Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ


Δημήτρης Μητσοτάκης & Ευδαιμόνες @ Ianos, Αθήνα
30/01/2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ώρα 22.30

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης (στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ) παρουσιάζει ένα unplugged πρόγραμμα με κομμάτια από τον υπό κυκλοφορία δίσκο του, και άλλα παλιότερα τραγούδια του, γνωστά από τους Ενδελέχεια παιγμένα με φρέσκο-ακουστικό ήχο.

Μαζί του ένα εξαιρετικό κουαρτέτο:
Εύα Λαύκα: τραγούδι.
Θανάσης Σολούκος (πρώην "Ποδηλάτες"): ακορντεόν, πιάνο.
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο, κιθάρα.
Σταύρος Αναστασιάδης: κοντραμπάσο, ηλ. μπάσο.

Είσοδος με ποτό 20€

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr
Πληροφορίες/ κρατήσεις 2103217810
Προπώληση εισιτηρίων www.ianos.gr

Άφιξη: 22.00

IANOS (Σταδίου 24)
Τηλ. 2103217810
www.ianos.gr

Χαϊνηδες @ Μουσική Σκηνή Αυλαία


Χαϊνηδες @ Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αθήνα
29/01/2010

Oι ΧΑΪΝΗΔΕΣ σ΄ ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τη Μικρασία από εκεί στην Ανατολή και πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Πλούσια ενορχήστρωση ώστε να συνοδεύει τα εκρηκτικά ηχοχρώματα, πάθος και μεράκι. Στίχοι για το νόημα και το νήμα της ζωής, για τα ανθρώπινα αισθήματα, για την ίδια την αλήθεια των πραγμάτων. Ένα ταξίδι που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, σιγοτραγουδάει την παράδοση και τη χρησιμοποιεί σα γέφυρα για να ενώσει το χθες με το σήμερα.

Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Δημήτρης Μπρέντας: πνευστά
Μιχάλης Νικόπουλος: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο
Μαζί τους ο Τάκης Κανέλλος: drums

Τιμή εισιτηρίου: 15 €
Ώρα έναρξης: 22.30


Μουσική Σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΔΙΩΝΗ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ & ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ


Γιάννης Αγγελάκας & Επισκέπτες, Διώνη @ Fuzz Club, Αθήνα
29/01/2010

ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΔΙΩΝΗ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ & ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29
&
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

FUZZ CLUB (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος | Πειραιώς & Χαμοστέρνας)

ΔΙΩΝΗ, η θεά της υγρής φύσης, η γονιμοποιός δύναμη του αρχέγονου υγρού στοιχείου, που κατάγεται από ρίζες παλαιότατες. Σύζυγος του Δία, πατέρα θεών και θνητών και μητέρα της Αφροδίτης και του Έρωτα, αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας.

ΔΙΩΝΗ, το όνομα που διάλεξαν πέντε κορίτσια από την Ήπειρο για να δώσουν στο σχήμα, που αποτελεί την έκφραση του δικού τους μοναδικού ιδιώματος, χειμαρρώδους, γάργαρου, απόκοσμου και πολυφωνικού.

Η ηπειρώτική τους καταγωγή καθόρισε όχι μόνο την απόφασή τους να ασχοληθούν με το πολυφωνικό τραγούδι αλλά και την βαθύτητα και τη λιτότητα στην ερμηνεία τους. Μην ξεχνάμε ότι το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι είναι η αρχαιότερη μορφή πολυφωνίας στα Βαλκάνια, ένα είδος μουσικής σύνθεσης, όπου διαφορετικές ταυτόχρονες φωνές συνδυάζονται αντιστικτικά, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη αυτονομία.

Τράβηξαν την προσοχή μας για πρώτη φορά όταν εμφανίστηκαν το Νοέμβριο του 2005 σαν opening act στη συναυλία των Αμερικανών Cake στο Μύλο της Θεσσαλονίκης. Έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά μεγάλα και διεθνή φεστιβάλ του παραδοσιακού τραγουδιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως το 2008 στη Μπολόνια, στο Παγκόσμια Συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση (ISMΕ).

Το ευρύ κοινό τις γνώρισε καλύτερα μέσα από τη συνεργασία τους με το Γιάννη Αγγελάκα, στα τραγούδια της ταινίας «Ψυχή βαθιά», του Παντελή Βούλγαρη.

Τώρα, ήρθε η ώρα να τις δούμε και ζωντανά, στη σκηνή μαζί του.

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο FUZZ CLUB θα τις ακούσουμε όχι μόνο στα τραγούδια από το soundtrack της ταινίας, αλλά και μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες, δίνοντας μια καινοτόμα και απρόσμενη διάσταση στα τραγούδια των Επισκεπτών που θα ερμηνεύσουν και καλώντας μας σε ένα ιδιόμορφο μουσικό ταξίδι.

Tη «Διώνη» αποτελούν οι: Ευαγγελία, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση.


Τιμή Εισιτηρίου: 20€

Σημεία Προπώλησης:
Ticket House Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366
Online sales: www.ticketpro.gr

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Οι encardia στην Αυλαία


Encardia @ Αυλαία, Αθήνα
28/01/2010

Οι encardia στην Αυλαία

Από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010
και κάθε Πέμπτη
με την μουσικοχορευτική παράσταση:

“ ένα παραμύθι ακόμα...”

Το συγκρότημα encardia ξεκινάει την καινούργια χρονιά στη μουσική σκηνή Αυλαία και μας προσκαλεί τις Πέμπτες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου σε παραμυθένιες νύχτες γιορτής, χορού και πάθους μεσογειακού!

Από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, οι encardia, ξεπερνώντας όπως πάντα τα όρια της γιορτής αλλά και των εκπλήξεων, μας καλούν σε επτά μοναδικές βραδιές, σε επτά θεραπευτικές παρεμβάσεις για τον χρόνο που αρχίζει και για τα χρόνια που έρχονται…

Ασυγκράτητοι μουσικοί και αεικίνητες χορεύτριες τραγουδούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν μοναδικά μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας. Με κιθάρες, ντέφια, ακκορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα και νταούλια, με τραγούδια, χορούς και θρύλους του ιταλικού Νότου, οι encardia υπόσχονται μία σειρά από εκρηκτικές νύχτες γεμάτες κέφι, χορό, συγκίνηση και ψυχή..

Κάθε βραδιά Πέμπτης θα είναι διαφορετική, κάθε βραδιά θα κρύβει και μία έκπληξη, καθώς στη σκηνή της Αυλαίας μαζί με τους encardia θα ανεβαίνουν κατά περίπτωση ξεχωριστοί φίλοι και συνεργάτες, δίνοντας τη δική τους λάμψη στις νύχτες της γιορτής: Ο Νίκος Ξυδάκης, η Καίτη Κουλλιά, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Βασίλης Λέκκας, o καραγκιοζοπαίχτης Ιάσων Μελισσηνός, το θέατρο κούκλας «Κιβωτός Μύθων» και ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης συμμετέχουν αποφασιστικά στην «πρόκληση» των encardia!

Από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και για επτά Πέμπτες, οι νύχτες στην Αυλαία γίνονται ταξίδι και το ταξίδι γιορτή!


Μουσική σκηνή Αυλαία,
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός, τηλ: 2103474074
info@avlea.gr
www.avlea.gr

Film + Φανταστικοί Ήχοι @ Σταυρός Του Νότου

Film + Φανταστικοί Ήχοι @ Σταυρός Του Νότου, Αθήνα
27/01/2010

FILM
+
Fantastikoi Hxoi

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Οι FILM, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου τους, Persona, επιστρέφουν δυναμικά σε αυτό που κάνουν καλύτερα, σε ένα μοναδικό live την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο Σταυρό του Νότου.
Ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικά pop-rock συγκροτήματα στην Ελλάδα, με γυναικεία φωνητικά και πειραματικό ήχο, που συνδυάζει τις επιρροές, τους πειραματισμούς και τις ιδέες που συνθέτουν ένα δυνατό ρυθμικό και ένα συναισθηματικό-μελωδικό χαρακτήρα, συγχρόνως με μια κινηματογραφική άποψη και μια θεατρική εκφραστικότητα.
‘ο νέο τους album Persona που έχει δεχθεί ήδη εξαιρετικές κριτικές είναι μια γεμάτη αυτοπεποίθηση επιστροφή ενός από τα πιο ιδιαίτερα αγγλόφωνα group της εγχώριας σκηνής, που αποπνέει στο σύνολό του έναν ανανεωμένο δυναμισμό. Με έντονες επιρροές από τις συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον αναλογικό ηλεκτρονικό ήχο, ο δίσκος αποτελεί ένα ρυθμικό και ατμοσφαιρικό soundtrack αινιγματικής, κινηματογραφικής αισθητικής.

FILM:
Δημήτρης Μπόρσης (μπάσο/samples/φωνή)
Κώστας Μπόρσης (τύμπανα)
Μανώλης Ζαβιτσάνος (κιθάρα)

Μαζί τους η Εύη ουρτίδου (φωνή)

www.filmband.gr

www.myspace.com/filmgreece

Τη βραδιά ανοίγει ο /sampling –mojo- wizard? που φέρεται με το ψευδώνυμο /Φανταστικοί Ήχοι?, μια που οι ήχοι του είναι τόσο φανταστικοί όσο και ευφάνταστοι. . . Οι Φανταστικοί Ήχοι είναι ένα ρετρό-φουτουριστικό πρότζεκτ που ανακατεύει παλιά αγαπημένα τραγούδια με φρέσκο, ηλεκτρονικό και underground ήχο δίνοντας χώρο ν’ ανασάνουν νέες ίδεες πάνω σε παλιά πράγματα. Με το ένα πόδι να πατάει στο γερμανικό krautrock και το άλλο στη νοσταλγία των ελληνικών τραγουδιών της δεκαετιάς του ’60-’70, ο άνθρωπος πίσω από τους ΄Φανταστικούς Ήχους ισορροπεί θαυμάσια!

Στις ζωνταντές τους εμφανίσεις, όπως αυτή την ‘ετάρτη 27 Ιανουαρίου στο ”ταυρό του Νότου, οι Φανταστικοί Ήχοι συνοδεύονται θεαματικά από μια άλλη μορφή τέχνης, αυτή του Video Art.

www.myspace.com/fantastikoihxoi

Σταυρός του Νότου: Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος
τηλ: 210-9226975

Είσοδος+μπύρα: 12 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.....


Υπόγεια Ρεύματα @ Κύτταρο Live, Αθήνα
28/01/2010

ΠΕΜΠΤΗ 28 IANOYAΡΙΟΥ 2010

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10 €


Τα Υπόγεια Ρεύματα παρουσιάζουν δυο μοναδικές παραστάσεις με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ από την δισκογραφία τους και ιδιαίτερα από τη νέα τους δουλειά «ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!...», από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, που οι ίδιοι διασκεύασαν, πάνω σε στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.


ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Schoolwave @ Κύτταρο Live, Αθήνα

Schoolwave @ Κύτταρο Live, Αθήνα
24/01/2010

KΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

SCHOOLWAVE

ΕΝΑΡΞΗ:18:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 € ( 5 € για μαθητές και φοιτητές )



ΚΥΤΤΑΡΟ
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ

Στη Μαγεία Του Τραγουδιού


Στη Μαγεία Του Τραγουδιού @ Στο Μπαράκι Του Βασίλη, Αθήνα
24/01/2010

Μια μουσική περιπλάνηση στους μαγικούς δρόμους του τραγουδιού από το σήμερα στο χθες. Απρόσμενες επιλογές από το Ελληνικό & το Ξένο ρεπερτόριο με Jazz & Soul διάθεση.

Mε την Αγγελική Γιαλούρη στην Ερμηνεία και τον Ιάκωβο Κροκόδειλο στο Πιάνο.



ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
website: www.tobaraki.gr
ΔΙΔΟΤΟΥ 3, ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΤΗΛ. 210-3623625

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 16 € - ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΟ

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ


Χάρις Αλεξίου @ Θέατρο Παλλάς, Αθήνα
23/01/2010

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ’ΣΑΙ

Από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 για 15 παραστάσεις

Μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Χάρις Αλεξίου, θα εμφανιστεί στο Παλλάς από τις 23 Ιανουαρίου για δεκαπέντε παραστάσεις.
Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για μια τραγουδίστρια που η φωνή της συνδέει ακούσματα, γενιές, για μια φωνή που η αισθαντικότητα και η καλλιέργειά της μαγεύουν επί δεκαετίες το μεγάλο κοινό της, ένα κοινό μέσα στο οποίο συναντιούνται όλες οι ηλικίες και οι μουσικές προτιμήσεις
Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τη χειμερινή μουσική ζωή της πόλης, η Χάρις Αλεξίου, στην καρδιά της Αθήνας, στο Παλλάς, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με σπάνιες στιγμές από τη μεγάλη μουσική της διαδρομή μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της.

Σύμβουλος προγράμματος είναι η Λίνα Νικολακοπούλου. Η σκηνική επιμέλεια είναι του Άγγελου Μέντη και η μουσική επιμέλεια του Κώστα Παπαδούκα.
Ένα ρεπερτόριο κλασικό και πάντα σύγχρονο, ένα ρεπερτόριο θησαυρός, θα ξεδιπλωθεί σε μια σειρά μοναδικών εμφανίσεων.
Μουσική εμπειρία και αναδρομή στον ήχο και το χρόνο οι εμφανίσεις της θα περιγράψουν μια σημαντική διαδρομή που θα ξεκινά από τα πολυαγαπημένα και ήδη γνωστά τραγούδια του ρεπερτορίου της για να καταλήξει στα ολοκαίνουργα της πρόσφατης δισκογραφικής της δουλειάς «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να’ σαι».


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20, 25, 30, 45, 50, 60, 70, 80 €


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ - Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00 -20.00
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr

Τράπεζα Πειραιώς - στα μηχανήματα easypay, σε επιλεγμένα καταστήματα


Στη FNAC και στο Public

οι feel my bass [iliosporoi network] και renegade records παρουσιάζουν

Afrikan Simba w/ Professor Skank @ Μύγα Club, Αθήνα
23/01/2010

οι feel my bass [iliosporoi network] και renegade records παρουσιάζουν

AFRIKAN SIMBA [uk]
with PROFESSOR SKANK [live dub mix]
warm up:
MOCA JUNIORS soundsystem
RANKIN JOHNNY [thc records]
after party:
ANNA MYSTIC

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010
22.00 – 05.00
ζημιά 10 euro

MYGA (Αισώπου & Μύκονος 13, Ψυρρή) www.mygainathens.com

Βάλτε παπούτσια για χορό και ετοιμαστείτε για το πρώτο δυνατό πάρτι της χρονιάς με μια μεγάλη παρέα από τους καλύτερους εκπροσώπους της χορευτικής dub και reggae σκηνής.

Ο καταγόμενος από τη Νιγηρία, AFRIKAN SIMBA, είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους MC του Λονδίνου και έχει συνεργαστεί με κορυφαία sound systems όπως οι Jah Shaka, Aba Shanti και Channel One. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Jah Warrior, Zion Train, Dub Judah, αλλά και τους δικούς μας Atiko Minus Project και Professor Skank (THC Records). Διατηρεί επίσης το δικό του δισκογραφικό label “Ayamba”, με έδρα την Τζαμάικα.
www.myspace.com/afrikansimba

Ο PROFESSOR SKANK, με μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και πολλά singles στο ενεργητικό του είναι ένας από τους πλέον υποσχόμενους dub παραγωγούς της ελληνικής σκηνής. Οι συνεργασίες του με τους Mad Professor, Afrikan Simba, Zion Train, Love Grocer κ.α. αλλά και τα δυνατά του live, του έχουν αποφέρει μια πανευρωπαϊκή αναγνώριση. www.myspace.com/professorskank

Οι MOCA JUNIORS sound system είναι μια πολλά υποσχόμενη παρέα από 4 νεαρούς MC και έναν selector, από διαφορετικές περιοχές της Β. Ελλάδας. Έχουν ήδη πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους και αρκετές δικές τους παραγωγές.

www.myspace.com/mocajuniors

Ο RANKIN JOHHNY είναι ο ιδρυτής της THC Records και από τους πλέον ιστορικούς reggae selector της αθηναϊκής σκηνής, μέλος των THC sound system. www.myspace.com/rankinjohnny

Η ANNA MYSTIC είναι αδιαμφισβήτητα η selector που ανάβει φωτιές εδώ και μια δεκαετία με τα φημισμένα πάρτι της και με ήχους που καλύπτουν όλο το φάσμα της reggae dub κουλτούρας. www.myspace.com/annamystic

Τη βραδιά θα κλείσουν με ένα surprise dubstep dj set οι WIDZ b2b MR. MAZZ.
www.myspace.com/feelmybassproductions / www.myspace.com/renegademob / www.iliosporoi.net

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ B-MOVIES LIVE ΣΤΟ CLUB TOY ΜΥΛΟY





Παύλος Παυλίδης & B-Movies @ Σταυρός Του Νότου, Αθήνα
22/01/2010

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ B-MOVIES LIVE ΣΤΟ CLUB TOY ΜΥΛΟY

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Μετά από την τεράστια επιτυχία των εμφανίσεών τους – τόσο μεγάλη που πήραν και παράταση - στην Αθήνα, στο Σταυρό του Νότου, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 22 και 23 Ιανουαρίου και μεταφέρουν εκεί την ατμόσφαιρα των συναυλιών που τόσο διασκέδασαν και συγκίνησαν το κοινό.
Στα πλαίσια των δύο αυτών live, ο Παύλος Παυλίδης θα παρουσιάσει τον επερχόμενο δίσκο του που ήδη αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από παλιούς και νέους fans, κρίνοντας από την απήχηση των καινούργιων τραγουδιών στις εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου.

Εκτός από το νέο αυτό υλικό, φυσικά θα ακουστούν και κλασικά αγαπημένα κομμάτια του Παύλου Παυλίδη όχι μόνο από την πορεία του με τους B-Movies, αλλά και από ακόμα πιο παλιά, από τις χρυσές ροκ μέρες των Ξύλινων Σπαθιών.

Doors open @ 21.00 – Είσοδος 15€

Προπώληση εισιτηρίων :
Metropolis, Stereodisk, Musicland, Καπνοπωλείο Μύλου

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Locomondo @ Κύτταρο Live


Locomondo @ Κύτταρο Live, Αθήνα
22/01/2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

(και κάθε Παρασκευή και Σάββατο)

LOCOMONDO!

ΕΝΑΡΞΗ:22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ:12 €

«Όλοι οι καλοί χωράνε» λέει η παροιμία και είναι γεγονός!

Επειδή όμως «οι καλοί» αυξήθηκαν και πλήθυναν και φέτος, πολλοί παραπονιούνται πως δεν προλαβαίνουν τις Πέμπτες να κατέβουν στο Κύτταρο και μια μέρα κάθε δεκαπέντε δεν τους φτάνει, οι Locomondo αποφάσισαν να… μετακομίσουν!

Όχι, δεν πάνε αλλού, στο Κύτταρο θα παραμείνουν, αλλά θα δοκιμάσουν εαυτούς και αλλήλους σε κέφι, δυναμική, χορό, μα πάνω απ’ όλα σε θετική ενέργεια !

Μόνο που αντί για Πέμπτες, θα βρίσκονται στη σκηνή Παρασκευές και Σάββατα!

Από την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, με τη νέα χρονιά, οι Locomondo επί σκηνής στο Κύτταροlive μόνοι τους , με παρέα, με dj set και….!

Μ’ ένα διπλό live cd στις αποσκευές τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα και περιέχει ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια του συγκροτήματος απ’ τις συναυλίες τους την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αγαπημένες διασκευές, με καινούργιους φίλους και εικόνες, απoτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον τούρκο-γερμανό σκηνοθέτη Fatih Akin και τον Αδάμ Μπουσδούκο στην ταινία “Soul Kitchen” και τη συναυλία που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη στην πρεμιέρα της ταινίας στο Babylon Club, οι Locomondo αντικρίζουν το 2010 ακόμα πιο αισιόδοξα και δυναμικά κι αυτή τη ζωντάνια είναι που μοιράζονται χρόνια τώρα με τον κόσμο στις συναυλίες.

Στις συναυλίες τους, που είναι γνωστές για τη ζωντάνια και την ενέργειά τους, οι Locomondo συνηθίζουν να στήνουν μία γιορτή, όπου κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.

«Θέλω να ‘σαι εκεί, ό,τι κι αν συμβεί!»

Σας περιμένουμε!


ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Various Materials Management

Various Materials Management @ Knot Gallery, Αθήνα
19/01/2010

Παράσταση στη Knot gallery, Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 21:00
Various Materials Management: αυτοσχεδιασμός κίνηση και ήχος.

Γιατί αυτοσχεδιασμός; έχει σημασία; γιατί μουσική με χορό; γιατί δεν αποφασίζουν; γιατί δεν ξέρουν; γνωρίζονται; κι εγώ τι κάνω εδώ;
και ούτω καθεξής.

Η βραδιά περιλαμβάνει 2 μέρη:

Ένα ντουέτο, Μαργαρίτα Παπάζογλου και Benjamin Weidekamp

Ένα σεξτέτο,
Γιάννης Κοτσώνης (ηλεκτρονικά), Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα (zither), Benjamin Weidekamp (κλαρινέτο)
Όλια Λυδάκη, Νικολέττα Ξεναρίου, Μαργαρίτα Παπάζογλου (χορός)

Jerome @ Koo Koo Live Music Bar

Jerome @ Koo Koo Live Music Bar, Αθήνα
20/01/2010

Ο Jerome ανάμεσα στίς θεατρικές του παραστάσεις και λίγο μετά το τέλος της ηχογράφησης του δίσκου του, προσγειώνεται στο Κοο Κοο live music bar καλωςορίζοντας την καινούργια χρονιά με δύο ζωντανές εμφανίσεις στις 6 και στις 20 Ιανουαρίου!

Στις έν λόγω βραδιές θα παντρευτούν μοναδικά αγαπημένες διασκευές της funk, soul,reggae και φυσικά της hip hop μουσικής καθώς και κομμάτια απο το debut album του Jerome με τίτλο "Pole Position". Οι ήχοι των Kool & the Gang,των Blues Brothers και των Fuggees είναι λίγοι απο τους πολλούς που θα συνθέσουν το sounktrack της βραδιάς.

Μαζί του σ' αυτόν τον μουσικό γάμο, θα τον συνεδεύσει η μπάντα του, που αποτελείται απο την Έυη Μαυρίδου (πλήκτρα), Σωτήρη Τσιρώνη (μπάσο), Χρήστο Μαρτίνη (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγγελη Καλημέρη (τύμπανα). Φυσικά το απόλυτο soul χρώμα θα δωθεί απο τις guest εμφανίσεις της Cathy Idra και Νατάσσας Τσίρου που έχουν εντυπώσιάσει με τις ερμηνείες τους πολλές φορές το Αθηναικό κοινό .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 / Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
Koo Koo Live Music Bar
Ιακχου 17, Γκάζι
Τ. 210 3450930

Είσοδος με ποτό:12 euro

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

H Noiz Art & Music Productions θέτει το πήχη


DMC (of the RUN DMC) @ Bios, Αθήνα
17/01/2010

H Noiz Art & Music Productions θέτει το πήχη στο υψηλότερο σημείο καλώντας στην Ελλάδα, για μια ζωντανή εμφάνιση το μέλος των θρυλικών RUN DMC Darryl “DMC” McDaniels.
Mια μεγάλη προσωπικότητα της παγκόσμιας hip hop σκηνής. Ένας πρωτοπόρος του μουσικού αυτού είδους. Ζωντανά στην Αθήνα.

KYΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΒΙΟS (ΠΕΙΡΑΙΩΣ 84)

προπώληση 20 ευρώ (Metropolis)
on spot 25 ευρώ




RUN
DMC

DMC Live in Athens


Darryl DMC McDaniels Bio


Το ένα εκ των τριών ιδρυτικών μελών των RUN DMC, ο Darryl McDaniels υπήρξε ένας εκ των μοναδικών καλλιτεχνών της hip hop που μπήκε στο περιώνυμο “Rock N Roll Hall of Fame” πέρυσι. Με τους RUN DMC και τον Run ευθύνεται για την έκρηξη του είδους στις αρχές της δεκαετίας του 80’. Δεν έχει μόνο πολυπλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, σόλο δισκογραφία αλλά και πολλές εμφανίσεις σε μια μεγάλη γκάμα εκφάνσεων της καθημερινής ζωής. Από το δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι “Guitar Hero” μέχρι τις διαφημιστικές καμπάνιες της Adidas, o DMC αποτελεί ένα διαχρονικό πρόσωπο της σκηνής.
Πρόσφατα επανενώθηκε στη σκηνή με τους Aerosmith για μια ζωντανή εκτέλεση του αθάνατου κομματιού συνεργασίας “Walk This Way”, ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές από το Mtv έως το show του Jay Leno. Στο κινηματογράφο κομμάτια του ακούγονται από το “Krush Groove” μέχρι τη σειρά “Die Hard”.
Ένας απόλυτος rock star του καιρού του και μια περσόνα με σημασία για τη rap μουσική. Tα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση σχετικά με τη φροντίδα και υιοθεσία ορφανών παιδιών.

www.me-dmc.com
www.myspace.com/dmc

Scott Kelly + Stylianos Tziritas Trio


Scott Kelly + Stylianos Tziritas Trio @ Mo Better, Αθήνα
17/01/2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 IANOYAPIOY 2010 @ MO BETTER CLUB
(ΚΩΛΕΤΤΗ 32, Τ.Κ. 10681, ΕΞΑΡΧΕΙΑ)



Η Venerate Industries παρουσιάζει live:


SCOTT KELLY
(Guitarist and singer of NEUROSIS
Acoustic/Folk, U.S.A.)

Opening Act: STYLIANOS TZIRITAS TRIO (Experimental/Ambient/Vocal, ΑΘΗΝΑ)

H επίσκεψη του ενός εκ των τριών ιδρυτών μίας από τις επιδραστικότερες και καλύτερες μπάντες των τελευταίων χρόνων αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικότατο νέο για τα εγχώρια συναυλιακά δεδομένα. Ο λόγος για τον SCOTT KELLY των NEUROSIS και την δεύτερη επαφή του με το ελληνικό κοινό στις 17 Ιανουαρίου 2010 στο Mo Better club. Έχοντας κυκλοφορήσει δέκα album με τους NEUROSIS από το 1987 μέχρι σήμερα, με την μετάλλαξη από τον πρώιμο punk ήχο του “Pain of mind” στο πιο progressive/drone και κλειστοφοβικό “Given to rising” να έχει γίνει με τον πιο μαγικό τρόπο αλλά και με το alter-ego experimental/dark ambient project των TRIBES OF NEUROT, o SCOTT KELLY αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες περσόνες του ακραίου πειραματικού ήχου και χαίρει εκτίμησης από την πλειοψηφία του ευρύτερου σκληρού ήχου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι MASTODON του έχουν ζητήσει δύο φορές να συμμετάσχει στα album τους, “Leviathan” και “Blood mountain” ενώ ο ίδιος διατηρεί αρκετά χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρύβουν και οι ακουστικές του ανησυχίες μέσω των BLOOD AND TIME και αλλά και του σχετικά πρόσφατου solo album, “The wake”.

Stylianos Tziritas Trio
Με τη συντεταγμένη της ηχογράφησης του νέου του δίσκου «Δεξαμενόπλοιο» ο Στυλιανός Τζιρίτας στήνει ένα ευέλικτο σχήμα που χρησιμοποιεί την concrete music όσο και τον ελευθεριακό αμερικάνικο αυτοσχεδιασμό ως επίκεντρο απ’ όπου οι κάτωθι μουσικοί προσπαθούν να καταγράψουν σκληρές πραγματικότητες, αρχιτεκτονικές δομές και τένοντες συμπεριφορικής.

Οι Stylianos Tziritas Trio αποτελούνται από τους:
Θωμάς Χαβαλές >μαγνητοταινίες
Χρήστος Χριστόπουλος >τενόρο σαξόφωνο
Στυλιανός Τζιρίτας >λαρύγγι, κείμενα, κλαρινέτο

TΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 10€
(περιορισμένα εισιτήρια στο http://scottkellyathens.eventbrite.com)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 15€
TAMEIO: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
TICKET HOUSE:
ΑΘΗΝΑ, Πανεπιστημίου 42, ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΑΣ, τηλ. 2103608366
FNAC:
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, Μητροπόλεως 80 & Αιόλου
THE MALL ΑΤΗΕΝS, Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι)
ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Σ.Καράγιωργα 4 & Λαζάρακη

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 22:00 μμ

'Εναρξη 22:30 μμ



LINKS:

www.venerateindustries.com

www.myspace.com/venerateindustries

www.myspace.com/psychograndmammas

http://www.myspace.com/scottkelly999

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΓΑ

Μανώλης Ρασούλης @ Μύγα, Αθήνα
16/01/2010

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΓΑ (ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΩΝΟΣ 13, ΨΥΡΡΗ)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 20 €

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 698 22 34 799

45 χρόνια στο κουρμπέτι , 35 χρόνια στη δισκογραφία, 20 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα

45 χρόνια στο κουρμπέτι . Τόσα πέρασαν από τότε που ο Μανώλης Ρασούλης άφησε την Κρήτη το 64 και ανέβηκε στην Αθήνα για να ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στα «κακά και συμφέροντα» της ελληνικής κοινωνίας…και εξακολουθεί ακόμη. Μεταξύ Ελλάδας και υπερορίας – σταθερός προορισμός τα τελευταία χρόνια η Ισπανία αλλά και η Ιερουσαλήμ – αναζητά τι μένει γενέσθαι , παλεύει κάθε μονοπώλιο και ιμπέριουμ , αγωνίζεται για την ειρήνη .

35 χρόνια στη δισκογραφία . Ήταν το 74 σαν καταπιάσηκε για πρώτη φορά με τη στιχουργική , όταν στα χνάρια του Βαμβακάρη έγραψε το πρώτο του τραγούδι , το «Μες τη μικρή αγκάλη σου» σε μουσική Μάριου Στεφανόπουλου . Σε μια παράξενη συγκυρία , το πλέον πρόσφατο αλλά όχι και τελευταίο του γράφτηκε σε μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη («Να μη με λεν Τσιτσάνη») . Στο μεταξύ , ο κύκλος αυτός των 30 ετών ξετυλίχθηκε σε πολλές στροφές : «Η εκδίκηση της γυφτιάς» , «Τα Δήθεν» , «Τα τραγούδια της Χαρούλας» , «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει» , «Παίξε Χρήστο επειγόντως» , «Πότε Βούδας , πότε Κούδας» , δίσκοι από βινύλιο , CD , δεκάδες τραγούδια που αγαπήθηκαν και ακόμη κι αν πέρασαν δεκαετίες από τότε που στήθηκαν , ακόμη τραγουδιούνται .

20 χρόνια τη Βόρεια Ελλάδα . Η επιλογή του να μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και να εγκαταλείψει την Αθήνα , που κινεί και κινείται στα νήματα , άκρως συνειδητή . Στόχος άλλωστε η αποκέντρωση εις βάρος του αφόρητου αθηνοκεντρισμού .

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή . «Η πίστα μπροστά μου πάντα φιλοξενεί τον απαξάπαντα , πέρα από διαβατήρια και βιβλιάρια καταθέσεων» , όπως σημειώνει ο ίδιος .

Mode Plagal - Βασιλική Καρακώστα


Mode Plagal - Βασιλική Καρακώστα @ Αυλαία, Αθήνα
15/01/2010

Οι Mode Plagal και η Βασιλική Καρακώστα πρωτοσυναντήθηκαν στις παραστάσεις με τίτλο Βαλκανικά Ποδήλατα του Διονύση Σαββόπουλου (2002-2003). Ακολούθησαν κοινές τους συναυλίες σε φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους (2004).
Αυτόν τον καιρό ξανασυναντιούνται καθώς η Βασιλική θα συμμετέχει στην παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς των Mode Plagal που αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στην άνοιξη.
Στις συναυλίες της 15ης και 16ης Ιανουαρίου οι Mode Plagal συνεχίζουν τις ακροβασίες τους μεταξύ jazz, παραδοσιακής, funk, blues κλπ. μουσικής, σε συνδυασμό με τη δυναμική και γοητευτική παρουσία και φωνή της Βασιλικής.
Θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από τραγούδια και μουσικές των Mode Plagal και της Βασιλικής Καρακώστα, και θα μας υποψιάσουν για τον επερχόμενο δίσκο τους παρουσιάζοντας κομμάτια από αυτόν με τη συνδρομή της Βασιλικής.
Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με το Transilvania Gypsy Electro project του Florian Mikuta.

Οι Mode Plagal είναι οι
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνα
Κλέων Αντωνίου: κιθάρες
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: μπάσο
Florian Mikuta: πιάνο

Τιμή εισιτηρίου: 15 €
Ώρα έναρξης: 23.00

Μουσική Σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010


Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στην πόλη της Θήβας θα γίνει το 1ο Hip Hop Festival στο Maze club (Οιδίποδος 16), με σκοπό να ταρακουνήσει την πόλη και να την κάνει να ξυπνήσει απ' τα μουσικά στερεότυπα της... Εκεί θα βρίσκονται οι: Σκηνοθέτης, Παράξενος, Άγρυπνος, Soul Destiny, Dagobah System, Κύκνειο Άσμα, Κάπιοι, Dj Differ.
Host by SFS
Είσοδος: Ελεύθερη
Έναρξη: 21:00
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα δρομολόγια ή οτιδήποτε άλλο επικοινωνήστε με τα παρακάτω e-mail: thivaio_7@yahoo.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή ypogeia_ekfrash@yahoo.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αλχημιστές + special guest: Διονύσης Τσακνής


Αλχημιστές + special guest: Διονύσης Τσακνής @ Σταυρός Του Νότου / Club, Αθήνα
10/01/2010

Οι Αλχημιστές κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στο club του Σταυρού του Νότου
Special Guest ο TOLIS FASOIS (Η φωνή των Sharp Ties)
Συμμετέχει η Κασσιανή Λειψάκη

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου special guest: Διονύσης Τσακνής!

Η πιο νεανική παράσταση της χρονιάς, μια ιδιαίτερη «Αλχημεία»,, μια συνεργασία η οποία θα κάνει αίσθηση! Το πάρτυ ξεκινά…
Ύστερα από την περσινή τους επιτυχία, οι Αλχημιστές επιστρέφουν ανανεωμένοι στο club του σταυρού του Νότου. Ξεκινούν στις 3 Ιανουαρίου και θα εμφανίζονται κάθε Κυριακή!
Οι Αλχημιστές ξεκίνησαν στις αρχές του 2001 από μια παρέα φίλων με κεντρική ιδέα το «πάντρεμα» διαφορετικών μουσικών στυλ και ακουσμάτων, αρχικά διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια και αργότερα δουλεύοντας σε δικές τους ιδέες. Έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Σταυρός του Νότου, Graffiti, Rodeo, Στίγμα, Στον αέρα, Το όνομα του ρόδου, Οξυγόνο).

Την άνοιξη του 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από τη Legend με τίτλο «Καύτρα» σε στίχους Σταμάτη Μεσημέρη και μουσική του ίδιου και των Αλχημιστών. Σημαντική στιγμή στην πορεία τους ήταν η συμμετοχή τους στη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Μουσικής. Το καλοκαίρι που πέρασε αξίζουν να σημειωθούν οι δύο εμφανίσεις στο πλευρό του Διονύση Τσακνή καθώς επίσης και η συμμετοχή τους τον Νοέμβρη 2009 στις εμφανίσεις του Διονύση στην Μουσική Σκηνή Δίπλα στο ποτάμι.
Στην παρέα τους φέτος προστίθεται μια πολύ σημαντική παρουσία της Αγγλόφωνης μουσικής Σκηνής στην Ελλάδα, η φωνή του ιστορικού ελληνικού συγκροτήματος, των Sharp Ties, ο Τόλης Φασόης. Στο πρόγραμμα θα ακούσουμε μεγάλες ελληνικές και ξένες επιτυχίες, τραγούδια που όλου θέλουμε να ακούσουμε καθώς και τραγούδια από τον νέο δίσκο του Τόλη Φασόη.

Η συνεργασία αυτή θα κάνει την διαφορά. Το πάρτυ ξεκινάει λοιπόν στον Σταυρό του Νότου…. την Κυριακή 3 Ιανουαρίου…
Στην όμορφη αυτή παρέα συμμετέχει μια νέα, πολλά υποσχόμενη φωνή, η Κασσιανή Λειψάκη!


Σταυρός του Νότου, club: Φραντζή και Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2109226975

Είσοδος με ποτό: 12 ευρώ

ΤΑ ΡΙΑΛΙΤΥ..Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ..


ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ..
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΟΥ Η ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ..
ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ,ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ..ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΟΓΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΑΧΛΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΜΑΣ..
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΘΟΝΗ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ...
ΚΟΙΤΑ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...
ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ?
ΤΙ ΡΩΤΑΣ?ΤΙ ΑΚΟΥΣ?ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ?
ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑ...ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΓΕΣ..
ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ..ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΙΑΛΙΤΥ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΝ...

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ


Πάνος Μουζουράκης @ Οξυγόνο Live, Αθήνα
09/01/2010

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
oξυγόνο live!
κάθε Παρασκευή & Σάββατο


Ο Πάνος Μουζουράκης συνεχίζει να εξομολογείται , στην σκηνή του “οξυγόνου live!”,την δική του μουσική ιστορία….
Μια ιστορία ειπωμένη μέσα από τραγούδια, σκέψεις και εικόνες, πάντα βέβαια με απόλυτη εχεμύθεια και αυτοσυγκράτηση….
Ένα μουσικό ταξίδι στην δική του παραμυθένια , φαντασμαγορική χώρα…
Μαζί του, πρωταγωνιστούν, οι αγαπημένοι του συνεργάτες- μουσικοί αλλά
και οι Ηλιάνα Τσαπατσάρη & Μάνος Λυδάκης, στο τραγούδι και στα χορευτικά….

Κώστας Μαδεμλής: Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιάννης Οικονομίδης: Φλικόρνο, Τρομπέτα
Κωστής Βήχος: Ηλεκτρικό Μπάσσο
Μιχάλης Κατσαρος: Πλήκτρα
Γιώργος Λειβαδάς: Τύμπανα

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Σκηνική επιμέλεια: Νίκος Κόνιαρης




Ώρα εισόδου: 23:00 / Είσοδος με ποτό: 15€
www.musicheaven.gr

oξυγόνο live!
Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος
ΤΗΛ. 210 9240740
www.oxygonolive.gr

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

Σπυριδούλα @ Μύγα, Αθήνα
09/01/2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

FOR MORE INFO www.mygainathens.com

Έναρξη 22:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 €


Η «Σπυριδούλα» σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του ’77 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Νίκο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Μουζακίτη, Κώστα Κουρεμένο και Μάκη Μπλαζή.

Μετά από μερικές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις συναντιέται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ο δίσκος «Φλου» που κυκλοφόρησε το ’79 και θεωρείται σήμερα δίσκος αναφοράς, ίσως η σημαντικότερη ηχογράφηση της ελληνικής ροκ σκηνής.

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών αλλά με σταθερό πυρήνα τους αδελφούς Σπυρόπουλους το συγκρότημα συνεχίζει την πορεία του και μετά την αποχώρηση του Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας το ’82 τον δίσκο «Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια» που επίσης έτυχε ευρείας απήχησης στους φίλους του ελληνικού ροκ.

Δύο χρόνια αργότερα, το ’84 το συγκρότημα αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κρίση δημιουργικότητας, έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη, κορεσμός. Τα μέλη αποφασίζουν από κοινού να δοθεί κάποιο τέλος προτιμώντας τη σιωπή από την επαγγελματική ρουτινιάρικη επανάληψη.

Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η ιδέα της ανασύστασης βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ακολουθούν κάποιες αναγνωριστικές επαφές και το καλοκαίρι του ’93 αρχίζει ένας νέος κύκλος για το συγκρότημα. Καρποί αυτής της ανασύστασης είναι οι δίσκοι «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» (1994 – ΕΜΙ) και «Σε τροχιά με απόκλιση» (1997 – Ανεξάρτητη παραγωγή). Το συγκρότημα ξαναδιαλύεται στις αρχές του ’99 λόγω της αναπάντεχης απώλειας του μπασίστα Νίκου Δόικα (1953-1999), παιδικού φίλου και στενού συνεργάτη.

Πέντε χρόνια απραξίας ωστόσο είναι πάρα πολλά και έτσι οι «Σπυριδούλα» αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν το φθινόπωρο του 2004.

Από αυτήν τη νέα επανασύνδεση προκύπτουν δώδεκα καινούργια τραγούδια καί μία διασκευή: «Στο φαλιμέντο» του Νικόλα Άσιμου.

Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν ο Δ. Πουλικάκος, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, και άλλοι εκλεκτοί φίλοι. Το υλικό αυτό, με τίτλο «Το βλέμμα των ανθρώπων» κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2006 (ανεξάρτητη παραγωγή – ΕΜΕΠ Records).

Tο συγκρότημα συνεχίζει, δυναμικά, τις ζωντανές εμφανίσεις με νέο και παλιότερο υλικό, καθώς γιορτάζει και την επέτειο των 30 χρόνων παρουσίας και Live στην ελληνική rock σκηνή.



«Σπυριδούλα» είναι οι:

Βασίλης Σπυρόπουλος (κιθάρα)
Νίκος Σπυρόπουλος (κιθάρα, φωνή)
Βαγγέλης Χάνος (μπάσο)
Αφροδίτη Ρήγα (πλήκτρα)
Παναγιώτης Βουρδουμπάς (τύμπανα)

Μπάμπης Στόκας @ Αρχιτεκτονική


Μπάμπης Στόκας @ Αρχιτεκτονική, Αθήνα
08/01/2010

Ο Μπάμπης Στόκας από Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου & κάθε Παρασκευή & Σάββατο στην «Αρχιτεκτονική»

Ο Μπάμπης Στόκας θα εμφανίζεται, από Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη σκηνή της «Αρχιτεκτονικής», στο Γκάζι. Ο Μπάμπης Στόκας ξεκίνησε τη μουσική του πορεία από το πιο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, εκείνο των ΠΥΞ ΛΑΞ και σήμερα συνεχίζει μόνος του το ταξίδι αυτό.
Μ’ ένα νέο χρυσό δίσκο στις αποσκευές του με τον τίτλο «Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε» ο σημαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής θα μας χαρίσει μοναδικές μουσικές βραδιές, με τις ιδιαίτερες επιλογές του στο πρόγραμμα.

Από παλιά λαϊκά κομμάτια μέχρι τα τραγούδια της γενιάς του αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες των Πυξ Λαξ, ο Μπάμπης Στόκας θα χορτάσει την ψυχή μας με σπουδαίες ερμηνείες και εξαιρετικές μελωδίες.


Ώρα έναρξης: 23.00μ.μ. / Τιμή εισόδου: 13€ με ποτό

Αρχιτεκτονική: Ελασιδών 6, Γκάζι (από Πειραιώς 116), 210 9014428, 210 3420842

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (FFC) / ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ / ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ / UNDER


Αντίξοες Παραγωγές, Σκηνοθέτης (FF.C), Παράξενος, Αντίποινα, Under Presure + Ραψωδός Φιλόλογος @ An Club, Αθήνα
08/01/2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ @ AN CLUB

ΟΙ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (FFC) / ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ / ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ / UNDER PRESURE quest ΡΑΨΩΔΟΣ ΦΙΛΟΓΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 EURO
ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

Οι Αντίξοες παραγωγές εμφανίζονται στο πρώτο τους Live για την νέα χρονιά στο An club στις 8 Ιανουαρίου 2010. Πιο συγκεκριμένα θα εμφανιστεί ο Σκηνοθέτης (FF.C) με κομμάτια από τις δύο προσωπικές του δουλειές καθώς και παλιότερα από την δισκογραφία των FF.C.

Μαζί του θα εμφανιστούν τα Αντίποινα ερμηνεύοντας κομμάτια από το δίσκο τους καθώς και νέα, ο Παράξενος με υλικό από τον επερχόμενο δίσκο του και παλιότερα κομμάτια από το δίσκο των Αντίξοων παραγωγών ''Σε αντίξοη τροχιά'' και οι Under Pressure με παλιά και νέα κομμάτια.

Καλεσμένος των Αντίξοων Παραγωγών θα είναι ο Ραψωδός Φιλόλογος, ένας από τους πιο αξιοπρεπείς εκπροσώπους της νέας γενιάς του ελληνικού hip hop.

Ώρα έναρξης 21.00
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας: inhiphop.eu.

DMX + number6, Dynamons @ Bios

DMX + number6, Dynamons @ Bios, Αθήνα
08/01/2010

DMX Krew (Breakin’-UK) – Live
number6 (GR) – DJ set
Dynamons (Echovolt –GR) – DJ set


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010 @ Bios

Είσοδος: 5 ευρώ

Ώρα Έναρξης: 23:00

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ένα από τα κακά παιδιά της electro, ο βρετανός DMX Krew ή αλλιώς Ed Upton, θα εμφανιστεί ζωντανά στο Bios για μια γερή δόση από old school electro beats, acid και techno, σε διπλό ρόλο, αυτό του παραγωγού αλλά και του μουσικού. Την βραδιά θα ανοίξουν οι number6 και Dynamons.


DMX Krew
Πίσω από τον DMX Krew, γνωστό και ως EDMX, κρύβεται ο βρετανός Ed Upton, μουσικός παραγωγός αλλά και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Breakin’ records, με έδρα του το Λονδίνο. Όταν δεν γυρίζει τον κόσμο παίζοντας μουσική, επιμελείται τις παραγωγές του, χωρίς ποτέ να ακολουθεί την τάση της εποχής, αλλά χτίζοντας τη δική του μουσική κατεύθυνση, αυτή της πειραματικής electro, electropop, acid και τechno. Από τις πρώτες του κυκλοφορίες το 1996, συνεργάστηκε με την Rephlex, δισκογραφική του Aphex Twin, όπου και έχει κυκλοφορήσει συνολικά 5 άλμπουμ, ενώ το 1997 ξεκίνησε τη δική του δισκογραφική, η οποία θεωρήθηκε από τις πρώτες electro και bass εταιρίες στη Μεγάλη Βρετανία με κυκλοφορίες από τους DMX Krew, Computor Rockers, Bass Junkie, Mandroid και Ceephax Acid Crew. Ανάμεσα σε άλλα έχει κάνει remixes για καλλιτέχνες όπως οι Gentle People, Biochip C, Denki Groove και Cylob, αλλά και χαρακτηριστικές παραγωγές, όπως τα 3 τελευταία άλμπουμ του κάτω από την ομπρέλα των κυκλοφοριών "The Collapse Of The Wave Function" της Rephlex, αλλά και το MPC Trax, μια σειρά από 12ιντσα και συνεργασίες με καλλιτέχνες από το Ντιτρόιτ όπως οι Digitek, 313 Bass Mechanics και Disco D που κυκλοφόρησαν από τη δισκογραφική του.

http://www.dmxkrew.com/
http://www.myspace.com/edmx


number6
O number6 συνθέτει αναλογικούς και τραχείς ήχους σε συνδυασμό με πολύπλοκους ρυθμούς και αποδομημένες μελωδίες, φλερτάροντας με την δομή ενός ποπ τραγουδιού και τον καθολικό θόρυβο.

Dynamons
Αποτελεί το ήμισυ των Space Doo-Doo Pistols. Οι επιλογές του κυμαίνονται σε όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής με έμφαση στο electro, detroit techno, chicago house και synth disco. Έχει παίξει support DJ sets δίπλα σε ονόματα όπως οι I-F, Convextion, Dopplereffekt, DJ Stingray, Suregon, Funckarma, Rob Hall, Ali Renault, Black Meteoric Star κ.α. Τέλος, είναι βασικό μέλος της νεοσύστατης δισκογραφικής εταιρείας Echovolt Records από την οποία αναμένουμε την κυκλοφορία του δεύτερου ep σύντομα.

http://www.myspace.com/dynamons
http://echovoltrecords.com/

Rocksound Festival Vol.3 @ Κύτταρο Live

Rocksound Festival Vol.3 @ Κύτταρο Live, Αθήνα
06/01/2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/01 & ΠΕΜΠΤΗ 7/01

ROCKSOUND FESTIVAL VOL.3

ΕΝΑΡΞΗ: 18.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 6 €

Rosebleed
No Profile
Eva & Adam’s Garden
Bleeze
Odd.ici
Loanna Drigo (acoustic)
Tziko ft.Lila(acoustic

Ζωή Παπαδοπούλου @ Πυρήνας


Ζωή Παπαδοπούλου @ Πυρήνας, Αθήνα
05/01/2010

Ζωή Παπαδοπούλου @ Πυρήνας
επίμονα τραγούδια και από σπίτι

κυκλοφοριακή συμφόρηση μέσα στη νύχτα, αρμαθιά χάντρες τα λευκά φώτα στο δρόμο, ο φακός πιτσιλισμένος από τη βροχή και μια φωνή να τραγουδάει...

Η Ζωή Παπαδοπούλου για δύο Δευτέρες στον Πυρήνα (7 &14 Δεκεμβρίου) και δύο Τρίτες (5 &12 Ιανουαρίου) μοιράζεται μαζί μας τραγούδια από τους προσωπικούς της δίσκους «Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά» και «Τατουάζ». Cities songs βγαλμένα από το σελλιλόιντ και τις λαμπερές σκηνές των μιούζικαλ. Στίχους που γράφτηκαν και ερμηνεύτηκαν από μεγάλες γυναικείες φωνές γεμάτες αλήθεια. Τραγούδια σπιτικά που ... φτιάχτηκαν μια νύχτα με δυνατή βροχή. Σε μια μουσική παράσταση σαν κινηματογραφική περιπλάνηση με αμοντάριστα πλάνα που στόχο έχει να ακινητοποιήσει μέσα στην καθημερινότητα, τα σπουδαία και τα σημαντικά που συνήθως περνούν απαρατήρητα, «γράφουν» όμως, μέσα μας. Σαν ένα τραγούδι της πόλης που τραγουδάει...


Στο πιάνο, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης/Γρηγόρης Σημαδόπουλος
Στα κρουστά, ο Τάκης Βασιλείου
Στο μπάσο &στα φωνητικά, η Αντωνία Τσολάκη
Στις κιθάρες, ο Μπάμπης Τυρόπουλος
Στον ήχο, η Αγγελίνα Υφαντή


Πυρήνας, Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11, περιοχή Χίλτον

Δευτέρα 7 & 14 Δεκεμβρίου και Τρίτη 5 & 12 Ιανουαρίου

Εισιτήρια: 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.

Πληροφορίες και Κρατήσεις: 210 7237150