Τρίτη 26 Απριλίου 2011

εξωφυλλο δισκου ...''13''...απο το ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ...

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

δελτιο τυπου ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 κ Μουσικης εφημεριδας ΗΧΟΡΑΜΑ

δελτιο τυπου ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 κ Μουσικης εφημεριδας ΗΧΟΡΑΜΑ
Το ραδιο θηβα 97.5 γιορταζει τα 20 χρονια στην ελευθερη ραδιοφωνια και σας ενημερωνει οτι σε συνεργασια με την hip hop εκπομπη''ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ'' που κλεινει αισιως τα 12 χρονια στους ρυθμους του δρομου,ανταμωνει με 13 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΗΔΗ 5.000 CD ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΟΡΑΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.
18 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ... 13 ΜΟΥΣΙΚΟΙ... ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...
Το cd θα μπόρει να είναι στη διάθεση σας απο τις 23 απριλιου 2011 Για να το αποκτήσετε θα πρέπει να στείλετε τα στοιχεία σας (Όνομα,διεύθυνση,πόλη,τ.κ) σε αυτό το email [radiothiva@yahoo.gr] και θα σας σταλεί με αντικαταβολή με το ταχυδρομείο. Η τιμή του είναι 5euro (+τα έξοδα αποστολής)
με τιμη 23/4/2011
Βοιωτικη εκδοτικη α.ε.
εντυπη και ραδιοτηλεοπτικη ενημερωση
αισωπου 7,32200 θηβα
τηλ.κεντρο-2262023860 fax-2262028117
www.skitali.com.gr hxoramamusicnews.blogspot.com

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 Κ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ...

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μεγάλη Παρασκευή-Easter in Corfu



Η ζωή εν τάφω-Πέτρος Γαϊτάνος

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μελίνα Ασλανίδου..All.Alive Music Stage - Λάρισα 28/4/೨011






Μελίνα Ασλανίδου

Κάθε παράσταση και ένα μουσικό ταξίδι με τη δυνατή ερμηνεία της Μελίνας και τους βιρτουόζους Ανδρέα Καραντίνη στο μπουζούκι και Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα. Μουσικές και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε πατώντας σε σύγχρονα και λαϊκά μονοπάτια.

Μεγάλες επιτυχίες της Μελίνας όπως «Το Λάθος», «Όσα δεν σου είπα», «Συνθήματα», «Ναι θα πω», το ολοκαίνουργιο «Άλλη Μια Φορά» και φυσικά «Τι σου ΄κανα και πίνεις»… μπλέκονται έντεχνα με παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως Νικολόπουλος, Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Βαρδής και άλλων σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες από το χθες και το σήμερα.

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει ήδη κατακτήσει την θέση της στο λαϊκό τραγούδι. Μέσα από δυνατές συνεργασίες όπως με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Κώστα Μακεδόνα, αλλά και μέσα από τη δική της προσωπική πορεία τόσο στη δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις της.

Όπως η ίδια συχνά δηλώνει… «το λαϊκό τραγούδι είναι ο άξονάς μου και προσπαθώ να στρέφομαι πάντα γύρω από αυτόν».

Για πρώτη φορά σε μια solo παράσταση αποφασίζει να εκτεθεί και να γίνει ένα με το κοινό έχοντας επί σκηνής μόνο δυο μουσικούς, ενώ το κοινό αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και καλείται απ την αρχή μέχρι το τέλος να συμμετέχει στη μουσική αυτή αναδρομή, με το ύφος της παρέας…

Η Μελίνα Ασλανίδου, για ακόμα μια φορά θα μας απογειώσει και θα μας δώσει την αφορμή για να αποδράσουμε από την καθημερινότητα.

Αφιέρωμα Στον Ποιητή Νίκο Γκάτσο.. 27.04.2011 22.00


Art Gallery Cafe - Αθήνα



Γ. Παυλάκος: πιάνο, T. Kωνσταντακόπουλος: τραγούδι, M.Στύλογλου: τραγούδι







Υπαρξιακή ανησυχία, αλλά και ευαισθησία γύρο από τα εικαστικά και τη λογοτεχνία ώθησαν τον γνωστό χειρουργό Μιχάλη Γύρα να δημιουργήσει το art gallery café στην Βούλα. Μοναδικός στο είδος του, ο νεοσύστατος χώρος αγκαλιάζει όλες τις μορφές τέχνης μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που φιλοξενεί σε ένα ζεστό περιβάλλον Μεσοπολέμου, με Belle époque σαλονάκια, πολυτελή χαλιά και πρωτότυπες ξύλινες μπάρες, φτιαγμένες από κομμένα τραπέζια- αντίκες.
Μουσικά δρώμενα από εναλλασσόμενα μουσικά σύνολα που αναβιώνουν το εγκάρδιο κλίμα των μπουάτ από Τρίτη μέχρι Σάββατο. Οι εκθέσεις λειτουργούν από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2π.μ.

Τηλ: 210 8958866
info@artgallerycafe.gr

Όναρ... 27.04.2011


Small Cafe-Bruncherie - Αθήνα



Όναρ

Oι Όναρ «αλλιώς» με δύο κιθάρες και ένα πιάνο

Παράλληλα με τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα στη μουσική σκηνή «Σταυρός Του Νότου», οι ΟΝΑΡ ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα με μια βαλίτσα γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια.
Οι Όναρ παρουσιάζουν με δύο κιθάρες και ένα πιάνο, τα τραγούδια τους από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Όσα αντίο μας μένουν», τραγούδια που μιλούν για τον αγώνα που χρειάζεται για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τη γενιά που έρχεται και την οποία σχεδόν καταδικάζουμε με την συμπεριφορά μας, τη ζωή η οποία δεν έχει πρόβα και πρέπει να την ζούμε σαν παράσταση, για τα αντίο που μένει να ειπωθούν καμιά φορά, για να απελευθερωθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά...
Μέσα από το πρόγραμμά τους θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες επιλογές από όλη τους την δισκογραφική πορεία («Αν μ’ αγαπάς», «Mε τρομάζεις», «Χάρτινα Φανάρια», «Δεν χρωστάω σε Κανέναν, «Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου», κ.ά) αλλά και με επιτυχίες παλαιότερες και καινούριες άλλων καλλιτεχνών.
Μια μοναδική unplugged μουσική παράσταση γεμάτη από μελωδίες που σιγοψιθυρίζονται και στίχους για φοιτητικές αγάπες και παρέες!

Τους συνοδεύει στο πιάνο ο Λευτέρης Περγάμαλης.

Blonka + Mpliax166...23.04.2011




Copa Club - Αθήνα




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ….. ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ….. PARTY BLONKA....

Guest MLIAX 166

Σάββατο βράδυ… λίγο μετά την Ανάσταση, η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο στο Γκάζι σε ένα party-live. Οι BLONKA παρέα με τους MPLIAX166 θα σας περιμένουν για μία διαφορετική βραδιά στο COPA, Ιερά οδός και Κεραμεικού 116.

Οι BLONKA (Tea Sleep 4us) είναι μια διαφορετική μπάντα που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε ζωντανή της εμφάνιση σε πάρτυ. Στο πρόγραμμά τους εκτός από τα δικά τους τραγούδια, όπως το τραγούδι «Μπύρες» που ήδη έχει ξεχωρίσει, υπάρχουν κομμάτια απ’ τη δεκαετία του 60’s ως σήμερα.

Ένα non stop party.......
Η στιγμή όμως που αφήνουν τα μουσικά όργανα και πιάνουν τα μικρόφωνα είναι ξεχωριστή…. αφού ραπάρουν, με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, τα στραβά και τα όμορφα της καθημερινότητάς μας!!!

Τους " Blonka” (Tea sleep 4us) αποτελούν οι :
Ο Στέλιος Μακρυπλίδης, γνωστός μουσικοσυνθέτης και παραγωγός. Οι συνεργασίες του πολλές…(Λάκης Παπαδόπουλος, Μ.Εμιρλής, Γιοκαρίνης, Ρόδες,Ολυμπίου κ.α.). Τραγούδια του είναι :"Μη μου μιλάτε για εκείνη", "Χαρταετός", "Από την πρώτη μας στιγμή", "Φωτιά στα παραμύθια" κ.α.
Ο Γιάννης Καραχάλιος, ντράμερ από 14ων ετών με πολλές συνεργασίες, διαφόρων ειδών μουσικής, στο ενεργητικό του, όπως: Μ. Εμιρλής, Γιοκαρίνης, Βίσση, Καρβέλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Πουλικάκος κ.α.
Ο Άλεξ Λαζαρίδης, ο μικρός της παρέας, που ήδη έχει κάνει αξιόλογα βήματα στο χώρο της μουσικής. Παίζει κιθάρα από 7χρ. Οι συνεργασίες του πολλές - Μαχαιρίτσας, Πλιάτσικας, Μ.Εμιρλής κ.α.

Geust οι MPLIAX 166
...ελληνόφωνη ποπ πανκ μπάντα που αποτελείται από το τρίο :
Aλεξανδρος Λαζαριδης ( μπασο , φωνητικα )
Γιώργος Μανολοπουλος ( κιθαρες )
Λεύτερης Γιανναρος ( ντραμς )
-- Καλοκαίρι 2004 [κάπου στη Σάμο] : 3 φίλοι περνάνε δύσκολη εφηβεία τρώγοντας σουβλάκια , πίνοντας μπύρες σε παγκάκια με μια κιθάρα γράφουν κομμάτια της καθημερινότητας τους.
-- Χειμώνας 2005 [Αθήνα] : οι 3 φίλοι παρουσιάζουν σημαντικά ψυχικά τραύματα μετά το σχολείο και μεταφέρονται στην Αθήνα γράφοντας περισσότερα κομμάτια με αντίστοιχο περιεχόμενο.
-- 2005-09 : Μετά από πολλά ακουστικά live σε πλατείες , παραλίες και σουβλατζίδικα , η μπάντα ξεκινάει με νέο line up , ανασυγκροτείται με το όνομα ' Μπλιαχ 166 ' και ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο με τίτλο ' άντε αγαπηθείτε όλοι ' .
-- 2009 & : Η μπάντα ξεκινάει να παίζει Live με μεγαλύτερη εμπειρία στα σουβλάκια και τις μπύρες!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Streetlight Manifesto... 21.04.2011


Gagarin 205 - Αθήνα



Streetlight Manifesto

H Α.Κ.Α. παρουσιάζει τους Streetlight Manifesto, μία από τις πιο αγαπητές, δημοφιλής και χορευτικές Ska - Punk μπάντες του πλανήτη.

Oι Streetlight επισκέπτονται για 2η φορά τη χώρα μας και το show τους αναμένεται να είναι ακόμα δυναμικό. Πρoέρχονται από τις Η.Π.Α. και η συνθεσή τους αποτελείται από 4 πνευστά (τρομπέτα - Matt Steward, τρομπόνι - Mike Soprano, άλτο σαξόφωνο - Mike Brown, τενόρο - Jim Konti), ο Tomas Kalnoki ( Catch 22) είναι στην κιθάρα/φωνητικά, στο μπάσο βρίσκεται ο Peter McCullouch και το line up συμπληρώνει ο Chris Thatcher στα ντραμς. Είναι μελωδικοί, χορευτικοί και μαζί με τους Mad Caddies είναι ότι καλύτερο έχει να αναδείξει η Ska - Punk σκηνή τα τελευταία χρόνια. Το βιογραφικό τους πλούσιο καθώς έχουν να παρουσιάσουν 4 albums το ένα καλύτερο από το άλλο: 2003 - Everything goes Numb, 2006 - Keasbey Nights, 2007 - Somewhere in the Between και 2010 - 99 Songs of Revolution: Vol. 1. We will fall together, A moment of silence, Dear Sergio, On & On & On, Would you be impressed και η καταπληκτική διασκευή του Linoleum(NOFX) είναι μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες τους. Έρχονται στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του φετινού παγκόσμιου tour Ship of fools Tour: Odds and ends. H ανεπανάληπτη σκηνική κατασκευή και η διάθεση που παρουσιάζουν στα lives τους αποτελούν μία μοναδική εμπειρία για τους fan του συγκροτήματος και για όσους έχουν διάθεση να δουν κάτι μοναδικό στο είδος τους.

Supports Acts : Middle Fingers High

Οι Middle Fingers High είναι μια αγγλόφωνη τετραμελής

μπάντα με επιρροές απο τα skate-punk rock συγκροτήματα της Αμερικής.
Τα πρώτα κομμάτια που γράφουν είναι αποφθέγματα από τη ζωή ενός αλκοολικού,ενώ στην πορεία οι στίχοι τους αποκτούν και πολίτικο-κοινωνικό περιεχόμενο.Διφωνίες και αρμονίες στις κιθάρες,σε συνδυασμό με την ξεχωριστή δυναμική του punk rock αποδίδουν στους MFH συναυλιακή και ραδιοφωνική αξία.
Σύντομα θα είναι διαθέσιμο το νέο τους ep εμπνευσμένο από την παρακμή της αθηναϊκής κοινωνίας...

http://www.myspace.com/middlefingershighband

Bad Bid

Oι Bad Bid, οχτώ τον αριθμό σε πλήρη σύνθεση, είναι ένα πείραμα μουσικών αλλά και κοινωνικών ζυμώσεων. Μαζεύτηκαν και κατάφεραν να βρουν κοινές βάσεις για να εκφράσουν σε μια μπάντα την παράνοια των καιρών μας. Με δυο βιολιά, μια τρομπέτα, ένα σαξόφωνο και μια μελλόντικα, καθώς και ένα δυναμικό τρίο κιθάρας, μπάσου και ντραμς, παίζουν το progressive ska punk τους και καταφέρνουν να διαταράξουν και τα πιο τεχνοκρατικά μυαλά. Μετά από λιγότερο από δύο χρόνια συνεχών ζωντανών εμφανίσεων, θα ανοίξουν την συναυλία μιας σημαντικής επιρροής τους και σκοπεύουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο (εκτός από τη σκηνή για τους Streetlight Manifesto).

http://www.myspace.com/badbid

Tickets: pre - sale: 10 euros

Schoolwave Bands..20.04.2011 19.30


Bios - Αθήνα




Οι Schooligans που φέτος συναντιούνται στο Bios κάθε μήνα για το μουσικό τους Schoolwave, παρουσιάζουν την ανοιξιάτικη έκδοση του Schoolwave την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου!

Οι επτά μπάντες που θα παίξουν ζωντανά είναι οι : Headshot, With all of my regrets, United Highlights, M.O.S. Stifler's Mom, Uncensored, Shuffle Time.

I See Zero 20.04.2011 .... Lazy Club - Αθήνα, Βριλήσσια

ALTERNATIVE ROCK ήχοι και άποψη για ψαγμένα γούστα! Παρουσιάζουν δικά τους τραγούδια και διασκευές του είδους που σπάνε κόκκαλα! Αποκάλυψη τώρα!

Πάνος Καρκάλας: φωνή-κιθάρα, Βαγγέλης Κατσούπας: κιθάρα, Δημήτρης Ρόδης: μπάσο, Τάσος Μπιμπίκος: ντραμς

* Είσοδος τις live βραδιές 10 ευρώ (περιλαμβάνει κατανάλωση έως 5 ευρώ)

Ejekt Festival με Amy Winehouse, Moby, Vaccines 22.06.2011


Ejekt Festival με Amy Winehouse, Moby, Vaccines

22.06.2011

Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου - Aθήνα
Τιμή:
50
Προπώληση:
Public (Αθήνα), TicketHouse (Αθήνα & Θεσ/νίκη)
Online αγορά:
http://www.ticketarena.gr

Pop, Electronica, Nu-Soul

FESTIVAL



Ejekt Festival με Amy Winehouse, Moby, Vaccines

O Moby, o αγαπημένος performer του ελληνικού κοινού, είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που συμπληρώνει το εντυπωσιακό line-up του φετινού Ejekt Festival, μετά την Amy Winehouse που έχει ήδη ανακοινωθεί.
Την επόμενη ημέρα, ο Moby θα δώσει μια δική του συναυλία στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Γης.

Ο Moby αρέσει σε όλους. Η λίστα των επιτυχιών του μιλάει από μόνη της: είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι συναυλίες του θα μπορούσαν να αποτελούνται εξ ολοκλήρου από πασίγνωστα κομμάτια, όπως τα "We Are All Made Of Stars", "Lift Me Up", "BodyRock", "Natural Blues", "Extreme Ways", "The Sky Is Broken", "Run On", "Slipping Away", "Beautiful", "New Dawn Fades", "Porcelain", "Honey", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Everytime You Touch Me", "Go", "Feeling So Real", "Into The Blue", "That's When I Reach For My Revolver", "Find My Baby" και πόσα άλλα.

Άλλωστε, μιλάνε από μόνες τους και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του βιογραφικού του: συγκαταλέγεται στην ελιτ των καλλιτεχνών που ένας δίσκος τους έχει πουλήσει 10.000.000 αντίτυπα (το "Play"), έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής (όπως οι David Bowie, Gwen Stefani, Bono, Michael Stipe, Britney Spears, Public Enemy), εμφανίζεται επί δύο δεκαετίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη ως κορυφαίο όνομα και η μουσική του έχει ακουστεί σε πολλές ταινίες και διαφημίσεις.

Στην Ελλάδα όμως, ο Moby είναι, στην κυριολεξία, λατρεμένος. Μπορεί να είναι το ότι η μουσική του δεν μπορεί να κλειστεί σε ετικέτες ή ότι οι μελωδίες του ταιριάζουν στο ραδιόφωνό και την ψυχοσύνθεσή μας ή ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις του μας έχουν μείνει αξέχαστες. Για όποιο λόγο και να συμβαίνει, οι χιλιάδες θεατές που συρρέουν κάθε φορά στις συναυλίες του αποδεικνύουν ότι ο Moby είναι ένας από τους καλλιτέχνες που μας "μεγάλωσαν" με την μουσική τους στα 90ς και τα 00ς και συνεχίζει να αποτελει προτεραιότητα για το ελληνικό κοινό, που τον αγάπησε από τα πρώτα ακόμα βήματά του, όταν δεν ειχε καν γίνει διάσημος στην Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο εμφανίσεις του Moby, αλλά και για το Ejekt Festival θα βρείτε στο www.detoxevents.gr.

Το πλήρες line-up του Ejekt Festival θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.


Εισιτήρια
Για το Ejekt Festival, τα εισιτήρια πωλούνται ήδη προς 50 Ευρώ στο ticketarena.gr και από 18/2 στα καταστήματα Public Αθήνας και Tickethouse Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Την ημέρα του φεστιβάλ θα πωλούνται προς 55 Ευρώ στα ταμεία του.


Για την συναυλία της Θεσσαλονίκης, τα εισιτήρια πωλούνται ήδη προς 40 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και από 21/2 στα καταστήματα Public και Tickethouse
Την ημέρα της συναυλίας θα πωλούνται προς 45 ευρώ μόνο στα ταμεία του θεάτρου Γης.

Θοδωρής Κοτονιάς 19.04.2011 21.30




Οξυγόνο Live - Αθήνα






Χαρμολύπη…
Θοδωρής Κοτονιάς

Μυστικός βραδινός περίπατος στο μελαγχολικό κήπο της Άνοιξης.
Μουσικές και τραγούδια, για ανθρώπινα και Θεία πάθη

Ο Θοδωρής Κοτονιάς μαζι με τα Μακρινά Ξαδέρφια του και δεξιοτέχνες στην κιθάρα Σπύρο Καβαλιεράτο και Κώστα Παπαγεωργίου, συναντιούνται στο Οξυγόνο Live! την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ., για να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τραγούδια δικά τους και όχι μόνο, επάνω στο μελαγχολικό φόντο της Μεγάλης εβδομάδας.

Θοδωρής Κοτονιάς τραγούδι ,νέι ,κρουστά
Κώστας Παπαγεωργίου κιθάρες άταστες και μη –σάζι
Σπύρος Καβαλιεράτος Κλασική κιθάρα τραγούδι

Είσοδος με ποτό: 13€

Συναυλία Για Τα Θύματα Του Σεισμού Της Ιαπωνίας 19.04.2011 20.30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός - Αθήνα
Τιμή:
20
Online αγορά:
http://www.ticketservices.gr




Συναυλία για τα θύματα του σεισμού της Ιαπωνίας”

Υπό την Αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Σολιστ:
Σόνια Θεοδωρίδου
Dorothea Gerber

Orchestra Mobile
Δ/νση Ορχήστρας: Θεόδωρος Ορφανίδης

Μια μοναδική συναυλία θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2011.
Με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία στις 11/3/2011, θα δοθεί φιλανθρωπική συναυλία με το έργο του Giovanni Battista Pergolesi - Stabat Mater, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με την Dorothea Gerber, θα τραγουδήσουν ένα απο τα ποιό γνωστά και αγαπημένα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, με την Οrchestra Mobile. Στη διεύθυνση Ορχήστρας ο Mαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης.

Στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι o Αλέξης Κωστάλας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Ιαπωνίας.

Η πρεσβεία της Ιαπωνίας κάνει έκκληση για υποστήριξη των πληγέντων στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

ALPHA BANK – KATΑΣΤΗΜΑ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ (262)
Αρ. Λογαριασμού: 262-00-2002-003300
Πρεσβεία της Ιαπωνίας
IBAN Code: GR76 0140 2620 262 00 2002 003300
SWIFT Code: CRBAGRAA

Τιμές εισιτηρίων:
20 ευρώ, 25 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων :
www.ticketservices.gr
τηλ. 210 7234567
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Πληροφορίες:
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: τηλ. 210 3221917

Smyrna ....19.04.2011 21.30




Αγγέλων Βήμα - Αθήνα



Smyrna

Ελλήνων Πάσχα…

Μεγάλη Εβδομάδα, κατάνυξη, εσωτερική ανάγκη για επαναπροσδιορισμό και μνήμες και έθιμα.

«Το ζεστό χέρι της μάνας στο δρόμο προς την εκκλησία με τη σύνοψη στο χέρι, η μυρωδιά των κεριών και το άρωμα του λιβανιού , οι ολονυχτίες και τα αγριολούλουδα που τρέχαμε να μαζέψουμε στους κήπους και στα χωράφια για τον Επιτάφιο. Τα μοιρολόγια και μετά… η Ανάσταση με το αναμμένο σύρμα που στριφογυρίζαμε και κάναμε σχέδια στον αέρα, και τα τραγούδια και..τα κουλούρια και… τα κόκκινα αυγά και το αρνί. Γιατί το Πάσχα των Ελλήνων είναι παράδοση και έθιμα και τραγούδια».

Τέσσερις νεαρές κοπέλες, μουσικοί δημιούργησαν την ορχήστρα «Smyrna» και μας προσκαλούν στο «Αγγέλων Βήμα», ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, την Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι αναζήτησης, με μοιρολόγια της Παναγίας και παραδοσιακά τραγούδια για το Πάσχα.

Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι)
η Γεωργία Λώλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι),
η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι)
και η Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι), αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna» και ταξιδεύουν στην μουσική μας παράδοση, κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

Μοιρολόγια της Παναγίας και τραγούδια του Πάσχα
Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές και τραγούδια απ’ το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και τη Μακεδονία. Ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μ.Ασία και την Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο

www.myspace.com/smyrnaorchestra

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

23/4/2011 TO ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ HIP HOP ΣΥΛΛΟΓΗ...''13''..



ANTIO NIKO....




Γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.

Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot) επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας. Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων. Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο". Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη".

Την ημέρα της κυκλοφορίας της "Μά'ισσας σελήνης", ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".


Κάτω από την ετικέτα "Στρόγγυλοι Δίσκοι" ο Νίκος Παπάζογλου επιμελείται τις παραγωγές και ανακαλύπτει αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.ά. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Δισκογραφία
1984 Χαράτσι (Lyra)
1986 Μέσω Νεφών (Lyra)
1990 Σύνεργα (Lyra)
1991 Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (Lyra)
1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (Lyra)
2005 Μά'ισσα Σελήνη
Δισκογραφία : Συμμετοχές
1977 Αχαρνής, Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια (Lyra)
1978 Η εκδίκηση της γυφτιάς (Lyra)
1979 Η ρεζέρβα (Lyra)
1979 Τα δήθεν (Lyra)
1981 Χειμερινοί Κολυμβητές (Ανεξάρτητη παραγωγή)
1984 Όλοι δικοί μας είμαστε (Lyra)
1986 Εν Αθήναις (Lyra)
1986 Πότε Βούδας πότε Κούδας (CBS)
1987 Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (ΜΙΝΟS)
1988 Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί τον Κ. Χατζιδάκι και θα'ρθη οπωσδήποτε (Σείριος)
1988 Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά (Σείριος)
1988 Τραγούδια από το θέατρο (Lyra)
1989 Ασπρόμαυρες ιστορίες (Lyra)
1991 Παραμύθια (Lyra)
1992 Τα σκόρπια (Lyra)
1992 Σύγχρονο τραγούδι-Μέρες μουσικής (Lyra)
1993 Η μικρή γαλέρα (Ασπάλαθος)
1997 Πύλη της άμμου (Μύλος)



Δισκογραφία και λίστα περιεχομενων
1984 Χαράτσι
1.ΥΔΡΟΧΟΟΣ
2.ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
3.ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
4.ΧΑΡΑΤΣΙ
5.ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
6.ΣΤΑΛΑ ΣΤΑΛΑ
7.ΕΥΧΗ
8.ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ
9.ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΙ
10.ΠΕΡΑΣΑ ΕΤΣΙ, ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ
11.ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΣΩ ΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΙΧΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
1986 Μέσω Νεφών
1.Ενα κι ενα (Νικου Παπάζογλου - Μανωλη Ρασούλη)
2.Ο μοναχός άνθρωπος (Παπάζογλου - Ανδρέου)
3.Στη ρωγμη του χρόνου (Ξυδάκη - Ρασούλη)
4.Του χαμού (Παπάζογλου - Σπυρόπουλου)
5.Το όνειρο (Παπαζογλου)
6.Φύσηξε Βαρδάρης (Παπαζογλου)
7.Εγώ κι ο ίσκιος μου (Παπαζογλου - Ανδρέου)
8.Καλημέρα (Παπαζογλου - Σιμώτα)
9.Ειναι αργά (Παπάζογλου)
10.Φέγγεις σαν άστρο (Παπαζογλου - Σιμόπουλου)
11.Γλυκειά μου (Παπάζογλου)
1990 Σύνεργα
1.Σύνεργα (Παπαζόγλου)
2.Μάτια μου (Ορφέα Περίδη)
3.Δραπέτες (Γ. Ζήκα)
4.Απόψε σιωπηλοί (Βάσω Αλλαγιάννη)
5.Το Πηγάδι (Παπάζογλου - Σιμώτα)
6.Χάρτινο καραβάκι (Παπάζογλου - Σιμώτα)
7.Βιάστηκε να νυχτώσει (Παπάζογλου - Σιμώτα)
8.Μανδραγόρας (Γ. Ζήκα)
9.Βαρειά Βαλίτσα (Παπάζογλου - Σιμώτα)
10.Θάνατο θέλω τραγικό (Ορφέα Περίδη)
11.Φεύγω (Ορφέα Περίδη)
1991 Επιτοπιος Ηχογραφησις Θεατρο Λυκαβητού 30/9/1991
1.Η ΑΓΑΠΗ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ( Συνθέτης/ές:ΑΛΑΓΙΑΝΗ ΒΑΣΩ)
2.ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ)
3.ΣΤΑΛΑ - ΣΤΑΛΑ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ)
4.ΣΥΝΕΡΓΑ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ)
5.ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Στιχουργός/οί:ΣΙΜΩΤΑΣ ΤΑΚΗΣ)
6.ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ ( Συνθέτης/ές:ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Στιχουργός/οί:ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ)
7.ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ( Συνθέτης/ές:ΑΛΑΓΙΑΝΗ ΒΑΣΩ Στιχουργός/οί:ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ)
8.Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Στιχουργός/οί:ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ) )
9.ΧΑΡΑΤΣΙ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Στιχουργός/οί:ΣΙΜΩΤΑΣ ΤΑΚΗΣ)
10.ΔΡΑΠΕΤΕΣ ( Συνθέτης/ές:ΖΗΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)






1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα
1.Νυχτερινό Α' στιχοι Σιμωτα
2.Νυχτερινο Β' στιχ Σιμωτα
3.ΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑ στιχ Σιμώτα
4.Του Φίλου στιχ Πηγη Καφετζοπουλου
5.Με ενα Τρίχορδο στιχ. Στελ Ξυνιας
6.Δεν ειμαι Ποιητης στχ Λαζαρου Ανδρεου
7.ΦΑΝΟΙ στχ Παπαζογλου
8.Της Χιώτισσας στχ Ανωνυμης χιωτισσας του 1993
9.Για το Χαμόγελο στιχ Παπαζογλου
10.Για μενα στιχ Λαζαρου Ανδρεου
11.Σάββατο στιχ Μιχαλης Πασιαρδής
12.Ονως εγώ. στιχ. Λαζαρος Ανδρέου



2005 Μά'ισσα Σελήνη
1.Μά'ισσα σελήνη
2.Ανδόρα - Κορσική - Χανιά
3.Σ' ένα μπαγλαμαδάκι
4.Μ' ένα "γειά"
5.Αόρατοι σταυροί
6.Καρρώ κουβέρτα
7.Πικρό ψωμί
8.Επαρχία
9.Ό,τι με πλήγωσε
10.Απόπειρα λαθραλιείας
11.Όρτσα - Πρίμα
12.Τόδε τι
13.Ξεσπάει αέρας
14.Να μη σ' έχω
15.Στιγμές

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ...ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ...




















Καπως ετσι η γιαγια μου χαρακτηρισε την Σοφια Παπαζογλου οταν τις εβαλα να ακουσει την φωνη της...καπως ετσι διαλεγω να ανοιξω το κεφαλαιο ''ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ''..
το ελληνικο τραγουδι εχει μπει σε εναν δρομο που ειναι θολος..δυστυχως για οσους ψαχνουν το αυριο της μουσικης μας ειναι απογοητευμενοι...ομως η κατηφεια ποτε δεν χωρα σε σκεπτομενους ακροατες που ζητανε διαμαντια στα σκουπιδια.Η φωνη που χαρακτηριζει την γενια μας και ελπιζει σε χαμογελα της ανηκει... ενα μερος της ελπιδας ,στην αγαπημενη μας Σοφια..
σαν παλιο βυνυλιο η καθαροτητα και ο ρομαντισμος ενωνονται πισω απο τα τραγουδια που ντυνει το χρωμα της φωνης της..οι ακροατες ακουνε αυτα που τους προσφερουμε...και ετσι επιλεγουμε με καθε κοστος να παιζουμε σωστα... οχι σκοτεινα μουσικα αλλα τα φωτεινα...να εμφανιζομαστε στο φως...σαν νοτες...τραγουδισμενες απο μια βαθια φωνη που λες και ερχεται απο τα βαθη της μικρας ασιας...
αγαπητοι αναγνωστες σας παρουσιαζω μια φωνη που τραγουδα την ζωη...τον πονο..την αγαπη...το παθος...ειναι ελαχιστες οι προσωπικοτητες που στηριζουν ολα τα παραπανω...η μουσικη βγαινει μεσα απο την ψυχη...και η πρωταγωνιστρια στο αφιερωμα μας...ειναι αληθινη...το ξερω γιατι ετυχε και την γνωρισα...ειμαι τυχερος που ενας σπουδαιος ανθρωπος ειναι και σπουδαιος τραγουδοποιος...μαθαινω και εγω απο την σταση της...να γινω αληθινος.
ευχαριστω Σοφια...
επιλεξτε ακροατες...αναγνωστες...να παρετε μια γευση απο το φως...ανακαλυψτε οσοι δεν ξερετε τι σημαινει τραγουδι..ειναι μια καλη ευκαιρια...ακουστε μας..

Η Σοφία Παπάζογλου γεννήθηκε στις Βρυξέλλες Βελγίου. Σε ηλικία έξι χρονών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε το πτυχίο της.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της συνεργάστηκε με τον ουτίστα Κυριάκο Καλαιτζίδη σε συναυλίες στην Μακεδονία, αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαικών τραγουδιών, τις οποίες είχε από την παιδική της ηλικία. Αργότερα πήρε μαθήματα κινησιολογίας από τη Μαίρη Τσούτη, παρακολούθησε σεμινάρια στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά και έκανε σπουδές φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο της Αθήνας, στην τάξη της Μήδειας Ιασωνίδου.

Το 1995 άρχισε η συνεργασία της με τον Νίκο Μαμαγκάκη,ο οποίος της εμπιστεύθηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου “Στεναγμός Ανατολίτης” (LYRA,1996).

Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Πάμε Νότια” κυκλοφόρησε σε μουσική και στίχους του Γιώργου Ζήκα (LYRA, 1998).

Ο τρίτος κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Όσα σου μοιάζουν” σε μουσική Μανόλη Πάππου και στίχους των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Κατσούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Σπουρδαλάκη (UNIVERSAL MUSIC, παραγωγή/ενoρχήστρωση Αλκίνοος Ιωαννίδης και Μιλτιάδης Παπαστάμου).

O δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό “Δίφωνο” ήταν μέσα στους εικοσιπέντε καλύτερους του 2003, με ένα τραγούδι (“Ποταμός”) μέσα στα καλύτερα δεκαπέντε της ίδιας χρονιάς.

Το 2004 συνεργάστηκε με τον συνθέτη και τραγουδοποιό Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ηχογραφώντας τον τέταρτό της δίσκο με τίτλο “Πέμπτη Απόγευμα ” (Cantini, 2004).

Το Μάρτιο του 2005 ο δίσκος μπήκε στη λίστα με τα δέκα πρώτα LP του “World Music Charts Europe” και τον Απρίλιο και Μάιο της ίδιας χρονιάς έφτασε στο νούμερο επτά.
To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος της με τίτλο "'Ενα παράξενο ταξίδι" σε συνεργασία με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα.Το cd αποτελεί το ηχητικό αποτύπωμα των ζωντανών παραστάσεων των τριών καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας επανεκτελέσεις ιδιαίτερων έντεχνων, λαικών αλλά και ξένων τραγουδιών σημαντικών δημιουργών, που όμως τα ακούμε όλο και πιο σπάνια. Επίσης περιλάμβανονται δύο νέα τραγούδια, ένα σε μουσική του Βασίλη Κετεντζόγλου και ποίηση Κωστή Παλαμά και ένα σε μουσική Ντάσο Κούρτι και στίχους Ηλία Κατσούλη.

Άλλες δισκογραφικές συμμετοχές:

• “Προστάτης Οικογενείας”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη για την ομώνυμη ταινία του
Νίκου Περακη (ΔΙΦΩΝΟ, 1997)
• “Μονάχα για να ταξιδεύω”, μουσική Χρήστου Τσιαμούλη (LYRA, 1997)
• “Τραγούδια και σκοποί του Πόντου”, ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ,1998 (Ανεξάρτητη Παραγωγή)
• “Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη (SONY,1999)
• “World Festival of Sacred Music”, (CCn’C, Germany, 1999)
• “Κώστας Σκαρβέλης: Από την Πόλη στον Πειραιά”, (EROSMUSIC, 2000)
• “Λάζαρος Κουλαξίζης: Μικρασιάτικα”, (ΕROSMUSIC, 2001)
• “Σας τά ‘παν άλλοι ;” , Κάλαντα Δωδεκαημέρου, (ΜΕΛΩΔΙΚΌ ΚΑΡΑΒΙ, 2003)
• “Εστουδιαντίνα, SMYRNE”, (MINOS EMI, 2003)
• “Greece, a Musical Odyssey”, (PUTUMAYO, 2004)
• “Αψέντι”, μουσική Τάκη Σούκα , (ΔΙΚΤΥΟ, 2005)
• “Εξορία”, μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη (ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ, 2005)
• “ Ο τεμπέλης δράκος”, μουσική-στίχοι Γιώργου Χατζηπιερρή (UNIVERSAL, 2005)
• “Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα”, (LYRA, 2005)
• “Της αγάπης μαχαιριά”, μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου (HEAVEN, 2006)
• “Ινδοί και Έλληνες: Τα Λαϊκά”, επανεκτελέσεις λαϊκών τραγουδιών με Έλληνες και Ινδούς μουσικούς (SARASWATI, 2006)
• “Oxir Be Ugur” , ντουέτο με τον Κούρδο τραγουδιστή Diyar (KOM MUSIC, 2006)
• “Συνάντηση”,Αλκίνοος Ιωαννίδης,επιλογή συμμετοχών 1994-2006(UNIVERSAL,2007)
• “Kαλό ταξίδι” , Μακρινά ξαδέλφια,(LYRA,2008)
• “Το περοβόλι τ’ουρανού,Ζωντανή ηχογράφηση”,Xρήστος Νικολόπουλος (SONY,2008)
• “Ονειρο στην έρημο”,Niκήτας Βοστάνης-Κώστας Μπαλαχούτης(Mirror2008)
• “Tραγουδάκια γάλακτος ”,παιδικά τραγούδια ,Μέλπω Χαλκουτσάκη -Αλκηστις Χαλικιά
( LYRA,2008)
• “Φαγιούμ”,Nεοκλής Νεοφυτίδης(μουσική),Δημήτρης Λέντζος(στίχοι), (ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ,2009)
• "'Ετσι θα γίνει", μουσική και στίχοι Εύας Λουκάτου (Music post, 2009)
•" Σαν τραγούδι μαγεμένο-Γιώργος Νταλάρας", ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης "σαν τραγούδι μαγεμένο" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Legend, 2009)
•"Με τον Ομπάμα αντάμα", Χρήστος Νικολόπουλος-Μανώλης Ρασούλης (SONY,2009)
•"H επιστροφή του τεμπέλη δράκου",παιδικά τραγούδια, Γιώργος Χατζηπιερρής ( Universal, 2009)
•"O Tεπάρισσος", σε ποίηση Γιάννη Κυπρή και μουσική Γιώργου Καλογήρου (Universal, 2010)
•"Aπόπλους", Μιχάλης Τερζής- Δημήτρης Λέντζος (ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, 2010)


Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους :

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ορφέα Περίδη, Παντελή Θαλασσινό, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαιτάνο, Πόλυ Πάνου, Μαριώ, Μανώλη Μητσιά, Γλυκερία, Δημήτρη Κοντογιάννη, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Καίτη Κουλιά, Κατερίνα Κούκα, Νίκο Δημητράτο, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Ελένη Βιτάλη και Γιώργο Νταλάρα.

Από το 2000 συνεργάζεται τακτικά με την ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νέας Ιωνίας Βόλου που ειδικεύεται στην αυθεντική αναπαραγωγή του μικρασιάτικου και σμυρναίικου μουσικού ύφους.
Τον Ιούνιο του 2000, μαζί με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ του Saint-Denis στο Παρίσι ερμηνεύοντας ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο στην παράσταση “Θάλασσα“ του Λυκείου Ελληνίδων.Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς πήρε μέρος στην παράσταση του Νίκου Μαμαγκάκη “Τα Ιερά Τραγούδια Του Έρωτα”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με το συγκρότημα Δυνάμεις του Αιγαίου η οποία κατέληξε σε περιοδεία στην Αυστραλία. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετείχε μαζί με τους Πασχάλη Τερζή, Γλυκερία και Γεράσιμο Ανδρεάτο στη συναυλία του Διφώνου στο Λυκαβηττό, αφιερωμένη στο λαικό συνθέτη Θεόδωρο Δερβενιώτη.

Ακόμη, τον Ιούλιο του 2002 τραγούδησε μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στην Κύπρο καθώς και στο Summer Stage Festival του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Τα τέλη της ίδιας ίδιας χρονιάς ως μέλος του συγκροτήματος SMYRNA TRIO και σε συνεργασία με το αμερικάνικο συγκρότημα BRAVE OLD WORLD, συμμετείχε σε σειρά συναυλιών στην Ολλανδία και Βέλγιο. Η περιοδεία επαναλήφθηκε τον Μάρτιο του 2005.

Τον Απρίλη του 2003 εμφανίστηκε σε τριημερίδα συναυλιών του 4th Annual Festival of Greek Music and Dance στο Town Hall Theatre και στο Symphony Space Theatre της Νέα Υόρκης με τον Πέτρο Γαιτάνο και τον Χρήστο Τσιαμούλη.

Τον Σεπτέμβρη του 2003 συνεργάστηκε με το χοροθέατρο ΡΟΕΣ της Σοφίας Σπυράτου στην παράσταση “Υλικά Ονείρων” τραγουδώντας jazz, rock και παραδοσιακά τραγούδια.

Τον Ιούνιο του 2004 εμφανίστηκε μαζί με την ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ στο ROCKWAVE FESTIVAL της Αθήνας, ανοίγοντας τη συναυλία για τον Peter Gabriel.

Τον Αύγουστο του 2004 έδωσε σειρά συναυλιών με τό συγκρότημά της, λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στο Ηρώδειο με τη Δόμνα Σαμίου, τον Γιώργο Νταλάρα και άλλους καλλιτέχνες στην παράσταση “Αν μ’ αγαπάς κι ειν’ όνειρο“ του Λυκείου των Ελληνίδων.

Τον ίδιο μήνα εμφανίστηκε επίσης στη Ρωμαϊκή Αγορά στη συναυλία προς τιμή του λαϊκού συνθέτη Θόδωρου Δερβενιώτη, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εγκαινιάζοντας τον συναυλιακό χώρο του Αιθρίου μαζί με την ορχήστρα ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ.

Το Φεβρουάριο του 2005 ήταν προσκεκλημένη λέκτορας του “Byzantine Festival in London”, όπου έδωσε masterclass, σόλο συναυλία, καθώς και συναυλία με το συγκρότημα “Εν Χορδαις“ στο Purcell Room του South Bank Center.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Γρανάδα (Ισπανία), παίρνοντας μέρος στη μουσική συνάντηση ρεμπέτικου – σμυρναίικου και φλαμένκο, συμπράττοντας επί σκηνής με τον κιθαρίστα Gerardo Nunez.

Τον Ιούλιο του 2005 συμμετείχε στην παράσταση του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ερμηνεύοντας το έργο «Θητεία» μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Κούλη Θεοδώρου, και το έργο «Ιθαγένεια» μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς τραγούδησε με τον Γιώργο Νταλάρα στο Konzerthaus της Βιέννης σε αφιέρωμα για το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Τον χειμώνα 2005-2006 συνεργάστηκε με την Λιζέττα Καλημέρη, δίνοντας σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα με την υποστήριξη του περιοδικού «Δίφωνο».

Τον Μάρτιο του 2006 τραγούδησε με την Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» στο αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι που έγινε στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2007 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και την Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, ερμηνεύοντας στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής τραγούδια του συνθέτη, καθώς και το έργο «Ιθαγένεια» μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Toν Φεβρουάριο του 2008 συμμετείχε στην μουσική παράσταση του Γιώργου Νταλάρα «Σαν τραγούδι μαγεμένο» στην αίθουσα «Τριάντη» του Μεγάρου μουσικής Αθηνών ,σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη . Η παράσταση επαναλήφθηκε τον Μάρτη του 2009.Ακόμη, τον Φεβρουάριο του 2008, τραγούδησε με τον Κώστα Μακεδόνα και τον Κούλη Θεοδώρου το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου "Θητεία"στην αίθουσα φίλων της μουσικής του Μ.Μ.Α. με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ.

Ο χειμώνας του 2008-2009 τη βρίσκει στην ιστορική σκηνή του κέντρου Χάραμα με τον Δημήτρη Μπάση , σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σχήματα της χρονιάς .Επίσης τον Γενάρη του 2009 εμφανίστηκε στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ με τη συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού.
Tον Μάιο του 2009 έδωσε σειρά συναυλιών με τον Χρήστο Τσιαμούλη και τους εξαιρετικούς μουσικούς Σωκράτη Σινόπουλο,Βαγγέλη Καρύπη,Πάνο Δημητρακόπουλο και Γιώργο Μαρινάκη στο Ισραήλ και την Παλεστίνη με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και των δύο χωρών.
Το καλοκαίρι του 2009 την βρίσκει να περιοδεύει ανά την Ελλάδα με τους Ντάσο Κούρτι και Βασίλη Κετεντζόγλου με την παράσταση "'Ενα παράξενο ταξίδι" καθώς και να δίνει συναυλίες με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή.Στην παράσταση "Ενα παράξενο ταξίδι" από το τέλος του 2009 συμμετέχει και ο σπουδαίος σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης.

Το καλοκαίρι του 2010 ξεκινάει συνεργασία και περιοδεύει με τη λαική ορχήστρα " Μίκης Θεοδωράκης" σε όλη την Ελλάδα ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη. Στις 29 Ιουλίου του 2010 συμμετέχει μαζί με πολλούς Έλληνες τραγουδιστές και ηθοποιούς στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε για τα 85α γενέθλια του σπουδαίου δημιουργού στο θέατρο του Λυκαβηττού.

δισκογραφια....

Το 1995 άρχισε η συνεργασία της με τον Νίκο Μαμαγκάκη,ο οποίος της εμπιστεύθηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου “Στεναγμός Ανατολίτης” (LYRA,1996).

Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Πάμε Νότια” κυκλοφόρησε σε μουσική και στίχους του Γιώργου Ζήκα (LYRA, 1998).

Ο τρίτος κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Όσα σου μοιάζουν” σε μουσική Μανόλη Πάππου και στίχους των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Κατσούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Σπουρδαλάκη (UNIVERSAL MUSIC, παραγωγή/ενoρχήστρωση Αλκίνοος Ιωαννίδης και Μιλτιάδης Παπαστάμου).

O δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό “Δίφωνο” ήταν μέσα στους εικοσιπέντε καλύτερους του 2003, με ένα τραγούδι (“Ποταμός”) μέσα στα καλύτερα δεκαπέντε της ίδιας χρονιάς.

Το 2004 συνεργάστηκε με τον συνθέτη και τραγουδοποιό Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ηχογραφώντας τον τέταρτό της δίσκο με τίτλο “Πέμπτη Απόγευμα” (Cantini, 2004).

Το Μάρτιο του 2005 ο δίσκος μπήκε στη λίστα με τα δέκα πρώτα LP του “World Music Charts Europe” και τον Απρίλιο και Μάιο της ίδιας χρονιάς έφτασε στο νούμερο επτά.

To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος της με τίτλο "'Ενα παράξενο ταξίδι" σε συνεργασία με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα.Το cd αποτελεί το ηχητικό αποτύπωμα των ζωντανών παραστάσεων των τριών καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας επανεκτελέσεις ιδιαίτερων έντεχνων, λαικών αλλά και ξένων τραγουδιών σημαντικών δημιουργών, που όμως τα ακούμε όλο και πιο σπάνια. Επίσης περιλάμβανονται δύο νέα τραγούδια, ένα σε μουσική του Βασίλη Κετεντζόγλου και ποίηση Κωστή Παλαμά και ένα σε μουσική Ντάσο Κούρτι και στίχους Ηλία Κατσούλη

Άλλες δισκογραφικές συμμετοχές:

• “Προστάτης Οικογενείας”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη για την ομώνυμη ταινία του
Νίκου Περακη (ΔΙΦΩΝΟ, 1997)
• “Μονάχα για να ταξιδεύω”, μουσική Χρήστου Τσιαμούλη (LYRA, 1997)
• “Τραγούδια και σκοποί του Πόντου”, ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, 1998 (Ανεξάρτητη Παραγωγή)
• “Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό”, μουσική Ν. Μαμαγκάκη (SONY, 1999)
• “World Festival of Sacred Music”, (CCn’C, Germany, 1999)
• “Κώστας Σκαρβέλης: Από την Πόλη στον Πειραιά”, (EROS MUSIC, 2000)
• “Λάζαρος Κουλαξίζης: Μικρασιάτικα”, (ΕROS MUSIC, 2001)
• “Σας τά ‘παν άλλοι;” , Κάλαντα Δωδεκαημέρου, (ΜΕΛΩΔΙΚΌ ΚΑΡΑΒΙ, 2003)
• “Εστουδιαντίνα, SMYRNE”, (MINOS EMI, 2003)
• “Greece, a Musical Odyssey”, (PUTUMAYO, 2004)
• “Αψέντι”, μουσική Τάκη Σούκα , (ΔΙΚΤΥΟ, 2005)
• “Εξορία”, μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη (ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ, 2005)
• “Ο τεμπέλης δράκος”, μουσική-στίχοι Γιώργου Χατζηπιερρή (UNIVERSAL, 2005)
• “Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα”, (LYRA, 2005)
• “Της αγάπης μαχαιριά”, μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου (HEAVEN, 2006)
• “Ινδοί και Έλληνες: Τα Λαϊκά”, επανεκτελέσεις λαϊκών τραγουδιών με Έλληνες και Ινδούς μουσικούς (SARASWATI, 2006)
• “Oxir Be Ugur”, ντουέτο με τον Κούρδο τραγουδιστή Diyar (KOM MUSIC, 2006)
• “Καλό ταξίδι”, Μακρινά Ξαδέλφια, (LYRA, 2008)
• “Το περοβόλι τ’ουρανού, Ζωντανή ηχογράφηση”, Xρήστος Νικολόπουλος (SONY, 2008)
• “Ονειρο στην έρημο”,Niκήτας Βοστάνης-Κώστας Μπαλαχούτης(Mirror, 2008)
• “Tραγουδάκια γάλακτος”, παιδικά τραγούδια, Μέλπω Χαλκουτσάκη -Αλκηστις Χαλικιά
( LYRA, 2008)
• “Φαγιούμ”, Nεοκλής Νεοφυτίδης (μουσική), Δημήτρης Λέντζος (στίχοι), (ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, 2009)
• "'Ετσι θα γίνει", Εύα Λουκάτου (μουσική-στίχοι) και Κώστας Φασουλάς, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος Κορδέλλας συμμετοχή με έναν στίχο ο καθένας (Music post, 2009)
• "Σαν τραγούδι μαγεμένο-Γιώργος Νταλάρας", ζωντανή ηχογράφηση από τις παραστάσεις που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2008(Legend, 2009)
• "Με τον Ομπάμα αντάμα", Χρήστος Νικολόπουλος-Μανώλης Ρασούλης (SONY,2009)

με σεβασμο και εκτιμηση...
πουλιος παναγιωτης

Γεράσιμος Ανδρεάτος 13.04.2011 22.00



Κύτταρο Live - Αθήνα

Τις δύο πρώτες Τετάρτες του Απριλίου ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα εμφανιστεί στο «Κύτταρο».
Ως οικοδεσπότης, θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 6 Απριλίου τον Παντελή Θαλασσινό και τη Μελίνα Κανά, ενώ την Τετάρτη 13 Απριλίου τον Βαγγέλη Κορακάκη.
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει», θα παρουσιάσει καινούργια και παλιά τραγούδια του μέσα από ένα αφιέρωμα στους δημιουργούς της γενιάς του, με τη συμμετοχή των σημαντικών μουσικών Ντάσο Κούρτι (έρημα χωριά) στο ακορντεόν και Βασίλη Κετεντζόγλου στη κιθάρα.

Το δεύτερο μέρος κάθε βραδιάς είναι εστιασμένο στο λαϊκό τραγούδι, με τη σύμπραξη του σπουδαίου δεξιοτέχνη Βαγγέλη Τρίγκα στο μπουζούκι.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (με ποτό)

Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή 13.04.2011 21.00



Ολύμπιον - Θεσσαλονίκη

H Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή συνεχίζουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους και αυτή τη φορά επιστρέφουν στην πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη, για τη μοναδική μουσική τους παράσταση με όχημα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, δικές τους ανέκδοτες συνθέσεις και μουσικές απο τον παγκόσμιο κινηματογράφο ...... στον κινηματογράφο "ΟΛΥΜΠΙΟΝ", την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 9.00.μμ

Τιμή εισιτηρίου : 15 Ευρώ και φοιτητικό 10 Ευρώ

Προπώληση απο το ταμείο 2 του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (2310-378637) απο τη Δευτέρα 21/3. Ωρες λειτουργίας 18.30-23.00 καθημερινά

Onirama, Μύρωνας Στρατής, Mark F. Angelo + Shaya 15.04.2011



Gazoo - Αθήνα

ONIRAMA
ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
MARK F.ANGELO + SHAYA

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Οι στάβλοι του Όθωνα στην οδό Πειραιώς (Γκάζι), κτίριο διατηρητέο και ανακατασκευασμένο, μετατράπηκαν σε ένα εντυπωσιακό σύγχρονο live club και υποδέχονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο τους πρίγκιπες της ελληνικής pop σκηνής…
Ένας χώρος που αποτελεί πρότυπο στη νυχτερινή διασκέδαση!
Αυτό είναι το Gazoo! Το πιο hot spot live club της Αθήνας!
Οι ONIRAMA επέστρεψαν δυναμικά στο Live clubbing

Η παρέα διευρύνθηκε!

Ο Μύρωνας Στρατής προσθέτει τη δική του έντονη πινελιά.
Ο Mark f.Angelo προσθέτει τις αγαπημένες του μουσικές και η Shaya την δική της pop κουλτούρα.
Αυτό το χειμώνα όλο το παιχνίδι γίνεται στο Gazoo!


Gazoo
Πειραιώς 102 – 104
Τηλ. 210 3422888

Ελένη Βιτάλη, Haig Yazdjian 15.04.2011 22.00


Κύτταρο Live - Αθήνα

Ελένη Βιτάλη, Haig Yazdjian

Με αμείωτη κοσμοσυρροή και ενθουσιασμό συνεχίζονται οι εμφανίσεις της Ελένης Βιτάλη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο ιστορικό Κύτταρο της οδού Ηπείρου, όπου μετά από τέσσερις μήνες πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους. Η μουσική πανδαισία, που με πολύ μεράκι και αγάπη έχει επιμεληθεί με τον Haig Yazdjian, μας μεταφέρει κάθε βράδυ από τη Δύση στην Ανατολή μέσω της Ελλάδας του χθες και του σήμερα. Λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί πάνω σε ανατολίτικες, δυτικές και παραδοσιακές μελωδίες και επιτυχίες - σταθμοί από το προσωπικό της ρεπερτόριο είναι ένα μέρος της παράστασης…
H δροσερή ερμηνευτική προσέγγιση της Μυρτώς Ναούμ έχει αποσπάσει τις θετικότερες κριτικές σας, ενώ ο Καραγκιόζης του Άθου Δανέλλη συμπρωταγωνιστεί, θυμίζοντας μας να γελάμε και να συγκινούμαστε με τη δύναμη της ψυχής του Έλληνα.

Συμμετέχουν επίσης οι σπουδαίοι μουσικοί:

TIGRAN SARKISSIAN: πνευστά

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ: κρουστά

ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: κανονάκι

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: πληκτράς

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (στην τιμή της εισόδου συμπεριλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)
Φιάλη: 150 €

Moriginal ChampSystem + Ρόδες 14.04.2011 21.30



Κύτταρο Live - Αθήνα

Moriginal ChampSystem
Χρήστος Τσάμπουρας
Νικήτας Xray Κλιντ
DJ Marina
V4Vevilos ?? DJ Differ
Morfeas

+ Ρόδες

100% hiphop αληθινό Live Show!
+
KLMT Union
Dogman
Dadoo
K the Messiah
Intifada
Felipe (beatbox)
+ Βασίλης Βασιλάτος & η ομάδα κρουστών

Μετά τη επιτυχημένη συναυλία τους στο Κύτταρο, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, οι Moriginal ChampSystem, οι Ρόδες και οι καλεσμένοι τους επιστρέφουν στον ίδιο χώρο για ένα ακόμα εκρηκτικό 100% hiphop live show, την Πέμπτη 14 Απριλίου!
Οι Νικήτας Xray Κλιντ, Χρήστος Τσάμπουρας, DJ Marina, V4Vevilos, DJ Differ και Morfeas μαζί με τους KLMT Union, Dogman, Dadoo, Intifada, K the Messiah, τον beatboxer Felipe και τον αναπάντεχο καλεσμένο τους Βασίλη Βασιλάτο με την ομάδα κρουστών κάνουν ένα μεγάλο PARTY επί σκηνής!

Οι Ρόδες, το συγκρότημα που πάντρεψε το hip hop με την ιδιοσυγκρασία της ροκ μπάντας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία τόσο σε πωλήσεις δίσκων όσο και στις συναυλίες, ξάνα επί σκηνής Κυττάρου! Ο Νικήτας Κλιντ στο μικρόφωνο, ο Χρήστος Τσάμπουρας στα τύμπανα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης στις κιθάρες, ο Μάριος Χασαλεύρης στο μπάσο και η Μάρω Αλιφαντάρου στα πλήκτρα αποτελούν τη νέα σύνθεση του σχήματος Ρόδες! Έτσι, θα παίξουν τραγούδια από τη δισκογραφία της μπάντας αλλά και καινούργια που πρόκειται να δισκογραφηθούν.

Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Ψυχογιός 14.04.2011



Ωδείο Athenaeum - Αθήνα

Μίμης Πλέσσας
Γιώργος Ψυχογιός

"88 + 88"

Ο Μίμης Πλέσσας & ο Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζουν σε δύο πιάνα πάνω σε διάσημες συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα

Mια μοναδική συνάντηση …

Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeun

Δυο κορυφαίοι πιανίστες θα βρεθούν στη σκηνή του Athenaeum: ο Μίμης Πλέσσας, από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους Έλληνες συνθέτες, που έχει κοσμήσει με τα τραγούδια του πολλές από τις ωραιότερες στιγμές του Ελληνικού πενταγράμμου και έχει αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, πρωτοπόρος της jazz στην Ελλάδα και πέμπτος πιανίστας στον κόσμο και ο Γιώργος Ψυχογιός, από τους πιο σημαντικούς ανερχόμενους συνθέτες της κλασικής και jazz μουσικής, εξαίρετος πιανίστας και αυτοσχεδιαστής, συναντιούνται μαζί για πρώτη φορά και αυτοσχεδιάζουν σε δυο πιάνα, πάνω σε διάσημες και αγαπημένες μελωδίες του Μίμη Πλέσσα.

Τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγούδια από αξεπέραστα Ελληνικά μιούζικαλ, μουσικά κομμάτια από άριες και όπερες του Μίμη Πλέσσα θα αποδομηθούν και θα επαναδομηθούν, σε μια μοναδική και σπάνια συνάντηση σε δύο πιάνα, όπου το νέο συναντά το διαχρονικό και η εμπειρία συναντά την τόλμη.

Ο Μίμης Πλέσσας, λέει για αυτή την πρωτοποριακή συνάντηση:

«Σε όλη μου τη ζωή, ανάμεσα στις ιδέες μου αναζητούσα την ΦΑΕΙΝΗ και μόλις νόμιζα πως την έβρισκα ξεπηδούσαν και άλλες που φάνταζαν καινοφανείς. Το ίδιο μου συνέβη και σ’ αυτή μου την αναζήτηση για τις συνθέσεις που θα μπορούσαν, όσο καλύτερα γίνονταν, να αναδείξουν την δεξιοτεχνία και την ευαισθησία του Γιώργου Ψυχογιού. Στα 10 περίπου χρόνια που τον γνωρίζω, βλέπω σε κάθε του δουλειά την ωριμότητα να αυγατίζει και το κοινό του να πληθαίνει. Έτσι, αυτή μας η συνάντηση έπρεπε να κρατήσει και τα δύο και όχι μόνο. Το ρεπερτόριο που διαλέξαμε είναι τόσο ποικιλόμορφο που σίγουρα μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και είναι για μένα πολύ σημαντικό να μπορώ ακόμα να εμπνέω την καινούρια γενιά και να εμπνέομαι από αυτήν. Και αν τα λόγια μου αυτά δεν κατάφεραν να σας πείσουν, αφεθείτε στο ακρόαμα που ακολουθεί. Εκεί θα νιώσετε τα όσα δεν γράφονται με λέξεις αλλά που μόνο η Μουσική μπορεί να τα πει.»


Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 21.00

Είσοδος: 20 Euro, Φοιτητικό: 10 Euro

Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο
Athenaeum
Αδριανού 3 – Αθήνα,
Τηλ. 210 3211987

Ελένη Τσαλιγοπούλου 13.04.2011 21.30



Gazarte - Live Σκηνή - Αθήνα

Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ LIVE ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Μαζί της οι:

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Είσοδος: €15, €20, €25 και €30

Mε αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της, Χρυσού, δίσκου ‘Τα- Ρί- Ρα’ η Ελένη Τσαλιγοπούλου εμφανίζεται στην σκηνή του Gazarte συνοδευόμενη από τους συνοδοιπόρους και φίλους της Νίκο Πορτοκάλογλου, Παύλο Παυλίδη, Νίκο Ζούδιαρη, Φοίβο Δεληβοριά, και Βασιλικό. Μαζί με την Ελένη και για μια μοναδική βραδιά θα γεμίσουν το Gazarte με τις μελωδίες του “Τα-ρι-ρα» αλλά και τραγούδια που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια από τις φωνές τους!
Ολα τα τραγούδια κάπως έτσι γεννιούνται. Φτάνουν στα χείλη μέσα από μελωδικά συλλαβίσματα. Αυτοσχέδιες συλλαβές που σα νότες παίρνουν τη θέση τους η μια πλάι στην άλλη φτιάχνοντας τις πρώτες μελωδίες που θα γίνουν τραγούδια όταν μεγαλώσουν.
Αυτά τα «τα-ρι-ρα» που σιγοψυθίρησαν μελωδίες βγαλμένες μέσα από την ψυχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μεγάλωσαν κι έγιναν επιτέλους τραγούδια. Τραγούδια που ζυμώνονταν χρόνια στα πιο βαθιά δωμάτια της καρδιάς, βρήκαν το θάρρος και το πείσμα να έρθουν στο φως.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο καινούργιο της album παρουσιάζει για πρώτη φορά τραγούδια πάνω σε δικές της μουσικές. Είχε την τύχη μέχρι τώρα να τραγουδήσει τραγούδια των πιο σημαντικών σύγχρονων της συνθετών. Το «Τα-ρι-ρα» είναι η πρώτη της συνθετική απόπειρα, γεμάτη τόλμη, αγάπη και ειλικρίνεια.
Δίπλα της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μερικοί από τους σπουδαιότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς που της χάρισαν λόγια που ολοκλήρωσαν τα οχτώ τραγούδια του νέου της cd.
Ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Παύλος Παυλίδης, ο Vassilikos. Κάποιοι απ’ αυτούς έγραψαν για πρώτη φορά στίχους πάνω σε ξένη μελωδία. Μαζί τους και δύο από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, εκφραστές δύο διαφορετικών γενιών: o Θοδωρής Γκόνης και ο Νίκος Μωραίτης.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

το ηχοραμα και το ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 συμμετεχει στις 48Ωρες απεργιες...

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΕΣΗΕΑ


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας και των άλλων συνεργαζομένων σωματείων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από 6.00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011....

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αρλέτα & Μπάμπαλη Ανδριάνα - Σερενάτα


TO RADIO ΘΗΒΑ 97.5 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ..''ΣΕΡΕΝΑΤΑ''

Νίκος Πορτοκάλογλου 07.04.2011 22.00



Ονείρου ΩΔΗσσεια - Σέρρες

«Ρεμίξ» είναι η εναλλακτική εκδοχή ενός τραγουδιού που δημιουργεί κάποιος με βάση την πρωτότυπη μορφή του. (Wikipedia)
Συνήθως κάνουμε ρεμίξ στα τραγούδια για να τους δώσουμε ένα ήχο πιο ηλεκτρονικό, πιο «μπητάτο», πιο χορευτικό.
Εδώ λοιπόν πρόκειται για ένα ρεμίξ αντίστροφο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινά ένα νέο κύκλο παραστάσεων «ρεμιξάροντας» τα ηλεκτρικά του τραγούδια με τρείς μουσικούς. Κοντραμπάσο, βιολί, μπουζούκι,τζουράς και ούτι και βέβαια η κιθάρα του (ακουστική και ηλεκτρική) είναι τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου», μιας μικρής, δεμένης ομάδας που ξαναδίνει στα τραγούδια την πρωταρχική τους μορφή.
Δεν πρόκειται για άλλο ένα “unplugged”, ούτε για αναγκαστικές περικοπές λόγω κρίσης.
Μετά από μια διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων ξέρουμε καλά πως κάθε καινούριο βήμα του τραγουδοποιού είναι αποτέλεσμα της «κρυφής του, της ατέλειωτης δίψας», του ανήσυχου πνεύματός του που δεν βολεύεται στα κεκτημένα. Στην φετινή παράσταση λοιπόν είμαστε καλεσμένοι σε ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται για να ανακαλύψουμε ξανά την ψυχή τους και την καταγωγή τους.. Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, θα δείξουν καθαρά από πού προέρχονται. Επίσης τραγούδια λυρικά που συχνά δεν έβρισκαν το χώρο τους στις μεγάλες συναυλίες εδώ με τα έγχορδα και τις κιθάρες θα αναδειχθούν ξανά.

Ο Πορτοκάλογλου δηλώνει σε ένα τραγούδι του τελευταίου του δίσκου «ροκάς ανατολίτης» αλλά μέχρι τώρα ο πρώτος έχει μάλλον υπερισχύσει του δεύτερου.

Το Ρεμίξ είναι μια ευκαιρία για εκδίκηση!

Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου με την συνεργασία των τριών μουσικών:

Μιχάλης Βρέττας - βιολί/φωνητικά
Μιχάλης Καλκάνης - κοντραμπάσο/φωνητικά
Νίκος Πασσαλίδης - μπουζούκι/τζουράς/ούτι/κιθάρα

Στέφανος Κορκολής 07.04.2011 20.30


Ο Στέφανος Κορκολής, πιανίστας με κλασική παιδεία, αλλά και συνθέτης και ερμηνευτής σύγχρονων μουσικών ρευμάτων μας ξεναγεί με το δικό του τρόπο στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που εξερευνά τις σχέσεις ανάμεσα σε συνθέτες διαφορετικών εποχών και ύφους, μεταξύ των οποίων οι: Θεοδωράκης, Πιατσόλα, Μπρελ, Ρότα, Χατζιδάκις, Μορικόνε, καθώς και του ιδίου.

Τιμές εισιτηρίων: 25 € , 15 € (φοιτητικό)

Πακέτο Αρμονία των Αισθήσεων: 50 €
Περιλαμβάνει το εισιτήριο της συναυλίας, είσοδο στην έκθεση και δείπνο στο Cafe Merlin του Ιδρύματος.

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera En Salonico.. 07.04.2011



Μετρό - Αθήνα

Δύο χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico, οι εξαιρετικοί μουσικοί που τη συνοδεύουν μόνιμα στα ταξίδια της στον κόσμο, εμφανίζονται ξανά μαζί για μία και μοναδική βραδιά στη σκηνή του ΜΕΤΡΟ.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν στο ΜΕΤΡΟ για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε τόπο και χρόνο, με όχημα τα τραγούδια και τις μουσικές του κόσμου αλλά και την αφοπλιστική, «μαγική» ερμηνεία μίας κορυφαίας ερμηνεύτριας.

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

Μαζί με τους Primavera en Salonico έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα της συναυλίας στο ΜΕΤΡΟ αποτελείται από ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο, έτσι όπως παρουσιάζονται στους δίσκους της Παναγίες του Κόσμου, Τραγούδια της Μεσογείου, Άνοιξη στη Σαλονίκη, Terra Nostra, Sumiglia, Tutti baci, Songs of an Other κα, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο. Φυσικά δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα, καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.

Και, για πρώτη φορά, θα δοκιμαστούν στη σκηνή και ολοκαίνουργια τραγούδια από την επερχόμενη συνεργασία της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico με την ECM.

Η μοναδική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου, με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια από ολόκληρο τον κόσμο, υπόσχονται μία συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας, ανοιχτή σε εκπλήξεις, που δίκαια έχει κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

Primavera en Salonico είναι οι:
Γιάννης Αλεξανδρής – κιθάρα, Κώστας Βόμβολος-κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί, Κώστας Θεοδώρου – κρουστά, Χάρης Λαμπράκης: νέι, φλογέρα, Μιχάλης Σιγανίδης-κοντραμπάσο.

Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ : 15 € (με κρασί ή μπύρα)

Saxon..07.04.2011...



Fuzz Live Music Club - Αθήνα
TicketHouse, Public
Online αγορά:
http://www.ticketpro.gr


Έγιναν γνωστοί με τραγούδια για σταυροφόρους, για τροχούς από ατσάλι και για ένα Boeing 747. Yπήρξαν η πρώτη και ίσως η μόνη heavy metal μπάντα που έγραψε τραγούδι για ένα τρένο (“Princess Of The Night”). Οι συναυλίες τους αποτελούν εγγύηση για καλοπαιγμένο ατόφιο heavy metal. Και μετά από απουσία 2 ετών οι πολυαγαπημένοι Saxon επιστρέφουν στην Ελλάδα για 2 συναυλίες!
Οι Saxon αν και αποτελούν ιστορικό σχήμα του metal, επ’ ουδενί δεν χαρακτηρίζονται ως μουσιακό συγκρότημα. Η καρριέρα τους μπορεί να ξεκίνησε από το 1976, όταν οι Graham Oliver και Steve Dawson ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Biff Byford και Paul Quinn, αλλά 25 χρόνια αργότερα οι Saxon συνεχίζουν να αποτελούν δύναμη στο μεταλλικό στερέωμα και οι συναυλίες τους είναι ακόμα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους μουσικούς.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 18 studio albums (το 19ο αναμένεται σύντομα), 7 live albums και πάνω από 19 singles.
Στην συναυλία της Αθήνας μάλιστα έχει δωθεί ένα ιστορικό ραντεβού, αφού οι Saxon θα μοιραστούν την σκηνή με τους θρυλικούς Spitfire, το σχήμα που άνοιξε την πρώτη συναυλία των Saxon στην Ελλάδα το 1986. Εικοσιπέντε χρόνια μετά και τα δύο σχήματα παραμένουν το ίδιο δυναμικά και προετοιμάζονται να μας ισοπεδώσουν.

Τον Απρίλιο λοιπόν the eagle will land in Greece! H προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει!

Τιμή εισιτηρίου: 30€ προπώληση και 35€ ταμείο

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

PROMO VIDEO RADIO THIVA 97.5..


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΗΧΟΡΑΜΑ'''ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ....
ΣΤΙΣ 23/4/2011 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η HIP HOP ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ...13 ΠΡΟΣΩΠΑ...13 ΜΟΥΣΙΚΟΙ....ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ...



ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ...ΦΙΛΙΑ...ΦΙΛΙΑ...
στελνετε τα δικα σας email-radiothiva@yahoo.gr για τις δικες σας επιλογες...
ραδιο θηβα 97.5

Μην χασετε το μεγαλο αφιερωμα στις 7/4/2011 στην ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ..