live βραδιές 10 ευρώ (περιλαμβάνει κατανάλωση έως 5 ευρώ)

Μάνος Παπαδάκης & Η Ορχήστρα Του Χρέους 21.02.2012 22.30




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα




Ο Μάνος Παπαδάκης + η ορχήστρα του χρέους σε ένα 'πλούσιο' + 'ακριβό' πρόγραμμα τραγουδιών φιλοξενούν τους Haig Yazdjian, Φίλιππος Μπουραίμης (Κlein Mein) και άλλους φίλους.

Εορταστική ατμόσφαιρα και πολύ κέφι με ενισχυμένες δόσεις (άτοκες) χιούμορ ,δάνεια γνωστών τραγουδιών αλλά και νέα τραγούδια που μπαίνουν τώρα στο χρηματιστήριο των δυνατών ερμηνειών του Μάνου Παπαδάκη!

Παίζουν (αν ο χώρος χρηματίζεται):
Μάνος Παπαδάκης: υπεύθυνος εθνικής τραπέζης δημόσιου χρέους αλλά και στη φωνή και στην κιθάρα.
Γιώργος Κουρούπης: υπεύθυνος στο ταμείο (τοκογλύφος) αλλά και στο βιολί
Ευθύμης Φασουλάκης: υπεύθυνος στα δάνεια ( εκεί να δεις τοκογλυφία!). Αλλά και στα τύμπανα.
Μιχάλης Μπουτσάκης: ανεύθυνος στον οαεδ και στο κόντρα μπάσο (εκεί να δείτε!!!)
Μπάμπης Παλιος: υπεύθυνος εξώσεων και διευθυντής επιχειρήσεων χρηματισμού αλλά και στην τούμπα.

Είσοδος του πανάκριβου! 10 € (με κρασί / μπύρα)

Δεκτές όλες οι κάρτες (cosmote,wind,q,vodafone,hellas ktl) και σε 478 άτοκες δόσεις

Πάνος Μουζουράκης, Βαγγέλης Ασημάκης 20.02.2012 22.30




Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα



Πάνος Μουζουράκης, Βαγγέλης Ασημάκης

Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης:

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Βαγγέλης Ασημάκης συνεχίζουν για λίγο ακόμα να ενώνουν τις αδυναμίες τους θέλοντας να χαρακτηρίσουν τις Δευτέρες με τον τίτλο: «Η Mέρα του Δεν-Καταλαβαίνω».

Η παράσταση ως φόρος τιμής στην ημέρα ονομάζεται: «Αυστηρώς Aκατάληπτο».

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παιχτούν γύρω στα 38 άσματα της ελληνικής δισκογραφίας και ένα αγγλόφωνο. Γιατί; Δεν έχουμε καταλάβει, αλλά και αυτό είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα της ημέρας.

Στην προσπάθεια εδραίωσης αυτής της γιορτής, οι εμφανίσεις που ξεκίνησαν από τις 24 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, συνεχίζονται μέχρι ΚΑΙ τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη. Ελπίζοντας μέχρι τότε να έχει εμφυτευθεί στο κοινό η σημασία της ημέρας αυτής χωρίς να γίνει απαραίτητα κατανοητή.


Κωνσταντίνος Μαδεμλής - Κιθάρα
Mιχάλης Καπηλίδης - Ντραμς
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα
Δημήτρης Φροσίνης - Μπάσο
Αστέρης Παπασταματάκης - πλήκτρα

Είσοδος: 12€ με πότο

Χάλκινα Της Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα 20.02.2012




Μύλος Club - Θεσσαλονίκη


Χάλκινα Της Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα

Τα ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ του Αλέξανδρου Ζώρα για μια και μοναδικη εμφανιση την Δευτέρα 20 Φεβρουαριου, στο club του Μυλου. Χάλκινοι ήχοι, ένταση, εκρηκτικός ρυθμός είναι κάποια από τα στοιχεία μιας μπάντας με Χάλκινα πνευστά. Ήχοι, ένταση και ρυθμοί που συνοδεύουν και συνυπάρχουν καθημερινά με την ζωή τα γλέντια την παράδοση της κέντρο-δυτικής Μακεδονίας Κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια και νταούλια είναι μερικά από τα όργανα που συνθέτουν αυτό το μοναδικό ηχόχρωμα, όπως διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε από της αρχές του αιώνα στην Μακεδονία αλλά ιδιαίτερα στην πόλη της Γουμένισσας, γενέτειρας εκατοντάδων λαϊκών οργανοπαιχτών σήμερα.


Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη 17.02.2012




Θέατρο Παλλάς - Αθήνα



Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη

Ο μαγευτικός μουσικός πίνακας που παρουσιάζουν στη σκηνή του Παλλάς η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό, αναδεικνύοντας τη συνάντηση τους ως το καλλιτεχνικό γεγονός του νέου χρόνου. Με 25 χιλιάδες προπωλημένα εισιτήρια, οι δεκαπέντε εμφανίσεις που αρχικά είχαν ανακοινωθεί δεν ήταν αρκετές για τους θαυμαστές τους και έτσι οι δύο μεγάλες ερμηνεύτριες θα μας χαρίζουν το υπέροχο «Μπλε Βελούδο» τους από τη σκηνή του Παλλάς έως την Κυριακή 18 Μαρτίου δίνοντας εννέα ακόμα παραστάσεις.

Η παράταση των εμφανίσεων τους θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, να χαρούν και να απολαύσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο συγκίνηση και ζεστασιά. Τραγούδια σταθμοί της μακρόχρονης και πολύχρωμης πορείας τους, οι μεγάλες στιγμές τους, η νίκη τους στο χρόνο, η αγάπη τους για τον καινούργιο ήχο και λόγο σαν καθρέφτης της ομορφιάς και της δύναμης που αναδύει το ελληνικό τραγούδι, όταν υπηρετείται με αγάπη και ήθος.

Δύο μεγάλες φωνές, που τις φωνάζουμε τόσες γενιές με τα μικρά τους ονόματα.


«Να είναι όλα τόσο όμορφα σαν την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε, να χαρεί ο κόσμος όσο κι εμείς».
Έτσι είπαμε, έτσι πράξαμε.
«Ναι! Σαν “σε μπλε βελούδο» είπε η Λίνα Νικολακοπούλου κι άρχισε το “κέντημα”, από τις τρεις μας.
Μαζί επί σκηνής, για δυόμισι ώρες, να δένουμε τα τραγούδια μεταξύ τους με το ύφος, το ήθος, τον ρυθμό, τον αναστεναγμό και την χαρά τους.
Οι μουσικοί μας - κοινή ομάδα- βάλανε όλη τους την έμπνευση στις ενορχηστρώσεις..
«Σας καμαρώνουμε μας είπαν».
Ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης μας έφεραν την μακέτα των σκηνικών. Μίνιμαλ είπαν, «δεν χρειάζεστε εσείς πολλά-πολλά».
Η Ελευθερία Ντεκώ μίλησε επίσης για απλότητα στους φωτισμούς.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία μας φορά οι φωνές μας ενώθηκαν πάλι με άπειρη συγκίνηση. Από τον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά» και την «Χαλασιά» ως τα «Στερεότυπα» και το «Δι’ ευχών». Από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών μας ως τα τραγούδια που γράψαμε και εμείς οι ίδιες όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μας μέσα στην μουσική.
Καλωσορίζουμε τον κόσμο να περάσει δυόμισι ώρες συγκίνησης.
Ένωση και μοίρασμα με το τραγούδι μας.
Χάρις Αλεξίου – Δήμητρα Γαλάνη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ
Σχεδιασμός Φωτισμών : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ
Ενορχηστρώσεις: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ
Σχεδιασμός ήχου: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Υπεύθυνοι ήχου stage : ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Management: ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Οργάνωση παραγωγής μουσικού συνόλου: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥΚΑΣ - πιάνο , keyboards
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ - πιάνο, keyboards, harmonica
ΘΑΝΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΤΖΗΣ - βιολί
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - τρομπόνι, ευφώνιο, τρομπέτα
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ- μπουζούκι, κιθάρα ακουστική, λαούτο ισπανικό
ΛΑΜΠΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ηλεκτρική κιθάρα
ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΚΟΛΗΣ - μπουζούκι, κιθάρα ακουστική
ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - μπάσο ηλεκτρικό/ ακουστικό
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - τύμπανα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 60€ (ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ), 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100

Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑΝΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την υπηρεσία Easy/Ticketing σε επιλεγμένα καταστήματα

Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς 16.02.2012 23.00




La Boom Athens - Αθήνα


Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς

Το La Boom Athens υποδέχεται το πιο ανατρεπτικό καλλιτεχνικό ζευγάρι!

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς αποτελούν ένα δυναμικό δίδυμο με μεγάλες κοινές επιτυχίες, μοναδική χημεία και ενέργεια στη σκηνή και μια μεγάλη κοινή αγάπη: Τα 80's!

Γι αυτό ενώνονται ξανά για λίγες μόνο παραστάσεις με ένα τελείως διαφορετικό concept παρέα με τους Berolina, το electro σχήμα του Δημήτρη Κοργιαλά και «βάζουν φωτιά» τις Πέμπτες στο La boom Athens στο Κολωνάκι!

Σε ένα δίωρο μοναδικό show μας μεταφέρουν στις παλιές καλές εποχές των disco, ερμηνεύοντας ζωντανά τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80's αναμεμειγμένες με τις δικές τους μεγαλύτερες dance επιτυχίες έχοντας έναν και μόνο σκοπό. Τον ΧΟΡΟ!

Ευρυδίκη και Δημήτρης Κοργιαλάς από αυτήν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη στο La Boom Athens στο Κολωνάκι!

Απαραίτητο αξεσουάρ: σφυρίχτρες, χαμόγελο και διάθεση για ΧΟΡΟ!


Είσοδος: 10 ευρώ (με ποτό)

Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Γιώργος Αλουπογιάννης, Λεωνίδας Σώζος, Άρτεμις Ματαφιά 16.02.2012 23.00



Socialista - Αθήνα


Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Γιώργος Αλουπογιάννης, Λεωνίδας Σώζος, Άρτεμις Ματαφιά

Οι μοναδικές φωνές τους, η καλή ενέργεια, το χιούμορ τους , οι επιλογές των τραγουδιών, η παρείστικη ατμόσφαιρα, το ασταμάτητο κέφι τους, το κοινό που μεγαλώνει κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο έχουν δημιουργήσει το απόλυτο φιλικό και άκρως ψυχαγωγικό στέκι.
Μια παρέα που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και ξέρει να διασκεδάζει το κοινό. Ένα πρόγραμμα άκρως ψυχαγωγικό με νέα και παλαιά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, έντεχνα και ποπ, ροκ και μπαλάντες ξεσηκώνουν το κοινό που τους συνοδεύει σε κάθε στίχο!
Μια μουσική παράσταση με άφθονο γέλιο, κέφι μεταξύ φίλων, με άποψη, χημεία και παρείστικη διάθεση. Με μια δόση πρόζας και standup comedy πάνω στα εξαιρετικά κείμενα του Δημήτρη Μαλισσόβα.


Είσοδος Δωρεάν
Τιμή ποτού : 8 ευρώ

Διονυσιακή Τσικνοπέμπτη 16.02.2012 22.00




Παλιό Βυρσοδεψείο - Αθήνα



Σας προσκαλούμε σε ένα ιδιαίτερο γλέντι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ!

Παντελής Παυλίδης (Ποντιακή και Καρπαθιώτικη Λύρα)
Σταύρος Νικολαίδης (Ικαριώτικη Λύρα)
Επαμεινώνδας Βαλσάμης (Λαούτο)
Αναστασία Έδεν (Άρπα και Φωνή)
Τηλέμαχος Μούσας (Κιθάρα και Μουσικό Πριόνι)

Παρουσίαση του πειραματιστή λυράρη Παντελή Παυλίδη. Με τις λύρες του ανά χείρας (ποντιακή-αρχαία ελληνική, καρπαθιώτικη) έχει ταξιδεύσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς της Jazz με το post rock group WovenHand κ.α. Μαζί με τον Tηλέμαχο Μούσα στην κιθάρα και στο μουσικό πριόνι και την Αναστασία Έδεν στην κέλτικη άρπα και στη φωνή θα μας παρουσιάσουν ένα θέαμα ανευ προηγουμένου.

Kαι τέλος, ένα μεγάλο τζαμάρισμα Λύρας (Ποντιακή - Καρπαθιώτικη και Ικαριώτικη) μαζί με Λαούτο, Κιθάρα, Μουσικό πριόνι, Άρπα καί φωνή!

Μία συνάντηση μουσικών μέχρι όσο πάει...

Είσοδος ελεύθερη

Ειδική προσφορά: Με 3€, 2 καλαμάκια & 1 ποτήρι κρασί.

Μάνος Πυροβολάκης 16.02.2012 22.00




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα


Μάνος Πυροβολάκης

Ως ιδιαίτερος τραγουδοποιός ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχώρισε σαν τον σύγχρονο κρητικό λυράρη που συνδύασε μέσα από τις μουσικοσυνθέσεις του την pop – rock μουσική με τις παραδοσιακές μελωδίες.

Αγγίζοντας όλες τις γενιές μέσα από τις επιτυχίες του: ‘Το Χαμόγελο σου’, ‘Τι μας ενώνει’, ‘Όλα για όλα’,’ Στης εκκλησιάς την πόρτα, ‘Αν η αγάπη’, , κ.α. που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει μας παρουσιάζει φέτος το νέο του τραγούδι « Εσύ που Αγαπούσα τόσο » ενόψει του νέου του album.

Σ ένα πρόγραμμα πολύπτυχο γεμάτο εναλλαγές στήνει και φέτος το δικό του
κρητικό – rock πάλκο και μας τραγουδά διασκευές όπως το «Που θα πας» & Σ’ αυτό τον κόσμο» κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση και όχι μόνο μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση…

Κώστας Γιαννίρης – μπάσο
Τσίκο – Drums
Μιχαλός Κων/νος – κιθάρα
Αντώνης Ζαχαριουδάκης – λαούτο
Μαρία – Νεφέλη Παπαδάκη – τραγούδι, φωνητικά

Τιμή εισιτηρίου: 10 € (με κρασί / μπίρα)

Γιάννης Πάριος 16.02.2012




Μέγαρο Μουσικής - Αθήνα


Γιάννης Πάριος

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

• KYΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

50 χρόνια ερωτικό τραγούδι, από το Χρήστο Χαιρόπουλο στους δημιουργούς του σήμερα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Πάριος κορυφαίος ερμηνευτής ,σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα της καριέρας του κατοχυρώθηκε στη συνείδηση όλων μας ως εκφραστής της αγάπης και του έρωτα. Η φωνή αλλά και η ψυχή του συνηγόρησαν και τον οδήγησαν στα μονοπάτια του ανθρώπινου αυτού υπέρτατου συναισθήματος.
Φέτος συμπληρώνοντας ακριβώς 40 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και εν μέσω μιας πρωτοφανούς κακής συγκυρίας για τη χώρα θέλησε να μας οδηγήσει στην όαση της μουσικής και να μας θυμίσει όλα αυτά που τόσα χρόνια το «Ερωτικό τραγούδι» μας προσφέρει. Όχι σαν μία παρένθεση στη κρίση, αλλά σαν μία θετική προτροπή προς την αλήθεια… Γιατί τι άλλο σημαντικότερο υπάρχει στη διάρκεια μιας ζωής από την ανθρώπινη σχέση, τη συντροφικότητα την αγάπη, τον έρωτα.
Τραγούδια που λάτρεψε από παιδί, αφού είχε την τύχη να γεννηθεί σε μια καλλίφωνη οικογένεια λουσμένη στο φως του Αιγαίου, τραγούδια σπουδαίων δημιουργών περασμένων δεκαετιών, όπως των Χ. Χαιρόπουλου, Αττίκ, Κ. Γιαννίδη, Σουγιούλ αλλά και τραγούδια αγαπημένα της δικής του γενιάς, που συγκίνησαν και πέρασαν στα χείλη και τις καρδιές μας.
Επί σκηνής μαζί του η 60μελής ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού,12μελής λαϊκή ορχήστρα και η μεγάλη χορωδία του Κυριάκου Τσολάκη.
Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς της παράστασης επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ.

Προπώληση εισιτηρίων για συνδρομητές από Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κανονική πώληση εισιτηρίων από Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τιμές εισιτηρίων: €18,00 -€33,00 – € 47,00 – € 65,00 (διακεκριμένη ζώνη)

Ειδικές τιμές: € 9,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), € 12,ΟΟ (65+, πολύτεκνοι)

Smyrna 15.02.2012 22.00




Καφενείο Χελώνα - Αθήνα



Σ’ ένα μουσικό ταξίδι …στην Ελληνική παράδοση!

Πέντε νεαρές κοπέλες, μουσικοί δημιούργησαν την ορχήστρα «Smyrna» και μας προσκαλούν σ’ ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι, ερμηνεύοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς της Ελληνικής παράδοσης.

Η Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι)
η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι)
η Γεωργία Λώλη (κανονάκι, τραγούδι),
η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι)
και η Μικαέλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι), αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη,
τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών της μεταγενέστερης περιόδου, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Β.Παπάζογλου, κι απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τη «Μπολσεβίκα» του Π. Τούντα και το «Χαρέμι στο χαμάμ» του Α.Δελιά.

Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και τη Μακεδονία ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μ. Ασία, την Κωνσταντινούπολη και σε τραγούδια Σμυρνιών συνθετών της μεταγενέστερης περιόδου που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

www.myspace.com/smyrnaorchestra

Σοφία Παπάζογλου 15.02.2012 22.00




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα


Σοφία Παπάζογλου

Η Σοφία Παπάζογλου ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Αυλαία για δύο μοναδικές παραστάσεις με τίτλο «…Και σαν τραγούδι σιγανό στα χείλη σου ν’ ανέβω», τις Τετάρτες 8 και 15 Φλεβάρη, παρέα με τρεις εξαιρετικούς σολίστες της «πρώτης γραμμής» και συνθέτες: το Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, το Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και το Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα.
Η Σοφία, μια από τις καταξιωμένες λαϊκές ερμηνεύτριες της γενιάς της με δεκαπενταετή και πλέον πορεία στην ελληνική δισκογραφία και στις μουσικές σκηνές, παρουσιάζει με τους συνεργάτες της ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία τους που έχουν αγαπηθεί, επιλεγμένα τραγούδια από το χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού και φυσικά αναφορές στην ευρύτερη λαϊκή μας παράδοση, αυτοσχεδιασμούς και διασκευές κομματιών ακόμη κι από το ξένο ρεπερτόριο, εμπλουτίζοντας έτσι τα ηχοχρώματα της παράστασης και προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα ξαναβρεθεί επί σκηνής με τη Σοφία, μετά από πολλά χρόνια, ο σπουδαίος μπουζουξής και συνθέτης Μανώλης Πάππος για να παίξουν τραγούδια από τη δισκογραφική τους συνεργασία «Όσα σου μοιάζουν», αλλά και αυτά που αγαπούν.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Απροσάρμοστοι 13.02.2012 21.00



Μύλος Club - Θεσσαλονίκη



Οι ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ την Δευτέρα 13 φεβρουαριου, θα βρίσκονται στο club του Μυλου για μια και μοναδική συναυλία στον ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ τον ΛΟΥΚΑ ΓΚΕΚΑ τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΤΡΙΔΗ και τους απανταχου ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΣ...

Τηλ. κρατήσεων: 2310 510081

Τιμή εισιτηρίου: 10€, Φοιτητικο, μαθητικο: 7€
e-ticket (7€): http://thessticket.eventbrite.com/






Εισιτήριο θεαματος: 10€, Φοιτητικο: 7€

Ζωή Τηγανούρια 12.02.2012 22.00




Noiz Club - Αθήνα


Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Μια φωτιά" στο Noiz Club στο Γκάζι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Η Ζωή εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό με το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο, παρουσιάζοντας ρεπερτόριο από τα 6 προσωπικά της album, σε latin, tango, pop, balkan, παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς!

Το τραγουδιστικό και μουσικό μέρος του προγράμματος έχουν αναλάβει αντίστοιχα η Άσπα Θεοφίλου παρέα με τους Γιάννη Μωραΐτη και Άρη Μάρκου και οι μουσικοί Ηλίας Αργυρόπουλος στο πιάνο, Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα και Γιώργος Βασιλείου στο μπάσο.

Desert Rose 12.02.2012




Lazy Club - Αθήνα, Βριλήσσια



Όποιος χάσει αυτό το live, εγκληματεί κατά της μουσικής! 60’s, 70’s ROCK , BLUES και COUNTRY hits, παίζονται με στιλ ακουστικό αλλά και με ενέργεια που σπάει κόκκαλα!

Μαρκέλλα Παναγιώτου: φωνή, Βύρων Τσουράπης: φωνή-μπάσο-κιθάρα
Γιώργος Τσουράπης: φωνή-κιθάρα.


*Είσοδος τις live βραδιές 10 ευρώ (περιλαμβάνει κατανάλωση έως 5 ευρώ)

Τρίφωνο 11.02.2012 23.30




Ρυθμός Stage - Αθήνα


Τρίφωνο


"Όσα λεν οι Τοίχοι"
Μία μουσικo-θεατρική παράσταση με το Τρίφωνο, δύο ηθοποιούς και έναν καλεσμένο- έκπληξη

Ο Ρυθμός Stage, παρουσιάζει την δυναμική μουσικό-θεατρική παράσταση ‘’Οσα λεν οι τοίχοι’’ από το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου και για 6 μόνο παραστάσεις. Μια ενδιαφέρουσα μίξη πρόζας και live μουσικής από το συγκρότημα Τρίφωνο, που έρχεται με σκοπό να δώσει μια άλλη οπτική για την καθημερινότητα, και τον τρόπο έκφρασης των πολιτών μέσα από την τέχνη όπου κι αν την συναντάμε.

Η ιδέα της παράστασης γεννήθηκε από το Τρίφωνο χρόνια πριν. Περπάτησαν στους δρόμους της Αθήνας και φωτογράφησαν τους τοιχους που ειχαν κατι να πουν. Αυτή ήταν και η αφορμή για την συνεργασία τους με τον συγγραφέα Γιώργο Λεμπέση και τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Λεμπέση .Σ΄αυτήν την παράσταση τα συνθήματα στους τοίχους μεταμορφώνονται σιγά σιγά σε μία μορφή τέχνης, σε ποίηση, και εν τέλει σε έναν τρόπο αληθινής έκφρασης που μας αφορά όλους. Ένας τρόπος για να παραμείνουμε δημιουργικοί μέσα σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτήν που διανύει η χώρα μας αυτήν την περίοδο.

Με στόχο την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή, η παράσταση κινείται μεταξύ μουσικής και πρόζας, με έμπνευση και αφορμή το φαινόμενο των συνθημάτων στους τοίχους και τον συμβολισμό τους. Ενώνει τους πολίτες που έχουν ως βήμα έκφρασης έναν “τοίχο” και κατ’επέκταση επηρεάζουν – ηθελημένα ή μη - το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας.

Το συγκρότημα Τρίφωνο ( Ερωφίλη , Δημήτρης Υφαντής και Γιώργος Περαντάκος ) σε συνεργασία με τους δύο ηθοποιούς της παράστασης, Λορίνα Κατσιώτη και Ιωάννα Τσιγκουρλά, και την συμμετοχή ενός καλεσμένου ,διαφορετικού κάθε φορά ,από τον χώρο της τέχνης και όχι μόνο , που έχει ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής, καταφέρνουν να μεταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία και δημιουργούν μια παράσταση με κέφι και πολλές εκπλήξεις!

Στις δύο πρώτες παραστάσεις, καλεσμένη τους είναι η .. Λιάνα Κανέλλη.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενοι καλεσμένοι. Μέχρι τότε..προσοχή γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά..


Info:

Μουσική Επιμέλεια : Τρίφωνο
Μουσικοι : Δημήτρης Παπαλάμπρου κιθαρα , Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο- πλήκτρα , Απόστολος Καλτσάς μπάσο-ακορντεόν και Ακης Γαβαλάς τύμπανα
Ηθοποιοί: Λορίνα Κατσιώτη , Ιωάννα Τσιγκουρλά
Κείμενα-σκηνοθεσία-καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Λεμπέσης και Βαγγέλης Λεμπέσης

Ημέρες Παραστάσεων : Κάθε Σάββατο για 6 εβδομάδες

Doors open: 22.30
Ώρα έναρξης: 23.30

Χαϊνηδες 11.02.2012 22.30



Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Χαϊνηδες

Ένα παράξενο μουσικό και σκηνικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικούς και ελκυστικούς σταθμούς, εκτυλίσσεται στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό, όπου δίνουν ραντεβού οι Χαΐνηδες με τη χορεύτρια-ακροβάτισσα Χριστίνα Σουγιουλτζή και τους μουσικούς Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο) και Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα).
Όπως λένε οι Χαΐνηδες, η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση. Στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες» η ταλάντωση έχει μεγάλο πλάτος: από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζαζ παραπομπές, από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.
Σε αυτό το παράξενο ταξίδι περιπλέκονται παραδόσεις, ρυθμοί, ηχοχρώματα, αρχετυπικά σύμβολα, αρχαίοι και σύγχρονοι μύθοι, μυσταγωγία και έκσταση. Θεοί, μάγοι, γητευτές, ακροβάτες, αντάρτες, φτωχοδιάβολοι, τίγρεις, γεράκια, κουρσάροι και ληστές παρελαύνουν μπροστά σας, αιώνιοι ταξιδιώτες που ενσαρκώνονται από ένα θίασο δώδεκα αμετανόητων τσιρκολάνων.
Πολλά διαφορετικά όργανα (φυσικά και ηλεκτρικά), σώματα δονούμενα και αιωρούμενα σε μια παράσταση άκρως επικίνδυνη γι αυτούς που θέλουν να ζουν συνηθισμένα…

Οι Χαΐνηδες είναι οι:
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Δημήτρης Μπρέντας: πνευστά
Μιχάλης Νικόπουλος: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο
Μαζί τους ο Τάκης Κανέλλος: drums

Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Μάργαρης 11.02.2012 22.00




Θέατρο Αργώ - Αθήνα



Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Μάργαρης

DUENDE
Με τη δύναμη του φυσικού ήχου

«Σε όλη την Ανδαλουσία όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί».
(Federico Garcia Lorca)

«Όλα τα τραγούδια αγάπης εμπεριέχουν duende. Ένα τραγούδι αγάπης, αγκαλιάζει πρώτα τον ενδεχόμενο πόνο, για να αγγίξει την αληθινή χαρά».
(Nick Cave)

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας που δύσκολα ερμηνεύεται με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της ιδιαίτερης μουσικοθεατρικής παράστασης που παρουσιάζουν, χωρίς καμία μικροφωνική ενίσχυση, η Ελένη Πέτα σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Θέατρο Αργώ.

Το Duende είναι το συναίσθημα, το πάθος, η ανείπωτη συγκίνηση, που μπορεί να γεννηθεί από μία στιγμή καλλιτεχνικής έκφρασης στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.

Το Duende κυριεύει όχι μόνο τον ερμηνευτή αλλά και το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες, όπου η τέχνη μπορεί να γίνει άμεσσα κατανοητή με ελάχιστα συνειδητή προσπάθεια.

Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν, με απολύτως φυσικό ήχο, μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Τραγούδια των Madredeus, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Nicola Piovani, Joan Baez, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλη Τσιτσάνη και δένουν αρμονικά με μερικά από τα πιο σημαντικά κείμενα του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα.

Γνώριμες μελωδίες, σε καινούριο ηχητικό περιβάλλον, δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.

Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende.

Μανώλης Φάμελλος 11.02.2012




Ianos - Αθήνα


Μανώλης Φάμελλος

Ο Μανώλης Φάμελλος παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά με ένα μετα-ακουστικό σχήμα τον νέο του δίσκο με τίτλο «Τι υπάρχει πιο πέρα;»

Με την δημιουργική συμβολή κι εμπιστοσύνη των τακτικών του συνεργατών Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη (ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ), ο Μανώλης Φάμελλος παρουσιάζει μια μουσική αφήγηση στους σκοτεινούς διαδρόμους του μέλλοντος που κρύβεται συνήθως στις ρωγμές του παρελθόντος.

Oι ίδιοι οι «ΔPAMAMINH» εντάσσουν στο ιδιαίτερο project, που «χτίζεται» ενορχηστρωτικά πάνω σε κιθάρες, λούπες και samples, τα δικά τους καινούργια τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο τους «Το Σύμπαν Μέσα Μου».

Το πρόγραμμα και τα νέα τραγούδια απευθύνονται σε ευήκοους ακροατές που αγαπούν την μουσική των ψιθύρων κι αναζητούν -τι άλλο;- νέα τραγούδια…

Δημήτρης Καρράς & Αντίπερα Όχθη 11.02.2012




Momento Cafe Bar - Αθήνα



Μετρώντας 11 χρόνια σταθερής μουσικής πορείας και έχοντας 8 δίσκους στις αποσκευές του, ο Δημήτρης Καρράς έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα μουσικά δρώμενα και στις προτιμήσεις του κοινού. Αξιοπρόσεκτος είναι ο εντυπωσιακός αριθμός συνεργασιών δισκογραφικών και συναυλιακών στο βιογραφικό του (Αδελφοί Κατσιμίχα, Μάνος Ξυδούς, Γιάννης Κότσιρας, Νικήτας Κλιντ, Αρετή Κετιμέ, Μαρία Λούκα, Μανώλης Φάμελος, Φώτης Ανδρικόπουλος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Κούτρας κ.α). Αρκετά είναι τα κομμάτια του που έχουν ξεχωρίσει όπως το «Λυπάμαι», το «Τροχόσπιτο» και το «Έτσι οι μέρες παιρνούν». Στις ζωντανές εμφανίσεις του μοιράζεται τη σκηνή με τούς «Αντίπερα Όχθη» γνωστούς απ’ το «Δικό μου ταξίδι». Στο πρόγραμμά τους παρουσίαζουν ένα μουσικό ταξίδι σε έντεχνα και ροκ μονοπάτια, από Μάλαμα και Κραουνάκη, μέχρι Τρύπες και Active Member δεμένα με την πολύ προσωπική και ενδιαφέρουσα ερμηνεία του Δημήτρη Καρρά.

Eίσοδος ελεύθερη

Νίκος Πορτοκάλογλου + Λεωνίδας Μπαλάφας, Ευτυχία Μητρίτσα 11.02.2012




Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Αθήνα


Νίκος Πορτοκάλογλου + Λεωνίδας Μπαλάφας, Ευτυχία Μητρίτσα

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα πραγματοποιήσει μία σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γιορτάζοντας την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Στη σκηνή του Γυάλινου θα υποδεχθεί αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν αλλά και εκπροσώπους της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών.

Οι εμφανίσεις συμπίπτουν με την κυκλοφορία ενός διπλού cd, όπου το πρώτο αποτελείται από νέα τραγούδια και το δεύτερο από διασκευές παλιότερων, με κοινό χαρακτηριστικό τις συναντήσεις με νέους συναδέλφους.

Οι συναντήσεις αυτές και οι διασκευές των τραγουδιών σε συνεργασία με καθέναν από τους καλεσμένους του είναι, όπως λέει και ο ίδιος, ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει το γεγονός πως μετά από τριάντα χρόνια παραμένει ζωντανός, ανικανοποίητος και διψασμένος. Σαν να ξεκινά απ'την αρχή...

Φοίβος Δεληβοριάς, Μάρθα Φριντζήλα 10.02.2012 22.30




Gazarte - Live Σκηνή - Αθήνα



Φοίβος Δεληβοριάς, Μάρθα Φριντζήλα

«Δύο καλλιτέχνες που δεν είναι αποκομμένοι από το καθημερινό, που δείχνουν γήινοι και κανονικοί, που σε διασκεδάζουν απλά και ξάστερα με τη μουσική και το ταλέντο τους» Αvopolis.gr

«Σε αυτό το πρόγραμμα οι δυο τους δίνουν απλόχερα, σε μια εποχή που το κοινό έχει ανάγκη όχι μόνο να πάρει, αλλά να αρπάξει κέφι, δύναμη, έμπνευση.» Musicpaper.gr

«Ο συνδυασμός φαντάζει ιδανικός. Και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό!» tospirto.net

«Mια από τις πιο απρόσμενες και ζωντανές παραστάσεις της σεζόν!» musiccorner.gr

Πέρασαν κιόλας δύο μήνες και ο Φοίβος Δεληβοριάς με την Μάρθα Φριντζήλα ακόμα δεν βρήκαν παπούτσια να φορέσουν. Έτσι θα συνεχίσουν την ξυπόλυτη «φαντασμαγορία» τους στο πάλκο του GazArte και τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου. Οδοιπορώντας στο Ελληνικό τραγούδι και στην ιστορία του, χορεύοντας και εκτεθειμένοι μέχρι παρεξηγήσεως, αποφασισμένοι να μην αφήσουν την τελευταία λέξη στην αδράνεια και στη συνωμοσιολογία, καλούν όσους δεν πρόλαβαν ακόμα να καταταγούν στο «ξυπόλυτο τάγμα» τους, να σπεύσουν έγκαιρα, εγκάρδια και συνωμοτικά.

Μαζί τους
Ο Σταμάτης Σταματάκης στο όρθιο μπάσο
ο Σωτήρης Ντούβας στα καθιστά τύμπανα
και ο Κωστής Χριστοδούλου στο μεγάλο, μαύρο πιάνο.


Τιμές εισιτηρίων: Α' ΖΩΝΗ - 30€ / Β' ΖΩΝΗ 25€ / ΌΡΘΙΟΙ 12€ / VIP 40€

Προαγορά εισιτηρίων : 210- 3460347 / www.gazarte.gr / www.i-ticket.gr

Σταύρος Σιόλας 10.02.2012 22.00




Πυρήνας - Αθήνα


Σταύρος Σιόλας

Ύστερα από τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει στον Πυρήνα
για δύο μόνο βραδιές, τις Παρασκευές 3 και 10 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος σημειώνει για τις νέες εμφανίσεις του:

"Στολή εξόδου και τραγούδια-φωτογραφίες μιας Ελλάδας που ξεθωριάζει": ονομάζω έτσι την παράσταση γιατί κάτι αδιευκρίνιστο νοσταλγώ από την παλιά Ελλάδα, εκείνη του Τσαρούχη και του Χατζιδάκι, του ελληνικού κινηματογράφου, του America America , του Ρεμπέτικου και της Ευδοκίας, ίσως μια εντύπωση αθωότητας, ένα αίσθημα ζεστασιάς που ενώνει τους ανθρώπους όταν αντιμετωπίζουν μαζί τη σκληρότητα των καιρών αλλά κι ένα αίσθημα αισιοδοξίας κι ανεμελιάς, σαν αυτό των τσιγγάνων που χορεύουν στα χαλάσματα. Θα βάλω λοιπόν κι εγώ την παλιά μου στολή και θα τραγουδήσω για όλα αυτά στον Πυρήνα.

Πιάνο: Λουκάς Αγγελίνας, Μπαγιάν: Σοφία Μουλακάκη
Συμμετέχει η Βίκυ Σιόλα

Στις 10 Φεβρουαρίου συμμετέχει φιλικά ο συνθέτης ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ


Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

Αλκίνοος Ιωαννίδης 10.02.2012 21.30




Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος - Αθήνα



Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου μια μικρή σειρά έξι συναυλιών με νέα ηχητική, ενορχηστρωτική και εικαστική προσέγγιση, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Ο τραγουδοποιός επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την κυκλοφορία του διπλού live cd με τίτλο "Γυάλινος Κόσμος" και της συλλογής "Συγκομιδή", που περιέχει όλους τους προσωπικούς του δίσκους από το 1997 ως σήμερα, μαζί με εκτυπώσεις των έργων από τα εξώφυλλά τους.

Στο καινούργιο αυτό πρόγραμμα θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και επιλογές από τραγούδια άλλων δημιουργών, αρκετά από αυτά για πρώτη φορά.

Μαζί του οι σπουδαίοι μουσικοί:

Γιώργος Κοντραφούρης: hammond organ, πιάνο
Γιώργος Καλούδης: τσέλο, κρητική λύρα
Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά
Κωνσταντίνος Στουραΐτης: ηλεκτρική κιθάρα, ούτι

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου
Ζωντανές προβολές βίντεο: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
Σκηνικά, ζωγραφική, σχέδια: Άντης Ιωαννίδης

Παρασκευή και Σάββατο, από 3 μέχρι 18 Φεβρουαρίου 2012


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 16€, 21€, 25€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.theatron254.gr & στα Public

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ευανθία Ρεμπούτσικα 10.02.2012 21.00




Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη


Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ευανθία Ρεμπούτσικα

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντάει την Ευανθία Ρεμπούτσικα και ενώνονται απλά και ολοκληρωμένα σε μία κορυφαία μουσική συναισθηματική στιγμή στις 10 και 11 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση. Ένα πρόγραμμα που θα μας ξεσηκώσει με το πάθος και την δύναμή του και θα μας γεμίσει με τρυφερότητα και ευαισθησία.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αναφέρει χαρακτηριστικά: «οι μουσικές της Ευανθίας σε μεταφέρουν σε κάτι πολύ γνώριμο, σε μυρωδιές και αρώματα, σε κάτι πολύ οικείο, σαν την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς που μοσχοβολούν όλα. Ο τρόπος που παίζει το υπέροχο βιολί της περικλείει ισόποσα τη μελαγχολία και τη χαρά, σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα προσθέτει: «εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά μου να μου κελαηδάει. Συγκινήθηκα με τα χρώματα και τα αρώματα της φωνής της και με ενέπνευσε να ηχογραφήσουμε καινούργια τραγούδια αλλά και να ενωθούμε μουσικά στη σκηνή».

ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ο τίτλος της παράστασης, εμπνευσμένος από ένα τραγούδι της Πολίτικης κουζίνας για να «ξορκίσουμε» το κακό, με πολλά συναισθήματα!


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 2310 895938 – 9 και στο www.tch.gr


Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Δ’ Ζώνη), 35€ (Γ’ Ζώνη) - 40€ (Β’ Ζώνη) - 45€ (Α’ Ζώνη) – 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη), ενώ τα φοιτητικά στοιχίζουν 20€

Προπώληση εισιτηρίων: Από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στο Μέγαρο (10:00 – 18:00),
και στην Πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:30 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00).

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μπάμπης Στόκας 09.02.2012 22.30



Αρχιτεκτονική - Αθήνα


Μπάμπης Στόκας

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες τραγουδοποιούς, έρχεται τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου στην σκηνή της Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι, σε μια σειρά εμφανίσεων που συμπυκνώνουν την πολύχρονη πορεία του στη μουσική.

Μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαικά ακούσματα, κάνει μια αναδρομή στα τραγούδια που τον χαρακτήρισαν. Από κομμάτια των Πυξ Λάξ σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόβλεπτες διασκευές, καθώς και σε μια πρόγευση των νέων του τραγουδιών σε στίχους του Αλκη Αλκαίου, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε cd με τίτλο «Η Αυλή Των Τρελών».

Ενορχήστρωση: Γιάννης Κωνσταντινίδης

Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Μπουζούκι, τζουράς, μαντολίνο, μπαγλαμάς: Γιώργος Παχής
Μπάσο: Χρήστος Βογιατζής
Τύμπανα: Στέφανος Λογοθέτης
Κιθάρες: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Ήχος: Σάκης Πυριόχος


Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με ποτό στο μπαρ

Νατάσσα Μποφίλιου 09.02.2012 22.00




Μύλος 1927 - Λάρισα


Νατάσσα Μποφίλιου

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει τις «Μέρες του Φωτός» στη μουσική σκηνή “ΜΥΛΟΣ 1927” στη Λάρισα.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, δύο χρόνια μετά τα “Εισιτήρια Διπλά” επιστρέφουν με τις “Μέρες του Φωτός”: ένα νέο, διπλό κύκλο τραγουδιών για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας.

Οι “Μέρες του φωτός” είναι τα δύο πρόσωπα μιας γενιάς που πλησιάζει τα τριάντα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι το πέρασμα προς την ενηλικίωση, το φως μετά το σκοτάδι.

Όλα όσα μας δημιούργησαν, όλα όσα αγαπήσαμε κι όσα κρατάμε από το παρελθόν, συναντιούνται με αυτά που περιμένουμε και ελπίζουμε για το μέλλον:
Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο.
Μία παράσταση – γιορτή, για αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται....

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO , www.prospero.com.gr

Last Drive, Deus Ex Machina, Sex Beat, Soundkrash 09.02.2012 21.30




An Club - Αθήνα



Last Drive, Deus Ex Machina, Sex Beat, Soundkrash

(Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την μετάβαση της μικρής Πηγής στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους)

Η μικρή Πηγή μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στις 4.7.2011 μετά από πολλαπλά επεισόδια ανεξέλεγκτων βρεφικών σπασμών σε ηλικία 4 μηνών. Εκεί νοσηλεύτηκε μέχρι και τις 7.9.2011. Υποβλήθηκε σε όλες τις θεραπείες αντιμετώπισης επιληπτικών κρίσεων, δυστυχώς όμως δεν παρουσίασε καμία βελτίωση. Στις 7.9.2011 μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του Παπαγεωργίου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, παραμένοντας σε μόνιμη κατάσταση επιληπτικών κρίσεων και με σοβαρή ψυχοκινητική καθυστέρηση. Στο Παπαγεωργίου υποβλήθηκε σε θεραπεία κετογονικής δίαιτας ως τελευταία ελπίδα για την επιβίωσή της. Τη δίαιτα αυτή, η οποία στηρίζεται στη λογική της πρόσληψης περισσότερων λιπαρών και λιγότερων υδατανθράκων ώστε ο εγκέφαλος να μην κάνει γλυκόλυση, τη συνεχίζει μέχρι και σήμερα και δείχνει πολύ μικρά σημάδια κλινικής βελτίωσης. Δηλαδή, από τις 21.9.2011 που η μικρή Πηγή επέστρεψε στο σπίτι της, συνεχίζει και κάνει ως 4 επιληπτικές κρίσεις τη μέρα, διάρκειας ως 15 λεπτών, κατά τα οποία πρέπει να συνδεθεί με οξυγόνο για αποφυγή κυάνωσης (έχει πάθει μία κυάνωση στις 24.7.2011 όσο νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ με κίνδυνο να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και στη συνέχεια να της δοθεί σπασμολυτικό φάρμακο για αποφυγή μεγάλου επιληπτικού επεισοδίου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στον εγκέφαλο.

Σήμερα, εν κατακλείδι, η μικρή Πηγή (που σήμερα είναι 8 μηνών) ζει με τους γονείς της στο σπίτι της, σε αποστειρωμένο περιβάλλον για αποφυγή λοιμώξεων που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή της, συνεχίζοντας να λαμβάνει μία σειρά από αντιεπιληπτικά φάρμακα, θεραπευτικά γάλατα κετογονικής δίαιτας και βιταμίνες που είναι απαραίτητες μιας και το γάλα αυτό περιέχει μόνο λιπαρά και όχι άλλα πολύτιμα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό (ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες κτλ), κάνει μετρήσεις σακχάρου και κετονών στα ούρα και, τέλος, μπαίνει σε οξυγόνο σε κάθε επιληπτική της κρίση. Συνεχίζει και παρακολουθείται από τον παιδονευρολόγο καθηγητή στο Παπαγεωργίου, τον κύριο Ευαγγελίου Αθανάσιο.

Ωστόσο, όλα αυτά θα φαίνονταν σχετικά εύκολα αν η μικρούλα ζούσε σε ένα κράτος το οποίο θα της παρείχε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διαγνωστικά μέσα, οικονομικές διευκολύνσεις στους γονείς της που θα πρέπει να την παρακολουθούν με κυλιόμενες βάρδιες, γιατί η επόμενη κρίση της μπορεί να συμβεί στον ύπνο της. Αντιθέτως, η θεραπεία της κοστίζει μηνιαίως γύρω στα 1.500 ευρώ (μόνο το γάλα της για να φανταστείτε κοστίζει 50 ευρώ το κάθε κουτάκι το οποίο το καταναλώνει μέσα σε 2 με 3 το αργότερο μέρες, τουτέστιν το μήνα συνολικά από 550 μέχρι 650 ευρώ), ενώ τα αναλώσιμα (στικ για μέτρηση κετονών, ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες μέτρησης σακχάρου, αναγόμωση φιάλης οξυγόνου, ενοικίαση συμπυκνωτή οξυγόνου) ξεπερνάνε τα 150 ευρώ μηνιαίως και οι βιταμίνες της, που είναι απαραίτητες για τη δίαιτά της, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, γύρω στα 200 ευρώ μηνιαίως. Από αυτά, πληρώνουμε από την τσέπη μας όλα τα αναλώσιμά της (150+ ευρώ/ μήνα), όλες τις βιταμίνες της (=~200 ευρώ/μήνα) και το 25% των αντιεπηλιπτικών φαρμάκων (=~50 ευρώ το μήνα). Το ΙΚΑ, αντί να συγκινηθεί, σκέφτεται, στο πλαίσιο των περικοπών λόγω οικονομικής κρίσης, να περικόψει και τη χορήγηση του ειδικού γάλακτος της κετογονικής δίαιτας.

Επίσης, το ΙΚΑ αρνείται να προσφέρει στους γονείς την ελάχιστη οικονομική ανακούφιση του επιδόματος αναπηρίας για τη μικρή, της τάξης των 200 ευρώ, προφασιζόμενο ότι μέχρι και τους 18 μήνες ζωής της δεν μπορεί να περάσει από επιτροπή αναπηρίας. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιδί να μην καταφέρει ποτέ να φτάσει τους 18 μήνες ζωής αν δεν δράσουμε άμεσα και δεν μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό. Το ΙΚΑ επίσης αρνείται να στείλει το παιδί στο εξωτερικό, προφασιζόμενο ότι κάθε παιδί μέχρι και 14 ετών ναι μεν μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε ίδρυμα είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά μόνο για θεραπευτικούς και όχι για διαγνωστικούς λόγους. Στο Ελλαδιστάν του 2011 όμως δεν έχει μπορέσει να γίνει σωστή διάγνωση της πάθησής της (στο ΑΧΕΠΑ μας δώσανε μία πρόχειρη διάγνωση που λέει ότι πιθανόν πάσχει μάλλον από πρώιμη μυοκλονική εγκεφαλοπάθεια) και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διαγνωστικά μέσα για τέτοιου είδους παθήσεις. Οι γονείς της, άνεργοι και οι δύο, συντηρούνται οικονομικά αποκλειστικά από δωρεές και δανεικά φίλων, γνωστών και αλληλέγγυων και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε σπίτι φίλων, αφού ούτε το ενοίκιο δεν μπορούν να πληρώσουν. Επίσης, με την πολύτιμη βοήθεια φίλων και ανθρώπων που συγκινήθηκαν από τον ατελείωτο Γολγοθά της μικρής Πηγής, προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για τη μετάβασή της στο εξωτερικό, με τελευταία ελπίδα πραγματικής διάγνωσης, ίσως και θεραπείας.

Στηριζόμαστε στο αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και καλούμε κι εσάς να συνδράμετε στο δύσκολο έργο μας για να μην αφήσουμε ένα 8μηνο αγγελούδι να πεθάνει μέχρι να αποφασίσει η ελληνική γραφειοκρατία για το ποιος έχει δικαίωμα στην επιβίωση. Επειδή όμως είναι αρκετός ο κόσμος που έχει παρακινηθεί, θα σας παρακαλούσαμε να μην διαδοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός της τράπεζας, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δεσμεύσει η τράπεζα τα χρήματα, κάτι που γίνεται συχνά όταν παρατηρείται απότομη κίνηση λογαριασμού με καταθέσεις σε διάφορα υποκαταστήματα, καθώς θεωρεί ότι ο δικαιούχος διακινεί αφορολόγητα κάποιο προϊόν. Σας παρακαλούμε να προσφέρετε ό,τι μπορείτε (ακόμα και 5 ευρώ είναι πολύτιμα αυτή τη στιγμή) σε κάποιον που εμπιστεύεστε και αυτός να επικοινωνήσει μαζί μας.

Μάνος Πυροβολάκης 09.02.2012 22.00




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Μάνος Πυροβολάκης

Ως ιδιαίτερος τραγουδοποιός ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχώρισε σαν τον σύγχρονο κρητικό λυράρη που συνδύασε μέσα από τις μουσικοσυνθέσεις του την pop – rock μουσική με τις παραδοσιακές μελωδίες.

Αγγίζοντας όλες τις γενιές μέσα από τις επιτυχίες του: ‘Το Χαμόγελο σου’, ‘Τι μας ενώνει’, ‘Όλα για όλα’,’ Στης εκκλησιάς την πόρτα, ‘Αν η αγάπη’, , κ.α. που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει μας παρουσιάζει φέτος το νέο του τραγούδι « Εσύ που Αγαπούσα τόσο » ενόψει του νέου του album.

Σ ένα πρόγραμμα πολύπτυχο γεμάτο εναλλαγές στήνει και φέτος το δικό του
κρητικό – rock πάλκο και μας τραγουδά διασκευές όπως το «Που θα πας» & Σ’ αυτό τον κόσμο» κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση και όχι μόνο μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση…

Κώστας Γιαννίρης – μπάσο
Τσίκο – Drums
Μιχαλός Κων/νος – κιθάρα
Αντώνης Ζαχαριουδάκης – λαούτο
Μαρία – Νεφέλη Παπαδάκη – τραγούδι, φωνητικά

Τιμή εισιτηρίου: 10 € (με κρασί / μπίρα)

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος 09.02.2012 21.00




Μύλος Club - Θεσσαλονίκη



Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και οι “Sleeping Band” προ(σ)καλούν το κόσμο να μπει μαζί τους στον κύκλο και να τραγουδήσουν όλοι μαζί, στο Club του Μύλου, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων στην Αθήνα και πριν την εξόρμηση της καλοκαιρινής περιοδείας του project «πάμε παράλια II», ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και οι “Sleeping Band” αυτοπαρουσιάζονται και παρουσιάζουν με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια την μουσικοθεατροπαρανοϊκή τους παράσταση, η οποία στηρίζεται στην γοητεία του απρόβλεπτου και την διάθεση για αυτοσχεδιασμό.

Μια παρέα λοιπόν αλλάζει ήχους, ρυθμούς και μπλέκει ευχαρίστα τα τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής, την προσωπική δισκογραφία του Αλκιβιάδη, αλλά και από το νέο c.d. του με τίτλο “Ένας τρελλός”, που σύντομα θα αποβιβαστεί στα δισκοπωλεία. Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, οι “Sleeping Band”, ο Κώστας Μπέζος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Goran Βregovic, ο Βασίλης Τσιτσάνης, και όλοι οι σύνθετες των μεγάλων τραγουδιών μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γέλιο και ξενοιασιά!

15 50 + Σωτήρης Καλυβάτσης 08.02.2012 22.30




Socialista - Αθήνα


15 50 + Σωτήρης Καλυβάτσης



Οι 15 50 μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα επιστρέφουν στο stage του Socialista από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για να δημιουργήσουν και πάλι το απόλυτο hit.
Όποιος έχει ζήσει τις Άγριες Νύχτες με τους 1550 γνωρίζει καλά τι σημαίνει διασκέδαση και έχει μνήμες ενός κατάμεστου Socialista που παλλόταν στους ρυθμούς τους. Ένα καινούργιο πρόγραμμα που θα ανεβάσει την διάθεση στα ύψη και μια συνεργασία που θα συζητηθεί.

Για μια χούφτα λεφτά… για μια χούφτα Peos… όπως και να το δει κανείς, ο υπέροχος Σωτήρης Καλυβάτσης μπαίνει σε νέες περιπέτειες ανατρέπει τα πάντα και παρεμβάλλεται στο πρόγραμμα για να σχολιάσει, να διακωμωδήσει, να σαρκαστεί, να παίξει, να επικοινωνήσει με το κοινό και εν τέλει να χαρίσει απλόχερα το χιούμορ του που μας θα κάνει να γελάσουμε με την καρδιά μας.
Τα Live των 15 50 εδώ και χρόνια στέφονται με απόλυτη επιτυχία , κυρίως λόγω της εκπληκτικής σκηνικής τους παρουσίας αλλά και τον πρωτοποριακών επιλογών τους όσον αφορά τα τραγούδια και την παρουσίαση τους. Πάντα έχουν κάτι ιδιαίτερο να δείξουν και ένα μοναδικό τρόπο να απογειώσουν το κοινό και για αυτό μένει πιστό και τους ακολουθεί παντού.

Οι 15 50 έχοντας στο ενεργητικό τους αμέτρητα live σε μικρούς και μεγάλους χώρους με σπουδαίες συνεργασίες ( Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη , Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Ζιώγαλα ,Αντώνη Ρέμο, Έλενα Παπαρίζου, Ν.Λοτσάρη, Ζέτα Δούκα κ.α) έχουν στήσει ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που και αυτή την φορά θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις .

Οι 15 50 σχηματίστηκαν στις αρχές του 1998, και αποτελούνται σήμερα από τους: Αλέξη Μίχο-φωνητικά, Ρουσσέτο Δημητρόγλου-κιθάρα, Τάσο Σταύρακα-πλήκτρα, Ιωσήφ Μοσχόπουλο-κιθάρες – φωνητικά, Γιάννη Κουμέττη-μπάσο και τον Γιάννη Ράνη ντράμς.


Είσοδος Δωρεάν
Τιμή ποτού 8€

Takim ft. Vaggelis Karipis 08.02.2012 22.30




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα



Τακίμ , η ομάδα με τους οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς σε τραγούδια και σκοπούς απο τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια…μέχρι την ήπειρο και τα βαλκάνια…η κοινή μουσική παράδοση Ελλάδας, Τουρκίας, Βαλκανίων σε μια μουσική παράσταση γεμάτη ένταση από την αρχή ως το τέλος…
Με καλεσμένο τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά!

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο
Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι
Μάνος Κουτσαγγελίδης, τραγούδι
Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι
Γιώργος Μαρινάκης, βιολί
Κώστας Μερετάκης, κρουστά
Ανδρέας Παπάς, κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος, κοντραμπάσο
Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά

Είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)

Μιχάλης Τζουγανάκης 08.02.2012 22.00




Σταυρός Του Νότου / Rock Stage - Κεντρική Σκηνή - Αθήνα


Μιχάλης Τζουγανάκης

Ο Σταυρός του Νότου αποτελεί χώρο έμπνευσης, προκαλώντας περισσότερο την αίσθηση της ελεύθερης έκφρασης, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γεννιούνται νέες ιδέες, όπως ομολογεί ο Μιχάλης Τζουγανάκης.
Η αγάπη του κοινού ξεσηκώνει το πάθος και τη δύναμη του Μιχάλη, που ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής του, μιας και τη ροή του προγράμματος από κάποιο σημείο και μετά την καθορίζει η στιγμή…
Στην Κεντρική Σκηνή θα μας παρουσιάσει ένα κύκλο τραγουδιών από την αρχή της δισκογραφίας του μέχρι και σήμερα χωρίς να αποκλείονται οι στιγμές που θα ακουστούν και νέες εμπνεύσεις του.
Θα τον ακούσουμε με το δικό του τρόπο ερμηνείας και σε τραγούδια άλλων αγαπημένων τραγουδοποιών και συνθετών, πάντα με ιδιότυπο χαρακτήρα, σεβασμό και ευγένεια.

Σοφία Παπάζογλου 08.02.2012 22.00



Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα


Σοφία Παπάζογλου

Η Σοφία Παπάζογλου ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Αυλαία για δύο μοναδικές παραστάσεις με τίτλο «…Και σαν τραγούδι σιγανό στα χείλη σου ν’ ανέβω», τις Τετάρτες 8 και 15 Φλεβάρη, παρέα με τρεις εξαιρετικούς σολίστες της «πρώτης γραμμής» και συνθέτες: το Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, το Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και το Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα.
Η Σοφία, μια από τις καταξιωμένες λαϊκές ερμηνεύτριες της γενιάς της με δεκαπενταετή και πλέον πορεία στην ελληνική δισκογραφία και στις μουσικές σκηνές, παρουσιάζει με τους συνεργάτες της ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία τους που έχουν αγαπηθεί, επιλεγμένα τραγούδια από το χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού και φυσικά αναφορές στην ευρύτερη λαϊκή μας παράδοση, αυτοσχεδιασμούς και διασκευές κομματιών ακόμη κι από το ξένο ρεπερτόριο, εμπλουτίζοντας έτσι τα ηχοχρώματα της παράστασης και προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα ξαναβρεθεί επί σκηνής με τη Σοφία, μετά από πολλά χρόνια, ο σπουδαίος μπουζουξής και συνθέτης Μανώλης Πάππος για να παίξουν τραγούδια από τη δισκογραφική τους συνεργασία «Όσα σου μοιάζουν», αλλά και αυτά που αγαπούν.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά 03.02.2012 22.00



ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος - Βιρός



Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά

Ένας αγαπημένος τραγουδοποιός συναντά μία ερμηνεύτρια από τις κορυφαίες του ελληνικού τραγουδιού.
Η Μελίνα και ο Παντελής χαρακτηρίζονται από εξαιρετική χημεία επί σκηνής, δένουν με αναπάντεχο τρόπο τα τραγούδια, παρασύρουν το κοινό σε μία πορεία με συγκινητικές μελωδίες αλλά και κέφι και χορό.
Μία από τις πιο αυθεντικές, ποιοτικές, αλλά και διασκεδαστικές συνεργασίες του φετινού χειμώνα.

Ο Παντελής Θαλασσινός πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή με τις πολύ μεγάλες προσωπικές του επιτυχίες αλλά και με τις δημιουργίες που έχει χαρίσει σε άλλους καλλιτέχνες. Στο πρόγραμμά του μας παρουσιάζει επιτυχίες του όπως «Τα Σμυρναίικα τραγούδια», «Ανάθεμά σε», «Εισιτήριο στην τσέπη σου», «Καράβια Χιώτικα» με στόχο να παρασύρει το κοινό του σε ένα πάρτι όπου «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Επιπλέον, έκπληξη για το κοινό θα είναι η παρουσίαση πέντε ακυκλοφόρητων τραγουδιών του από τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Η Μελίνα Κανά, στην πιο ώριμη ερμηνευτική της στιγμή, κάνει δική της τη σκηνή με την εκρηκτική σκηνική της παρουσία. Η αισθαντική βραχνάδα της φωνής της μας ταξιδεύει, και με όπλο την ερμηνευτική της ικανότητα μεταμορφώνεται, ανάλογα με το τραγούδι, από κορίτσι σε γυναίκα. Έχοντας ερμηνεύσει τους πιο σημαντικούς σύγχρονους τραγουδοποιούς, ύστερα από πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και περιπλανήσεις στα διάφορα είδη του Ελληνικού πενταγράμμου, επιστρέφει πιο ολοκληρωμένη, και γεμάτη εμπειρίες στο κοινό της για να θυμίσει στους παλιότερους και να γνωρίσει στους νεότερους το ευρύ, ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο της. Το «Αερικό», τα «Μεταξωτά», το «Μιλώ για Σένα», το «Βάλε Κρασί» και άλλες αξέχαστες επιτυχίες από συνεργασίες της, όπως με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα και φυσικά με τον Παντελή Θαλασσινό, θα αφήσουν σε όλους την πιο γλυκιά αίσθηση.

Μαζί τους επί σκηνής οι Γιάννης Αγγελόπουλος τύμπανα, Δημήτρης Γάσσιας βιολί, Δημήτρης Θεοχάρης πιάνο, Φίλιππος Λευκαδίτης κρουστά, Γιώργος Μακρής πνευστά, Νίκος Μέρμηγκας μπουζούκι και λαούτο, Γιώργος Πάντος κιθάρες, Γιάννης Πλαγγιανάκος μπάσο.

Locomondo 03.02.2012



Block 33 - Θεσσαλονίκη


Το reggae συγκρότημα επιστρέφει για δυο μέρες γεμάτες φως, ελπίδα και ατελείωτο χορό

Πότε; Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Που; Πολυχώρος Πολιτισμού Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310 533 533, 6936 277 995)
Πόσο; Περιορισμένη προπώληση στα Metropolis: 10 ευρώ
Προπώληση/ταμείο: 15 ευρώ
e-tickets at: www.loco2012.eventbrite.com

Την Παρασκευή 3και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι Locomondo επιστρέφουν στη φιλόξενη σκηνή του Block 33 για το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι που έχουν συνηθίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Μια – ακόμα! - συναυλιακή γιορτή α λα Locomondo, όπου ο κόσμος και το συγκρότημα γίνονται ένα, με full band επί σκηνής να ξεσηκώνει τα πλήθη με τον τρόπο που η μουσική κολεκτίβα όχι μόνο γνωρίζει, αλλά αποδεικνύει κάθε φορά.

Φρέσκοι από την εμφάνισή τους στο ιστορικό κλαμπ του Βερολίνου SO36 τον Νοέμβριο, ένα live που συγκέντρωσε αριθμό θεατών πάνω από κάθε προσδοκία, και μετά την επιτυχία του βινυλίου «Locomondo... Best Of», έρχονται με περισσότερη ανυπομονησία από ποτέ να ξανασυναντηθούν με τους έλληνες θαυμαστές τους, σε μια βραδιά που αναμένεται να ιδρώσουμε χοροπηδώντας μαζί με την μπάντα. Άλλωστε, η ιδιαίτερη σχέση που έχουν αποκτήσει με το ελληνικό κοινό, αποτυπώθηκε τη χρονιά που φεύγει με την απονομή χρυσού δίσκου τον Δεκέμβριο και την ταυτόχρονη παρουσίαση του DVD Live@Petroupolis, ενθύμιο μιας βραδιάς με μαγική ατμόσφαιρα.

Όπως θα είναι, εννοείται, και αυτή του Block 33.

Οι Locomondo είναι οι:
Μάρκος Κούμαρης – φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας – φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας – πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Σούντρης Στράτος-τύμπανα, Μιχάλης Μουρτζής – κρουστά, Γιώργος Φραγκέλης- υπεύθυνος ήχου.

Συμμετέχουν:
Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος, (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι).

Νίκος Πορτοκάλογλου + Ελένη Τσαλιγοπούλου, Οδυσσέας Τσάκαλος 03.02.2012




Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Αθήνα



Νίκος Πορτοκάλογλου + Ελένη Τσαλιγοπούλου, Οδυσσέας Τσάκαλος

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα πραγματοποιήσει μία σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γιορτάζοντας την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Στη σκηνή του Γυάλινου θα υποδεχθεί αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν αλλά και εκπροσώπους της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών.

Οι εμφανίσεις συμπίπτουν με την κυκλοφορία ενός διπλού cd, όπου το πρώτο αποτελείται από νέα τραγούδια και το δεύτερο από διασκευές παλιότερων, με κοινό χαρακτηριστικό τις συναντήσεις με νέους συναδέλφους.

Οι συναντήσεις αυτές και οι διασκευές των τραγουδιών σε συνεργασία με καθέναν από τους καλεσμένους του είναι, όπως λέει και ο ίδιος, ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει το γεγονός πως μετά από τριάντα χρόνια παραμένει ζωντανός, ανικανοποίητος και διψασμένος. Σαν να ξεκινά απ'την αρχή...

Μπάμπης Στόκας 02.02.2012 22.30



Αρχιτεκτονική - Αθήνα



Μπάμπης Στόκας

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες τραγουδοποιούς, έρχεται τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου στην σκηνή της Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι, σε μια σειρά εμφανίσεων που συμπυκνώνουν την πολύχρονη πορεία του στη μουσική.

Μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαικά ακούσματα, κάνει μια αναδρομή στα τραγούδια που τον χαρακτήρισαν. Από κομμάτια των Πυξ Λάξ σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόβλεπτες διασκευές, καθώς και σε μια πρόγευση των νέων του τραγουδιών σε στίχους του Αλκη Αλκαίου, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε cd με τίτλο «Η Αυλή Των Τρελών».

Ενορχήστρωση: Γιάννης Κωνσταντινίδης

Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Μπουζούκι, τζουράς, μαντολίνο, μπαγλαμάς: Γιώργος Παχής
Μπάσο: Χρήστος Βογιατζής
Τύμπανα: Στέφανος Λογοθέτης
Κιθάρες: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Ήχος: Σάκης Πυριόχος


Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με ποτό στο μπαρ

Γιώργος Δημητριάδης, Λεωνίδας Μαράντης & The Spotlights 02.02.2012 22.00



Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα


Γιώργος Δημητριάδης, Λεωνίδας Μαράντης & The Spotlights

Ο Γιώργος Δημητριάδης και ο Λεωνίδας Μαράντης μετά από την πετυχημένη περσινή τους σύμπραξη στο Κοο Κοο και τις εκρηκτικές βραδιές που μας χάρισαν, βγάζουν τις κιθάρες τους από το βίσμα και μας δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο “Café Αλάβαστρον” στο Παγκράτι, για μία μοναδική unplugged εμφάνιση. Στο πλευρό τους συναντάμε το ακουστικό σχήμα των Spotlights, με δύο ορεξάτους μουσικούς, πάντα έτοιμους να προσφέρουν μια διαφορετική δυναμική στα τραγούδια.

Ο Γιώργος Δημητριάδης βρίσκει στο πρόσωπο των Spotlights τους νέους του «μικρούς ήρωες» και υπόσχεται να μας ταξιδέψει με επιλογές από την 20ετή δισκογραφική του πορεία, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα. Με όπλο τον ανανεωμένο του ήχο θα ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή «σαν να μην πέρασε μια μέρα» από τους πρώτους του δίσκους και τις πρώτες του μεγάλες επιτυχίες (“Ξύπνα…φτάσαμε”, “Όσα μου ‘χεις χαρίσει”) και θα καταλήξει στον δέκατο και τελευταίο προσωπικό του δίσκο, τo “Σάββατο” (“Ένα βράδυ λιγότερο”, “Τι να σκεφτώ”). Δεν θα ξεχάσει όμως να μας παρουσιάσει και κάποια κομμάτια από την ολοκαίνουρια δισκογραφική του δουλειά που ετοιμάζει αυτές τις μέρες.

Ο Λεωνίδας Μαράντης, έχοντας στριμώξει στην βαλίτσα του τον σύγχρονο ήχο του βρετανικού rock, ενώνει κι αυτός τις “αδυναμίες” του με τον Γιώργο και τους Spotlights και προσεγγίζει τα τραγούδια του με νοσταλγική διάθεση. Έχοντας στο ενεργητικό του την επιτυχία του “Σκουφά και Σίνα” που ξεχώρισε στα ραδιόφωνα της πόλης, ο Λεωνίδας στήνει ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι και μας ξεδιπλώνει ιστορίες βγαλμένες μέσα από την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα με τίτλο “Λονδίνο – Αθήνα”, μαζί με ελληνικές και ξένες διασκευές.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, για αυτήν την βραδιά, είναι οι Spotlights. Ο Στέφανος Δανιηλίδης στο πιάνο βάζει την δικιά του πινελιά στις ενορχηστρώσεις και ο Νίκος Νικολαίδης δίνει μία διαφορετική διάσταση στα τραγούδια με τις κιθαριστικές του παρεμβάσεις.


Είσοδος: 10 ευρώ (με ποτό)