Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Παύλος Παυλίδης & B-Movies @ Θέατρο Βράχων, Αθήνα
29/06/2010

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

«Στη σκιά των βράχων 2010»

7 Ιουνίου – 4 Αυγούστου

Για 23η χρονιά, η πολιτιστική καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας χτυπάει στο Δήμο Βύρωνα. Στα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Βύρωνα «Στη σκιά των βράχων». Η μεγάλη γιορτή, που από το 1987 ενώνει την τέχνη με τον κόσμο, περιμένει και φέτος να υποδεχθεί πάνω από 150.000 θεατές σε 32 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που αποδεικνύουν, ειδικά στις συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, ότι η απάντηση στην κρίση είναι ο πολιτισμός.

Από τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς (Σωκράτης Μάλαμας, Παύλος Παυλίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Κωστής Μαραβέγιας), από τις μεγάλες φωνές (Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου) μέχρι τους νεότερους ερμηνευτές (Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Θηβαίος, Μάρθα Φριτζήλα) και από τους συνθέτες (Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) μέχρι τη ροκ σκηνή (Raining Pleasure, The Cranberries), όλη η μουσική ακούγεται κάτω από τους βράχους. Εκεί, μέσα από σημαντικές παραστάσεις, θα λάμψουν για μία ακόμη και τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, από τους αρχαίους τραγικούς και τον Αριστοφάνη μέχρι τον Κάρλο Γκολντόνι.

Ειδικές στιγμές του Φεστιβάλ αποτελούν για την έθνικ μουσική το 2ο Kosmos Festival, για την κάντρυ μουσική το 8ο Country Music Festival καθώς και το Schoolwave Festival με τα πιο δυνατά σχολικά συγκροτήματα της χώρας εν δράσει. Ξεχωριστές εμπειρίες, η πανελλήνια πρώτη προβολή του live dvd του Bruce Springsteen και το συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του Βυρωνιώτη στιχουργού Ηλία Κατσούλη με πλήθος τραγουδιστών να θυμούνται αγαπημένα τραγούδια του.

Συνδέοντας τον πολιτισμό με την κοινωνία, ο Δήμος Βύρωνα εντάσσει στο σώμα του Φεστιβάλ το διήμερο (16, 17 Ιουνίου) συνέδριο με θέμα «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση», το οποίο συνδιοργανώνουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα. Για μία ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα φέρνει ό,τι ακριβότερο έχουμε να επιδείξουμε σήμερα -τον πολιτισμό μας- στη σκιά των βράχων.


Τρίτη 29 Ιουνίου

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES



Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις:
Δημαρχείο Βύρωνα Καραολή & Δημητρίου 32-36
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. – 8.00 μ.μ.
Ταμεία Θεάτρων Βράχων:
Από Βύρωνα: Καθημερινά 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Από Υμηττό: τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Δισκοπωλεία «METROPOLIS»
Δισκοπωλείο «SALINA» Υμηττού 125, Παγκράτι
Τicket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
www.ticketservices.gr τηλ.: 210 7234567
www.i-ticket.gr τηλ. Κρατήσεις: 801-11-60000


Συγκοινωνία:
Λεωφορεία 732-054-203-204
Τρόλεϊ Νο 11 (Κολιάτσου – Τέρμα Ν. Ελβετίας)

Δεν ισχύει καμία ατέλεια
Το νεανικό ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών

NNENNA FREELON


Nnenna Freelon @ Θέατρο Badminton (Προαύλιο), Αθήνα
28/06/2010

Δευτέρα 28/6- Σάββατο 03/7

NNENNA FREELON
Jazz Star!

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η Nnenna Freelon έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες παρουσίες της vocal jazz. Δεν είναι μόνο οι βραβεύσεις, οι υποψηφιότητες Grammya, οι φιλανθρωπικές συμμετοχές και όλα αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι, κυρίως, το τραγούδι της και ο τρόπος που το εκφέρει, μια τέχνη που η Nnenna Freelon καλλιεργεί εδώ και μια 20ετία, με βήματα που την πάνε όλο και πιο ψηλά (ως status) αλλά και όλο και πιο μέσα (ως αίσθηση και καλλιτεχνική προσέγγιση). Το πρόσφατο άλμπουμ της, «Homefree», την τοποθετεί σε επίπεδα μη συγκρίσιμα – παρά μόνο με τα διαρκή είδωλα της τζαζ, όπως η Ella, η Billie, η Sarah. Και αυτό που δείχνει, πάνω απ’ όλα, είναι ότι η Nnenna «έχτισε» την καλλιτεχνική της πορεία πάνω σε ισχυρές βάσεις, με πίστη στην παράδοση και στην δημιουργική εργασία, δίνοντας κάθε φορά τις καλύτερες ποιότητές της όχι μόνο σε σχέση με την ερμηνεία αλλά και την σύνθεση, την παραγωγή κ.ο.κ. Με μια πλούσια και μεστή δισκογραφία, που αρχίζει με το «Nnenna Freelon» του 1992 και έρχεται στο σήμερα, η Nnenna Freelon είναι κυριολεκτικά στην κορυφή της vocal jazz...



ΠΡΟΑΥΛΙΟ
Badminton
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΓΟΥΔΗ, 15773
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 8840 600

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα έως Σάββατο
Ώρα έναρξης 22:00

Είσοδος: 20€

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ


Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας @ Terra Vibe Park, Αθήνα
26/06/2010

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

2010 BEST OF TOUR
10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 - TERRAVIBE PARK, ΑΘΗΝΑ

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο συναυλιών τους τον περασμένο Μάρτιο, στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στην Αθήνα, θα βρίσκονται στο TerraVibe Park, στην Αθήνα το Σάββατο 26 Ιουνίου για να μας αγκαλιάσουν με τις αισθαντικές φωνές τους και να μας ταξιδέψουν με τις αγαπημένες μας μελωδίες σε μέρη, που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν...

Νύχτωσε Νύχτα… Μια Βραδιά Στο Λούκι… Της αγάπης μαχαιριά… Φάνης…. Ανόητες Αγάπες…. Ρίτα Ριτάκι… Μη Γυρίσεις… είναι μερικά από τα τραγούδια, που περιμένουμε να μας ξυπνήσουν συναισθήματα ζεστά, αληθινά, αυθεντικά, ουσιαστικά!

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις. Βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ’80, γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της. Από τα «Ζεστά Ποτά» του 1985 έως το τελευταίο live album τους, που κυκλοφόρησε είκοσι χρόνια αργότερα, το 2001 και το «Στους ελαιώνες της αγάπης» που κυκλοφόρησε το 2002, η πορεία των αδελφών Κατσιμίχα ήταν πάντα συνεπής. Γι’ αυτό και το ελληνικό κοινό τους ακολούθησε και τους ακολουθεί με συγκινητική αφοσίωση ακόμα και μετά την απόφασή τους να πάρουν χωριστούς δρόμους.

...Μετά από δέκα χρόνια, φαίνεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει» και οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα συνεχίσουν να φωτίζουν τις καρδιές μας!

Η κεντρική συναυλία της Αθήνας θα γίνει στο TerraVibe Park, το Σάββατο 26 Ιουνίου και είναι κομμάτι της προσεκτικά σχεδιασμένης και επιλεκτικής περιοδείας τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας τους, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Big Star Promotion, κατανοώντας τις νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, διαμόρφωσε την τιμή του εισιτηρίου να ξεκινά από 11 € για τη μεγάλη Αθηναϊκή συναυλία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, δίνοντας την ευκαιρία σε μεγαλύτερο μέρος του κοινού, να τους χαρεί, ζωντανά.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η ημερομηνία προπώλησης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα πρώτα 4000 εισιτήρια κοστίζουν 11 €
Τα επόμενα 4000 εισιτήρια θα κοστίζουν 13 €
Τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν 15 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Ticket House
Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366
Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102 Τηλ: 2310 264880

ΙΑΝΟΣ
Αθήνα, Πανεπιστημίου 24, Τηλ: 210 3217917
Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ: 2310 277004

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ 18:30

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ TERRAVIBE PARK
37ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας

Μία παραγωγή του Νίκου Λώρη
Οργάνωση Παραγωγής: Didi Music SA
Διοργάνωση: Big Star Promotion

hip hop live ΘΗΒΑ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

SONISPHERE FESTIVAL > Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax



SONISPHERE FESTIVAL > Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax @ Terra Vibe Park, Αθήνα
24/06/2010

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
TERRAVIBE PARK, ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SONISPHERE FESTIVAL

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΟΙ BIG FOUR

METALLICA, SLAYER, MEGADETH ΚΑΙ ANTHRAX

MAZI ΤΟΥΣ BULLET FOR MY VALENTINE ΚΑΙ STONE SOUR

Τέσσερις λέξεις: METALLICA, SLAYER, MEGADETH, ANTHRAX. Οι Big Four εμφανιζονται μαζί, για πρώτη φορά στην ιστορία και μαζί με τους Bullet For My Valentine και Stone Sour, θα προκαλέσουν φρενίτιδα ενθουσιασμού!

Οι εναρκτήριες κιθάρες του Sonisphere Festival θα riff-άρουν για πρώτη φορά φέτος στη Βαρσοβία της Πολωνίας, την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στο TerraVibe Park, το Sonisphere Festival με το επικό του line-up της μουσικής, θα βρίσκεται στην Ελλάδα!!!

Οι “superstars” της rock μουσικής Metallica, που έχουν πατήσει κορυφή εδώ και χρόνια και λατρεύονται από όλο το φάσμα του συναυλιακού κοινού, οι μύθοι του heavy metal, επιστρέφουν στην Ελλάδα! Ο James Hetfield και η παρέα του έρχονται για να «σφυροκοπήσουν» το Apollo Stage.

Η ακούραστη μηχανή των Slayer, με τον lead singer τους Tom Araya σε τέλεια φόρμα, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν αυθεντικό headbanger να πάρει ανάσα.
Slayeeeeerrrrrr!!!!!!

Η επιδραστική φιγούρα του Dave Mustaine, κινητήρια δύναμη των Megadeth, θα μας σοκάρει με τα riff του και θα "λεηλατήσει" το Saturn Stage με ένα set-list αποκλειστικά για τους έλληνες fans. Μαζί τους και ο David Ellefson, από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μπασίστες του πλανήτη!

Ο Joey Belladonna, η αυθεντική φωνή των Anthrax, επιστρέφει στο συγκρότημα που άλλαξε το αμερικάνικο thrash και κατάφερε να επιβάλλει το στίγμα του στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Μαζί θα υψώσουν την μεταλλική τους γροθιά στο Saturn Stage!

Οι Bullet For My Valentine, το “love-to-hate” συγκρότημα της Ουαλίας, δεν φοβάται να σταθεί στο ύψος του απέναντι στα μεγαθήρια της metal, είναι πανέτοιμο να “αλώσει” το Saturn Stage.

Την αυλαία του Apollo Stage θα ανοίξουν οι Stone Sour, που στην πρόσφατη μεγαλειώδη εμφάνισή τους στο Download 2010 της Βρετανίας απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές!

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010, το όνειρο των ελλήνων headbangers γίνεται πραγματικότητα!

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Big Four μαζί:
Metallica – Slayer – Megadeth – Anthrax

Μαζί τους Bullet For My Valentine – Stone Sour

Δύο δυναμικά stages!

Apollo Stage

Metallica 21:30 – 23:30
Slayer 18:30 – 19:30
Stone Sour 16:00 – 17:00

Saturn Stage

Megadeth 20:00 – 21:00
Anthrax 17:00 – 18:00
Bullet For My Valentine 14:00 – 15:00
Local Act 12:15 – 13:15

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
www.sonispherefestivals.com & http://gr.sonispherefestivals.com/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η αρχική τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου είναι 85€.
Μετά από την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 95€.
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 150€.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880


Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.

23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Αφροδίτη Μάνου, Κίτρινα Ποδήλατα



23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Αφροδίτη Μάνου, Κίτρινα Ποδήλατα @ Θέατρο Βράχων, Αθήνα
23/06/2010

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

«Στη σκιά των βράχων 2010»

7 Ιουνίου – 4 Αυγούστου

Για 23η χρονιά, η πολιτιστική καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας χτυπάει στο Δήμο Βύρωνα. Στα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Βύρωνα «Στη σκιά των βράχων». Η μεγάλη γιορτή, που από το 1987 ενώνει την τέχνη με τον κόσμο, περιμένει και φέτος να υποδεχθεί πάνω από 150.000 θεατές σε 32 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που αποδεικνύουν, ειδικά στις συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, ότι η απάντηση στην κρίση είναι ο πολιτισμός.

Από τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς (Σωκράτης Μάλαμας, Παύλος Παυλίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Κωστής Μαραβέγιας), από τις μεγάλες φωνές (Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου) μέχρι τους νεότερους ερμηνευτές (Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Θηβαίος, Μάρθα Φριτζήλα) και από τους συνθέτες (Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) μέχρι τη ροκ σκηνή (Raining Pleasure, The Cranberries), όλη η μουσική ακούγεται κάτω από τους βράχους. Εκεί, μέσα από σημαντικές παραστάσεις, θα λάμψουν για μία ακόμη και τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, από τους αρχαίους τραγικούς και τον Αριστοφάνη μέχρι τον Κάρλο Γκολντόνι.

Ειδικές στιγμές του Φεστιβάλ αποτελούν για την έθνικ μουσική το 2ο Kosmos Festival, για την κάντρυ μουσική το 8ο Country Music Festival καθώς και το Schoolwave Festival με τα πιο δυνατά σχολικά συγκροτήματα της χώρας εν δράσει. Ξεχωριστές εμπειρίες, η πανελλήνια πρώτη προβολή του live dvd του Bruce Springsteen και το συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του Βυρωνιώτη στιχουργού Ηλία Κατσούλη με πλήθος τραγουδιστών να θυμούνται αγαπημένα τραγούδια του.

Συνδέοντας τον πολιτισμό με την κοινωνία, ο Δήμος Βύρωνα εντάσσει στο σώμα του Φεστιβάλ το διήμερο (16, 17 Ιουνίου) συνέδριο με θέμα «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση», το οποίο συνδιοργανώνουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα. Για μία ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα φέρνει ό,τι ακριβότερο έχουμε να επιδείξουμε σήμερα -τον πολιτισμό μας- στη σκιά των βράχων.


Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 9.00 μ.μ.



Τετάρτη 23 Ιουνίου
ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις:
Δημαρχείο Βύρωνα Καραολή & Δημητρίου 32-36
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. – 8.00 μ.μ.
Ταμεία Θεάτρων Βράχων:
Από Βύρωνα: Καθημερινά 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Από Υμηττό: τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.
Δισκοπωλεία «METROPOLIS»
Δισκοπωλείο «SALINA» Υμηττού 125, Παγκράτι
Τicket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
www.ticketservices.gr τηλ.: 210 7234567
www.i-ticket.gr τηλ. Κρατήσεις: 801-11-60000


Συγκοινωνία:
Λεωφορεία 732-054-203-204
Τρόλεϊ Νο 11 (Κολιάτσου – Τέρμα Ν. Ελβετίας)

Δεν ισχύει καμία ατέλεια
Το νεανικό ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών

BARBARA MENDES


Barbara Mendes @ Θέατρο Badminton (Προαύλιο), Αθήνα
22/06/2010

Δευτέρα 21/6- Σάββατο 26/6

BARBARA MENDES
Brasilian Feeling

Δεν χρειάζεται (πια) ιδιαίτερες συστάσεις καθώς η Barbara Mendes έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας – αλλά και στην on stage πρακτική και πράξη – ως μια από τις πιο σπουδαίες μορφές της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, σε μια έκταση που αγγίζει την κλασική popular ή τζαζ, την bossa nova, το ροκ, την σόουλ ή οτιδήποτε – καθώς δείχνει το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, «Nada pra Depois». Η Barbara Mendes όλα αυτά τα χρόνια έχτισε το καλλιτεχνικό της image με απλά και σταθερά βήματα, πιάνοντας μια ευρεία εκφραστική γκάμα που ξεκινάει από την urban μουσική της πατρίδας της, πάει στην καθαρή τζαζ νοοτροπία της Νέας Υόρκης και έρχεται στην πολυμορφική Ευρώπη – όπου συμπεριλαμβάνεται, φυσικά, και η Ελλάδα καθώς η Barbara είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού κοινού. To πρώτο live άλμπουμ της είναι ηχογραφημένο στο Half Note Jazz Club και μέσα από τις εμφανίσεις και τις συνεργασίες της η Barbara Mendes επεκτείνει την τέχνη της σε περιοχές που ξεκινούν από τη σύγχρονη musica popular brasileira και φθάνουν ως την dance electronica – έχοντας σαν μόνιμη βάση της την τζαζ. Και πάνω απ’ όλα, φωνή που βγάζει αίσθημα...


ΠΡΟΑΥΛΙΟ
Badminton
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΓΟΥΔΗ, 15773
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 8840 600

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα έως Σάββατο
Ώρα έναρξης 22:00

Είσοδος: 20€

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2010


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2010 @ -, Αθήνα
20/06/2010

Κυριακή 20 Ιουνίου / SUNDAY 20/6 :

ΠΑΛAΙΑ ΒΟΥΛΗ (Πλατεία Κολοκοτρώνη) Συνεργασία με το bar «Παλαιά Βουλή»
Free Style / Ώρα Έναρξης: 20.00
Νίκος Μυλωνάς

ΠΛΑΚΑ - Συνεργασία με το ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΙΣΤΡΟ (Μνησικλέους 23 Πλάκα)
Papavranousis Trio (Παπαδάτος Άγγελος, Ντάνης Γρηγόρης, Παπαβρανούσης Νίκος)
Γιώργης Χριστοδούλου
Sal.a.t.a The Band
Βαγγέλης Μαρκαντώνης

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - Συνεργασία με το Rouster's Walk (Α. Ειρήνης 4 & Αιόλου).
Soul, Funk, Acid / Ώρα έναρξης 18:00
Dj Themis
On Stage Live

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ - Συνεργασία με το LOOP
Freestyle, deep house, tech / Ώρα έναρξης: 17.30
Effections
DJ G_
Mezclasounds
Bodj + Roman
Vynal K
Lex (aka Alex Radical )
Lee Burton ( aka Liberto)
Tolis Q
Mikee

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - Σε συνεργασία με το Jumping Fish / Ώρα Έναρξης: 17.30

Berlin Brides
Travel Mind Syndrome
Playground
No Profile

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
Rock, Indie, Electronica, Hip-Hop / Ώρα έναρξης: 17:30
Birthmark
Duke Abduction
Rosebleed
Leon
Atria
No Batter
Expert medicine
Space blanket
Scrobius pip vs dan le sac (UK)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - Σε συνεργασία Noiz Productions και περιοδικό Platform
Ώρα Έναρξης: 17:30
Dragostars
Σκιές
Billa Qause (B.Q.), J.Melik & Mc Yinka
Blackout
Neon-T.Lathos - CiscoKid
Ψ
Human
Masta Pi (BE)
Houseway
Orthologistes
Blackout
Rockets In A Coma
Bong Da City


ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Πειραιώς 100) - SOUTHERN STAGE
Με την υποστήριξη της FAQ / Ώρα Έναρξης 17:30

Madrakoukos
Groove Busters
Soul Mates
Dr Vodkatini
Ez A Divat

BACARO (Οδός Σοφοκλέους 1)
Funk - Jazz / Ώρα έναρξης 23.00
Brazilian Party - Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

FANTASEED - ΓΚΑΖΙ (Οδός Τριπτολέμου 8)
Electro / Ώρα έναρξης 23.00
Pop22Watt
Οι Resident και Guest Djs του Fantaseed σε ένα πάρτυ αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

HIGGS - (Ευπολίδος 4 & Απελλού 2 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ)
Roots / Ska / Reggae / Ώρα έναρξης: 00.30
Selecta PAR

SIX D.O.G.S. - (Οδός Αβραμιώτου)
Ώρα Έναρξης 19.00
Kostas Tsioukas Dance Company Performance

Ώρα Έναρξης 22.00
Me of Curse + Opening Act



ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ: Κεντρική σκηνή των εκδηλώσεων
Ώρα έναρξης 20:30

Ορχήστρα Σύγχρονου Τραγουδιού Δημοτικού Ωδείου

Antidotum Tarantulae
Εύα Λουκάτου και ομάδα Φ
Τζιβαέρι

Παράλληλα, θα λειτουργεί εργαστήριο μουσικό-κινητικής (μουσική προπαιδεία) για παιδιά, σε συνεργασία με τα τοπικά ωδεία. Έναρξη 19:30.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Εναλλακτικά Άλσος): Συναυλία από νεανικά σχήματα του Περιστερίου, σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία.
Ώρα έναρξης 20:30

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2010


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2010 @ -, Αθήνα
19/06/2010

Σάββατο 19 Ιουνίου / Saturday 19th of June

ΠΑΛAΙΑ ΒΟΥΛΗ (Πλατεία Κολοκοτρώνη) Συνεργασία με το bar «Παλαιά Βουλή»
Groove Free Style / Ώρα Έναρξης: 23.00
Dj Ζάρκo

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - Συνεργασία με το Rouster's Walk (Α. Ειρήνης 4 & Αιόλου).
Jazz, Blues / Ώρα έναρξης 17.30
Dj Nek
Simos & Co Electric Blues Band

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ - Συνεργασία με το LOOP
Freestyle, deep house, tech / Ώρα έναρξης: 17.30
Dub
Noetic
Dj Free
Dj Nomik
John Dalagelis
Nikko Patrelakis
Lostra
Dj Kyros
Olga Kouklaki

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ - Συνεργασία με το FLORAL - (Θεμιστοκλέους 80)
Funk, Soul, Hip-Hop / Ώρα Έναρξης: 18.00
Medras
Beat Ride
Billa qause
Ekos Quartet (Fortune & The Ant)
Cryogenics
Timewarp
Blend aka Mishkin


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - Σε συνεργασία με το Jumping Fish
/ Ώρα Έναρξης: 18:00

Ηis Majesty the King of Spain
ValsD*
Lolek
Rous

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Πειραιώς 100) - STAGE SOUTHERN
Με την υποστήριξη της FAQ / Ώρα Έναρξης 17:30

Killimandjaro
Tootsie Babes
Ska bangies


BACARO (Οδός Σοφοκλέους 1)
Funk - Jazz / Ώρα έναρξης 23.00
MOMI (Music Street School): με τους Κώστας Μπαλταζάνης, Μάρκος Παπασιφάκης, και τους μαθητές της σχολής

CLOSER - (ΓΚΑΖΙ)
Αmbient, soundscapes, Experimental sounds / Ώρα Έναρξης 20.00

FANTASEED - ΓΚΑΖΙ (Οδός Τριπτολέμου 8)
Electro / Ώρα έναρξης 23.00
Pop22Watt
Οι Resident και Guest Djs του Fantaseed σε ένα πάρτυ αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

HIGGS - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ (Ευπολίδος 4 & Απελλού 2)
Free Style / Hip-Hop / Reggae / Ώρα έναρξης: 00.30
Mr. Soundproof & Kill Emil (Cast-a- Blast)


SIX D.O.G.S. - (Οδός Αβραμιώτου)
Ώρα Έναρξης 19.00
Kostas Tsioukas Dance Company Performance

YOGA BALA - ΨΥΡΡΗ (Οδός Ρήγα Παλαμίδου)
Electro / Ώρα έναρξης 23.00

John Xenos
George Fameliaris
Loot Dj’s
Urban Disco


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ:
ώρα έναρξης, 11 το πρωί
μουσική παρέλαση από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου.

ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ: Street Party
ώρα έναρξης 21:30
καλεσμένους dj's

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2010 > Μπ. Στόκας, Δημ. Σταρόβας, Α. Κωνσταντινόπουλος


Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2010 > Μπ. Στόκας, Δημ. Σταρόβας, Α. Κωνσταντινόπουλος @ Θέατρο Πέτρας, Αθήνα
18/06/2010

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ
Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, ώρα έναρξης 9:30 μ. μ.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

“Μια ΒΟΛΤΑ με τους ΦΙΛΟΥΣ !”
Τρεις “XL” στο είδος τους καλλιτέχνες, ο Μπάμπης Στόκας, ο Δημήτρης Σταρόβας
και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, πραγματοποιούν φέτος μία παράσταση
με άξονα το προσωπικό τους αίσθημα και φέρνουν τον ακροατή σε επαφή
με μοναδικές ερμηνείες και τραγούδια, με χιούμορ και σάτιρα,
με δυνατά ντεσιμπέλ και εκρηκτικό πάθος!

Ο Μπάμπης Στόκας, η φωνή των Πυξ Λαξ, της μεγαλύτερης ελληνικής μπάντας, μετά την δισκογραφική παρότρυνση «Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε» και έναν επιτυχημένο μουσικό χειμώνα στην Αθήνα και σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, το νέο δισκογραφικό κάλεσμα του αισθαντικού και ταυτόχρονα εκρηκτικού ερμηνευτή – τραγουδοποιού, αφορά μια ΒΟΛΤΑ!

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου του δίσκου, αυτό και το όνομα της καλοκαιρινής περιοδείας, μαζί με τους συνεργάτες φίλους του!

Τον πολυπράγμων… «Άγαμο Θύτη» Δημήτρη Σταρόβα που το χιουμοριστικό και καλλιτεχνικό του ταλέντο κάθε φορά ξεχειλίζει με έναν μοναδικό συνδυασμό καλής μουσικής, ανατρεπτικού στίχου, σάτιρας και αυτοσαρκασμού! Κάθε του εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια και γέλια από την μεριά όλων. Του ίδιου, των μουσικών και του κοινού!

Τον «άνθρωπο ορχήστρα» Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από την «πληθωρική» αυτή παρέα. Όχι μόνο επειδή είναι ένας από τους συνεργάτες στον νέο δίσκο του Μπάμπη Στόκα, αλλά και επειδή έχει κερδίσει κοινό και κριτικές από την δυναμική του μουσική πορεία. Πλαισιωμένος από τα μουσικά του όργανα (που δεν είναι καθόλου λίγα!) και με διάθεση που μπορεί από τη μια να μελοποιεί στίχους ποιημάτων και από την άλλη να αναφωνεί «Γαμώ την καταδίκη μου!» θεωρείται δίκαια ένας από τους άξιους συνεχιστές της ελληνικής ρoκ σκηνής!


Info

Τιμές εισιτηρίων :
Προπώληση 15€ / Ταμείο 20€
Είσοδος κοινού στον χώρο : 20:30
Προπώληση εισιτηρίων:

Δισκοπωλεία Metropolis
Αθήνα: Πανεπιστημίου 54, 210 - 38.01.179-38.08.549
Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνείου 30, 210 - 42.26.542-42.26.543
Χαλάνδρι: Αγ. Γεωργίου 1 & Πλάτωνος, 210 - 68.28.030-68.28.031
Περιστέρι: Εθν. Αντιστάσεως 27, 210 - 57.57.276

Δισκοπωλεία Public
Cine Πετρούπολις, Λ. Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

ΝΤΠ @ Τώρα-Κ44


ΝΤΠ @ Τώρα-Κ44, Αθήνα
17/06/2010

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου οι ΝΤΠ στο ΤΩΡΑ - Κ44 αναλαμβάνουν το πιλοτήριο του ιπτάμενου μουσικού οχήματος με σκοπό τον rap βομβαρδισμό για καταστροφή και αναγέννηση, κάτι σαν το βομβαρδιστικό Β52. Άρα τέχνη τύπου Β52 στο Κ44. Προσοχή τώρα. Το 44 σπάει σε 2 + 2. Το 52 απέχει από το 44 μόλις 8 βήματα όπως 8 ήταν οι νάνοι όταν άραζαν με τη Χιονάτη. 11 η ώρα ξεκινάει η συναυλία μείον 1 support group οι Life Tree δηλαδή έχουμε τον αριθμό 10. Σε αυτό αν προσθέσουμε το 0 ευρώ που είναι η τιμή εισιτηρίου δεν αλλάζει τίποτα και καταλήγουμε στο εκπληκτικό 22810, που είναι και ο κωδικός της Σύρου, της λεβεντογέννας μάνας των καλλιτεχνών που εμφανίζονται. Τυχαίο;

Live Act: ΝΤΠ.

Date: 17/6/2010
Support: Life Tree

ΤΩΡΑ - Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44 - Γκάζι)

Έναρξη 23:00
Είσοδος: από την πόρτα

Μόνικα @ Θέατρο Λυκαβηττού


Μόνικα @ Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
16/06/2010

ΜΟΝΙΚΑ LIVE

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Η Monika επιστρέφει με ολοκαίνουργιο δίσκο και δύο μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Την Δευτέρα 14 Ιουνίου θα εμφανιστεί στη Μονή Λαζαριστών και την Τετάρτη 16 Ιουνίου στο Θέατρο Λυκαβηττού. Η νεαρή τραγουδοποιός, που μας εξέπληξε ευχάριστα πριν δύο χρόνια με το άλμπουμ της “Avatar”, θα παρουσιάσει τα νέα τραγούδια της από το δεύτερο άλμπουμ της “Exit”, αλλά και τις ήδη αγαπημένες δημιουργίες της από το ντεμπούτο της, σε μια μαγευτική βραδιά. Στη σκηνή θα τη συνοδεύσει η πολυμελής μπάντα της σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι που ενώνει το μοντέρνο με το διαχρονικό και το πλούσιο συναίσθημα της ελληνικής μελωδίας με την εκλεπτυσμένη παγκόσμια ποπ σκηνή.

www.myspace.com/monikarides

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
METROPOLIS, STEREODISC, I-TICKET.GR, TAMEIO MONΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ:
PUBLIC, FNAC, IANOS, I-TICKET.GR

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μίλτος Πασχαλίδης @ Πάρκο Γουδή


Μίλτος Πασχαλίδης @ Πάρκο Γουδή, Αθήνα
11/06/2010

Ο Μίλτος Πασχαλίδης
την Παρασκευή 11 Ιουνίου
στο Φεστιβάλ της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών
στο Πάρκο Γουδή

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η Φ.Ε.Κ. επιστρέφει και φέτος με ένα νέο εορταστικό διήμερο όπου θα ανοίξει ο Μίλτος Πασχαλίδης.
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια προσωπικής δισκογραφικής πορείας και με το νέο του άλμπουμ «Ξένιος – Η Κρήτη Εντός Μου» δίνει για ακόμη μια φορά το στίγμα του βιωματικού καλλιτέχνη, αποδίδοντας φόρο τιμής στα 16 χρόνια παραμονής του στο Νησί. Συγχρόνως, συνεχίζει να δίνει αδιάκοπα το παρών στα μουσικά δρώμενα στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Ήδη, πολλά από τα καινούρια του τραγούδια παίζονται στο ραδιόφωνο, ο «Ξένιος», η «Παρουσία», το «Δεν πίνω μονάχος» στην νεα του εκδοχή- παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο, τα «Παλιά καλοκαίρια» του Χάρη και Πάνου ενορχηστρωμένα απ’ τον Θάνο Μικρούτσικο, καθώς και η συνεργασία του με τον Ψαραντώνη στο παραδοσιακό «Όσο βαρούν τα σίδερα». Το νέο μουσικό του εγχείρημα είναι αφιερωμένο στη Κρήτη, μέσω της βιωματικής του διαδικασίας. «Αν τα 16 χρόνια της ζωής μου στο Νησί ήταν ταινία, το υλικό αυτό θα αποτελούσε σίγουρα το soundtrack», αναφέρει ο ίδιος.Η σφραγίδα του Θύμιου Παπαδόπουλου στην ενορχήστρωση των κομματιών συμπληρώνει το καθαρό, μεστό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.Μαζί του ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Στέλιος Κάτσαρης στο πιάνο, ο Νίκος Καρατζάς στα κρουστά, ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κόντρα – μπάσο, ο Αντρέας Αρβανίτης στη λύρα και στο λαούτο και η ερμηνεύτρια Φρόσω Στυλιανού.
*Το διήμερο φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα εισιτήρια βοηθούν καθαρά στην κάλυψη του κόστους του. Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί μπαρ στο χώρο.

Τιμή εισιτηρίου : 7 ευρώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣ LIVE


Γιώργος Ρους @ Dizzy Miles, Αθήνα
12/06/2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣ LIVE

Είσοδος: +3 ευρώ στο πρώτο ποτό
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00μμ
Ώρα έναρξης: 10.00 μμ.

Το Dizzy Miles φιλοξενεί τον πιο πολυσυζητημένο καλλιτέχνη της χρονιάς σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ παρουσιάζοντας ενα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.


DIZZY MILES
ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ 4 & ΕΥΤΥΧΙΔΟΥ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3640614
e-mail: dizzymilesclub@gmail.com
http://www.facebook.com/dizzymilesclub

StrangeZero + Electree & Resonant Status


StrangeZero + Electree & Resonant Status @ Glam Bar, Αθήνα
11/06/2010

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, οι StrangeZero ζωντανά στο Stage του Glam Bar (Δεκελέων 40, Γκάζι) για ένα οπτικοακουστικό live act μαζί με τους Electree & Resonant Status.

Είσοδος €10 (συμπ.1 ποτό), Έναρξη στις 21:00


Οι StrangeZero είναι ένα Ελληνικό electronica, atmospheric σχήμα, το οποίο έκανε την αρχή στην Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια, ανεβάζοντας τα studio άλμπουμ τους στο διαδίκτυο, με την χρήση των Creative Commons & Safecreative licenses και παρακάπτοντας όποιες εμπορικές δισκογραφικές εταιρίες, στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης μέσα από την μουσική.

Παράλληλα έχουν συνθέσει κάποια κομμάτια για συλλογές από την Sony BMG και TSOE ενώ έχουν γράψει και μουσική για ξένα μη εμπορικά ντοκιμαντέρ.

Το εν λόγω live είναι το δέυτερο και τελευταίο για την φετινή χρονιά, στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους -δωρεάν- studio album “Newborn Butterflies”.

Έχουν αρκετές οπτικοακουστικές ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στο Gagarin205, Bios, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Γιορτή Της Μουσικής κτλ.

Official Page: www.strangezero.gr
Facebook: www.facebook.com/strangezero
Myspace: www.myspace.com/strangezero
Youtube: www.youtube.com/strangezero


Οι Electree είναι μια αθηναϊκή electro-pop/electro-gothic μπάντα που δημιουργήθηκε το 2003 από το Loubodiko, τον Παναγιώτη και τη Χριστιάνα.
Την βρίσκουν παίζοντας live και για αυτό ακριβώς έχουν παίξει στα περισσότερα μαγαζιά της Αθηνάς που υποστηρίζουν live εμφανίσεις.
Έχουν δώσει το μουσικό παρόν σε festival όπως το Ευρωπαϊκό Forum και τη Μέρα της Μουσικής,και στο πρώτο Wave Sessions at SAE. Έχουν συμμετάσχει δυο φορές σε συλλογές του Postwave.gr και αυτή τη στιγμή ηχογραφούν τον πρώτο τους album.
Έχουν διασκευάσει και έχουν προσαρμόσει σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς τα Small town boy των Bronski Beat και το Alice από Sisters of mercy.
Για να μάθετε περισσότερα για τους Electree μπορείτε να τους googlarete και να μπείτε στο www.myspace.com/electree.

Ο Resonant Status 'δημιουργηθηκε' το 1998 αρχικα με την ονομασια Omnipresence και ειναι ουσιαστικα η μουσικη συνεχεια του project. Εχοντας ως βασικο άξονα την breakbeat αισθητικη και φιλοσοφια δεν δισταζει να πειραματιστει με οποιοδηποτε μουσικο ιδιωμα.
Εχοντας δουλεψει ως ραδιοφωνικος παραγωγος και DJ στα περισσοτερα alternative clubs της Αθηνας κατι αλλαξε οταν ανακαλυψε νεα μουσικα μονοπατια και ακουσματα. Υστερα απο ενα διαστημα αναπροσαρμογης και επαναπροσδιορισμου της μουσικης του κατευθυνσης ειναι και παλι ενεργος, με φρεσκες ιδεες, νεους ηχους και δυναμικους ρυθμους, ποτε χορευτικους και ποτε περισσοτερο εγκεφαλικους.
Το νεο μοτο του; First you bend it, then you break it!
www.myspace.com/resonantstatus

23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Σωκράτης Μάλαμας


23ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα > Σωκράτης Μάλαμας @ -, Αθήνα
09/06/2010

23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

«Στη σκιά των βράχων 2010»

7 Ιουνίου – 4 Αυγούστου

Για 23η χρονιά, η πολιτιστική καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας χτυπάει στο Δήμο Βύρωνα. Στα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Βύρωνα «Στη σκιά των βράχων». Η μεγάλη γιορτή, που από το 1987 ενώνει την τέχνη με τον κόσμο, περιμένει και φέτος να υποδεχθεί πάνω από 150.000 θεατές σε 32 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που αποδεικνύουν, ειδικά στις συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, ότι η απάντηση στην κρίση είναι ο πολιτισμός.

Από τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς (Σωκράτης Μάλαμας, Παύλος Παυλίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Κωστής Μαραβέγιας), από τις μεγάλες φωνές (Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου) μέχρι τους νεότερους ερμηνευτές (Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Θηβαίος, Μάρθα Φριτζήλα) και από τους συνθέτες (Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) μέχρι τη ροκ σκηνή (Raining Pleasure, The Cranberries), όλη η μουσική ακούγεται κάτω από τους βράχους. Εκεί, μέσα από σημαντικές παραστάσεις, θα λάμψουν για μία ακόμη και τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, από τους αρχαίους τραγικούς και τον Αριστοφάνη μέχρι τον Κάρλο Γκολντόνι.

Ειδικές στιγμές του Φεστιβάλ αποτελούν για την έθνικ μουσική το 2ο Kosmos Festival, για την κάντρυ μουσική το 8ο Country Music Festival καθώς και το Schoolwave Festival με τα πιο δυνατά σχολικά συγκροτήματα της χώρας εν δράσει. Ξεχωριστές εμπειρίες, η πανελλήνια πρώτη προβολή του live dvd του Bruce Springsteen και το συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του Βυρωνιώτη στιχουργού Ηλία Κατσούλη με πλήθος τραγουδιστών να θυμούνται αγαπημένα τραγούδια του.

Συνδέοντας τον πολιτισμό με την κοινωνία, ο Δήμος Βύρωνα εντάσσει στο σώμα του Φεστιβάλ το διήμερο (16, 17 Ιουνίου) συνέδριο με θέμα «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση», το οποίο συνδιοργανώνουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα. Για μία ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα φέρνει ό,τι ακριβότερο έχουμε να επιδείξουμε σήμερα -τον πολιτισμό μας- στη σκιά των βράχων.


Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 9.00 μ.μ.
7 Ιουνίου – 4 Αυγούστου

Τετάρτη 9 Ιουνίου
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Συναυλία

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

3ήμερο Αποχαιρετιστήριο Φεστιβάλ


3ήμερο Αποχαιρετιστήριο Φεστιβάλ > Υπόγεια Ρεύματα, Ένα Βήμα Μπροστά, Τέλος Πάντων @ Κύτταρο Live, Αθήνα
03/06/2010

ΠΕΜΠΤΗ 3, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4, ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Κύτταρο πάει …διακοπές !!
..και αποχαιρετά το κοινό του, σε ένα τριήμερο φεστιβάλ, με μερικά από τα πιο αξιόλογα, αντιπροσωπευτικά και αγαπημένα σχήματα και καλλιτέχνες του χειμώνα που πέρασε..
Οι ποιητικοί και δεξιοτέχνες «Υπόγεια Ρεύματα», οι ελπιδοφόροι « Ένα Βήμα Μπροστά», η φετινή ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα «Τέλος Πάντων», οι κορυφαίοι bluesmen “Blues Wire”, ο …χωρίς ιδιαιτέρες συστάσεις Δημήτρης Πουλικάκος, τα εκρηκτικά Μωρά στη Φωτιά και άρωμα από τον μοναδικό και αξέχαστο Παύλο Σιδηροπουλο για το τέλος, από τους μουσικούς και όχι μονό συντρόφους του, τους «Απροσαρμόστους» συνθέτουν ένα «μωσαϊκό» με κοινό στοιχειό την ποιότητα και την αυθεντικότητα, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η ελληνική ροκ σκηνή είναι ζωντανή και έχει να δώσει πολλά..

ΕΝΑΡΞΗ 22.00

ΕΙΣΟΔΟΣ 15 € (στην τιμή της εισόδου συμπεριλαμβάνεται κρασί ή μπύρα )
ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 30 € ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (προπώληση στο Κύτταρο)

Ψαραντώνης + Γιάννης Αγγελάκας



Ψαραντώνης + Γιάννης Αγγελάκας @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αθήνα
02/06/2010

Ψαραντώνης
Φιλική συμμετοχή: Γιάννης Αγγελάκας

2 Ιουνίου 2010
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
21.00

Εισιτήρια: 30 (Α΄, Β΄ & Γ΄ Διάζωμα), 15 (Άνω Διάζωμα) + φοιτητικό

Ψαραντώνηs τραγούδι / λύρα / μαντολίνο / τζουρά, Γιάννης Αγγελάκαs τραγούδι, Νίκη Ξυλούρη τραγούδι / τύμπανα / στάμνα, Γιώργης Ξυλούρηs λαούτο, Λάμπης Ξυλούρηs ούτι, Νεκτάριος Κοντογιάννης λαούτο

Ήχος: Τίτος Καργιωτάκης

O Ψαραντώνης, αδελφός του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 9 ετών βόσκοντας πρόβατα ψηλά στον Ψηλορείτη. Αυτοδίδακτος και δεινός οργανοπαίκτης, γεννημένος μουσικός, μετέφερε το ιδιότυπο προσωπικό του ύφος στο παίξιμο της «αρχόντισσας» λύρας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, αποκτώντας παντού θαυμαστές και κοινό. Οι αδάμαστες και βροντερές δοξαριές του τον καθιέρωσαν ως έναν από τους αυθεντικότερους εκφραστές μιας παράδοσης που εμπνέεται από τους ήχους-ψιθύρους της κρητικής φύσης, τη μακραίωνη μουσική παράδοση του νησιού αλλά και τα μπλουζ.

Μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα υπόσχονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

JEAN MICHEL JARRE @ Γήπεδο Tae Kwon Do


JEAN MICHEL JARRE @ Γήπεδο Tae Kwon Do, Αθήνα
01/06/2010

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Αθήνα, Κλειστό Φαλήρου - Γήπεδο TaeKwonDo

JEAN MICHEL JARRE

Ο κορυφαίος συνθέτης και performer στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Από το 1977 και την εκκωφαντική επιτυχία του πρώτου δίσκου του “Oxygene”, ο οποίος πούλησε 18.000.000 αντίτυπα και είναι ο γαλλικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, ο Jean Michel Jarre, γιός του μεγάλου επίσης συνθέτη Maurice Jarre, είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής σε όλα τα είδη. 80.000.000 αντίτυπα των δίσκων του έχουν πουληθεί παγκοσμίως, κατατάσσοντας τον στην λίστα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις του 20ου αιώνα.
Οι συναυλίες του είναι μοναδικά οπτικοακουστικά θεάματα, τα οποία παρακολουθούν τεράστια πλήθη κόσμου, προσφέροντας του 4 ρεκόρ Guiness προσέλευσης θεατών! Έχει εμφανιστεί 4 φορές μπροστά σε περισσότερους από 1.000.000 θεατές! Ήταν ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έπαιξε ζωντανά στην (μετά τον Μάο) Κίνα το 1981. Το 1997 την συναυλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρακολούθησαν 3.500.000 θεατές, το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών για εκδήλωση ανοιχτού χώρου!
Έχει συνεργαστεί με την NASA, έχει δώσει συναυλίες στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ, στους αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα στο Μαρόκο, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, έχει δώσει συναυλία για τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Δεύτερο. Είναι εκπρόσωπος της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Περιβάλλοντος και Παιδείας. Ένας αστεροειδής έχει ονομαστεί προς τιμή του “4422 Jarre”.

Στις 30 Μαΐου ο Jean Michel Jarre θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης. Την 1η Ιουνίου θα εμφανιστεί στην Αθήνα στο Κλειστό Φαλήρου – Γήπεδο TaeKwonDo.
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια της πρώτης παγκόσμιας περιοδείας του Jean Michel Jarre με τίτλο “2010”, φόρο τιμής στον φίλο του και κορυφαίο λογοτέχνη Arthur Clarke. Θα μας παρουσιάσει έργα από όλη την δισκογραφία του, σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο στηρίζεται στην πλέον πρόσφατη τεχνολογία σε ήχο, φώτα και ειδικά εφφέ.


EΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για την συναυλία της Αθήνας

Τα εισιτήρια θα προπωλούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το PUBLIC της πλατείας Συντάγματος την Παρασκευή 19 Μαρτίου και το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Από την Δευτέρα 22 Μαρτίου θα πωλούνται στο Public Συντάγματος, στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr

Τα εισιτήρια κοστίζουν: ΖΩΝΗ Α (VIP) 120 Euros, ΖΩΝΗ Β 80 Euros, ΖΩΝΗ C 55 Euros.
Όλα τα εισιτήρια είναι καθήμενων.

Για την συναυλία της Θεσσαλονίκης

Τα εισιτήρια θα πωλούνται από την Τετάρτη 24 Μαρτίου στα καταστήματα Θεσσαλονίκης Public, Metropolis, Tickethouse (Μητροπόλεως 102) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr

Τα εισιτήρια κοστίζουν: ΖΩΝΗ Α (VIP) 120 Euros, ΖΩΝΗ Β 55 Euros.
Όλα τα εισιτήρια είναι καθήμενων.


Πληροφορίες για το κοινό: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 – 17.00)