Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

RODI TUMURTZUKGULE


Rodi Tumurtzukgule @ Cafe Αλάβαστρον, Αθήνα
31/01/2011

Δευτέρα 31 Γενάρη

RODI TUMURTZUKGULE

Ωρα έναρξης 22.30, είσοδος 12 ευρώ (με ποτό)

Μια νεοσύστατη μπάντα με αυθεντικο σμυρνεϊκο ηχοχρωμα και δημιουργό την εξαιρετική Rodi Tumurtzukgule, θα αποπειραθούν να μας ταξιδέψουν στα τραγούδια και τη μουσική της δικής μας ανατολής.


Cafe Αλάβαστρον
ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78, ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΤΗΛ. 2107560102
www.cafealavastron.gr
info@cafealavastron.gr

Imam Baildi @ Τώρα Κ44, Αθήνα


Imam Baildi @ Τώρα Κ44, Αθήνα
30/01/2011

IMAM BAILDI FULL BAND " COOK BOOK " FEAT. MC YINKAIΜΑΜ BAILDI FULL BAND LIVE// ΤΩΡΑ K44 // ΑΠΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Όπως κάποιοι θα ξέρετε, η αρχική ιδέα ήταν να ξεκινάμε το απόγευμα. Τιμάθαμε όμως από το προηγούμενο live; Ότι προτιμάτε να έρχεστε βραδάκι.Ναι, στο Christmas Special την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου έγινε χαμός καισας ευχαριστούμε πολύ. Οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τηνΚυριακή 9 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ και κάθε Κυριακή. Θα ξεκινήσουμενωρίς ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να γυρίζουν με το μετρό κατά τις12 και να μη μας καταριούνται την επόμενη μέρα. Για τα party animals τογλέντι συνεχίζεται όσο αντέξετε.Οι Imam Baildi παρουσιάζουν το καινούριο τους album "The Imam Baildi Cookbook" που ήδη μπήκε σταcharts από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, στο Τώρα Κ44, το πιοανερχόμενο στέκι της αθηναϊκής μουσικής σκηνής.Τα συστατικά τωνσυνταγών τους: πειραματισμοί πάνω σε παλιούς και καινούριους ήχους,balkan beats και παραδοσιακά κομμάτια με electro, gipsy, swing, mamboκαι latin απόδοση. Ο ήχος των Imam Baildi είναι σαν να εισάγεις μια8μελή ελληνική μπάντα της δεκαετίας του ?60 σε ένα σύγχρονο ηχοσύστημα.Οι μίξεις γίνονται με σύγχρονους ρυθμούς και ήχους, η κιθάρα και τομπουζούκι αναπαράγουν πιστά την ατμόσφαιρα και την αίσθηση των παλιώνρεμπέτικων, και όλο το θέαμα γίνεται πιο χορευτικό με τα ξεσηκωτικάφωνητικά του MC Yinka.Και φυσικά, το καθιερωμένο πλέον κέρασμα... Σφηνάκι και μεζές.Κάθε Κυριακή από τις 9 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ για λίγες παραστάσεις.

Είσοδος 10 ευρώ, τηλ. κρατήσεων 210-3607941, 210-3423560

Τώρα Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι

Ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ


Λάκης Παπαδόπουλος @ Αρχιτεκτονική, Αθήνα
29/01/2011

Ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Λάκης - Με τα ψηλά ρεβέρ – Παπαδόπουλος επιστρέφει στον γνώριμο και αγαπημένο του χώρο, την Αρχιτεκτονική για 3 μόνο εμφανίσεις: Σάββατο 15, Σάββατο 22 και Σάββατο 29 Ιανουαρίου.
Φορτωμένος με τραγούδια από τη πολύχρονη πορεία του, μια πορεία δεκαετιών με αμέτρητες επιτυχίες, ετοίμασε ένα πρόγραμμα με τη γνωστή του εφηβική ροκ διάθεση που πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα!
Ένα πρόγραμμα με όσα τραγούδια μπόρεσε να χωρέσει. Γιατί σαφώς και δεν χωράνε όλα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη προσωπική του δισκογραφία, αλλά και τις μέχρι σήμερα συνεργασίες του.
Από την άλλη, είναι δύσκολο να χωρέσει και η ιδιοσυγκρασία του στη σκηνή. Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί ένα Δελτίο Τύπου είναι ότι οι παραστάσεις του στην Αρχιτεκτονική θα είναι απρόβλεπτες. Γιατί απρόβλεπτος είναι και ο Λάκης.
Ο Λάκης - με τα ψηλά ρεβέρ – Παπαδόπουλος κατεβάζει τα ρεβέρ του στην Αρχιτεκτονική: Σάββατο 15, Σάββατο 22 και Σάββατο 29 Ιανουαρίου, φορτωμένος με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Πειραιώς 116 (Ελασιδών 6, δίπλα στον ΟΤΕ), Γκάζι
Τηλ.: 210.9014428, 210.3420842

ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ – HUMAN TOUCH


Ορφέας Περίδης, Human Touch @ Δίπλα Στο Ποτάμι, Αθήνα
29/01/2011

ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ – HUMAN TOUCH
“ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Ιανουαρίου

Είκοσι χρόνια κλείνει φέτος ο ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ στην ελληνική δισκογραφία και με ένα καινούργιο δίσκο στις αποσκευές του, ξεκινά τις εμφανίσεις του στην αγαπημένη του μουσική σκηνή “ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”.
Μαζί του ο Σταύρος Λάντσιας, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο David Lynch κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες της χώρας μας και ιδρυτές του θρυλικού συγκροτήματος Human Touch.
Πρόκειται για την πιο προκλητική μουσική συνάντηση του φετινού χειμώνα.
Ο Ορφέας Περίδης και οι Human Touch διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές στιγμές έκφρασης και επαφής τους με το κοινό.
Αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες του Ορφέα Περίδη ερμηνεύονται από τους Human Touch μοναδικά και μπλέκονται με τις jazz, fusion και funk συνθέσεις τους.
Ονειροπόλος και δημιουργικός ο Ορφέας Περίδης κόντρα στις δυσκολίες και τα φοβικά σύνδρομα των καιρών επιμένει να μας ταξιδεύει στο κόσμο των συναισθημάτων και της λύτρωσης και γι’ αυτό συνεργάζεται με ένα group που έχει έντονη προσωπικότητα,

μοναδικό στυλ και ξεχωριστό χαρακτήρα, λόγω της ελευθερίας που νοιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό και ταυτοχρόνως να τον μοιράζονται.
Μετά από πολύχρονη εργασία ο Ορφέας Περίδης θα παρουσιάσει αποσπάσματα και από την καινούργια του δουλειά «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ ΜΟΧΘΟΙ», η οποία θα κυκλοφορήσει σε 15 ημέρες.
Ο Ορφέας Περίδης και οι Human Touch όντως είναι ένα ανθρώπινο άγγιγμα.

Ώρα έναρξης: 22:30
Eισοδος: 15 euro με μπύρα ή κρασί


“Δίπλα στο Ποτάμι”
Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι
Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ : 210 2610444 & 210 2610438
www.diplastopotami.gr

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ @ Μουσική Σκηνή Μετρό, Αθήνα


ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ @ Μουσική Σκηνή Μετρό, Αθήνα
28/01/2011

Αν θέλετε να μη δείτε ζωντανά τον Φοίβο Δεληβοριά, ο καλύτερος τρόπος είναι να βρεθείτε στην μουσική σκηνή «ΜΕΤΡΟ» (Γκύζη και Κάλβου) από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Για 8 μόνο παραστάσεις (4 Παρασκευοσάββατα χωρίς παράταση) ο τραγουδοποιός θα είναι εκεί...αόρατος!

Παρέα με μια μπάντα υπερηρώων, κατεστραμένων από κυβερνητικά πειράματα (τον Hulk μπασίστα Σταμάτη Σταματάκη, τον Ψαλιδοχέρη ντράμερ Σωτήρη Ντούβα και τον Εκατόγχειρα πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο) θα κάνουν δυνάμεις τις αδυναμίες τους, θα καταπολεμήσουν το άδικο και θα καθαρίσουν την πόλη από τους πονηρούς.

Με βάση τον καινούργιο δίσκο του «Ο Αόρατος Άνθρωπος», θα παίξουν με απρόσμενο τρόπο τα παλιότερα τραγούδια του, και θα οδηγηθούν μέσα από δαιδαλώδεις διασκευές στον λυτρωτικό χορό του τέλους.

Ο χώρος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για τους όρθιους, τα τραπέζια θα περιοριστούν και οι αόρατες διαθέσεις μας θα αποκτήσουν επιτέλους σώμα....

ΜΕΤΡΟ
Γκύζη & Κάλβου
Τηλ. 210 – 6461980
Από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 10.30

Γιάννης Αγγελάκας @ Fuzz Club, Αθήνα


Γιάννης Αγγελάκας @ Fuzz Club, Αθήνα
28/01/2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3

Παρασκευή 28, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, Αθήνα, Fuzz Club


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 € & 15 €

Η ημερομηνία προπώλησης των εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

TICKET HOUSE
Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880

IΑΝΟΣ
Αθήνα: Σταδίου 24, Τηλ.: 210 3217917
Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ.: 2310 277004

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

LOST BODIES @ 6 D.O.G.S., Αθήνα


LOST BODIES @ 6 D.O.G.S., Αθήνα
27/01/2011

LOST BODIES Live

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στις 22:30

ΕΙΣΟΔΟΣ Ελεύθερη

Με αφορμή την καινούργια ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Μισουρίδη ‘’LOST BODIES’’ που θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα στον χώρο προβολών της Εxile Films (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, ΜΕTΡΟ Μοναστηράκι). Oι Lost Bodies θα κατεβούν 3 ορόφους θα περπατήσουν μέχρι το από πάνω στενάκι της Αβραμιώτου και θα μας χαρίσουν άλλο ένα μοναδικό τους live, στο gig space του six d.o.g.s.

Για την ταινία και τις προβολές :

Lost Bodies, 33’ (Γιάννης Μισουρίδης)
Ένα ιδιοσυγκρασιακό ντουέτο τραβάει μπροστά σ’ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που αφήνει τις μελωδίες πίσω. ι όμως, η ζωή τους θα ήταν ένατίποτα χωρίς νότες. Ο Θάνος, ετών 52, είναι άνεργος και υποψήφιος για αναπηρική σύνταξη.
Ο Αντώνης, ετών 51, είναι έκτακτος υπάλληλος καταμέτρησης ρολογιών της ΔΕΗ και σουβλακοδιανομέας.

Ποζάροντας ως εικονικά Χαμένα ορμιά – παρόλο που ο Αντώνης δεν έχει παίξει ποτέ live –τα ιδρυτικά μέλη των Lost Bodies αγνοούν επιδεικτικά το σύστημα, τσαλαβουτώντας σε ένα μουσικό περιθώριο δικής τους επινόησης, γεμάτο πειραματισμό και άπλετο χιούμορ.Ήρωες ενός υπαρξιακού μυθιστορήματος που δεν γράφτηκε ποτέ, ταλαντεύονται ανάμεσα στην ενδοσκόπηση και τo σουρεαλισμό, χωρίς να ξέρεις ποτέ αν σου κάνουν πλάκα.
Άλλωστε τι είναι η ζωή έκτος από ένα μεγάλο ανέκδοτο;

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδοχικές προβολές:

Ώρα Έναρξης: 20.30 / 21.30

H είσοδος και στις προβολές αλλά και στο live είναι ΔΩΡΕΑΝ.

http://www.lostbodies.gr
http://www.myspace.com/lostbodies


Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr

Heavy Metal feat. David Lynch, Θοδωρής Ρέλλος @ Μουσική Σκηνή Αυλαία,


Heavy Metal feat. David Lynch, Θοδωρής Ρέλλος @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
27/01/2011

O David Lynch αποτυπώνει εδώ και χρόνια την πολύπλευρη μουσική του προσωπικότητα σε συναυλίες, φεστιβάλ, κινηματογράφο, χορό και θέατρο. Οι τζαζ, και όχι μόνο, μουσικές συνθέσεις του, δημιουργούν ένα εντελώς ξεχωριστό ηχόχρωμα. Η πιο πρόσφατη μουσική του δημιουργία, HEAVY METAL featuring David Lynch και Θοδωρής Ρέλλος, είναι ένα 7-μελές group με 5 χάλκινα πνευστά, δίπλα σε “psycho-tronic” μπάσο και “hyper-groove” τύμπανα. Στηρίζεται σε πρωτότυπες τζαζ και ελληνικές συνθέσεις του David και του Θοδωρή αλλά και σε νέες τροποποιήσεις παραδοσιακών κομματιών από τα Βαλκάνια.

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

B.D. Foxmoor & Jamoan @ Ρυθμός Stage


B.D. Foxmoor & Jamoan @ Ρυθμός Stage, Αθήνα
27/01/2011

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο Ρυθμός stage ο B.D. Foxmoor των Active Member και ο Jamoan θα παρουσιάσουν το νέο Project “La Bruja Muerta”, σκοτεινές, φευγάτες μπαλάντες με κιθάρα, βιολί και φωνητικά. Το project της “νεκρής μάγισσας” επινοήθηκε από ένα παραμύθι που σκάρωσε η Lowbap παρέα πριν λίγους μήνες και θα το ακούσετε ανάμεσα σε άλλα τραγούδια την βραδιά της συναυλίας.
Εκτός από το project αυτό, θα ακουστούν κι άλλα πολλά τραγούδια από την δισκογραφία του B.D.Foxmoor, επίτηδες διαλεγμένα για το ύφος της βραδιάς αυτής.
Πάντα ο frontman των Active Member, B.D.Foxmoor, έχει πράγματα να πει τόσο για την επικαιρότητα, όσο κυρίως για όσα ονειρεύεται και σκαρώνει από τον στουντιακό του μικρόκοσμο στο Πέραμα.
Ο κατά κόσμο Μιχάλης Μυτακίδης έχει κυκλοφορήσει 5 σόλο album από το 1994. Ωστόσο, η συμμετοχή του είναι καταλυτική σε όλες τις low bap κυκλοφορίες που ξεπερνούν σε αριθμό τις 100. Το Project “La Bruja Muerta” ετοιμάστηκε στο διάστημα που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο κρεβάτι για λόγους υγείας. Λες και η “κατάρα της νεκρής μάγισσας” έπιασε για λίγο και ευτυχώς έσπασε μόλις ολοκληρώθηκε το σύνολο των κομματιών...

Ρυθμός stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Έναρξη: 22:00
Τηλέφωνο: 210 9750060

Παντελής Θαλασσινός @ Σταυρός Του Νότου


Παντελής Θαλασσινός @ Σταυρός Του Νότου / Κεντρική Σκηνή, Αθήνα
27/01/2011

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Για 3 μόνο παραστάσεις:
Πέμπτη 27/1, Τετάρτη 2/2 και Πέμπτη 3/2

Στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ο Παντελής Θαλασσινός παρουσιάζει μία καινούργια παράσταση στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για 3 μόνο παραστάσεις: Πέμπτη 27/1, Τεταρτη 2/2, Πέμπτη 3/2.
Πλάι του θα είναι η Μάρθα Μαυροειδή (έγχορδα-φωνή), μια εξαιρετική τραγουδοποιός, που πρόσφατα κυκλοφόρησε τον "Κήπο της Ρίλα".
Ο Παντελής Θαλασσινός παρουσιάζει στο πρώτο μέρος τη νέα του ανέκδοτη δουλειά, “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” (σε στιχους του ιδίου, Ηλία Κατσούλη, Πόλυ Κυριάκου, Ελένης Σιούφτα, Ευαγγελίας Ναρλή, Χρυσσάνθης Τουφεξή, και ενα ποίημα του Κώστα Ουράνη..) καθώς επίσης και κάποια τραγούδια φίλων του (Γιάννη Νικολάου, Βαγγέλη Γιαννάκη, Κώστα Φασουλά, Τάσου Ζαφειρίου, Σταμάτη Χατζηευσταθίου, και άλλων).

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια γνωστά του Παντελη Θαλασσινού που έγιναν επιτυχίες. Θα ακουστούν και 3 τραγούδια απο το νέο δίσκο της Μ.Μαυροειδή με τίτλο “Ο Κήπος της Ρίλα”.

Μαζί του επίλεκτοι μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Γιώργος Βεντουρής (Κοντραμπάσο), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρούστα), Γιώργος Μακρής (γκάϊντα, φλογέρες, καβάλ), Δημήτρης Πάντος (κιθάρα, φωνή).
Στον ήχο μαζί του θα είναι οι Γιώργος Καρυώτης και Ευτύχης Γιαννακούρας.

Στους φωτισμούς ο Διαμαντής Μυλωνάς

Ώρα έναρξης: 22:30

Johnny Skoulas & Cosmos Band feat. Ester @ Nueva Trova


Johnny Skoulas & Cosmos Band feat. Ester @ Nueva Trova , Αθήνα
26/01/2011

Johnny Skoulas & Cosmos Band featuring Ester

Το Nueva Trova υποδέχεται τον καινούριο χρόνο με μια έκρηξη funk/soul και όχι μονό, ενεργείας! Ο Johnny Skoulas, υπόσχεται να σας «Μαυρίσει» την ψυχή και την καρδιά με την πιο διασκεδαστική έννοια που φανταστήκατε ποτέ!!!

Από 12 Γενάρη και για άλλες 2 Tέταρτες (19/1, 26/1) οι πιο groovy ήχοι της πόλης θα ακούγονται στο Nueva Trova. Johnny Skoulas & Cosmos Band featuring Ester, for the win.

Ώρα 10:30, Όπως πάντα, χωρίς είσοδο.

ΥΓ: Αναμένονται και εκπλήξεις…


Nueva Trova Athens
Αθηνάς & Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Site: www.nuevatrova.gr
E-mail: info@nuevatrova.gr
Τηλέφωνο: 6980091150

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΔΟΥ LIVE


Πέτρος Δουρδουμπάκης, Ειρήνη Χαρίδου @ Almaz, Αθήνα
26/01/2011

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΔΟΥ LIVE
στο ALMAZ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου – 21.30

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου , ο Πέτρος Δουρδουμπάκης και η Ειρήνη Χαρίδου εμφανίζονται στο Almaz με παρεϊστικη διάθεση μας και προσκαλούν να ζήσουμε μια αυθεντική μουσική βραδιά.

Οι μεγάλες επιτυχίες του Πέτρου Δουρδουμπάκη, όπως «Τυφλές Ελπίδες», «Μη σταματάς», «Απ’ όνειρο σ’όνειρο» κ.α. αλλά και τα αξέχαστα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Σωκράτη Μάλαμα, του Ορφέα Περίδη
και άλλων αγαπημένων συνθετών, καθώς και τα τραγούδια από τον καινούργιό του δίσκο «10 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΩΝΕΣ», είναι σίγουρο ότι θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα γίνουμε όλοι μια παρέα!!

Τον Πέτρο και την Ειρήνη, θα συνοδεύουν η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στο φλάουτο.

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΔΟΥ LIVE

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου @ 21.30

Είσοδος: 10€
Β’ ποτό: 7€


ALMAZ
Τριπτολέμου 12, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3474763
www.almaz.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ...το μεγαλο αφιερωμα..


το ραδιο θηβα 97.5 και η μουσικη εφημεριδα ΗΧΟΡΑΜΑ προτεινουν στους αναγνωστες στις 31/1/2011 το μεγαλο αφιερωμα στον ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ..

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νίκος Ξυδάκης & Maurice El Medioni @ Gazarte


Νίκος Ξυδάκης & Maurice El Medioni @ Gazarte, Αθήνα
22/01/2011

Ο Νίκος Ξυδάκης συναντά τον κορυφαίο Αλγερινό πιανίστα και συνθέτη Maurice El Medioni

21 – 22 – 23 & 28 – 29 - 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011, στο GAZARTE

Μαζί τους στην ερμηνεία η Μάρθα Φριντζήλα
και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Ο Νίκος Ξυδάκης συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή του Gazarte τον κορυφαίο Αλγερινό πιανίστα και συνθέτη Maurice El Medioni σε μία συναρπαστική μουσική συνομιλία για έξη μονάχα παραστάσεις, από Παρασκευή έως Κυριακή, στις 21-22-23 και 28-29-30 Ιανουαρίου 2011.

Με αφορμή τις αναφορές στη μουσική του Medioni που είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ξυδάκης στο έργο «“Rue Lepsius”- Μια μουσική προσωπογραφία του Κ.Π.Καβάφη» που είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2009, αλλά και εξαιτίας της καταγωγής του από την Αίγυπτο, ο Νίκος Ξυδάκης συναντά για πρώτη φορά τον Maurice El Medioni σε μία μουσική συνομιλία που θα φανερώσει τις κοινές τους καταβολές και την κοινή μουσική τους αντίληψη.

Ένας γοητευτικό κράμα δύο μεγάλων μουσικών πολιτισμών, με οργανικές μουσικές και τραγούδια που εμπεριέχουν τόσο την Ανατολή όσο και τη Δύση, αλλά και με αναφορές σε άλλα είδη μουσικής που έχουν επηρεάσει και τους δύο δημιουργούς, με έμφαση στη jazz.

Μαζί τους στην ερμηνεία η «πληθωρική» καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μάρθας Φριντζήλα και ο διεθνής βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, αλλά και ένα σύνολο εξαιρετικών σολίστ μουσικών, επιλεγμένων ειδικά για να καλύπτουν με ευχέρεια τη μεγάλη μουσική γκάμα που απαιτεί η συγκεκριμένη μουσική παράσταση:

Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Κώστας Πατσιώτης: μπάσο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα

ΣΤΟ GAZARTE

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 & ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/2011 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/01/2011 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:00
&
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 & ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01/2011 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01/2011 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Α ΖΩΝΗ: 45€, B ΖΩΝΗ: 35€, Γ ΖΩΝΗ: 25€
15€ (ΟΡΘΙΟΙ)

Σημ. Όλα τα ανωτέρω εισιτήρια είναι αποκλειστικά Εισιτήρια Θεάματος
και δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό σε αυτή την τιμή.
Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.

Προπώληση εισιτηρίων:
www.i-ticket.gr
www.gazarte.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 34 52 277

GAZARTE: Βουτάδων 32, ΓΚΑZI
Πληροφορίες: 210 34 52 277- 210 3460347

Φίλιππος Πλιάτσικας @ PassPort


Φίλιππος Πλιάτσικας @ PassPort, Πειραιάς
21/01/2011

Φίλιππος Πλιάτσικας
"Την Αλήθεια Να Πω"

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 στo PassPort

Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και έρχεται στην σκηνή του PassPort αγκαλιά με έναν νέο, ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.

Για δυο μόνο εμφανίσεις, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 θα μοιραστεί την αλήθεια «του» μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται. Μας τραγουδά για την αγάπη που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας ενώνει. Για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται και ελπίζει.

Με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια όπως το ολοκαίνουριο «Μια γρατζουνιά για να θυμάσαι», αλλά και τα δοκιμασμένα «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς. Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών, πιο ηλεκτρική απ’ ό,τι μας έχει συνηθίσει έως τώρα, συνομιλεί ιδανικά με το λυρισμό και την αλήθεια των στίχων.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ώρα έναρξης: 22:00

PassPort
Καραϊσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Τηλ. κρατήσεων: 210 4296 401 – 6940 558558

Ορφέας Περίδης, Human Touch @ Δίπλα Στο Ποτάμι


Ορφέας Περίδης, Human Touch @ Δίπλα Στο Ποτάμι, Αθήνα
21/01/2011

ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ – HUMAN TOUCH
“ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

Από 21 Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Για 8 μόνο παραστάσεις

Είκοσι χρόνια κλείνει φέτος ο ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ στην ελληνική δισκογραφία και με ένα καινούργιο δίσκο στις αποσκευές του, ξεκινά τις εμφανίσεις του στην αγαπημένη του μουσική σκηνή “ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”.
Μαζί του ο Σταύρος Λάντσιας, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο David Lynch κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες της χώρας μας και ιδρυτές του θρυλικού συγκροτήματος Human Touch.
Πρόκειται για την πιο προκλητική μουσική συνάντηση του φετινού χειμώνα.
Ο Ορφέας Περίδης και οι Human Touch διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές στιγμές έκφρασης και επαφής τους με το κοινό.
Αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες του Ορφέα Περίδη ερμηνεύονται από τους Human Touch μοναδικά και μπλέκονται με τις jazz, fusion και funk συνθέσεις τους.
Ονειροπόλος και δημιουργικός ο Ορφέας Περίδης κόντρα στις δυσκολίες και τα φοβικά σύνδρομα των καιρών επιμένει να μας ταξιδεύει στο κόσμο των συναισθημάτων και της λύτρωσης και γι’ αυτό συνεργάζεται με ένα group που έχει έντονη προσωπικότητα, μοναδικό στυλ και ξεχωριστό χαρακτήρα, λόγω της ελευθερίας που νοιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό και ταυτοχρόνως να τον μοιράζονται.
Μετά από πολύχρονη εργασία ο Ορφέας Περίδης θα παρουσιάσει αποσπάσματα και από την καινούργια του δουλειά «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ ΜΟΧΘΟΙ», η οποία θα κυκλοφορήσει σε 15 ημέρες.
Ο Ορφέας Περίδης και οι Human Touch όντως είναι ένα ανθρώπινο άγγιγμα.

Ώρα έναρξης: 22:30
Εισοδος: 15 euro με μπύρα ή κρασί

“Δίπλα στο Ποτάμι”
Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι
Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ : 210 2610444 & 210 2610438
www.diplastopotami.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ



































































ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ....η φωνη που αγγιζει αγγελους....

πανε πανω απο δεκα πεντε χρονια περιπου,που ενας δισκος του ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ επεσε στα χερια μου..ημουν 14 χρονων οταν αρχισαν οι μεγαλες αλλαγες στην δισκογραφια με την αποχωρηση του βινυλιου και την εμφανιση των cd..αργοτερα ηρθε η εξαφανιση των cd αλλα δυστυχως και το κλεισιμο δισκαδικων και πωλησης πλεον της μουσικης απο τα ραφια των περιπτερων..τυχερος?ισως ναι...ισως και οχι...η μελαγχολια λενε ειναι ο δρομος στην μουσικη που μπορει να την κρατησει ζωντανη..οπως και η νοσταλγια..μετα ερχεται η αληθεια...μετα...η αγαπη...τυχαινει τοτε κ η παρουσια του πατερα μου που ηταν μεγαλωμενος απο το νεο κυμα και μεγαλος θαυμαστης του Βιολαρη να μου τονισει την προσοχη στο συγκεκριμενο βυνυλιο να μην παθει κατι...να μην λερωθει..να μην χαθει...παραξενευτηκα...γιατι αναρωτιεμαι τοσο ζηλο?...αργοτερα το ψαξιμο με εφερε
σε εναν κοσμο ραδιοφωνικο,παραγωγο,στιχουργο της hip hop μουσικης...εκει στα σκονισμενα ραφια του 97.5 ειδα μπροστα μου διαμαντια κρυμμενα...αναμεσα τους ελαμπε το ονομα του μεγαλου σε ηθος,αξιοπρεπεια,τραγουδοποιου Μιχαλη Βιολαρη...η συγκεκριμενη εικονα με τα λογια του πατερα μου ηρθε στο μυαλο και αρχισα ετσι το ταξιδι στον χωρο της μουσικης...της καλης ελληνικης μουσικης...διαλεγοντας απο τα κυμματα των ηχων ενα ονομα..και να ειμαι εδω στο 2011..να μπορεσω να μεταδοσω σε ολους τους αναγνωστες με τις λιγες γνωσεις μου, μια πορεια που μονο μια μεγαλη προσωπικοτητα σαν του Μιχαλη Βιολαρη...μπορει να ειναι αυθεντικη..
το ελληνικο τραγουδι αντεχει ακομα ξερετε γιατι?
υπαρχουν κολωνες που αντεχουν στον βορια ωστε να μην γκρεμιστει συθεμελα..μια απο αυτες ειναι και ο πρωταγωνιστης μας..οσο η φωνη του αγγιζει την καρδια των αγγελων τοτε ειμαστε ακομα τυχεροι...υπαρχουμε και τραγουδαμε..
ας ξεκινησω λοιπον σε λιγες γραμμες να κλεισω τοσες μνημες,τοσα τραγουδια,τοσα χρονια καριερας σε ενα αφιερωμα..ζηταω συγνωμη απο εκεινους που ξερουν κατι περισσοτερο..αλλα γραφω σαν ενας απλος ακροατης.

με μεγαλη τιμη και σεβασμο.

«Αποκτήσαμε ήθος από τους μεγάλους δημιουργούς».....

Ο Μιχάλης Βιολάρης γεννήθηκε στη Λευκωσία τον γεναρη του 1944, και το πραγματικό του όνομα είναι Μιχάλης Κυριάκου.Μεγαλωμενος σε οικογενεια που ειναι ολοι μουσικοι ηταν ευκολο να μπει και ο ιδιος σε αυτο το ταξιδι..ο πατερας του ηταν βιολιστης με συνεπεια απο μικρη ηλικια να παρει αρκετα ηχητικα ερεθισματα.Το ταξιδι με την οικογενεια του απο το χωριο που εμενε την Αγια Βαρβαρα της Λευκωσιας στην Λαρνακα
για σπουδες του εδωσε την δυνατοτητα να λαβει αρκετη μουσικη παιδεια στο΄΄ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ΄΄.
ΤΟ 1965 ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ....
Πρωτοεμφανίστηκε στην Αθήνα το 1966, στη μπουάτ «Παράγκα» όπου εκεί έπαιζε πιάνο...
Παραλληλα σπουδαζει και ελληνικη φιλολογια...ειναι χαρακτηριστικο εδω να τονισουμε οτι μετα τις πρωτες μεγαλες επιτυχιες το ηθος και η αξιοπρεπεια και η σταση που εχει, κανει μεγαλη εντυπωση σε ολους,της τοτε εποχης μονο που δειχνει κατι ακομα...μετα απο τοσα χρονια...οτι παραμενει μεγαλος τραγουδοποιος αλλα και για οσους τον γνωριζουν ενας σπουδαιος ανθρωπος.

σημεια σταθμος...
-Το «Ούλα χαλάλι σου»...ηταν οι πρωτοι που εβαλαν μπουζουκι στο τραγουδι οταν γραφτηκε απο εναν συμφοιτητη του Μιχαλη οι στιχοι σε κυπριακη διαλεχτο..
-εταιρεια ΛΥΡΑ..
-Η γνωριμια με Χωματα,Κουμιωτη,Πουλοπουλο,Ζωγράφο, Παπά, Αστεριάδη και Μανο Χατζιδάκι...και τοσους αλλους..



ενα μερος αγαπημενων τραγουδιων σε στιχους..



Άσπρα καράβια τα όνειρά μας
για κάποιο ρόδινο γιαλό,
άσπρα καράβια τα όνειρά μας.
Θα κόβουν δρόμο κι ένα δρόμο
μυριστικό κι ευωδιαστό,
θα κόβουν δρόμο κι ένα δρόμο.

Κι από ψηλά θα μας φωτίζει
το φεγγαράκι το χλωμό
κι από ψηλά θα μας φωτίζει.
Και θ' αρμενίζουν, ω χαρά μας,
ίσα στο ρόδινο γιαλό,
άσπρα καράβια τα όνειρά μας.
.................................................
Αν βουληθώ, αν βουληθώ
να σ' αρνηθώ
να σ' απολησμονήσω
να μην εβρώ νερό να πιω
μη ρούχο να φορήσω

Αν βουληθώ, αν βουληθώ
να σ' αρνηθώ
να σ' απολησμονήσω
να μην εβρώ φιλί να πιω
μη δάκρυ να δακρύσω!
...............................................

δισκογραφιες..ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ..(ειναι στις παραπανω φωτο δισκων- υπαρχει μια παραλειψη απο το αρχειο των εταιρειων γιαυτο δεν σημειωσαμε και μερικες δουλειες ακομα)



* Μιχάλης Βιολάρης (1967)
* Τα τραγούδια του Βιολάρη (1969)
* Τα Κυπριώτικα του Βιολάρη (1970)
* Τι Λωζάννη τι Κοζάνη (1973)
* Κι όμως αγαπιόμαστε (1977)
* Τα ωραιότερα τραγούδια του (1978)
* Το γαϊτανάκι της ζωής (1981)
* Τρέχουμε, τρέχουμε (1986)
* Όταν ο έρωτας μιλάει (1990)
* Μια φορά θυμάμαι (1993)
* Ήρθες εψέ στον ύπνο μου (1996)


-να σημειωσουμε οτι τον Μιχαλη Βιολαρη τον βρισκουμε σημερα να τραγουδαει..
Ελληνικα τραγουδια,σπανια και διαχρονικα,ακουγονται καθε Πεμπτη στου ΚΟΜΗ,απο την Ανδριανα Κολλια κι'εμενα.
Μπορειτε να μας ακουσετε αυτη την Πεμπτη,και καθε Πεμπτη,στη Λασκαρατου 20 ανω Πατησια.
Τη μουσικη επιμελεια εχει ο Γιωργος Σαλβανος.
Αρχιζουμε στις 10.30 το βραδυ.
Η εισοδος ειναι 15 Ευρω με ενα ποτο...

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

O logos tis siopis-Konstantinos.Vita,Dimitra Galani

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ.....




Παύλος Σιδηρόπουλος - Να μ'αγαπάς



Ελισσάβετ Καρατζόλη + Λαυρέντης Μαχαιρίτσας @ Πυρήνας


Ελισσάβετ Καρατζόλη + Λαυρέντης Μαχαιρίτσας @ Πυρήνας, Αθήνα
20/01/2011

Οι Πέμπτες του Ιανουαρίου αποκτούν διαφορετικό χρώμα.

Η εξαίρετη Ελισσάβετ Καρατζόλη ανεβαίνει στην σκηνή του Πυρήνα και ερμηνεύοντας με τον δικο της μαγικό τρόπο, τραγούδια απο την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά "Σαν προσευχή στην πιο βαθειά εμπιστοσύνη" και γνωστές διασκευές, μας ταξιδεύει έτσι όπως μόνο εκέινη ξέρει.

Μαζί της κάθε φορά κι ένας καλεσμένος
6/1 Αφεντούλα Ραζέλη
13/1 Υπόγεια ρεύματα
20/1 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
27/1 Γιώτα Νέγκα


Την συνοδεύουν οι: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πλήκτρα), Θοδωρής Μακαρούνης (τύμπανα), Τέντυ Σεκεριάδης (μπάσσο), Παναγιώτης Πρατίλας (βιολί), Γιώργος Πασχάλης (κιθάρες)

Ημερομηνίες:
Πέμπτη: 6/1, 13/1, 20/1 και 27/1

Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 8 €


ΠΥΡΗΝΑΣ

Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, περιοχή Χίλτον

Τηλέφωνο: 210 72 37 150

www.pirinas.com

Maria Joao-Ogre @ Half Note Jazz Club


Maria Joao-Ogre @ Half Note Jazz Club, Αθήνα
19/01/2011

MARIA JOAO - OGRE

Παρασκευή 14/01 έως και Πέμπτη 20/01

World Jazz Diva

Δύσκολα βρίσκει κανείς στον ευρωπαϊκό χώρο πιο original φωνή από αυτή της Maria Joao. Σαν καθαρή τραγουδίστρια της τζαζ, η Maria διαθέτει το πάθος της Billie Holiday, την εφευρετικότητα της Ella Fitzgerald και το sex appeal της Elis Regina.
Η υψηλή χροιά της και οι ικανότητές της μοναδικές. Από καταγωγή Πορτογαλική και Αφρικανική η ίδια τοποθετείται ταυτόχρονα και στον χώρο της world μουσικής και, ψάχνοντας την δισκογραφία της, θα την συναντήσουμε σε πολλά διεθνικά μουσικά projects
αλλά και με avant garde προεκτάσεις που την έκαναν μία ντίβα στη παγκόσμια world jazz σκηνή….

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€


HΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε @ Μέγαρο Μουσικής


Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε @ Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
19/01/2011

H ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΜΑΤΣΚΕ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011


Η νεαρή βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ βιολιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 19 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 20.30 με έργα Μπαχ, Τερζάκη, Μπετόβεν, Ιζαΐ και Φρανκ. Συμπράττει ο διακεκριμένος πιανίστας και πατέρας της, Ούβε Μάτσκε.
Η Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 5 ετών. Σήμερα είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ στην τάξη του καθηγητή Igor Ozim. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πληθώρα διεθνών σεμιναρίων βιολιού στις τάξεις των Igor Ozim, Ana Chumachenko, Zakhar Bron και Vanya Milanova.
Τις πρώτες σολιστικές εμφανίσεις τις έκανε σε ηλικία 11 ετών στο πλαίσιο Μουσικών Φεστιβάλ στην Ελλάδα και Γερμανία. Ακολούθησαν εμφανίσεις στην Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κίνα και Κύπρο. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τις Γερμανικές Συμφωνικές Ορχήστρες «Westsachsisches Symphonieorchester», «Vogtland Philharmonie», «Erzgebirgische Philharmonie Aue», «Mendelssohn Kammerorchester Leipzig» και στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί στα πλαίσια Διεθνών Μουσικών Φεστιβάλ σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως στο Gewandhaus της Λειψίας, στο Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του Πεκίνου, στο «Festspiele Mecklenburg – Vorpommen κ.α.
Πολυάριθμα είναι τα βραβεία και οι διακρίσεις, που έχουν απονεμηθεί στην νέα βιολονίστα σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς βιολιού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς βιολιού «Andrea Postacchini» (Ιταλία), «Jugend musiziert» (Γερμανία), «Έρση Σαράτση» (Ελλάδα), «Henri Marteau» (Γερμανία) καθώς και το ειδικό βραβείο ερμηνείας σύγχρονου έργου στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού «Szymon Goldberg Award 2010» (Γερμανία). Επίσης το 2008 της απονεμήθηκε έπαινος από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, για τις εμφανίσεις της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα «ΚΑΜΕΡΑΤΑ».
Για τις εξαιρετικές της επιδόσεις, η Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε έχει επανειλημμένα τιμηθεί με υποτροφίες από τον Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», από τον Γερμανικό Οργανισμό Deutsche Stiftung Musikleben και από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς».

Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, μετά την βράβευσή της στον 18ο Διαγωνισμό του Γερμανικού Συλλόγου Μουσικών Οργάνων, παίζει σε ιστορικό βιολί του Carlo Giuseppe Testore (Μιλάνο 1710), προσφορά ιδιωτικής συλλογής από την Χαϊδελβέργη.

Στο ρεσιτάλ της 19ης Ιανουαρίου η νεαρή βιολονίστα ερμηνεύει τα παρακάτω έργα:

- Johann Sebastian Bach: Σονάτα αρ.1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001 για σόλο βιολί
- Δημήτρης Τερζάκης: “Λόγια στον Άνεμο” (10 μινιατούρες για βιολί & πιάνο, έργο αφιερωμένο στη Δανάη Μάτσκε - α΄ πανελλήνια εκτέλεση)
- Ludwig van Beethoven: Σονάτα σε μι ύφεση μείζονα, έργο 12, αρ.3
- Eugene Ysaye: Σονάτα αρ. 5 για σόλο βιολί, έργο 27
- Cesar Franck: Σονάτα σε λα μείζονα

«ALL STARS» ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ


All Stars @ Αρχιτεκτονική, Αθήνα
18/01/2011

«ALL STARS»
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Από Τρίτη 28 Δεκεμβρίου & κάθε Τρίτη
συμμετέχουν: «ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ»

Τους “Αll stars” αποτελούν οι Στάθης Αρτινός, Γιώργος Καπνίσης, η Αγγέλα και ο Argie. Μια παρέα νέων δημιουργών ενώνουν τις φωνές τους και υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό της μουσικής, όμορφες , μελωδικές στιγμές. Ο Στάθης Αρτινός, γνωστός απ’ τα κομμάτια «Όταν ο ήλιος πάψει να ανατέλλει», «Οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε» και «Επίλογος» έρχεται να... δώσει μια έντεχνη νότα στο πρόγραμμα. Ο επτανησιακής καταγωγής Ζακυνθινός τραγουδοποιός Γιώργος Καπνίσης σμιλευμένος στο πλευρό καταξιωμένων καλλιτεχνών εδώ και αρκετά χρόνια (Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημητριάδης, Ελένη Δήμου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φωτεινή Σαββατιανού) στήνει ΧΟΡΟ και σας παρουσιάζει την ΚΥΡΑ ΤΟΥ... "Η κυρά του χορού" το τραγούδι που κουβαλάει το όνομα του νέου δίσκου του και το Β' βραβείο των Μουσικών Αγώνων της Κέρκυρας 2010. Ο Argie ή αλλιώς Αργύρης Λούλατζης, πρώην μέλος του ντουέτου Anasa, είχε εμφανιστεί πριν 2 χρόνια με το άλμπουμ «Όλα Αλλάζουν Στο Χρόνο». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο που έχει τίτλο «Τον Κόσμο Αν Αλλάξεις» και περιέχει 11 τραγούδια – μεταξύ τους και 3 αγγλόφωνα – σε δική του μουσική και στίχους (με τη βοήθεια του Χάρη Μιχαηλίδη σε ένα από αυτά). Τέλος, την παρέα συμπληρώνει η Αγγέλα. Πέρσι ηχογράφησε το ντεμπούτο album της με τίτλο «Μες τον Καθρέφτη». Ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει πολλά διαφορετικά ακούσματα. Από Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κατσιμιχαίους και Ξυδούς μέχρι Δεληβοριά, Robbie Williams και Frank Sinatra.


Παίζουν:
Τόλης Λυμπερόπουλος - Ηλ. Κιθάρα
Γιώργος Παπαγεωργίου - Πλήκτρα
Νίκος Βαλιανάτος - Μπάσο
Βλαδίμηρος Πέτσας - Τύμπανα
Τριαντάφυλλος Βαβάτσικος - Βιολί


Πληροφορίες :
“ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ”, Ελασιδών 6, Γκάζι (Πειραιώς 116, Δεξιά στον ΟΤΕ)

Τηλ. 210-9014428, 6978185871

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ


Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Μάργαρης @ Θέατρο Κάππα, Αθήνα
17/01/2011

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

"DUENDE"
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Δευτέρες 3, 10, 17 και 24 Ιανουαρίου 2011 στις 21.15

«Σε όλη την Ανδαλουσία…όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Duende: μία λέξη δίχως συγκεκριμένη ετυμολογία αλλά γνώριμη σαν έννοια.

Αυτή είναι και η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης και της παράστασης που θα παρουσιάσουν ξανά στο Θέατρο Κάππα η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης τις Δευτέρες 3, 10, 17 και 24 Ιανουαρίου 2011 στις 21.15.
Μετά την εμφάνιση στο πλάι του Al Di Meola, στη σκηνή του Gazarte, όπου απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές καθώς και τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις του Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κάππα ξεκινούν τη νέα χρονιά σ' αυτόν τον εναλλακτικό, για τα μουσικά δρώμενα χώρο που ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα του Duende.

Τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, του Μεξικό, της Αγγλίας, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ανδρέου, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, δημιουργώντας ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο.

Η σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή. Τόσο Μεσογειακή όσο και Δυτική. Τόσο απαλή όσο και...αιχμηρή.

Μαζί τους επί σκηνής:
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο, Stephen Fleming: Ηλεκτρική, Ακουστική Κιθάρα

Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου, Σκηνοθεσία - Κείμενα: Παντελής Καναράκης,
Παραγωγή: Backstage Productions

Πρόγραμμα παραστάσεων

Δευτέρα
3-Ιαν
Ώρα: 21.15

Δευτέρα
10-Ιαν
Ώρα: 21.15

Δευτέρα
17-Ιαν
Ώρα: 21.15

Δευτέρα
24-Ιαν
Ώρα: 21.15


Τιμές εισιτήριων: 10, 15, 20 Euro
Κρατήσεις - τηλ. 210 8831068

Προπώληση: http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=54

Πληροφορίες: Θέατρο ΚΑΠΠΑ Κυψέλης 2, τηλ. 210 8831068, www.ticketservices.gr

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

το ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97.5 προτεινει...


Biomass, Mecha/Orga, Balinese Beast + Bwana, P.S. Stamps Back + Monotonik @ Ξύλινο Στέκι-Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα
15/01/2011

Σάββατο 15 Ιανουαρίου

Ξύλινο Στέκι - Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256

Έναρξη: 22:00
Είσοδος ελεύθερη


Live Acts:

Biomass (minimal ambient scelectrical dub)
www.myspace.com/biomasselectronics

Mecha/Orga (immersive field recordings)
www.mecha-orga.com/

Balinese Beast + Bwana (free saxophones feeding with collateral hi-fi home system)
http://www.last.fm/music/Balinese+Beast

P.S. Stamps Back + Monotonik (motor tempo)
http://tiltrecordings.org/tilt.htm


DJ Sets:

Lo-Fi (small hours drone ambient)
Furukawa (rhythm noise mechanised tribalism)
Balkanoise (dissonant frequencies + noise percautions)

ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ


Αφιέρωμα Στον Παύλο Σιδηρόπουλο @ Lazy Club, Αθήνα
14/01/2011

ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΝΕΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚ ΡΑΟΥΝΤ *

Αντώνης Δανέζης: φωνή, Χρήστος Βάρος: κιθάρα-φωνή, Γιώργος Παπαγεωργίου: πλήκτρα-φωνή, Αλέξανδρος Σταύρακας: μπάσο, Γιώργος Καραχάλιος: ντραμς.

20 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Παύλος Σιδηρόπουλος έφυγε από κοντά μας. 20 χρόνια μετά φαντάζει πιο επίκαιρος από ποτέ. Στις 14 Ιανουαρίου 2011 και στο club Lazy ο Αντώνης Δανέζης και οι ΜΠΑΚ ΡΑΟΥΝΤ θα παρουσιάσουν σε ένα μοναδικό ζωντανό αφιέρωμα μια επιλογή από γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του, από την "Εταιρία Καλλιτεχνών" και τα "Μπουρμπούλια" μέχρι τη "Σπυριδούλα" και τους "Απροσάρμοστους", με σεβασμό στη μνήμη του "Πρίγκηπα της Ελληνικής Ροκ" πάνω απ' όλα.

* Είσοδος τις live βραδιές 10 ευρώ (περιλαμβάνεται κατανάλωση 5 ευρώ)


LAZY CLUB
ΛΕΩΦ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1, ΒΡΙΛΗΣΙΑ

LOCOMONDO @ Gagarin 205...η επιστροφη..


LOCOMONDO @ Gagarin 205, Αθήνα
14/01/2011

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία εμφάνιση των Locomondo στο live stage της οδού Λιοσίων, το Gagarin 205.
Ήταν στις 3 Ιανουαρίου του 2008 που μαζί τους είχαν επί σκηνής την «άγνωστη» τότε Νατάσσα Μηνδρινού και support τη σχολική μπάντα με το όνομα... Ska Bangies.
Απο τότε πέρασε καιρός ....

Μετά από μία χρονιά που ήταν γεμάτη από συναυλίες με συνεχείς εμφανίσεις στην Αθήνα, τον περασμένο χειμώνα και κανονικό... όργωμα όλης της Ελλάδας το καλοκαίρι, οι Locomondo επιστρέφουν στο Gagarin 205 και ξεκινούν τις χειμερινές παραστάσεις τους στις 14 και 15 Ιανουαρίου!
Στις συναυλίες τους, που είναι γνωστές για τη ζωντάνια και την ενέργειά τους, οι Locomondo συνηθίζουν να στήνουν μία γιορτή όπου ο κόσμος και το συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο!

Λίγα λόγια για τους Locomondo….

Οι Locomondo είναι ένα επταμελές σχήμα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με Ελληνικό στίχο.
Ο πρώτος τους δίσκος, "Ένας τρελός κόσμος" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την MBI. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Τραγούδια όπως το "Trendy Λίτσα" και το "100 Αφρό" ακούστηκαν αρκετά στο Ελληνικό ραδιόφωνο ενώ το τραγούδι "Στην Αθήνα" μπήκε στο play list του Radio France Internationale για 2 μήνες.
Το 2005, οι Locomondo ταξίδεψαν στην Τζαμάικα μετά από πρόσκληση του τρομπονίστα των θρυλικών Skatalites, Vin Gordon, γνωστό και ως "Don Drummond Jr." για να γράψουν τον καινούργιο τους δίσκο.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μπορεί να ακουστεί στο cd με τίτλο "12 μέρες στην Jamaica" (ΜΒΙ, Ιούλιος 2005). Τραγουδούν στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά, επηρεασμένοι από την ενέργεια και τον ήχο της Τζαμάικα, έχοντας αριστοτεχνικά πλεγμένο εντός τους το Ελληνικό στοιχείο. Ο εν λόγω δίσκος των Locomondo μπήκε στα Ελληνικά charts τον Αύγουστο του 2005 και η διασκευή της γνωστής "Φραγκοσυριανής" του Μάρκου Βαμβακάρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Έχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao κ.α
Το γνωστό συγκρότημα, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συμμετοχή τους με τη διασκευή του τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη «Φραγκοσυριανή» στο soundtrack της ταινίας του τούρκο-γερμανού σκηνοθέτη Fatih Akin “Soul Kitchen”, επιστρέψε στη δισκογραφία μ’ ένα διπλό LIVE CD !
Το Locomondo Live περιέχει ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια του συγκροτήματος απ’ τις συναυλίες τους την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αγαπημένες διασκευές.
Το διπλό live cd των Locomondo εκτός από τραγούδια δισκογραφημένα περιέχει και αρκετά αδισκογράφητα -καινούργια και παλιά- που όλοι τα έχουμε αγαπήσει, τραγουδήσει και χορέψει στις συναυλίες τους.
Tραγούδια όπως «Το μαγικό χαλί», το οργανικό “Balkan Orgy”, «Χέρια σαν κι αυτά», που μαζί με τις διασκευές των τραγουδιών του Bob Marley (Redemption Song), Manu Chao (Mala Vida), Jovanotti (L' ombelico del mondo) και άλλων τραγουδοποιών της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, μεταφέρουν κάτι από την ενέργεια και τη μαγεία των ζωντανών εμφανίσεων των Locomondo.


Πληροφορίες στους διαδικτυακούς τόπους:
www.myspace.com/locomondo
www.locomondo.gr

Οι Locomondo είναι οι:
Μάρκος Κούμαρης - φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας - φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας - πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Σούντρης Στράτος-τύμπανα, Μιχάλης Μούρτζης - κρουστά, Θανάσης Ταμπάκης - υπεύθυνος ήχου.

Συμμετέχουν:
Βασίλης Βερικάκης (τρομπόνι), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος, (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι).


Gagarin 205
ΛΙΟΣΙΩΝ 203-205

Τηλέφωνα επικοινωνίας
210 8547 600 - 1 , 210 8547 488

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ..αφιερωμα..


το ραδιο θηβα 97.5 κ η μουσικη εφημεριδα ''ΗΧΟΡΑΜΑ''προτεινουν στους αναγνωστες και ακροατες το μεγαλο αφιερωμα στις 19/1/2011 στον μεγαλο τραγουδοποιο ''ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ''...

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ταξιδιάρα Ψυχή (το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ)



σε 1 μεταδοση...ΑΡΤΕΜΗΣ-ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ__ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΙΙ (lyrics)