Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

καλη χρονια σε ολους...


οι εργαζομενοι της Βοιωτικης εκδοτικης α.ε.,του ραδιο θηβα 97.5 και της διαφημιστικης εταιρειας Ερμης ευχονται σε ολους τους αναγνωστες και ακροατες χρονια πολλα.
ειρηνη σε ολους.

το ραδιο θηβα προτεινει δισκους.....

δελτιο τυπου
παρακατω αναφερονται οι δισκοι που εντυπωσιασαν τους ακροατες του νομου βοιωτιας παιζοντας τα τραγουδια τους απο την συχνοτητα του ραδιοφωνου της θηβας 97.5
συμφωνα με τα στοιχεια του τηλ .κεντρου και τα email των ακροατων οι επιλογες ειναι οι εξης...




«Μην Της Μιλάς Της Μοναξιάς Στον Ενικό» ο τίτλος του νέου δίσκου της ερμηνεύτριας σε μουσική του…

Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. .

Ο είναι η πρώτη δισκογραφική παραγωγή του Ογδόου. Γεννήθηκε και ηχογραφήθηκε όπως παλιά, όπως πρέπει. Φυσιολογική σύλληψη και τοκετός, αληθινή ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας. Σε όλες τις εκφάνσεις της αποπνέει υγεία, μεράκι, αρτιότητα. Όλα τα όργανα είναι φυσικά. Τα χειρίζονται κορυφαίοι σολίστες, όπως ο ίδιος ο συνθέτης, ο Κατσιγιάννης, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Θανάσης Σοφράς, ο Νίκος Μέρμηγκας και άλλοι εκλεκτοί και διαλεκτοί. Για τα σημερινά δεδομένα της δισκογραφίας, πρόκειται για μια υπερπαραγωγή!

Δεν θέλω να πω περισσότερα μιας και συμμετέχω στην υλοποίηση της όλης εργασίας.

Θέλω όμως να δηλώσω την ευχή:
Μακάρι τα τραγούδια αυτά, να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες της επικοινωνίας και να φτάσουν στ’ αυτιά και τις ψυχές του κόσμου. Γιατί είμαι σίγουρος, πως όταν το κοινό τα γνωρίσει, θα τα αγαπήσει και θα τα εκτιμήσει, όπως συμβαίνει με κάθε τι πηγαίο και αληθινό .

O δίσκος κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Δευτέρου προγράμματος.
Παραγωγή: Όγδοο ε.π.ε
πηγη ογδοο.



Πένυ Παπακωνσταντίνου - Φεγγάρι στην ταράτσα



Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ένα νέο πρόσωπο και μια φρέσκια πρόταση στο χώρο της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής.

το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο της c.d., με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα», που περιλαμβάνει πέντε ολοκαίνουργια και ολόφρεσκα τραγούδια, σε μουσική και στίχους της Χάρις Τσεκούρα.



Το «Φεγγάρι στην ταράτσα» είναι το πρώτο και ομώνυμο τραγούδι από το c.d. που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, ενώ ένα από τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει μοναδικά η Αναστασία Μουτσάτσου.

Όλα τα τραγούδια είναι της πολυτάλαντης Χάρις Τσεκούρα, ενώ η Μαρία Καναβάκη ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις των κομματιών και παίζει ακορντεόν στα τραγούδια,
μαζί με τον Χρήστο Παύλη, που παίζει όλες τις κιθάρες του δίσκου, δίνοντας μας
ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Μαζί της εξαιρετικοί μουσικοί, όπως ο σολίστας Μάνος Αχαλινωτόπουλος που
με το κλαρίνο του έδωσε την δική του οπτική και αγάπη σε ένα κομμάτι του δίσκου,
ο Γιώργος Μακρής στην γκάιντα, ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος στο μπάσο,
ο Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα , η Εύη Κανέλλου στα κρουστά και ο Γιώργος Γκαραβούνης στο νταούλι.


Οι εγγραφές των φωνών-μίξεις-mastering έγιναν στο studio Mythos από τον Σάκη Γκίκα. Η εγγραφή της φωνής στο κομμάτι «Φεγγάρι στην ταράτσα» έγινε στο studio Pazl. H επιμέλεια παραγωγής είναι του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Το c.d. κυκλοφορεί από το label Artway – Τεχνότροπον της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Polytropon και θα το βρείτε σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία.




Χάρτινες πόλεις
Γιώργος Σταυρακάκης. Παραγωγή: Marco Zappa. Έκδοση: «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ» 2010
Χάρτινες πόλεις CD Γιώργος Σταυρακάκης


Περιέχει τα τραγούδια:

1. Χάρτινες πόλεις
2. Πικρό χαμόγελο
3. Μια στιγμή
4. Η via del campo
5. Δεκέμβρης
6. Ένας ψίθυρος για τον Αλέξανδρο
7. Το βαλς του ρακοσυλλέκτη
8. Ο Τζακ Ο' Χάρα
9. Δεν είσαι πια εδώ

Στίχοι - Μουσική: Γιώργος Σταυρακάκης
Ενορχήστρωση: Marco Zappa

Σ' ένα βροχερό και ομιχλώδες τοπίο στο Νότο της Ελβετίας, ηχογραφήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2010 οι «Χάρτινες Πόλεις». Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Sementina είχα έναν έντονο προβληματισμό για το πώς θα μπορέσω να μεταφέρω στον παραγωγό μου Marco Zappa την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ήθελα να κινηθούν τα τραγούδια, αφού εκείνος θα αναλάμβανε κατά κύριο λόγο τις ενορχηστρώσεις.

Δύσκολο πράγμα όταν σμίγουν δύο διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές σχολές τραγουδοποιίας, με διαφορετική θεματολογία, αλλά και με διαφορετική αντίληψη για το πώς ενορχηστρώνεται ένα «σύγχρονο» τραγούδι. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να «χτίζουμε» αυτά τα τραγούδια άρχισα να μιλάω στον Marco για το καθένα χωριστά. Να μεταφράζω τους στίχους, αλλά και να αναφέρω τους λόγους για τους οποίους γράφτηκε, πράγμα το οποίο δεν συνηθίζω να κάνω γιατί πίστευα και πιστεύω ότι αυτή η τακτική απομυθοποιεί και αποδυναμώνει την γοητεία που ασκεί το τραγούδι. Ήταν όμως πιστεύω ο μοναδικός τρόπος για να έρθει ο Marco πιο κοντά στη σκέψη μου και τη γραφή μου. Έτσι, σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, όλο και λιγότερο μας απασχολούσαν σκέψεις όπως ποια όργανα θα ακολουθούσαν τις μελωδικές γραμμές ή σε ποιους ρυθμούς θα χόρευαν τα στιχάκια. Το ζητούμενο ήταν ένα. η ατμόσφαιρα.

Έτσι κατά κάποιο τρόπο τα τραγούδια μάς οδήγησαν από μόνα τους στις γειτονιές που ήθελαν να κατοικήσουν και ο Marco δεν τους στέρησε με ενορχηστρωτικές ακροβασίες αυτή την πορεία. Τα κατάφερε μια χαρά. Τραγούδια όπως ο «Δεκέμβρης», «Ένας ψίθυρος για τον Αλέξανδρο», «Χάρτινες Πόλεις», έχουν αποκτήσει πιστεύω εκείνη την ατμόσφαιρα που τους πρέπει. Ο Τζακ Ο' Χάρα, ένα παλιό τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα και του Θεοδόση Άθα, το μοναδικό «μαύρο» τραγούδι που έγραψε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης, το κουβαλούσα χρόνια μέσα μου σαν ένα βαρύ μακρόσυρτο μπλουζ. Έτσι κι έγινε. Το via del campo του Fabrizio de André περίπου στην ίδια λογική με την εκτέλεση του μεγάλου Ιταλού τραγουδοποιού και σε μια εντελώς ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά.

Κάπως έτσι ηχογραφήθηκαν οι «Χάρτινες Πόλεις» σε 25 μέρες καθημερινής δουλειάς και με δύο διαλείμματα. Το ένα στην ταβέρνα του Lele και το άλλο στο ηλιόλουστο την ημέρα που το επισκεφτήκαμε, Locarno.

Σ' αυτό το σύντομο χρονικό της ηχογράφησης υπήρξαν εξίσου σημαντικά πράγματα για μένα, πέρα απ' τα τραγούδια και τις μουσικές, όπως η αποκατάσταση της σχέσης μου με τις γάτες, αλλά και η θεαματική μείωση του τσιγάρου. Αν μπορούσα ας έκανα κι αλλιώς! Από τη μία ο Frits που νιαουρίζοντας συνεχώς με εκμεταλλεύτηκε ως αδαή και φιλοξενούμενο, σχεδόν ζητιανεύοντας, καταναλώνοντας υπέρογκες ποσότητες φαγητού και από την άλλη οι ευγενικοί αλλά αυστηροί και άκαμπτοι οικοδεσπότες, που δεν τους ένοιαξε ούτε στιγμή αν θα πέθαινα σαν τον Τζακ Ο' Χάρα απ' το κρύο καπνίζοντας στον κήπο.

Marco, Renata, Mattia, Danilo, Giorgio, Noella, Δημήτρη, σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Εις το επανειδείν…



Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ευδαίμονες


Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ, ιθύνων νους του συγκροτήματος Ενδελέχεια, παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Ευδαίμονες» που κυκλοφορεί από τη Lyra.

«Ευδαίμονες» είναι και το όνομα του νέου σχήματος που δημιούργησε για να παρουσιάσει τα καινούρια του τραγούδια και αποτελείται από τους Σταύρο Αναστασιάδη (κοντραμπάσο, μπάσο), Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρες), Θανάση Σολούκο (ακορντεόν, πιάνο) και μια νέα φωνή στο τραγούδι, την Εύα Λούκα. Επίσης συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Πιστιόλης (γκάιντα, καβάλι), Γιώργος (Faustenberg) Παυλής (τρομπέτα- κορνέτα), Δημήτρης Δάσαλος- Νομικός (τρομπέτα).

Το άλμπουμ περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του Δημήτρη Μητσοτάκη, μία διασκευή του παραδοσιακού από τη Θάσο «Πέρδικά μου πλουμισμένη» καθώς και μία πολύ πρωτότυπη και χαριτωμένη «θυγατρική» εκδοχή- έκπληξη του πρώτου τραγουδιού «Αν», σαν bonus track.

Η θητεία του Δημήτρη Μητσοτάκη τόσο στο χώρο του ηλεκτρικού όσο και σ’ εκείνον του έντεχνου και ρεμπέτικου τραγουδιού, γίνεται όχημα για ένα άλμπουμ με ήχο χωρίς όρια και ταμπέλες, όπως άλλωστε δηλώνει και για τις τελευταίες ζωντανές παραστάσεις. Τα περισσότερα από τα τραγούδια γράφτηκαν την τελευταία τριετία και η διασκευή της Πέρδικας έγινε το 2009 αλλά όπως λέει ο Δ.Μ. τριγύριζε στο μυαλό του εδώ και πολλά χρόνια. Ένα τραγούδι, η «Λαθραία ελπίδα», γράφτηκε και μελοποιήθηκε το 2002, κυκλοφόρησε με άλλους στίχους και άλλο τίτλο σε δίσκο των Ενδελέχεια αλλά εδώ ηχογραφήθηκε με τους πρώτους και πιο ταιριαστούς κατά τη γνώμη του δημιουργού του στίχους.

Το άλμπουμ ανοίγει με το τραγούδι «Αν» που ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητσοτάκης ενώ τα υπόλοιπα η Εύα Λούκα. Η Μάρθα Φριτζήλα συμμετέχει στο άλμπουμ ερμηνεύοντας το τραγούδι «Θεά».

Το «Φοβάμαι», ντουέτο του Δημήτρη Μητσοτάκη με την Εύα Λούκα, είναι το πρώτο τραγούδι που ξεχωρίζει από το άλμπουμ και παίζεται ήδη από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Δ.Μ.: «Εύχομαι το άκουσμα του δίσκου αυτού να συντελέσει και στη δική σας ευδαιμονία, όπως συνέβη και με μας καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων».






Ανδριάνα Μπάμπαλη – Ο Τζον Τζον ζει

Τα παραμύθια για να βγουν αληθινά πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα πιστέψεις. Το ίδιο και τα τραγούδια.

Ο Τζον – Τζον Ζει είναι ο τίτλος του νέου album της Ανδριάνας Μπάμπαλη που κυκλοφορεί.
12 καινούργια τραγούδια στα οποία η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Στάμος Σέμσης που υπογράφει τη μουσική και ο Νίκος Μωραΐτης που υπογράφει τους στίχους πίστεψαν από την πρώτη στιγμή.
12 μικρές ιστορίες που «παίζουν» άλλοτε με εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια, άλλοτε με την ευαισθησία και άλλοτε με το χαμόγελο και το ρυθμό.

Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού το τραγούδι Διακοπές στη Μπανιέρα ακούγεται στα ραδιόφωνα. Ωστόσο, όλα τα τραγούδια του album (το καθένα για τον δικό του λόγο) σε κερδίζει από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Από το μοναδικό «Περιπλανώμενο» στο οποίο ακούγεται το ρεφρέν από το Ικαριώτικο (Η Αγάπη μου στην Ικαρία) μέχρι το ομότιτλο «Ο Τζον – Τζον Ζει» και από το ατμοσφαιρικό «Κούκλα Σπασμένη» μέχρι το ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στη διασκευή του τραγουδιού «Απόψε Αν θέλεις» και το «Μοναξιά» με τη συμμετοχή του εξαιρετικού Shinoflow.

Την ενορχήστρωση του album υπογράφουν ο Στάμος Σέμσης και ο Άκης Κατσουπάκης.

«Ο Τζον – Τζον Ζει… επιτέλους ζει»

Γιώργος Ρους 03.01.2012 21.30




Warehouse Stage (Πολυχώρος Αποθήκη) - Βόλος




Γιώργος Ρους

Rous: One Man is the Band.

Ταυτόχρονα με την ετοιμασία του δεύτερου άλμπουμ του ο Rous (Γιώργος Ρους) με ένα band setup κάθε άλλο παρά συνηθισμένο καταθέτει το φάσμα των ροκ επιρροών του καθώς και τραγούδια απο το ντεμπούτο δίσκο του, λέγοντας τις ιστορίες του, πιο εκτεθειμένος αλλά και πιο άμεσος από ποτέ σε ένα μυσταγωγικό αλλά και άρτιο one man band show. Συνδεδεμένος από καιρό με την one man band φιλοσοφία των “ανα τον κόσμο buskers”, έχει αφομοιώσει πλήρως την εικόνα εκείνου του μουσικού, του οποίου η επιθυμία να γεμίσει με ήχους τη σκηνή, είναι μεγαλύτερη από το φόβο του να είναι μόνος σε αυτή. Το να είσαι «άνθρωπος ορχήστρα» δεν έχει να κάνει με το να είσαι απλώς μουσικός. Είναι state of mind. DIG!

Νίκος Καλογερόπουλος & Άποροι Άρχοντες 02.01.2012 22.00



Κύτταρο Live - Αθήνα




«περιμένοντας τους βαρβάρους»
..με βιολιά και τουμπερλέκια και καραγκιόζη μαινόμενο..
..συνεργός με λύρα: Γεωργία Νταγάκη

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €

Άποροι Άρχοντες:

Κώστας Ζαριδάκης: μπουζούκι, τζουράς, λαούτο
Ναπολέων Σαριπανιδης: μπουζούκι
Πάνος Βλαχος: μπαγλαμάς
Βάϊος Πράπας: τζουράς
Πάνος Αντέλλης: κιθάρα
Χρηστός Πετεβής: βιολί
Πασχάλης Τσέρνας: κρούστα
Στράτος Στρατηγόπουλος: κοντραμπάσο
Καραγκιοζοπαίχτες: Νίκος Καλογερόπουλος, Πασχάλης Τσέρνας


Τω καιρώ εκείνο (2009-2012) η Ελλάς βίωνε τον εξευτελισμόν της.
Ακρίδες πολύχρωμες και βάρβαρες πανταχόθεν εισέβαλαν εις τον τόπο της και εις τα σύνορα της και κατέτρωγαν την πανίδα της, την χλωρίδα της, το μέσα και τα απ’ όξω της.
Ω μοίρα κακή!!!
Σε ραστώνη τους Έλληνες βρίσκει η ακρίδα κι απ’ την κόμη αρχίζει το ΑΚΡΙΔΟΚΟΥΡΕΜΑ…
Και εις τα μόρια φτάνει. Εις τα άκρα!!
Ωχ! Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί..
Ω Δία… η σούφρα μας!!
Μα να μην ακούσουμε τίποτα!! ούτε σφυριά ούτε αμόνια.. τι διάολο… ποτέ χτίστηκαν τα τείχη! αναρωτιόντουσαν οι «κοπρίτες»
Τώρα!!! Τι κάνουμε; …
Ρίξε ένα κεραυνό ρε Δια ρίξε μια αστραπή, κάνε κάτι τέλος πάντων καιγόμαστε δε βλέπεις;
Τ’ ακούει ο Δίας, τους λυπάται:
Διάλεξε μου δυο αγγελιαφόρους ποιητές, λέει στον Ερμή για να τους στείλω κάτω.
Οι Βάρβαροι ξεσάλωσαν!!!
Μιά και δυό ο Ερμής κτυπάει του ΚΑΒΑΦΗ
Βρίσκει τον και αναστέναζε όξω στο φεγγαράκι.
Αγνάντευε την Αλεξάνδρεια να χάνεται και τες αγορές της Ανατολής με τα μπαχάρια και τα αρώματα, να καίγονται από τους Βαρβάρους και τα μουσεία να λεηλατούνται!!!
«Σπονδή στην αραβική άνοιξη» Όλα! Σταχτή και μπούρμπερη… ΑΪΡΟ και ΚΑΪΡΟ
Πετρέλαιο βρωμάει η νύχτα και καμένη σάρκα ..ούτε γιορτές πια ούτε πανηγύρια…
Ο ποιητής θυμώνει!!! ..πες του Δια, Ερμή Ιεροφάντη, πως ότι είχα να πω για τους Βαρβάρους τα είπα «περιμένοντάς τους..» Τώρα πλέον είναι αργά.
Τώρα πια αυτοί νομοθετούνε.

Άπραγος φεύγει ο Ερμής στον ΚΑΤΣΑΡΟ μιλάει, ήταν εκεί στην κόλαση με ένα ποτήρι κόκκινο κρασάκι Τριφυλίας στο χέρι και «χάζευε» την αγορά.
Κοίταξε τον Ερμή ασκαρδμικτεί και με ένα σαρδόνιο χαμόγελο και τρία δόντια του είπε: Ύπαγεν . Ότι είχα να πω το είπα στη ΔΙΑΘΗΚΗ μου. Κι άναψε στην πίπα του βοτάνι Τριφυλίας..
Κι αναρωτιέται ο Ερμής,
Ερμή τώρα τι κάνεις ;
Ώσπου του έρχεται ευθείς
ο Καραγκιόζης ο ψειρής,
λιγούρης και χαρμάνης…
Η συνέχεια στο μπερντέ και στο πάλκο …


http://www.youtube.com/watch?v=OMQfSpP_0w8
http://www.youtube.com/watch?v=9owor61ZdU0

Βασίλης Καζούλης 02.01.2012 23.00



Shakespeare - Αθήνα


Βασίλης ΚΑΖΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης , ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, που στα 25 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα (Φανή, Αν ήσουν άγγελος, Κάτι να γυαλίζει, Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό, Αεροπλάνα, Βορινό Λιμάνι, Κοπέλες για λίγο, Τα φιλιά του Αυγούστου κ.α.). Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους BEATLES, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος.
Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης , όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, δύναμη και χαρά και η αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να "φορτίζει τις μπαταρίες του" και να συνεχίζει.
O Βασίλης θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα έπειτα από την πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή συναυλία του, στην Τεχνόπολη, στην όπια είχε γιορτάσει μαζί με τους φίλους του, τα 25 χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι.
Ο Βασίλης έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, από τη δυτική ροκ σκηνή μέχρι την ελληνική παράδοση, χωρίς στερεότυπα με απρόβλεπτα αλλά και πολύ αγαπημένα τραγούδια και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα τρία καινούργια του τραγούδια.

Ο Βασίλης θα συνοδεύετε από τρείς εξαιρετικούς μουσικούς που θα μας ταξιδέψουν με τις μοναδικές τους μελωδίες.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με μία μπύρα Fix ή soft ποτό

Λευτέρης Μυτιληναίος, Άντζελα Γκρέκα 02.01.2012




Μικρός Κεραμεικός - Αθήνα



Λευτέρης Μυτιληναίος, Άντζελα Γκρέκα





Μια αναδρομή σχεδόν ενός αιώνα λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Τραγούδια που δεν ξεπεράστηκαν, ψυχαγωγούν και μαγεύουν το κοινό κάθε ηλικίας.
Μια επιλογή από τα σημαντικότερα και τα ποιο αγαπημένα τραγούδια, από δυο ερμηνευτές που κουβαλούν το λαϊκό και το ρεμπέτικο ως βιωματική ιστορία.
Η Άντζελα Γκρέκα που ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘50 και ο Λευτέρης Μυτιληναίος που ανέτειλε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, θα πιάσουν το νήμα από την αρχή, ενώνοντας τα κομμάτια του χρόνου που σημάδεψαν συναισθηματικά τόσες γενιές.
Μαζι τους δύο νεοτερες φωνές του Φίλιππου Πλακιά και της Μαρίνας Δεληγιάννη.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από τους εξαιρετικούς μουσικούς:
Βαγγέλη Λιόλιο, Θανάση Σοφρά, Κώστα Παπακωστόπουλο, Παναγιώτη Παπαγεωργίου και Νίκο Καρατζά.

Η Άντζελα Γκρέκα ( κατά κόσμο Ανθούλα Αξελιθιώτου) κάθεται στο πάλκο μαζί με τον Ιορδάνη Τσομίδη και τον Γιώργο Λαύκα ήδη από τα 14 της και το 1960 βρίσκεται στην Αμερική για δύο χρόνια στο πλάι του Γιάννη Παπαϊωάννου ενώ επιστρέφοντας ηχογραφεί μαζί με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη - το «Να πεθάνεις, Να πεθάνεις» που απαράβατα ακούμε στις ρεμπέτικες σκηνές, εκείνη το λάνσαρε. Έκτοτε θα διανύσει μια μεγάλη πορεία ανάμεσα σε Αμερική και Ελλάδα, καπετάνισσα του πάλκου και γνήσια ερμηνεύτρια των ελληνικών «μπλουζ». Από τα δικά της «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια» και «Μια Κορδελιώτισσα» του Μάρκου, μέχρι το ανεπανάληπτο «Αγάπη πούγ’ ινες δίκοπο μαχαίρι» του Μάνου Χατζηδάκι.

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 ξαφνιάζει ευχάριστα το κοινό με το γλυκό παράπονο του έρωτα όπως εκφράστηκε με τις περίφημες «Αμφιβολίες» του ( σε στίχους-μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση ) ενώ ακολουθούν τα «Δεν είναι όλες ίδιες οι καρδιές» και «Κομπάρσος της καρδιάς σου» ( του Γιώργου Κατσαρού σε στίχους Πυθαγόρα ). Διακριτικός, αντιστάρ ακόμη και την εποχή που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν πάνω του, εξέπεμπε μια γλυκύτητα που τον έκανε αξιαγάπητο. Έμεινε ο πιστός του πάλκου, μακριά από την εύκολη δισκογραφία, πάντα σε άμεση επαφή με το κοινό που έκπληκτο διαπίστωνε ότι η φωνή του καλυτέρευε με τα χρόνια αντί να ξεθωριάζει.

Γιώργος Γκικοδήμας, Μαρλέν Αγγελίδου, Γιώργος Καπνίσης 01.01.2012 22.30




Αρχιτεκτονική - Αθήνα




Τώρα τι? Η απάντηση "ΔΕ ΣΠΑΩ"

O Γιώργος Γκικοδήμας, η Μαρλέν Αγγελίδου και ο Γιώργος Καπνίσης, επηρεασμένοι από τις κοινωνικές εξελίξεις, ετοιμάζονται να βγάλουν στη φόρα όσα «άπλυτα» έχουν ξεμείνει στην άκρη... τραγουδάνε, τα σπάνε και ροκάρουν ...Κάθε Κυριακή από της 18 Δεκεμβρίου στο χώρο της ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ θα κάνουν «δημιουργία» αυτή την εσωτερική τους αγανάκτηση σε μια πραγματικά ΡΟΚ παράσταση. Το ΡΟΚ που έχουμε ξεχάσει... το ΡΟΚ που δεν περισσεύει ποτέ... Μια μουσική παράσταση που περιλαμβάνει κομμάτια απ’ τις προσωπικές δουλειές των τριών καλλιτεχνών και δένει αρμονικά με αγαπημένα ροκ κομμάτια από την ελληνική αλλά και τη διεθνή ροκ σκηνή. Το «killing in the name of» , το « paradise city» μπλέκονται με το «passenger» και το « rock n roll στο κρεβάτι» και το «απορώ».

O Γιώργος Γκικοδήμας , γνωστός σε όλους μας από τη δεκαετία των 90ς και τους «Ο.Π.Α», δημιούργησε την πιο βαθιά τομή στην τότε συντηρητική ελληνική δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ .Επιτυχίες όπως το «Εντάξει», «Μες τα δυο της μάτια» (Χαρούλα Αλεξίου), «O.P.A. power», «Καρδιά μου», «Μητέρα Γη» έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό. Το 2003 κυκλοφορεί το LP «Mανιτάρια στο τοίχο» , ο ίδιος συμμετέχει σαν δημιουργός και τραγουδιστής στο project «Κάτι Πρέπει Να Γίνει», ένα έργο αφιερωμένο στο περιβάλλον και στον πλανήτη και παραμένει ενεργός και αποφασισμένος να λέει τη αλήθεια όπως αισθάνεται μέσα από την μουσική και τους πάντα πρωτοποριακούς στίχους του.

Η Μαρλέν Αγγελίδου, ροκάρει δυνατά και ανατρεπτικά. Η τραγουδίστρια που γνωρίσαμε από τις Hi5, απολαύσαμε στο πλευρό του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ακολουθεί το δικό της μουσικό στυλ! Με σαφείς επιρροές από τη βρετανική -και όχι μόνο- μουσική σκηνή, είναι έτοιμη, να μας παρουσιάσει ένα μοναδικό extreme rock live.

Εκτός από το ήδη αγαπημένο «rejection» θα ακούσουμε αγαπημένα rock κομμάτια από τους Guns n Roses, Aerosmith και πολλούς άλλους.
Ο Γιώργος Καπνίσης, σμιλευμένος στο πλευρό καταξιωμένων καλλιτεχνών εδώ και αρκετά χρόνια ως ερμηνευτής αλλά και ως δημιουργός (Κώστας Χατζής, Γιάννης Σπανός, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημητριάδης, Ελένη Δήμου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φωτεινή Σαββατιανού) , έχοντας στις αποσκευές του μια δισκογραφική δουλειά «Κυρά του Χορού», παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο «Δε Σπάω». Ένα μουσικό ξέσπασμα, μια δυνατή φωνή για ό,τι συμβαίνει. Μια παρακίνηση στο να πάψουμε να ζούμε αδρανώντας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Διογένης Δασκάλου, Monie & Monie Conniente 01.01.2012 22.30




Μύλος Club - Θεσσαλονίκη



Ελάτε όλοι στο χωριό του Αϊ σιχτίρ. Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, γδύνεται Αη Βασίλης. Οι MONIE & MONIE CONNIENTE ντύνονται τάρανδοι και σας περιμένουν. Για να ζήσετε μαζί τα φετινά ΧΡΩΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και να υποδεχθείτε τη νέα ΔΡΑΧΜΟΧΡΟΝΙΑ. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ.

Πάει ο παλιός ο χρόνος. ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ. Τα πιο πλούσια ΦΤΩΧΟΥΓΕΝΝΑ στο CLUB του ΜΥΛΟΥ. Από 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Πάει ο Παλιός ο Χρόνος, ας χορτάσουμε παιδιά!

Προσελευση: 21:30

Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
On line ticket: http://diogenismomoco.eventbrite.com/

Penny & The Swingin' Cats 01.01.2012 22.00




Floral - Αθήνα



Penny & The Swingin' Cats

Ποδαρικό για τη νέα χρονιά στο Floral με γατίσια τραγούδια από την Πέννυ και τους γάτους της, πειραγμένα κάλαντα και swing τρίγωνα σε μια εορταστική βραδιά αφιερωμένη στο νέο έτος και σε όλους εσάς που θα τη ζήσουμε μαζί.

Μάνος Παπαδάκης & Ορχήστρα του Χρέους 31.12.2011




Πυξίδα - Ηράκλειο


Μάνος Παπαδάκης & Ορχήστρα του Χρέους

Ο ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ + Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ 'ΠΛΟΥΣΙΟ' + 'ΑΚΡΙΒΟ' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ!
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ (ΑΤΟΚΕΣ) ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΑΝΕΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ!

ΠΑΙΖΟΥΝ (ΑΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ)

ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ
ΕΥΘΥΜΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ( ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!!!) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΤΣΑΚΗΣ - ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟ (ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!!)
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΛΙΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΞΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ του πανακρίβου! ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ KAI ΣΕ 478 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

το ραδιο θηβα προτεινει...βαγγελης μερτζανης ''οδυσσεια'...







Dilek Koc 30.12.2011 21.00




Μύλος Club - Θεσσαλονίκη




Dilek Koc

Η Dilek Koç, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικό ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Έλλη Πασπαλά, Γιώργος Καζαντζής και άλλοι. Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών.


Τηλ κρατήσεων: 2310 510081

Τιμή εισιτηρίου: 8€

On line ticket (7€): http://dilekkocmylos.eventbrite.com/

Οι Εραστές Του Ονείρου Του Ορφέα 30.12.2011 22.00




Up Stage Gialino - Αθήνα





Ο Ορφέας συναντά τη μουσική στο Gialino Up Stage

Φέτος το Δεκέμβρη, μια δυνατή μουσική συνεργασία ξεκινά. Ο Ορφέας, με το μουσικό του στίγμα εδώ και τέσσερα χρόνια στο διαδίκτυο, συναντά το Gialino Up Stage για όμορφες βραδιές γεμάτες μουσική. Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Γυάλινου, ο Ορφέας, με βαθιά προσήλωση και πίστη στο καλό τραγούδι, διοργανώνει το φετινό χειμώνα μουσικές βραδιές, ξεκινώντας από τις 30 Νοεμβρίου.



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ


Τιμή εισιτηρίου για όλες τις παραστάσεις του Ορφέα είναι 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).

Έλλη Πασπαλά, Τάκης Φαράζης 29.12.2011 22.30




Boxx Live Stage - Ιωάννινα
Τιμή:
10
Προπώληση:
Ναυτάκια Cafe, Rock Shop



Έλλη Πασπαλά, Τάκης Φαράζης

Ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή αφιερωμένο στο αγγλόφωνο ερωτικό (κι όχι μόνο) τραγούδι.

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής συναντιούνται επί σκηνής για να μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο που γνωρίζουν κι αγαπούν πολύ: Τον κόσμο του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής, ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής εμφανίζονται στο Boxx Live Stage στα Ιωάννινα.

Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική , η μοναδική Έλλη Πασπαλά μάς ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε, ενώ μαζί με τον δεξιοτέχνη της jazz Τάκη Φαραζή στο πιάνο, μας προκαλούν συνεχώς να αφεθούμε και να λικνιστούμε στους ρυθμούς των τραγουδιών τους.

Με όχημα ένα σπασμένο ποδήλατο (“Broken Bicycles” Tom Waits) πετάμε ως το ουράνιο τόξο του Μάγου του Οζ (“Somewhere Over The Rainbow”) και στο τέλος της μέρας απολαμβάνουμε το γεμάτο φεγγάρι που φωτίζει το απέραντο ποτάμι ( “Moonriver” Breakfast at Tiffany’s).
“The man I love” του George Gershwin ,το παραμυθένιο “Νature Boy”,τραγούδια των Cole Porter, Leonard Cohen, Van Morrison ,τραγούδια που μάς έχουν σημαδέψει και συγκινήσει, συνυπάρχουν με αυτά μιας νεότερης γενιάς τραγουδοποιών όπως του Rufus Wainwright και του Jamie Cullum αλλά και της δικής μας Monika. Φυσικά απ αυτήν την εκλεκτή παρέα δε θα μπορούσε να λείψει το “Summertime in Prague” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Το χθες και το σήμερα του αγγλόφωνου τραγουδιού από δύο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Είσοδος: 12 €
Φοιτητικό: 10 €
Προπώληση: 10 €
Τιμή μπύρας: 3 €
Τιμή ποτού: 6 €

Προπώληση εισιτηρίων: Ναυτάκια café (Γαριβάλδη 1), ROCK SHOP (Οπλαρχηγού Πουτέτση 1)
Πληροφορίες στο τηλ: 6932 610241

SunScale Project 29.12.2011 22.30




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα




Παρουσίαση μιάς σειράς τραγουδιών με αφετηρία την ανάγνωση της παράδοσης από μία διαφορετική σκοπιά. Προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές σε μία ιστορία που αφηγούμαστε τα τελευταία εννέα χρόνια.

Γιώργος Λιβανός- Κρουστά
Σταμάτης Φουσέκης- Κοντραμπάσο
Ανδρέας Κιλτσικσής- Έγχορδα και φωνή

Κώστας Λειβαδάς, Μαριάννα Πολυχρονίδη 29.12.2011 22.00




Fagotto Jazz Bar - Χανιά



Κώστας Λειβαδάς, Μαριάννα Πολυχρονίδη

Η φιλία τους μετράει πάνω από 15 χρόνια. Η Κρήτη, ως ιδέα και ως αίσθημα, υπάρχει σε κάθε τους- μουσική- συνάντηση. Η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει γίνει ευρύτερα γνωστή μέσα από το σήριαλ του MEGA, «Τα μυστικά της Εδέμ». Το τραγούδι είναι η άλλη μεγάλη της αγάπη. Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον Σωκράτη Μάλαμα.

Ο Κώστας Λειβαδάς με αμέτρητα τραγούδια στις αποσκευές του και συνεργασίες με Μανώλη Λιδάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιάννη Κότσιρα, Γιώργο Δημητριάδη, Γιώτα Νέγκα… «Τα παιδιά των δρόμων», «Για να σε συναντήσω», «Μοίρα μου έγινες», «Σα να μην πέρασε μια μέρα», «Έχω άνθρωπο» και «χιλιάδες» ακόμα, εντάσσεται στους κορυφαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Έχουν περάσει 14 χρόνια και 4 προσωπικοί δίσκοι. «Κρατήσου απ’ τη στάχτη» είναι ο τίτλος του καινούργιου του άλμπουμ.

Η Μαριάννα και ο Κώστας, υπόσχονται και το πραγματοποιούν μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και τραγούδια. Τα περισσότερα φέρουν σαφώς την υπογραφή «Κώστας Λειβαδάς» στη μουσική και στους στίχους. Από την παράσταση δε λείπουν και γνωστές διασκευές αγαπημένων φίλων τους. Έκπληξη στο πρόγραμμα θα αποτελέσουν οι μαντινάδες με τη συνοδεία του Ανδρέα Αρβανίτη στη λύρα.

Σταύρος Λάντσιας 29.12.2011 22.00




Ianos - Αθήνα

Προπώληση:
Ianos
Online αγορά:
http://www.ianos.gr




Ο δεξιοτέχνης πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας μας καλεί σε δύο μουσικές βραδιές στον ΙΑΝΟ, όπου μαζί με πέντε εκλεκτούς μουσικούς θα μοιραστεί μαζί μας το αποτέλεσμα της τρίτης του προσωπικής δουλειάς, το “Ημερολόγιο Ονείρων”.

Στο “Ημερολόγιο Ονείρων” οι μουσικές μελωδίες συνδέουν τον ήχο του πιάνου, του μπάσου, των ντραμς, αλλά και του βιολιού, του σαξοφώνου και της κρητικής λύρας για να μας χαρίσουν μια μελωδική διαδρομή που μας συγκινεί και μας ταξιδεύει, σαν ανάμνηση ονείρων… Οι δύο μουσικές παραστάσεις έρχονται να ζωντανέψουν αυτούς τους ήχους σε μια επιθυμία του ίδιου του δημιουργού να τις μοιραστεί με το κοινό.

Οι μελωδίες του κυπριακής καταγωγής πιανίστα έχουν κερδίσει κοινό και κριτικούς. “Όταν ακούς τον Σταύρο Λάντσια να παίζει πιάνο, είναι αναπόφευκτο να νιώσεις ότι σχεδόν δεν ανασαίνεις. Σε καθηλώνει με τη δύναμη, τη μελωδικότητα και τη δεξιοτεχνία του. Οι συνθέσεις του εξίσου υπέροχες, τις χαρακτηρίζει ο λυρισμός, σαν ποιήματα δίχως λόγια. Σε ωθούν άλλοτε να ονειρευτείς και άλλοτε να ταξιδέψεις στις αναμνήσεις σου με οδηγό τα αισθήματά σου”, αναφέρει η Φιλουμένα Ζλατάνου.


Παίζουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Sergiu Nastasa: βιολί

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, κρητική λύρα
Βαγγέλης Ζωγράφος: κοντραμπάσο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα


ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 8€

*Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr

Μαρία Σουλτάτου 29.12.2011 22.00




Πυρήνας - Αθήνα


Μαρία Σουλτάτου



Η Μαρία Σουλτάτου, μία από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων κορυφαίων συνθετών, εμφανίζεται όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή «Πυρήνας»

Η Μαρία Σουλτάτου παρουσιάζει μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, αφιερωμένη στις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Ένα μουσικό ταξίδι ψυχής γεμάτο ποικιλία, εναλλαγές και χρώματα, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει από ένα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όχι μόνο τους μεγάλους συνθέτες, σύγχρονους και παλαιότερους, αλλά και μία επιλογή από σπουδαία έντεχνα, κλασσικά λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναίικα τραγούδια. Με τη συνοδεία του Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και του Στράτου Σαμιώτη στα κρουστά, το ταξίδι από το σήμερα στο χθες αποκτά ξεχωριστό ήχο, με την πείρα, τη δεξιοτεχνία και τη δύναμη μια σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Η Μαρία Σουλτάτου βρέθηκε από νωρίς στον καλλιτεχνικό χώρο. Η δύναμη της ερμηνείας της και η επιβλητική σκηνική παρουσία της οδήγησε στο να την ξεχωρίσουν κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες (Λίνος Κόκοτος, Αριστείδης Μόσχος, Χριστόδουλος Χάλαρης κα) ως μία από τις πλέον κατάλληλες ερμηνεύτριες των τραγουδιών τους στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Σταθμός στην πορεία της η γνωριμία και η συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο στην παράσταση «Αμαν Αμήν» με θέμα το ρεμπέτικο τραγούδι, μία παράσταση που παρουσιάστηκε σε περισσότερες από 100 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ η συνεργασία τους συνεχίστηκε και σε πολλές συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Ακολούθησαν συνεργασίες με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», το μουσικό σχήμα του Χρήστου Νικολόπουλου και του Χρήστου Λεοντή, αλλά και με την Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου. Η Μαρία Σουλτάτου έχει τραγουδήσει μαζί με τους πιο αξιόλογους Έλληνες τραγουδιστές (Σ.Μπέλλου, Γ.Μπιθικώτσης, Γ.Νταλάρας, Ε. Βιτάλη, Μ. Μητσιάς, Ν. Βενετσάνου, Γ. Κότσιρας και πολλοί άλλοι)


Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

Μαρίζα Κωχ, Λένα Πλάτωνος 28.12.2011 21.00




Cine Τριανόν - Αθήνα


Μαρίζα Κωχ, Λένα Πλάτωνος

Μαριζα Κωχ Λενα Πλατωνος
με τον με τον
Βασιλη Ρακοπουλο Γιαννη Παλαμιδα


Η «ηλεκτρική» Μαριζα Κωχ με τον μοναδικό τζαζίστα Βασιλη Ρακοπουλο και η «ηλεκτρονική» Λενα Πλατωνος με τον επί σειρά ετών συνοδοιπόρο της Γιάννη Παλαμιδα συναντιούνται για πρώτη φορά στην σκηνή του Cine ΤΡΙΑΝΟΝ και δίνουν το στίγμα τους. Δύο γυναίκες μουσικοί με ανήσυχο πνεύμα, πρωτότυπους αυτοσχεδιασμούς και δυνατές ερμηνείες μεταμορφώνουν κάθε τι γνώριμο σε μια νέα συναρπαστική εμπειρία.

Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ 28.12.2011 10.00




Πλατεία Κλαυθμώνος - Αθήνα



Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ

Τα φετινά Χριστούγεννα το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, γίνεται «η ψυχή της πόλης». Δέκα θεματικά φεστιβάλ δίνουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται σε 17 γειτονιές. Συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ...

Η ''Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ'' στην Πλατεία Κλαυθμώνος από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με το φεστιβάλ «Νέα Μουσική Σκηνή». Ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ήδη καταξιωμένοι ή εκκολαπτόμενοι θιασώτες του αύριο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ξέφρενο νεανικό μουσικό τριήμερο. Στόχος τους να ξυπνήσουν το groove που έχουμε μέσα μας, γλιστρώντας σε ρυθμούς blues, swing, jazz, funk και διασκευάζοντας το παν με σεβασμό και τρέλα. Μπάντες εναλλακτικές, εύγλωττες, εκμυστηρευτικές, αφοριστικές, παράδοξες, ερωτικές, με λυρικές προεκτάσεις και ρυθμικές εναλλαγές, ξεδιπλώνουν τη μουσική τους πρόταση με αναφορές στη ζωή, το θάνατο, την αγάπη και την απώλεια, τη θλίψη και τη χαρά. Η «Νέα Μουσική Σκηνή» αγαπάει όχι μόνο την κλασσική soul και funk, αλλά και τη νέα βρετανική και αμερικάνικη μουσική σκηνή.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011
Πλ. Κλαυθμώνος

10.00 Μουσικές επιλογές από τον Δίεση 101.3
13.30 Σοφία Κουρτίδου
15.00 Gaudi
16.30 Εύα Λουκάτου
18.00 Spirits Alike
20.00 Funkey


Συνεχή ενημέρωση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις από την ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr αλλά και τη σελίδα μας στο facebook: “Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ”-

www.facebook.com/christmasinathens2011

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

χρονια πολλα σε ολους..


οι εργαζομενοι του ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 ,της Βοιωτικης εκδοτικης α.ε και της ΕΡΜΗΣ διαφημιστικης σας ευχονται χρονια πολλα.
Τα χαμογελα να ριζωσουν σε σας και στις οικογενειες σας.
με υγεια και δυναμη σε ολους εκει εξω.
με τιμη.

Ολα ξεκινησαν με ενα αστερι....


Όλα ξεκίνησαν με ένα αστέρι που έδειχνε την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού στους ανθρώπους. Το αστέρι βρίσκεται στην κορυφή της εορτής των Χριστουγέννων (Χριστουγενιάτικο δέντρο) για να δείχνει τον δρόμο σ’ αυτούς που αναζητουν με ειλικρινή καρδιά την σωτηρία της ψυχής τους. Ο δρόμος της σωτηρίας είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού για ενα δωρο που το ονόμασε ΧΡΙΣΤΟΥ –ΓΕΝΝΑ (δηλ. Η ενσάρκωση του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου). Τί υποσχέθηκε ο Θεός στους ανθρώπους; Α Ιωάννου 2:25 «Κι αυτή είναι η υπόσχεση, που αυτός υποσχέθηκε σε μας: Την αιώνια ζωή.» Έγινε αυτή η υπόσχεση προς όλους τους ανθρώπους; Πράξεις των αποστόλων 2:39 «επειδή, η υπόσχεση είναι προς εσάς και προς τα παιδιά σας, και προς όλους εκείνους που είναι μακριά, όσους θα προσκαλέσει ο Κύριος ο Θεός μας» Υπάρχει προυπόθεση στην υπόσχεση; Προς Γαλάτας 3:22 «Η υπόσχεση αυτή έχει δοθεί διαμέσου τής πίστης τού Ιησού Χριστού σ' αυτούς που πιστεύουν»

Είναι γεγονός ότι ο μήνας των Χριστουγέννων είναι ο πιο πολυδάπανος μήνας του χρόνου ενώ οι εορτασμοί και τα δώρα των Χριστούγεννα κοστίζουν πολύ;

Πιο πολύ όμως κόστισαν τα Χριστούγεννα πριν 2010 χρόνια. Τότε ένα μεγάλο κόστος πλήρωσε ο πατέρας Θεός γιατί έδωσε τον μόνο του γιό, δέχτηκε να τον αποχωριστεί, δέχτηκε μάλιστα να τον στείλει σε μια αποστολή αυτοθυσίας....και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μας δώσει ένα ΔΩΡΟ – όλα αυτά για να μας πεί πόσο μας αγαπά. Το πιό κάτω χορίο απο τα ευαγγέλια μιλάει γι’αυτή του την αγάπη.
Κατα Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:

«16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού» Τα πρώτα Χριστούγεννά κόστισαν πραγματικά πολύ και στο ίδιο τον Χριστό. Κοιτάξτε τι λέει στην Καινή διαθήκη στην Προς Φιλιππησίους επιστολή 2:5“Να είναι, μάλιστα, σε σας το ίδιο φρόνημα, που ήταν και στον Ιησού Χριστό·6 ο οποίος ενώ υπήρχε σε μορφή Θεού, δεν νόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό·7 αλλά, κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους·8 και, καθώς βρέθηκε κατά το σχήμα ως άνθρωπος, ταπείνωσε τον εαυτό του, γινόμενος υπάκουος μέχρι θανάτου, θανάτου μάλιστα σταυρού.” Κλείνοντας, ένας μικρός συμβολισμός ας βάλει στην καρδιά μας για πάντα το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

It's beginning to look a lot like Christmas

Disney Christmas-Santa Claus Is Coming To Town

Jingle Bells (Rock Version)

Elvis Presley ♥ "Santa Claus Is Back In Town" & "Blue Christmas" ♥

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Μάργαρης 24.12.2011 22.00




Θέατρο Αργώ - Αθήνα



Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Μάργαρης

«Σε όλη την Ανδαλουσία όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί».
(Federico Garcia Lorca)

«Όλα τα τραγούδια αγάπης εμπεριέχουν duende. Ένα τραγούδι αγάπης, αγκαλιάζει πρώτα τον ενδεχόμενο πόνο, για να αγγίξει την αληθινή χαρά».
(Nick Cave)

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας που δύσκολα ερμηνεύεται με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της ιδιαίτερης μουσικοθεατρικής παράστασης που παρουσιάζουν, χωρίς καμία μικροφωνική ενίσχυση, η Ελένη Πέτα σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Θέατρο Αργώ.

Το Duende είναι το συναίσθημα, το πάθος, η ανείπωτη συγκίνηση, που μπορεί να γεννηθεί από μία στιγμή καλλιτεχνικής έκφρασης στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.

Το Duende κυριεύει όχι μόνο τον ερμηνευτή αλλά και το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες, όπου η τέχνη μπορεί να γίνει άμεσσα κατανοητή με ελάχιστα συνειδητή προσπάθεια.

Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν, με απολύτως φυσικό ήχο, μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Τραγούδια των Madredeus, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Nicola Piovani, Joan Baez, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλη Τσιτσάνη και δένουν αρμονικά με μερικά από τα πιο σημαντικά κείμενα του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα.

Γνώριμες μελωδίες, σε καινούριο ηχητικό περιβάλλον, δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.

Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende

Παραγωγή: Backstage Productions

Επιμέλεια - Συντονισμός: Πάνος Μπάρλος
Κείμενα: Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα
Σκηνικά: Παρασκευή Γαρδέλη - Renee Revah
Σχεδιασμός Φωτισμών: Περικλής Μαθιέλης

Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Στάση Μετρό: Μεταξουργείο - Χάρτης -

Τηλ. Κρατήσεων: 210 5201684

Εισιτήρια:

15€ Κανονικό
12€: Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού & Σπουδαστές Ωδείων & ΑμΕΑ

Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) 24.12.2011 22.30




Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα



Ένα ταξίδι σε νότιους ήχους και σε μελωδίες της Κρήτης από τους δεξιοτέχνες του είδους...

Ψαρογιώργης: λαούτο, τραγούδι
Αχιλλέας Περσίδης: λαούτο, κιθάρα
Ζαχάρης Σπυριδάκης: λύρα, τραγούδι
Τσίκο: κρουστά

Αναστασία Μουτσάτσου 24.12.2011 22.00




Up Stage Gialino - Αθήνα


Αναστασία Μουτσάτσου

Μπροστά σ’ αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ, αποφασίζει τελικά να κατέβει στη Συγγρού, διατηρώντας το επίπεδό της αφού επιλέγει το UP STAGE του ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Σ’ αυτή της την απόφαση ευτυχώς δεν είναι μόνη της, αφού θα έχει την προστασία του ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Τιμή εισιτηρίου: 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).

Παιδιά Από Την Πάτρα, Λάμπρος Καρέλας + Παύλος Χαϊκάλης, Ελένη Φιλίνη 23.12.2011 23.30




Δραχμές - Αθήνα



Παιδιά Από Την Πάτρα, Λάμπρος Καρέλας + Παύλος Χαϊκάλης, Ελένη Φιλίνη

Έλατε να γιορτάσετε τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις Δραχμές. Μαζί με τα Παιδιά από την Πάτρα και τον Λάμπρο Καρελά και σε μια εμφάνιση – έκπληξη που έχει συζητηθεί πολύ και παντού, τον Παύλο Χαϊκάλη και την Ελένη Φιλίνη.

Εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες και το μοναδικό στιλ των Παιδιών από την Πάτρα και του Λάμπρου Καρελά θα απολαύσετε το αστείρευτο ταλέντο και χιούμορ του Πάυλου Χαϊκάλη. Τη μουσικοθεατρική αυτή σύμπραξη ομορφαίνει η Ελένη Φιλίνη. Συμμετέχουν οι Νίκος Δαμάλας και Κώστας Αγέρης

Οι ΔΡΑΧΜΕΣ, ένας ανανεωμένος χώρος με καλές τιμές, έρχεται να μας θυμίσει τις καλές εποχές, όπου για να διασκεδάσουμε βάζαμε τη διάθεση και όχι... μια περιουσία.

Και για την παραμονή Χριστουγέννων 24/12 και Πρωτοχρονιάς 31/12 θα υπάρχει εορταστικό μενού (χωρίς να είναι υποχρεωτικό) στην τιμή των 40 ευρώ.
Το μενού περιλαμβάνει ατομική κις λορέν, σαλάτα του σεφ και ποικιλία τυριών ανά 4 άτομα, για κυρίως πιάτο ψαρονέφρι με σως μαδέρα και για επιδόρπιο φρούτα εποχής.

Τιμή φιάλης ουίσκι (κομπλέ): 100 euro
Τιμή κρασιού: από 50 euro
Μόνο για την παραμονή Χριστουγέννων 24/12 και Πρωτοχρονιάς 31/12 οι τιμές θα είναι:
Τιμή φιάλης ουίσκι (κομπλέ): 130 euro
Τιμή κρασιού: από 60 euro

Athina & the Acoustic Babies 23.12.2011 22.30




Cafe Αλάβαστρον - Αθήνα



H Αθηνά Ρούτση μαζί με τα "acoustic babies" ερμηνεύουν και μπλέκουν τραγούδια αγαπημένα. Ενα πρόγραμμα γεμάτο απρόσμενες ερμηνείες, απο τη δική της επιτυχημένη εκτέλεση στο "Χειροκρότημα" της Δήμητρας Γαλάνη στα πορτογαλικά "Esse Olhar" μέχρι δικά της καινούργια, ακυκλοφόρητα τραγούδια αλλά και τραγούδια αγαπημένα απο τους Radiohead, τον Μιχάλη Δέλτα, την Amy Winehouse, τους Oi Va Voi, την PJ Harvey, τους Portishead, τον David Bowie, τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Killers, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους Raining Pleasure... and the melody goes on!

Μαζί της ο Σπύρος Τυρέας στην κιθάρα και η Γιούλη Δανιγγέλη στο ακορντεόν και το μεταλλόφωνο.

Εσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί/ρακή)

Boem Style 23.12.2011




Art Cafe Αστραδένη - Λιβαδειά



H Boem Style είναι ένα εξαιρετικό μουσικό σχήμα που διασκευάζει τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Όσοι παρακολούθησαν πέρσι στην Αστραδενή την μουσική παράσταση του Νίκου Τουλιάτου ("Ζωγραφίζοντας Μουσικές Εικόνες" Ο Νίκος Τουλιάτος και ο Simone Mongelli στο Art Cafe Αστραδενή) θα θυμούνται την εξαιρετική φωνή της Μυρτώς.

- Μυρτώ Στύλου (φωνή)
- Βασίλης Καλαμαράς (κιθάρα)
- Βασίλης Αλεβίζος (πλήκτρα, ακορντεόν)



Art Cafe Αστραδένη
Οδός:
Έρκυνας 5

Λιβαδειά

Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης 23.12.2011




Κέντρο Αθηνών - Αθήνα



Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι χαρίζοντας μας «Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες».
Στόχος τους η ποιότητα στη διασκέδαση και το κέφι που θα δώσει την ευκαιρία στους θαμώνες να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα τους.

Και επειδή η διασκέδαση δεν είναι προνόμιο των λίγων, οι τιμές παραμένουν ίδιες και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Encardia 22.12.2011 22.00



Μουσική Σκηνή Αυλαία - Αθήνα
Τιμή:
10



Encardia

Το συγκρότημα encardia κλείνει τη χρονιά που φεύγει στη μουσική σκηνή Αυλαία και μας προσκαλεί τις Πέμπτες του Δεκέμβρη και την παραμονή Πρωτοχρονιάς σε παραμυθένιες νύχτες γιορτής, χορού και πάθους μεσογειακού!

Όλες τις Πέμπτες του Δεκέμβρη και την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι encardia, ξεπερνώντας όπως πάντα τα όρια της γιορτής αλλά και των εκπλήξεων, μας καλούν σε 6 μοναδικές βραδιές, σε 6 θεραπευτικές παρεμβάσεις για το χρόνο που φεύγει και για τα χρόνια που έρχονται…
Ασυγκράτητοι μουσικοί και αεικίνητες χορεύτριες, τραγουδούν χορεύουν και ανασυνθέτουν μοναδικά, μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας. Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα και νταούλια, με τραγούδια, χορούς και θρύλους του ιταλικού Νότου, οι encardia υπόσχονται μία σειρά από εκρηκτικές νύχτες γεμάτες κέφι, χορό, συγκίνηση και ψυχή...

Κάθε βραδιά θα είναι διαφορετική, κάθε βραδιά θα κρύβει και μία έκπληξη, καθώς στη σκηνή της Αυλαίας μαζί με τους encardia θα ανεβαίνουν ξεχωριστοί φίλοι και συνεργάτες: η τραγουδοποιός Άντα Πίτσου (στις 8 και 22/12), ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και η Γεωργία Κοκορίγκου (στις 15/12/2011). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δύο μουσικοί από τη νότια Ιταλία θα συμπράξουν επί σκηνής με τους encardia: ο εξαίσιος τραγουδοποιός Daniele Durante και η Francesca Monaca με τη χαρακτηριστική σαλεντίνικη φωνή.

Τις Πέμπτες του Δεκέμβρη και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι νύχτες στην Αυλαία γίνονται ταξίδι και το ταξίδι γιορτή!

Μαρία Σουλτάτου 22.12.2011 22.00




Πυρήνας - Αθήνα



Μαρία Σουλτάτου



Η Μαρία Σουλτάτου, μία από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων κορυφαίων συνθετών, εμφανίζεται όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή «Πυρήνας»

Η Μαρία Σουλτάτου παρουσιάζει μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, αφιερωμένη στις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Ένα μουσικό ταξίδι ψυχής γεμάτο ποικιλία, εναλλαγές και χρώματα, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει από ένα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όχι μόνο τους μεγάλους συνθέτες, σύγχρονους και παλαιότερους, αλλά και μία επιλογή από σπουδαία έντεχνα, κλασσικά λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναίικα τραγούδια. Με τη συνοδεία του Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και του Στράτου Σαμιώτη στα κρουστά, το ταξίδι από το σήμερα στο χθες αποκτά ξεχωριστό ήχο, με την πείρα, τη δεξιοτεχνία και τη δύναμη μια σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Η Μαρία Σουλτάτου βρέθηκε από νωρίς στον καλλιτεχνικό χώρο. Η δύναμη της ερμηνείας της και η επιβλητική σκηνική παρουσία της οδήγησε στο να την ξεχωρίσουν κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες (Λίνος Κόκοτος, Αριστείδης Μόσχος, Χριστόδουλος Χάλαρης κα) ως μία από τις πλέον κατάλληλες ερμηνεύτριες των τραγουδιών τους στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Σταθμός στην πορεία της η γνωριμία και η συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο στην παράσταση «Αμαν Αμήν» με θέμα το ρεμπέτικο τραγούδι, μία παράσταση που παρουσιάστηκε σε περισσότερες από 100 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ η συνεργασία τους συνεχίστηκε και σε πολλές συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Ακολούθησαν συνεργασίες με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», το μουσικό σχήμα του Χρήστου Νικολόπουλου και του Χρήστου Λεοντή, αλλά και με την Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου. Η Μαρία Σουλτάτου έχει τραγουδήσει μαζί με τους πιο αξιόλογους Έλληνες τραγουδιστές (Σ.Μπέλλου, Γ.Μπιθικώτσης, Γ.Νταλάρας, Ε. Βιτάλη, Μ. Μητσιάς, Ν. Βενετσάνου, Γ. Κότσιρας και πολλοί άλλοι)


Αναλυτικά οι τιμές:
Εισιτήριο εισόδου: 8 €
Ποτήρι κρασί – Μπύρα: 4 €
Απλό ποτό: 6 €
Φιάλη κρασί : 25-30 €
Φιάλη απλό ποτό: 60 €

Χρήστος Λαϊνάς 22.12.2011 21.00




Koo-Koo Live Music Bar - Αθήνα



Χρήστος Λαϊνάς

Η Inner Ear σας προσκαλεί σε ένα λαμπερό live, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, για την παρουσίαση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Χρήστου Λαϊνά, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο ΚοοΚοο Bar. Το album λέγεται "Η Αγάπη Θα Λάμψει" και κυκλοφορεί από τον Εξώστη της Inner Ear.

www.inner-ear.gr

Χρήστος Λαϊνάς - Ηλ.Κιθάρα, Synths, Vocoder
Δημήτρης Λαϊνάς (Μέντα) - Synth, Sampler, Monotron, Melodica
Κώστας Βλάχας (Μέντα) - Ηλ.Κιθάρα, Omnichord, Κρουστά
Δημήτρης Μπόρσης (Film) - Μπάσο, Sampler
Πάνος Γαλάνης (Μέντα) - Drums
Δανάη Nielsen (Rosebleed) - Synth, Φωνητικά
Ελένη Τζαβάρα (Etten/Film) - Synth, Φωνητικά


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το άλμπουμ θα πωλείται στο χώρο της συναυλίας.

Make Up 21.12.2011 22.30



Αισώπου Μύθος - Αθήνα
Τιμή:
5 euro..



Νέο και κλασσικό ΡΟΚ από το πολύ δυναμικό συγκρότημα των MAKE-UP και την εκπληκτική τους τραγουδίστρια.

Ζωή Παπαδοπούλου 21.12.2011 23.00




Eliart - Αθήνα
Τιμή:
10


Ζωή Παπαδοπούλου

Η Ζωή Παπαδοπούλου ανεβαίνει για δύο βραδιές στη σκηνή του ELIART (ανάμεσα στις εμφανίσεις της με τη ρεμπέτισσα Μαριώ με την οποία επιτυχώς συνεργάζεται για φέτος) για ένα μουσικό ταξίδι δικό της, χωρίς χρόνο και περιορισμούς και με μοναδικό προορισμό τη ψυχή.
Με γνώμονα το συναίσθημα και τη συγκίνηση που το καλό ελληνικό τραγούδι μπορεί προκαλέσει, η Ζωή Παπαδοπούλου διασκευάζει, ερμηνεύει και επιχειρεί να «πειράξει» παραδοσιακά, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια.
Τη Ζωή Παπαδοπούλου τη σύστησε στο ευρύ κοινό η Χάρις Αλεξίου μέσα από το ντουέτο τους «Αχ και να σε είχα εδώ». Αυτός όμως που την ξεχώρισε πρώτος, στην ιδιαίτερη της πατρίδα, στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο Μανώλης Ρασούλης ενώ λίγο αργότερα την άκουσε ο Δημήτρης Μητροπάνος του οποίου η πρόσκληση να τραγουδήσουν μαζί ήταν και η αφορμή για τη νεαρή τραγουδίστρια να έρθει στην Αθήνα.
Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Κι από εκεί και έπειτα, όλα εξελίσσονται με ρυθμούς καθαρά μουσικούς. Οι συνεργασίες της γράφουν τα ονόματα του Δημήτρη Μητροπάνου, της Χαρούλας Αλεξίου, του Γιάννη Κότσιρα, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Κώστα Μακεδόνα...
Το 2005 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος «Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά» σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου και με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ».
Στη συνέχεια η εμπειρία της επί σκηνής ενισχύεται στο πλευρό των Μανώλη Φάμελλου, Νίκου Ζιώγαλα, Οδυσσέα Τσάκαλου, Μάκη Σεβίλογλου και Χρήστου Νικολόπουλου ενώ φέτος η Ζωή εμφανίζεται μαζί με τη ρεμπέτισσα Μαριώ.
Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος της δίσκος με τίτλο «ΤΑΤΟΥΑΖ» και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Είναι η στιγμή που η Ζωή εντείνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τη δική της προσωπική πορεία στη σύγχρονη ελληνική μουσική.

Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης.
Mπουζούκι - μπαγλαμά: Τάσος Γιαννούσης
Kιθάρα: Τάσος Αντωνίου

Εισιτήρια: 10 ευρώ με ποτό (μπύρα, κρασί, αναψυκτικό)

West End Stars in Concert & Φωτεινή Δάρρα 20.12.2011




Θέατρο Badminton - Αθήνα
Προπώληση:
Badminton, Public, Metropolis



West End Stars in Concert & Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η σκηνή του Θεάτρου Badminton θα γεμίσει με τη λάμψη και την αίγλη του West End του Λονδίνου. Οι τρεις κορυφαίοι πρωταγωνιστές των Λονδρέζικων παραγωγών, Ramin Karimloo (LOVE NEVER DIES, THE PHANTOM OF THE OPERA), Simon Bailey (LES MISERABLES, THE PHANTOM OF THE OPERA) και Stephen Rahman-Hughes (WEST SIDE STORY, BOMBAY DREAMS) ενώνουν τις φωνές τους με τη Φωτεινή Δάρρα σε μια θεαματική γκαλά συναυλία που υπόσχεται να χαρίσει τέσσερις μουσικές βραδιές ανεπανάληπτης καλλιτεχνικής αξίας. Μαζί τους θα είναι και 45μελής σύγχρονη ορχήστρα.

Πρόκειται για μια σπάνια καλλιτεχνική συγκυρία, αφού τα καλύτερα τραγούδια των μεγαλύτερων μιούζικαλ του West End, όπως τα LES MISERABLES, CATS, JESUS CHRIST SUPERSTAR, MISS SAIGON, RENT, LOVE NEVER DIES, WE WILL ROCK YOU, HAIR, EVITA, DISNEY’S BEAUTY AND THE BEAST, WICKED και THE PHANTOM OF THE OPERA, ερμηνεύονται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους που αποτελούν αυτή τη στιγμή την αφρόκρεμα της θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Η ιδιαίτερη φωνή και η ερμηνευτική δεξιοτεχνία της Φωτεινής Δάρρα συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το All-Star Cast.

Το WEST END STARS IN CONCERT που εμφανίζεται στις 20, 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου 2011, στο θέατρο Badminton, είναι μια παραγωγή της TGM – Theatrical Management Group και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την ADaM Productions.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα διευθύνει ο Μουσικός Διευθυντής του Phantom of the Opera, Callum McLeod.

RAMIN KARIMLOO
Οι θεατρικοί ρόλοι του Ramin συμπεριλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο “Love Never Dies” (υποψηφιότητα για βραβείο Olivier 2011 και βραβείο What’s on Stage 2011, και τα δύο στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού σε Μιούζικαλ), “The Phantom of the Opera” (υποψηφιότητα για βραβείο Theater Goers’ Choice), “Les Miserables”, “Miss Saigon”, “The Pirates of Penzance” και “Sunset Boulevard”. Ο Ramin είχε την τιμή να ερμηνεύσει τον Enjolras στο “Les Miserables – A Special Concert at Windsor Castle” για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Entente Cordiale, παρουσία της Βασίλισσας, και αναβίωσε το ρόλο για τον εορτασμό των 25 χρόνων του “Les Miserables at The 02”. Οι ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν το δικό του άλμπουμ “Within the Six Square Inch” και τη συμφωνική ηχογράφηση της πρεμιέρας του “Love Never Dies”. Ο Ramin συνεργάζεται με μια κορυφαία εταιρεία (he has signed with a major label) και βρίσκεται τώρα στις διαδικασίες ηχογράφησης του πρώτου σόλο άλμπουμ του. Ο Ramin Karimloo ερμηνεύει για άλλη μια φορά το ρόλο του Phantom στη θεαματική επετειακή συναυλία των 25 ετών του “The Phantom of the Opera”, στο Royal Albert Hall, που θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε θέατρα όλου του κόσμου.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Η Φωτεινή Δάρρα γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Θέατρο στην Σχολή Θεοδοσιάδη και Σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Έχει δισκογραφήσει κι έχει τραγουδήσει έργα σπουδαίων Eλλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών, όπως των: Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκου Μαμαγκάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Κ.Π. Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη κ.α. Έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας, καθώς επίσης και σε διεθνή forum όπως: “Lincoln Center”, “Unesco”, “Assembly Hall of U.N. New York”, “ Anielli Cultural Center” από το Tόκιο, “Αγία Ειρήνη” στην Κωνσταντινούπολη, “Biblioteca Alexandrina” στην Αλεξάνδρεια, Αρχαία Επίδαυρο, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης κ.λ.π. Συμμετείχε στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και στην έναρξη της Eurovision της Αθήνας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. Έχει κερδίσει διεθνή βραβεία και έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως: ο διεθνής τενόρος Rolando Villazon και ο Χιλιανός Angel Parra.

SIMON BAILEY

Οι θεατρικοί ρόλοι του Simon συμπεριλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στα “Les Miserables”, “Parade”, “Romeo and Julliet”, “Naked Flame”, “Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat”, “We Will Rock You”, “Passion” στο Donmar Warehouse και το ρόλο του Raoul στη Λονδρέζικη παραγωγή του “The Phantom of the Opera”. Ο Simon είναι μέλος της ομάδας Teatro, της «πρώτης υπερ-ομάδας του θεατρόκοσμου», με την οποία περιόδευσε ανά τον κόσμο, κέρδισε ένα Χρυσό άλμπουμ και ερμήνευσε μπροστά στη Βασίλισσα.

STEPHEN RAHMAN HUGHES

Οι θεατρικοί ρόλοι του Stephen περιλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στα “West Side Story”, “Drive Ride Walk”, “The Country Wife”, “Puteri Gunung Ledang” στη Μαλαισία και το ρόλο του Akaash στην παραγωγή του West End “Bombay Dreams” του Andrew Lloyd Webber, ρόλος που κλήθηκε να επιδείξει και στο Broadway. Ως μέλος της αναγνωρισμένης ομάδας Teatro, o Stephen ερμήνευσε για τη Βασίλισσα λαμβάνοντας μέρος στο “The Royal Variety Performance”. Ο Stephen Rahman-Hughes είναι και βραβευμένος χορογράφος, έχοντας λάβει το βραβείο Jerwood για το “Hedo-scetic” και το βραβείο Χορογράφων Peter Darrell για το “Renard” του Stravinsky, ενώ δείγματα της δουλειάς του υπάρχουν σε πολλά μουσικά και τηλεοπτικά διαφημιστικά.

Διοργάνωση: TMG και ADaM Productions
Εισιτήρια: από 20 έως 75€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr

Κορίνα Λεγάκη 20.12.2011 21.00




Ianos - Αθήνα



Κορίνα Λεγάκη

Συναυλία της ερμηνεύτριας Κορίνα Λεγάκη με τους Outward bound
Συμμετέχει ο βιολονίστας Γιώργος Παπαϊωάννου

Η Κορίνα Λεγάκη έχοντας στις αποσκευές της τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Χορός με τη βροχή», συνεργασίες με καλλιτέχνες κυρίως της γενιάς της όπως το συγκρότημα Αρμός, τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, τον τραγουδοποιό Μάνο Παπαδάκη κ.ά., σε μουσικές σκηνές, κέντρα πολιτισμού, αρχαιολογικούς χώρους από την Κρήτη ώς τη Θεσσαλονίκη, έρχεται να μας παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Με την ερμηνεία της, θα μας ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου με σταθμούς συνθέσεις των Kurt Weill, Nicola Piovanni, Astor Piazzolla, Dimitri Tiomkin κ.ά. με τελικό σταθμό την Ελλάδα και τις συνθέσεις των Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον λόγο της Σαπφούς, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μιχάλη Γκανά κ. ά., καθώς και συνθέσεις από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Χορός με τη Βροχή».

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αυτό, το συγκρότημα Outward Bound (Γιάννης Ηλιάκης – τύμπανα, Δημήτρης Νεονάκης - κιθάρα, Αντώνης Τσικανδηλάκης – πιάνο), των οποίων ο τελευταίος δίσκος «The path» ήταν στους 10 προτεινόμενους νέους δίσκους σ’ ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά στο χώρο της μουσικής, το «New York City Jazz Record». Μαζί τους ο Γιώργος Παπαϊωάννου στο βιολί.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική Είσοδος 10 ευρώ (8 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση)

Café Αλάβαστρον


.Café Αλάβαστρον



ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78, ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΤΗΛ. 2107560102

www.cafealavastron.gr

info@cafealavastron.gr







Πέμπτη 29 Δεκέμβρη

SunScale Project

Ωρα έναρξης 22.30, είσοδος 3 ευρώ


Παρουσίαση μιάς σειράς τραγουδιών με αφετηρία την ανάγνωση της παράδοσης από μία διαφορετική σκοπιά. Προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές σε μία ιστορία που αφηγούμαστε τα τελευταία εννέα χρόνια.
Γιώργος Λιβανός- Κρουστά
Σταμάτης Φουσέκης- Κοντραμπάσο
Ανδρέας Κιλτσικσής- Έγχορδα και φωνή





Παρασκευή 30 Δεκέμβρη

RETROSPEKT QRT. & ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ωρα έναρξης 22.30, είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα,κρασί,ρακή)



At first nothing is;

Then nothing transforms itself to be air

Sometimes the air transforms itself to be water

And the water becomes rain and falls to earth;

Then again, the air through friction becomes fire.

So the nothing and the air and the water

And the fire are finally the same---

Upon different degrees.

-Sun Ra

Το κουαρτέτο Retrospekt -που πήρε το όνομά του από το κομμάτι του Sun Ra με τον ίδιο τίτλο- καλεί τον, εκ Λονδίνου ερχόμενο, Βασίλη Ξενόπουλο να μοιραστεί μαζί του τη σκηνή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια απ' τον κύκλο «τραγουδιών» Το Πράγμα, του Κωστή Χριστοδούλου, καθώς και άλλες original συνθέσεις των μελών.

Παίζουν:

Τάκης Πατερέλης, άλτο σαξόφωνο

Βασίλης Ξενόπουλος, τενόρο σαξόφωνο

Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο

Γιώργος Γεωργιάδης, κοντραμπάσο

Σεραφείμ Μπέλλος, τύμπανα





Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

TAKIM

Ωρα έναρξης 22.30, είσοδος 10 ευρώ (με μπύρα/κρασί)



http://www.youtube.com/watch?v=OS2B0BZtITQ



Οι ΤΑΚΙΜ συνεχίζουν τιςς παραστάσεις στο Αλάβαστρο.



Αγαπημένα τραγούδια και σκοποί από την Ήπειρο , την Θράκη , την Ρούμελη , τις Κυκλάδες , τον Μοριά , την Μικρά Ασία και την Τουρκία.

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος , κλαρίνο
Πάνος Δημητρακόπουλος , κανονάκι
Μάνος Κουτσαγγελίδης , τραγούδι
Θωμάς Κωνσταντίνου , ούτι-λαούτο
Γιώργος Μαρινάκης , βιολί
Κώστας Μερετάκης , κρουστά
Ανδρέας Παππάς , κρουστά

Γιάννης Πλαγιαννάκος , κοντραμπάσο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

« Η άλλη όψη του βινυλίου » με τον ΣΑΚΗ ΙΝΤΖΕΒΙΔΗ.


! Σήμερα ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 στις 6 το απογευμα « Η άλλη όψη του βινυλίου » με τον ΣΑΚΗ ΙΝΤΖΕΒΙΔΗ. Μαζί μας τρεις φωνές με παρόν και μέλλον στην μουσική ιστορία της Ελλάδας. Η Σαββέρια Μαργιολά, η Αμαλία Τάτση και η Πένυ Παπακωνσταντίνου..
εμεις βαζουμε την μουσικη..εσυ την παρεα σου κ την ακροαση σου....

Imam Baildi + Πάνος Μουζουράκης, Word Of Mouth 15.12.2011 22.30




Σταυρός Του Νότου / Club - Αθήνα

Imam Baildi + Πάνος Μουζουράκης, Word Of Mouth

"Το λιγότερο που μπορώ να κάνω μετά την εμφάνιση των Imam Baildi στον Σταυρό Του Νότου την περασμένη Πέμπτη, είναι να τους βγάλω το καπέλο [...] Λίγο πριν την έναρξη, ο χώρος είχε πια γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά, όπως είχα να δω το club του Σταυρού από τις ένδοξες εποχές των Maraveyas Ilegal. Παρόλα αυτά, κανείς δεν φάνηκε να δυσανασχετεί και σε λίγη ώρα θα χορεύαμε όλοι μαζί –μια τεράστια παρέα."

Λίλα Τζαμούση - Αvopolis.gr


Όσοι έχουν έρθει μια από τις προηγούμενες φορές, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι εμφανίσεις των Ιmam Baildi με τους Word Of Mouth στο Σταυρό του Νότου έχουν πάρει φωτιά!! Από την προηγούμενη Πέμπτη (8 Δεκεμβρίου) ξεκίνησε ο κύκλος των guest εμφανίσεων που είχαν αναγγελθεί, με τη συμμετοχή του εκπληκτικού Maxwell Wright των Ojos de Brujo. Την επόμενη Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) σειρά έχει ο Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος, μαζί με τους Ιμάμηδες, θα εξερευνήσει την πιο ρεμπέτικη πλευρά του.

Eίσοδος 12 ευρώ με κρασί ή μπύρα

Νατάσσα Μποφίλιου 15.12.2011 22.00




Vox Music Stage - Βόλος


Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου , ύστερα από τις πρόσφατες εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις της σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου, επιστρέφει για ένα ακόμη live που θα συζητηθεί!

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στο Vox Music Stage στο Βόλο.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλ: 2421 0 35350

Το πάθος, η συγκίνηση, η θεατρικότητα και το αυθεντικό συναίσθημα των ερμηνειών της Νατάσσας Μποφίλιου, είναι μερικά μόνο από τα γνωρίσματα που έχουν κάνει τις παραστάσεις της να κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα ως μια σταθερή πρόταση εγγυημένης ψυχαγωγίας.

Με μια αναθεωρημένη εκδοχή της πετυχημένης παράστασης «Ραντεβού», με νέες ενορχηστρώσεις σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, η Νατάσσα Μποφίλιου προετοιμάζει το έδαφος για το εναλλακτικό ύφος της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς και μοιράζεται ξανά με τους φίλους της την ιδιαίτερη σχέση της με το ελληνικό τραγούδι.

Στο πλευρό της, σταθερά ο Θέμης Καραμουρατίδης στις ενορχηστρώσεις και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στην επιμέλεια του προγράμματος, με τη σύμπραξη μιας εξαιρετικής μπάντας έξη άριστων μουσικών, που καταθέτουν την προσωπική τους άποψη για την σύγχρονη διασκέδαση.

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Πνευστά: Παναγιώτης Ράπτης

Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Ο Ορφέας συναντά τη μουσική στο Gialino Up Stage


Εύα Κανέλλη

14.12.2011 22.00

Up Stage Gialino - Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ..
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΡΦΕΑΣ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ...

Ο Ορφέας συναντά τη μουσική στο Gialino Up Stage

Φέτος το Δεκέμβρη, μια δυνατή μουσική συνεργασία ξεκινά. Ο Ορφέας, με το μουσικό του στίγμα εδώ και τέσσερα χρόνια στο διαδίκτυο, συναντά το Gialino Up Stage για όμορφες βραδιές γεμάτες μουσική. Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Γυάλινου, ο Ορφέας, με βαθιά προσήλωση και πίστη στο καλό τραγούδι, διοργανώνει το φετινό χειμώνα μουσικές βραδιές, ξεκινώντας από τις 30 Νοεμβρίου.


Τετάρτη 7 και 14 Δεκεμβρίου
ΕΥΑ ΚΑΝΕΛΛΗ – «Η Εύα Κανέλλη σε γυναικεία κλασικά λαϊκά»

Τιμή εισιτηρίου για όλες τις παραστάσεις του Ορφέα είναι 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό)

1st 2Scandalus Radio Party 14.12.2011 21.30



MC - Αθήνα




Hip-Hop(+Greek), Ska, Reggae, Latin, Ethnic

on dexx: DJane Firmeza, Dj Destiny45


Είσοδος Ελεύθερη
1st 2Scandalus Radio Party


Οδός:
Κωλέττη 11

Πόλη:
Αθήνα