Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

πηγη PAOKLAND..

Παρασκευή, 30 Ιανουάριος 2009
Νεκρή από χρήση ναρκωτικών 26χρονη, βρέθηκε μέσα στο ΑΠΘ. Η αδιαφορία κράτους και κοινωνίας σκοτώνει...

Την τελευταία της πνοή από χρήση ναρκωτικών μέσα στο προαύλιο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης άφησε προχθές μια 26χρονη. Στις 5 το απόγευμα της Τρίτης μπήκε στον χώρο του Πανεπιστημίου η άτυχη κοπέλα μαζί με έναν νεαρό. Στη συνέχεια οι δύο νέοι έκαναν χρήση «κοκτέιλ ναρκωτικών» με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να πέσουν σε κώμα. Υστερα από περίπου τέσσερις ώρες φύλακες του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια περιπολίας τους εντόπισαν και λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 26χρονης. Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος αναγνώρισε ότι το πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών στους χώρους του Πανεπιστημίου αποτελεί γεγονός ωστόσο, όπως διευκρίνισε, είναι σπάνιο το φαινόμενο απώλειας ζωής.
ΠΗΓΗ
Η μαστιγα των ναρκωτικών θερίζει στην Θεσσαλονίκη. Ένα θέμα τραγικό, για παιδιά που παρασύρονται ή δεν βρίσκουν άλλη διέξοδο ή δεν έχουν δύναμη χαρακτήρα. Καμμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν το ακουμπάνε καν το ζήτημα. ''Είναι μια μεγαλη συζήτηση'' λένε. Απλά όλοι το έχουν αποδεχτεί. Το τραγικό είναι ότι το έχει αποδειχτεί και η κοινωνία.

Το εκάστοτε κράτος, βάζει στην φυλακή τους τελευταίους που φταίνε πάντα γι αυτήν την μάστιγα. Ποτέ κανένας έμπορος ναρκωτικών δεν μπήκε φυλακή. Ακόμα και από βουλευτές προστατεύονται αυτοί (δείτε την υπόθεση Κεφαλογιάννη). Αδιαφορία και κανένα πρόγραμμα σοβαρό απεξάρτησης. Καμμία μέριμνα για το πως θα μπουν στην κοινωνία οι απεξαρτημένοι. Όποιος έχει συζητήσει με αυτά τα παιδιά, καταλαβαίνει την αγωνία τους μην ξαναπέσουν στα ίδια. Νιώθει την απόγνωση τους για την εγκατάλειψη της κοινωνίας και του κράτους. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην μπούν ξανά στον δρόμο προς την κόλαση.

Το μόνο που λαμβάνουν είναι η αδιαφορία του κράτους και της κοινωνίας μας. Παιδιά ενός κατώτερου θεού. Παιδιά που πεθαίνουν στον βωμό του κέρδους των εμπόρων ναρκωτικών και των κυκλωμάτων που τους προστατεύουν. Κυκλωμάτων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ και με τις ευλογίες πολιτικών. Συγκάληψη με σκοπό το κέρδος. Ματωμένα χρήματα.

Αλλά ρε μπάσταρδοι, όλα εδώ πληρώνονται.

by AnticapitalistA

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ανδριάνα Μπάμπαλη, Κώστας Λειβαδάς


Ανδριάνα Μπάμπαλη, Κώστας Λειβαδάς @ Κύτταρο, Αθήνα
30/01/2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

…και Παρασκευή και Σάββατο 30-31/01 , 6-7 Φεβρουαρίου

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ-ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ
Μαζί τους η Φαίη Ξυλά

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €
ΕΝΑΡΞΗ:22.30

Μετά από μία πενταετία, με το ρολόι, και πλήθος πλατινένιων συνεργασιών, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Κώστας Λειβαδάς πιο ώριμοι και ενδιαφέροντες από ποτέ, αποφάσισαν να ξανά-συνεργαστούν επί σκηνής.

Παλαιοί γνώριμοι από το σχήμα του Νίκου Πορτοκάλογλου και συνδεδεμένοι με μεγάλες αγαπημένες επιτυχίες (ο ένας κυρίως σαν συνθέτης και λιγότερο σαν ερμηνευτής και η άλλη περισσότερο σαν ερμηνεύτρια και λιγότερο σαν συνθέτης) φτιάχνουν καινούργιο “dream team-group”, αφήνονται στον ηλεκτρικό τους εαυτό και παρουσιάζουν την παράσταση-πάρτι «Όλοι Λένε Ψέματα». Κυνηγώντας περισσότερο την ησυχία τους, πετυχαίνουν την πρωτοπορία και απευθύνονται πρώτα στους φίλους τους, το Θοδωρή Γκόνη, τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και το Γιώργο Παυριανό ( Athens Voice), με σκοπό να τους παραδώσουν πρωτότυπα κείμενα γύρω από το ψέμα, που θα ερμηνεύσουν ο τραγουδοποιός και η ερμηνεύτρια, η ερμηνεύτρια και ο τραγουδοποιός!

Καινούργια τραγούδια δικά τους, αλλά και διασήμων συναδέλφων τους, θα ακουστούν για πρώτη φορά επί σκηνής. Ηλεκτρονικά βοηθήματα και εκπλήξεις φίλων guests, ανά πάσα στιγμή θα κλέβουν την παράσταση, η οποία στηρίζεται κυρίως σε πασίγνωστα τραγούδια που αγαπάει το κοινό.

Καθόλου εκτάκτως μα προμελετημένα και συγκινησιακά φορτισμένα, η απαστράπτουσα Φαίη Ξυλά συγγενικό αίμα απ’ το χώρο της ηθοποιίας, συναντάει στις παραστάσεις στο Κύτταρο τον Κώστα και την Ανδριάνα, σαν άλλος ιεροφάντης για να βγάλει απ’ τα σκοτεινά περισσότερες αλήθειες μπροστά στα μάτια του κοινού. Ζήτω η υποκριτική, κάτω η υποκρισία!

Στην παρέα τους επίσης, οι : Σάκης Κατσάτσος(Μπάσο), Τάσος Φωτίου(Σαξόφωνο ), Βαγγέλης Τζάτσος (Κιθάρα), Τσίκο (Κρουστά).

Kύτταρο
Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα

Locomondo @ Κύτταρο


Locomondo @ Κύτταρο, Αθήνα
29/01/2009

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΜΠΤΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ!!!!

Οι Locomondo μετά από τις καλοκαιρινές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, την περιοδεία τους στη Γερμανία και τις απαραίτητες διακοπές, επιστρέφουν στο Κύτταρο !!!

Από Πέμπτη 29 Ιανουαρίου και κάθε δεύτερη Πέμπτη θα βρίσκονται στο Κύτταρο για να ανταμώσουν ξανά με το κοινό !!

Ένα δυναμικό come back που θα συζητηθεί!

Είσοδος:12 €
Ώρα έναρξης: 22.00


Kύτταρο
Ηπείρου 48 & Αχαρνών

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

SUNNY BALTZI



ΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ... (Που Ισως Θα Μπορουσε Να Εξελιχθει Σε Ερωτα)
ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE! ΤΡΙΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 23:00

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΩΖΟΣ,
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ...

Extreme Fetish Show: SARCANA και MS VANITY

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

FF.C. ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1987-2006..



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/2/09
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΙP HOP ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΣΚΗΝΗ
ΣΤΟΥΣ FFC..

Κωνσταντίνος Βήτα


Κωνσταντίνος Βήτα @ Σταυρός Του Νότου [Κεντρική Σκηνή], Αθήνα
26/01/2009

Κεντρική Σκηνή
Δευτέρα- Τρίτη, για 4 διήμερα

Έναρξη: Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

…κάθε επιθυμία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν το θες πολύ.
Εμείς το θέλαμε πάρα πολύ και ο Κωνσταντίνος Βήτα θα βρεθεί για τέσσερα διήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, από τις 26 Ιανουαρίου!

Ο Κωνσταντίνος Βήτα το 1992 , ίδρυσε το θρυλικό σχήμα των Στέρεο Νόβα και μετά τη διάλυση του, ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε δισκογραφικά κάνοντας προσωπικά άλμπουμ αλλά και έργα για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τον χορό, με κοινό παρανομαστή την υψηλή αισθητική και την εξέλιξη.

Με 17 χρόνια δημιουργίας και την αμείωτη διάθεση για το καινούργιο, στις 26 Ιανουαρίου και για τέσσερα διήμερα, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει στον Σταυρό του Νότου κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ! Τι είναι αυτό;
Θα εμφανιστεί με μια ροκ μπάντα που φτιάχτηκε ειδικά γι αυτές τις συναυλίες, τους handy park ,μουσικούς από διάφορες εναλλακτικές μπάντες της Αθήνας όπως τους gad, elica,και άλλες. H συναυλία είναι χωρισμένη σε 2 μέρη, ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα κι ένα σετ με τους handy park.
Οι συναυλίες στο Σταυρό του Νότου θα περιέχουν μουσική από όλη την δισκογραφία του Κ. ΒΗΤΑ.

Οι πρόβες τους έχουν ξεκινήσει απ’ τον Σεπτέμβριο...Αυτό και μόνο λέει πολλά!


Σταυρός του Νότου, Κεντρική Σκηνή: Κωνσταντίνος Βήτα από Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη. Ώρα έναρξης: 22.00.


-

Joana Amendoeira

Joana Amendoeira @ Half Note Jazz Club, Αθήνα
25/01/2009

JOANA AMENDOEIRA
Από Παρασκευή 23/01 έως και Πέμπτη 29/01
Contemporary Fado Queen!

Μια τραγουδίστρια που ξεχωρίζει στη σύγχρονη σκηνή του fado, η Joana Amendoeira επιδεικνύει μια μοναδική ερμηνευτική ωριμότητα στην τέχνη της – τόσο επί σκηνής όσο και στη δισκογραφία. Στα τραγούδια που επιλέγει, η Amendoeira δίνει μια ξεχωριστή – και προσωπική – λάμψη, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ταλέντο της και προσεγγίζοντας με σεβασμό τόσο την παράδοση όσο και τις νέες μουσικές τάσεις. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, οπότε και πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό “Grande Noite do Fado Amador”, ήταν γνωστό ότι ένα νέο μεγάλο αστέρι του fado είχε γεννηθεί. Η Joana Amendoeira άρχισε να δέχεται προσκλήσεις από όλη την Ευρώπη και, παράλληλα, με την παρουσία της στη δισκογραφία (στα άλμπουμ “Olhos garotos” – 1998 και “ Aquela rua” - 2000) η φήμη της εδραιώθηκε. Ένα τρίτο άλμπουμ, με τίτλο “Fado Antologia”, έπεισε τους πάντες ότι η Joana Amendoeira είναι η νέα ιέρεια του δημοφιλούς αυτού λαϊκού τραγουδιού. Το βραβείο “Revelation Award” του 2004 της ανήκε δικαιωματικά ενώ το live άλμπουμ της, “Ao vivo em Lisboa” (2005) την εκτόξευσε κυριολεκτικά – πράγμα που αποτυπώθηκε και στο “A flor da pele”. Η Joana Amendoeira είναι κορυφαία στην τέχνη του fado…

Παίζουν οι μουσικοί:

Joana Amendoeira: φωνή
Pedro Amendoeira: πορτογαλέζικη κιθάρα
Paulo Paz: μπάσο
Pedro Pinhal: κλασσική κιθάρα

HALF NOTE JAZZ CLUB
Μη χάσεις… ούτε μισή νότα!
(Τριβωνιανού 17, Μετς)

Το συγκρότημα “Παράξενες μέρες

Παράξενες Μέρες @ Αυλαία, Αθήνα
25/01/2009

Το συγκρότημα “Παράξενες μέρες” με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του album από τη Lyra, ξεκινάει τις ζωντανές του εμφανίσεις από την Αυλαία.
Οι “Παράξενες μέρες” θα ερμηνεύσουν τραγούδια δικά τους καθώς και επιλογές από την ελληνική και ξένη rock σκηνή.

Αντώνης Μοσχούτης - φωνή, ακ. κιθάρα, φυσαρμόνικα. Μάκης Παραδεισόπουλος - ηλ. κιθάρα. Αλέξανδρος Αλεξίου - τύμπανα. Τάσος Ιωαννίδης - μπάσο. Γιάννης Σπυρόπουλος - ηλ. κιθάρα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €


ΑΥΛΑΙΑ
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Τηλ. 2103474074
www.avlea.gr

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)


Πως να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο

Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)

Σειρά EK: ΠΡΩΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 07/07/2008
Τιμή: € 12,00
Σελίδες: 38


ISBN: 978-960-03-4747-0
Όλα ξεκινούν όταν ο Γιώργος μαθαίνει απ’ τον μπαμπά του έναν παλιό μύθο: στην άκρη κάθε ουράνιου τόξου υπάρχει, λένε, ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι. Αν καταφέρεις να φας το ουράνιο τόξο, ο θησαυρός γίνεται δικός σου για πάντα.
Ξαφνικά ο Γιώργος θέλει να καταβροχθίσει ένα ουράνιο τόξο! Μαζί λοιπόν με την αδερφή του και τον Τρύφωνα –ένα κατοικίδιο έκπληξη– ξεκινούν να βρουν ένα. Δεν απομακρύνονται πολύ. Ανακαλύπτουν ένα ουράνιο τόξο στην κουζίνα τους: όλα τα πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ, μπλε, πράσινα, άσπρα. Θα φάει αυτά και θα περιμένει.
Άραγε θα γίνει πλούσιος όπως του υποσχέθηκε ο μπαμπάς;

Μια πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Έλλη Πασπαλά

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Έλλη Πασπαλά @ Μετρό, Αθήνα
23/01/2009

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ * ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

“Η Oρχήστρα του Δρόμου”

στο ΜΕΤΡΟ από τις 23 Ιανουαρίου

Συμμετέχει η ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύουν την παράσταση τους με τίτλο: “Η Ορχήστρα του Δρόμου”
Μαζί τους στην ερμηνεία των τραγουδιών η Έλλη Πασπαλά. Συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη.

Οι δύο εξαιρετικοί και πολυβραβευμένοι συνθέτες που μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν κάποιες από τις πιο πρωτότυπες και συναρπαστικές μουσικές παραστάσεις, ενώνουν για μία ακόμη φορά τη δεξιοτεχνία και την αισθητική τους και παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές του έργου τους αλλά και τα νέα τους τραγούδια στο ΜΕΤΡΟ από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου.

Ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών τους και μόνιμη συνοδοιπόρος τους τα τελευταία χρόνια η Έλλη Πασπαλά, η αισθαντική ερμηνεύτρια των μεγάλων συνθετών που με την μοναδική ποιότητα της φωνής της και την σπάνια εκφραστικότητά της, άλλοτε απογειώνει και παρασύρει και άλλοτε καθηλώνει και συγκινεί με την ερμηνεία της.
Μαζί τους και η νεότερη μεταγραφή της Ορχήστρας του Δρόμου, η ερμηνεύτρια Ματούλα Ζαμάνη.

Σημαντικό μέρος της παράστασης θα αφιερωθεί στις υπέροχες μουσικές που έχουν γράψει οι δύο συνθέτες για τον κινηματογράφο-άλλωστε η Ευανθία Ρεμπούτσικα κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις, καθώς η μουσική της για την ταινία «Πατέρας και Γιός» απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για κινηματογραφική ταινία του 2006 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Soundtrack, ενώ ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος κατέκτησε για δεύτερη φορά το βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική της ταινίας URANYA του Κώστα Καπάκα.

Η «Ορχήστρα του Δρόμου» θα μεταφέρει στη σκηνή ονειρικές μουσικές και μποέμ διάθεση, αγαπημένα τραγούδια και ευρυματικά happenings, αισθαντικές ερμηνείες και σπάνια κομψότητα. Στη δημιουργία αυτής της μοναδικής ατμόσφαιρας συμβάλλουν και οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν στην Ορχήστρα και είναι οι: Πάνος Δημητρακόπουλος-κανονάκι, Φέργκους Κάρι-κοντραμπάσο, Σπύρος Μοσχούτης-τύμπανα, Παντελής Στόικος – τρομπέτα και Ανδρέας Συμβουλόπουλος-πιάνο, πλήκτρα.

Ώρα έναρξης 10.30 μμ
Τιμή εισόδου 15 ευρώ

ΜΕΤΡΟ
Κάλβου 83 και Γκύζη
Τηλ. 210-6439089

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Μελίνα Ασλανίδου & Ραλλία Χρηστίδου


Μελίνα Ασλανίδου & Ραλλία Χρηστίδου @ Σταυρός Του Νότου, Απέναντι, Αθήνα
23/01/2009

Μελίνα Ασλανίδου & Ραλλία Χρηστίδου
στο μπουζούκι, ο δεξιοτέχνης, Μανώλης Καραντίνης

R u σικ enough 2?
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Αλεξάκης

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο κοριτσιών, η Μελίνα Ασλανίδου και η Ραλλία Χρηστίδου παίρνουν δεύτερη παράταση και συνεχίζουν, δυνατά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Σταυρό του Νότου, Απέναντι, με πολύ κέφι!
Τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια, διασκευασμένα με την παιχνιδιάρικη διάθεση του Χρήστου Αλεξάκη και ερμηνευμένα με τον φρέσκο τρόπο από τις δύο νεαρές τραγουδίστριες, χαρίζουν ισχυρές δόσεις διασκεδάσεις στους εκατοντάδες επισκέπτες της μουσικής σκηνής.
Από την άλλη, ο δεξιοτέχνης -rock’n’rolla- Μανώλης Καραντίνης παίρνει πάνω του κάθε σολιστική στιγμή και πότε παίζει πάνω σε λαϊκούς δρόμους και πότε μας εκπλήσσει κάνοντας ροκ σόλο… με το μπουζούκι του!
Έτσι, λοιπόν και μακριά από τα στενά, καθιερωμένα όρια των μουσικών προγραμμάτων και πέρα από κάθε ταμπέλα, η Μελίνα Ασλανίδου και η Ραλλία Χρηστίδου έχτισαν γέφυρες για να ενώσουν τη Δύση με την Ανατολή. Το Μαρόκο με την Ήπειρο, τα Ρεμπέτικα με τη Ροκ, τα Βαλκάνια με τη Λατινική Αμερική. Καρσιλαμάδες και χασαποσέρβικα. Αμανέδες και τσιφτετέλια. Maria Mena και Ελένη Βιτάλη. Στράτος Διονυσίου και Χατζηδάκις. Όλα μαζί διασταυρώνονται, αλληλοσυμπληρώνονται και συνθέτουν τις πιο διασκεδαστικές Αθηναϊκές βραδιές.

Διεύθυνση ορχήστρας, ενορχηστρώσεις, πλήκτρα & τρομπόνι: Χρήστος Αλεξάκης
Μπάσο: Κώστας Γιαννίρης
Τύμπανα: Βαγγέλης Καλαμάρας
Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός
Κρουστά, Νεϋ, φλογέρες, φωνητικά: Ανδρέας Σίκκης

Μελίνα Ασλανίδου & Ραλλία Χρηστίδου στο Σταυρό του Νότου, Απέναντι.
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο.
Ώρα προσέλευσης: 22.30.
Είσοδος με ποτό 15€.
Τηλεφωνα κρατήσεων: 210-9226975

Παντελής Θαλασσινός & Μελίνα Κανά



Παντελής Θαλασσινός & Μελίνα Κανά @ Σταυρός Του Νότου [Κεντρική Σκηνή], Αθήνα
23/01/2009

Παντελής Θαλασσινός & Μελίνα Κανά
κάθε Παρασκευή & Σάββατο

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εκείνος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς δημιουργούς, εκείνη μια μεγαλη φωνή. Και οι δυο διανύουν μια ξεχωριστή διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες «στάσεις» τους στο χώρο των ζωντανών μουσικών εμφανίσεων τόσο για τους ίδιους όσο και για το κοινό θα είναι αυτή που θα γίνει από τις 14 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Εκεί θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί η Μελίνα Κανά και ο Παντελής Θαλασσινός.

Λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας τους κοινής δισκογραφικής δουλειάς οι δυο καλλιτέχνες αποφάσισαν να κάνουν μια σειρά εμφανίσεων όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το πιο ουσιαστικό υλικό: αγαπημένα τραγούδια που ξεχώρισαν, έγιναν μεγάλες επιτυχίες και βρήκαν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας. Κομμάτια του Παντελή Θαλασσινού αλλά και τραγούδια που έχουν συνδεθεί με τη φωνή της Μελίνας Κανά θα ακουστούν σε ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία και για μια μουσική συνομιλία που κρύβει ενδιαφέρουσες εκπλήξεις φέρνοντας στο φως απρόσμενες πλευρές τους.

Τα Σμυρναίικα τραγούδια, Ανάθεμά σε, Εισιτήριο στην τσέπη σου, Καράβια Χιώτικα, Γέλα ψυχή μου, Να βάλω τα μεταξωτά, Αερικό, Απ' τα κρυμμένα να σωθείς .... και τόσα ακόμα δίνουν την αφορμή για έξοδο σε μια παράσταση – ιδαίτερη συνάντηση δυο ξεχωριστών καλλιτεχνών.

Σταυρός του Νότου, Κεντρική Σκηνή: Μελίνα Κανά- Παντελής Θαλασσινός.
Έναρξη: Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή-Σάββατο.
Είσοδος με ποτό: 15€

Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος, 210-9226975, www.stn.gr

Dark Days Festival @ Texas - Necropolis


Dark Days Festival @ Texas - Necropolis, Αθήνα
22/01/2009

To Goth.gr σε συνεργασία με την Dark-Net παρουσιάζουν

DARK DAYS Festival
22 & 23 Ιανουαρίου 2009

Texas-Necropolis Club (ex-Underworld)
Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος

Το Goth.gr σε συνεργασία με την Dark-Net στα πλαίσια των δραστηριοτήτων και των στόχων τους για την προώθηση της ελληνικής dark, gothic και alternative σκηνής παρουσιάζουν το DARK DAYS Festival, ένα διημέρο φεστιβάλ που στόχος του ειναι προβάλει τα συγκροτήματα και την σκηνή και να φέρει ποιο κοντά το κοινό με τα συγκροτήματα και την μουσική που αγαπάει. Ζωντανά στη σκηνή του live club 'Τexas – Necropolis' τις δύο ημέρες του φεστιβάλ θα συναντηθούν καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το χώρο του gothic, dark, post punk, new wave, indie, alternative, folk και experimental. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του φεστιβάλ :

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

COMMON SENSE
DILEMMA
ABSENT WITHOUT LEAVE
+ Venus Shrine Opening Act/DJ Set
Τιμή εισόδου : 10 euro
Doors Open : 20:30
+ Aftershow party at Underworld-Genesis Club, Ιπποκράτους 56, Αθήνα


23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

SLOW MOTION
SPLIT IMAGE
ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
TILBURY ON CLOVES
+ DJ Set by Death Rock Greece
Τιμή εισόδου : 10 euro
Doors Open : 20:00
+ Aftershow party at Underworld-Genesis Club, Ιπποκράτους 56, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες στο www.goth.gr/darkdays και στο email info@goth.gr

COMMON SENSE
Common Sense were formed in September 1989
by Christos Zoumpas (guitars), Nikos Deftereos (voice) Mihalis Kapadoukakis (bass), Giorgos Karanikolaou (drums & percussion).
In January 1990 Christos Alexopoulos joins the band (keyboards).
In 1992 N.Deftereos and M. Kapadoukakis leave and in 1993 they are replaced by Tatiana Stavroulaki (voice) and Sakis Birbilis (bass).
In December 1993 they release the single "Grotesque" and in December 1995 the LP "Sun Comes Up". Both these releases were very well-received by critics and by fans of the independent Greek scene.
In January 2000 "Sun Comes Up" was included in the "Pop & Rock" magazine list of the best Greek rock albums of the period 1970-2000
In 1993-1996 the band played live in several festivals and they opened concerts for Dodgy (6/9/1995 RODON Club), Giant Sand (10/2/1996 RODON Club) and Tindersticks (8/6/1996 Lycabetus Theatre).
Some time after the Lycabetus live Common Sense disband.
In May 2006 they start recording new material with almost the same make-up (except for Christos Alexopoulos who has followed a solo career).
http://www.myspace.com/commonsense2

DILEMMA
Οι Dilema σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2002 στην Αθήνα. Το αρχικό τους όνομα ήταν 2Mautch. Είναι η πρώτη duet - band στην ελληνική alternative σκηνή που δεν παρουσιάστηκαν με την συνηθισμένη φόρμα 2 κιθάρες, μπάσο και drums. Χρησιμοποίησαν σαξόφωνο, φλάουτο, όλα τα είδη των κιθάρων, string arrangments, drums/percussions, laptop και περιστασιακά μπάσο. Τα θέματα τους είναι η αστική αλλοτρίωση, η αγάπη και η απώλεια, η μεταφυσική, η παράλογη βία του μοντέρνου κόσμου, τα όνειρα, η ανυπαρξία.
http://www.myspace.com/thedilemmaband

ABSENT WITHOUT LEAVE
Ο absent without leave, κατά κόσμον Γιώργος Μαστροκώστας, ξεκίνησε να ηχογραφεί το 2001 στην Αθήνα και πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά μουσικά σύνορα της Ελλάδας κυκλοφορώντας τις δουλειές του σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως.
Ο ήχος του κυμαίνεται από το shoegaze και το post-rock μέχρι την ambient και την electronica, αναμιγνύοντας το ρομαντισμό των cocteau twins και this mortal coil, με τις νοσταλγικές στιγμές των slowdive, piano magic και hood αλλά και τις μελαγχολικές μελωδίες των godspeed you! black emperor, mogwai και sigur ros.
Έχει στο ενεργητικό του δύο albums, τα οποία απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και κυρίως τον ξένο τύπο, στις αγγλικές distant noise και unlabel, δύο eps, στην καναδική chat blanc και την ιαπωνική duotone, καθώς και τέσσερις split κυκλοφορίες με καλλιτέχνες όπως port-royal, yellow6, kimonophonic κ.ά. ενώ έχει και πολλές συμμετοχές σε συλλογές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως port-royal, yellow6, televise (ex-slowdive), carta, epic45, jatun κ.ά. και έχει εμφανιστεί live με τους piano magic, god is an astronaut, manyfingers, port-royal, section 25 καθώς επίσης και στο synch festival 2007 με τους mum και άλλους πολλούς.
http://www.myspace.com/geezertek

Venus Shrine
Είναι μία συντροφιά Φίλων που, από το 2005 έως σήμερα, μοιράζονται την αγάπη για τη Μουσική, την Τέχνη, την Ελευθερία της έκφρασης και τους Εναλλακτικούς τρόπους ζωής. Ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση πολυμεσικών και διαδραστικών projects - δρώμενων και happenings - με θέματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά Της.
http://www.myspace.com/fursandmasks


SLOW MOTION
Οι SLOW MOTION σχηματίστηκαν στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1985 και κινούνται μουσικά σε ένα ιδιόμορφο σκοτεινό είδος. Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ήταν: Θόδωρος Σαμολαδάς (φωνή, συνθεσάϊζερ), Γιάννης Μπαρουξής (μπάσο), Γιώργος Φώτης (τύμπανα). Στο συγκρότημα προστέθηκε στη συνέχεια και ο Αλμπέρτος Λεβής, πρώην μέλος των Παρθενογένεσις και Scoria, καθώς και ο Μάκης Δίπλας. Το 1988 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "This Slow Motion" από την Wipe Out Records. Σε αυτόν περιέχεται και το κλασικό "Die Seele" μία από τις ωραιότερες συνθέσεις τους. Το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι χρησιμοποιούσαν στα τραγούδια τους τόσο αγγλικούς όσο και γερμανικούς στίχους. Πραγματοποίησαν πολλές συναυλίες μεταξύ αυτών και αυτή στην Γεωπονική Σχολή το Μάιο του 1990 μαζί με τους Villa 21, South Of No North, Panx Romana, Last Drive, No Man's Land, In Trance 95 και Deus X Machina.
Εξίσου καθηλωτική είναι η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Viaticum" που κυκλοφόρησε το 1990 από την Wipe Out. Ακολούθησε το 1998 το "Blind Transmissions" από την εταιρεία CAPP . Το τελευταίο τους δίσκο "An Exponential Symphony In An Entity That Wasn't" κυκλοφόρησε στα τέλη του 2000.
Μετά από απουσία πολλών ετών οι Slow Motion επανήλθαν συναυλιακά. Στις συναυλίες τους οι Slow Motion δημιουργούν μία μυστηριακή ατμόσφαιρα με προβολές ως υπόβαθρο της συγκλονιστικής ερμηνείας του Θοδωρή. Η σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους Θόδωρο Σαμολαδά (τραγούδι, πλήκτρα), Γιάννη Μπαρουξή (μπάσο) και Γιώργο Φώτη (τύμπανα). Χαρακτηριστικές είναι τόσο η εμφάνισή τους στο κλαμπ Mad τον Απρίλιο του 2002 όσο και η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Hypnobeat, που έλαβε χώρα στο κλαμπ X-Bug στις το Σεπτέμβριο του 2002.
Στις 23 Ιανουαρίου οι SLOW MOTION θα συναντήσουν ξανά επί σκηνής τους SPLIT IMAGE μετά από 21 ολόκληρα χρόνια!
http://www.myspace.com/slowmotionsm
http://www.slowmotion.gr

SPLIT IMAGE
Οι Split Image είναι ένα ελληνικό New Wave group που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Για διάφορους λόγους δεν έχουν επίσημα κυκλοφορήσει κάποιο υλικό, παρότι είχαν μια πολύ έντονη παρουσία στην σκηνή την δεκαετία του '80 κάνοντας πάρα πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα. Το 1984 εμφανίστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αργύρη Ζήλου "Απόηχοι", με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές δισκογραφικές προτάσεις με κυριότερες των Αίνιγμα, Creep, Virgin. Η επικρατέστερη συνεργασία ηταν με την Virgin η οποία δεν τελεσφόρησε λόγω διαφοράς απόψεων γκρούπ και παραγωγού.Με την τελευταία συνθεση έκαναν πολλές εμφανίσεις σε όλα τα club του χώρου και απέκτησαν κοινό, ενώ συμετείχαν στην ΑΕΤΑ (μια συνεργασία των ελληνικών γκρουπ).Οι Split Image συνέχισαν νε ειναι ενεργοί παίζοντας live μεχρι το 1989. Απο τοτε και μετα ο Γιώργος και ο Γιάννης συνέχισαν να δουλεύουν σε κομμάτια και σαν αποτέλεσμα αποφάσισαν να επανασυστήσουν το σχήμα και να αρχίσουν ξανά ζωντανές εμφανίσεις, καθώς και να ηχογραφήσουν το παλιό τους καθώς και νέο υλικό.
http://www.myspace.com/splitimagegreece

ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Οι Μαύρο Κόκκινο εμφανίζονται στην μουσική σκηνή της Ελλάδας πρόσφατα και αποτελούν ελπίδα για τα underground μονοπάτια. Απλές διαχρονικές και συνάμα τόσο επίκαιρες new wave – post punk μουσικές φόρμες, μελωδικότητα και δυναμισμός σε απρόσμενο συνδιασμό με άμεσους ελληνικούς στίχους, δίνουν το ιδιαίτερο στίγμα των ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, με τρόπο πιθανόν μοναδικό για τα μουσικά δρώμενα της χώρας.
Με αφετηρία την Αθήνα, παρελθόν σε πολλά και σημαντικά σχήματα της Αθηναικής -και Λονδρέζικης-σκηνής (Versace Widow, Jackie Breaks, Pillow, Matisse, Liarbirds, Αιωροπτεριστές κ.α.) και επιρροές απο SMITHS, CLASH, U2 και το συγχρονο alternative ήχο, φιλοδοξούν να κατακτήσουν το συναυλιακό και μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την πρόταση τους μέσα από καλά και πολύ δυναμικά live.
http://www.myspace.com/mavrokokkino

TILBURY ON CLOVES
Ξεκίνησαν να παίζουν μουσική το 1994. Επηρεασμένοι από τα σκοτεινά ακούσματα των 80's και συγκροτήματα όπως οι Eyeless In Gaza, οι Sad Lovers And Giants και οι Chameleons, οι Tilbury On Cloves άρχισαν το μουσικό τους ταξίδι. Οι Tilbury On Cloves έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στο κλαμπ Αn, στο φεστιβάλ Indie Free το 1998, στην Καβάλα, σε φεστιβάλ στο κλαμπ Ρόδον μαζί με πολλά αθηναϊκά μουσικά σχήματα τα οποία συμμετείχαν και στην αντίστοιχη συλλογή που κυκλοφόρησε. Η πιο μεγάλη ζωντανή εμφάνισή του γκρουπ όμως πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2003 στο κλαμπ X-Bug, όπου έπαιξαν support σε ένα από τα πιο επιδραστικά και αγαπημένα τους new wave συγκροτήματα, τους Chameleons.
Με τον ερχομό του 2000 το συγκρότημα πλαισιώνουν μόνο οι Χρήστος Λιγνός και Βλάσσης Παούρης. Το 2001 κυκλοφορούν στην Pop Art records ένα split single μαζί με τους Γερμανούς Ma Cherie For Painting, που περιείχε το τραγούδι τους "Evertry". Με το πέρασμα των χρόνων οι Tilbury On Cloves έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό ήχο που ξεκινάει την ονειρική ατμόσφαιρα των Cocteau Twins και την shoegazer pop τύπου Slowdive και καταλήγει σε απόλυτα μοντέρνες μπάντες όπως είναι οι Hood και οι Piano Magic. Το όνομα του συγκροτήματος άρχισε να γίνεται γνωστό και στο εξωτερικό με το single "Innocence" που κυκλοφόρησε κάτω από την επωνυμία του Δανέζικου ανεξάρτητου label BSBTA (Bloated Sasquatch Beer Theatre Audio). Το πρώτο τους ολοκληρωμένο επίσημο άλμπουμ, το ομώνυμο "Tilbury On Cloves", κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την ίδια εταιρεία.
http://www.myspace.com/tilburyoncloves

Death Rock Greece
Το Death Rock Greece community που δημιουργήθηκε πρόσφατα έχει σκοπο εχουν την προαγωγη της μουσικης και της υποκουλτουρας, παντα με μια νοοτροπια κοντα στο punk, DIY απο τους οπαδους και για τους οπαδους. Στο DARK DAYS Festival το Death Rock Greece θα συμμετέχει με περίπτερο καθώς και με DJ Set την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, 12 Δεκεμβρίου.
http://www.myspace.com/death_rock_greece

GOTH.GR
To Goth.gr είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ελληνόφωνο forum-site για Gothic, Neo Folk, Dark Wave, EBM, Electro, Synthpop και Ιndustrial μουσική. To forum ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007 και μέσα σε 1 χρόνο κατάφερε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα sites του χώρου. Σκοπός του Goth.gr είναι η προώθηση της σχετικής μουσικής, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ των μελών του και η προβολή της Ελληνικής Gothic-Dark σκηνής. To Goth.gr φιλοδοξεί να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο, παρέχοντας ένα βήμα διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών και ενημέρωσης.
http://www.goth.gr
http://www.myspace.com/gothgr


Texas-Necropolis Club (ex-Underworld)
Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος

Αφεντούλα Ραζέλη + Μαρία Κώτη

Αφεντούλα Ραζέλη + Μαρία Κώτη, Βασίλης Βασιλάτος, EMPercusQuartet @ Αυλαία, Αθήνα
22/01/2009

H Αφεντούλα Ραζέλη και καλεσμένοι οι Μαρία Κώτη και Βασίλης Βασιλάτος με τους EMPercusQuartet
Τιμή εισιτηρίου: 12 €


ΑΥΛΑΙΑ
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Τηλ. 2103474074
www.avlea.gr

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

μουσικες σκηνες ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑFTER DARK

Διδότου 31, Αθήνα, 210 3606.460

15/1: Γιώτης Κυττάρης Βlues Βand. 16/1: Μonofones & Ducky Boyz. 17/1: De Traces & Raindogs. 18/1: Blue(s) birds. 20/1: Lipstick Traces. 21/1: Dogvilles. Έναρξη 23.00, Παρ.-Σάβ. 24.00.



ΑΘΗΝΑΪΔΑ

Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, 210 3480.000

«Αll that Mπαζ» με τη Σπείρα Σπείρα και τον Σταμάτη Κραουνάκη. Έναρξη Πέμ.-Κυρ. 20.45. Παρ.-Σάβ. 21.45. Είσοδος € 30, φοιτ. 15, Πέμπτες € 20.



ΑΚΤΗ

Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, 210 3418.020

«Γίναμε Θέαμα» με Βασ. Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Γ. Ζουγανέλη, Χρ. Θηβαίο, Σωτ. Καλυβάτση. Κάθε Παρ., Σάβ. και Κυρ. Έναρξη 22.00.



AΛΑΒΑΣΤΡΟΝ

Δαμάρεως 78, Παγκράτι, 210 7560.102

15/1: Sphere Project. 16/1: Mητέρα Φάλαινα Τυφλή. 17/1: Crescendo the band. 18/1: Ρεμπέτικα. 19/1: Balkόn Swing. 20&21/1: Μιχάλης Σιγανίδης & ΦΜΣ (φίλοι Μίλτου Σαχτούρη). Έναρξη 22.30.



AN CLUB

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 210 3305.056

15/1: Lizardz - Crooks - Yapada (22.00/ € 5). 16/1: Flowjob.



AYΛΑΙΑ

Aγ. Όρους 15 & Kων/πόλεως 115, Bοτανικός, 210 3474.074

15/1: Μακρινά Ξαδέρφια. (€ 10). 16&17/1: Λ. Καλημέρη - Κ. Παυλίδης - Μ. Moreleon - Α. Απέργης. 21/1: X. Tζιτζιμίκας - Γ. Καψάλης. 19/1: Βαγγέλης Γιαννάκης σε σκηνοθεσία και φωτισμούς του Δήμου Αβδελιώτη. 24/1: Βrothers in Plugs. Έναρξη: καθημερινές 22.30, Παρ.-Σάβ. 23.00. Κυρ. 22.00



ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συγγρού 143, 210 9316.101-4

«Ανθρώπινη φωνή» από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου - Φωτεινή Δάρρα κάθε Παρ. και Σάβ. Είσοδος με ποτό ­€ 15. Μέχρι 17/1.



CABARET VOLTAIRE

Mαραθώνος 30, Μεταξουργείο, 210 5227.046

15/1: “Soiree Senegalaise” Βραδιά-αφιέρωμα στη Σενεγάλη (23.00/­€ 10). 16/1: “Musica Mista Cabaret”. (23.00/­€ 15). 17/1: Brazilian Vibes Quintet. (23.00/€ 15). 18/1: «Από το έντεχνο ως το ρεμπέτικο…». (15.00/€ 12). “Bluesfathers & the swingers” (22.30/­€ 14). 19/1: «Οι γυναίκες τραγουδούν τον έρωτα» (21.30/€ 15). Όλες οι τιμές είναι με ποτό.



CAMINITO

Μ. Αλεξάνδρου 28, Μεταξουργείο, 210 5244.661

Κάθε Παρ. και Σάβ. «Zήτω τα λαïκά κορίτσια» του Παντελή Αμπαζή. Κάθε Δευτ. ο Γιάννης Νικολάου. Κάθε Τετ. Κρινιώ Νικολάου - Ειρήνη Χαρίδου. Είσοδος € 10, ποτό στο bar € 13 (+3)



CASABLANCA MUSIC HALL

Zωοδ. Πηγής 3, 210 3811.175

Κάθε Παρ. και Σάβ. “Flosh Royal” με τους Νίνα Λοτσάρη και Παναγιώτη Πετράκη σε σκην. Αποστολίας Παπαδαμάκη. Έναρξη 23.00. Είσοδος με ποτό στο μπαρ € 20.



FAVELA LIVE STAGE

Π. Ράλλη 29 & Κρήτης 1, 210 3463.553

Κάθε Πέμ. Εncardia Κάθε Παρ., Σάβ και Κυρ. οι Xαΐνηδες (Έναρξη 23.00. Είσοδος με ποτό € 15., φοιτ. ελεύθερη). Κάθε Δευτ. και Τρ. «Έχω δυο λόγια να σου πω...» από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον Βασίλη Λέκκα. Έναρξη 22.00. Είσοδος με ποτό € 15., φοιτ. ελεύθερη. Κάθε Τετ. ο Μιχάλης Τζουγανάκης.



ZYΓΟΣ

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, 210 3241.610

«Κακό Συναπάντημα» με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Κούτρα, Δημήτρη Σταρόβα. Έναρξη Παρ.-Σάβ. 22.30 και Κυρ. 21.30. Κάθε Πέμπτη Love Affair Big Band (22.30)



GAGARIN

Λιοσίων 205, Αττική, 210 8547.600

16/1: Laibach. 17/1:The Rockin Bones. 18/1: Shora & Yndi Halda.


GAZARTE

Boυτάδων 32, Γκάζι, 210 3452.277

16 & 17/1: Dela Dap (22.30 /€ 25-45).



GLAM BAR

Δεκελέων 40, Γκάζι

16/1: Katia & Her Latin Band.



HALF NOTE

Tριβωνιανού 17, Mετς, 210 9213.310

15/1: Donald Harrison Quartet. 16/1 - 22/1: Vagabond Opera. Έναρξη: Δευτ.-Σάβ. 22.30, Kυρ. 21.00. Eίσοδος με ποτό € 40-35 (τραπέζι), € 30 (μπαρ), φοιτ. € 30-20. Κάθε Δευτέρα 25, φοιτ. 20, 15 (μπαρ).



ΙΝ VIVO

Xαρ. Τρικούπη 79, Εξάρχεια, 210 3822.103

16/1: Hot Organ Trio. 17/1: Δημήτρης Παναγόπουλος & Aura (23.00/€ 14)



JAZZ UPSTAIRS

Πλ. Θεάτρου, 210 3246.530

15/1: CL Trio (22.00/
€ 15) 17/1: Dr Vodkatini (22.00/ € 15)



ΚΥΤΤΑΡΟ
Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα, 210 8224.134

15/1: Yπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια. (22.00/
€ 10). 16&17/1: Διάφανα Κρίνα (22.30/ € 20-18). 18/1: Νάσος Ματράκας & Crazy Waters (22.00/ € 10)



LAZY CLUB
Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια, Αττική Οδός, έξοδος 12, 210 6895.535

Jam nights κάθε Δευτέρα. 15/1: Delivers. 16/1: Plus 9. 17/1: Funktion. 18/1: Reverse Split. Έναρξη 22.00. Παρ.-Σάβ. 23.30. Είσoδος € 10.



ΜΑΚΑΡΙ

Ζ. Πηγής 125, 210 6458.958

15/1: Duo Cantarto. 16/1: Tροβαδούροι. 27/1: A. Kοκκινη - N. Nικολάκης - Γ. Στάθης - Χ. Σπουρδαλακης. 18/1: Γυναικείες Απόπειρες.



ΜΕΤΡΟ

Γκύζη και Κάλβου, 210 6439.089

Κάθε Παρ. και Σάβ. Ως 17/1 Δημήτρης Ζερβουδάκης (22.30/ € 15).



MIKE’S IRISH BAR

Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, 210 7776.797

Kάθε Κυρ., Δευτ, Τρ. και Τετ. karaoke nights. 15/1: Fair Play. 16/1: Buzz. 17/1: Funkey.



ΜΠΟΥΑΤ

Θεοδάμαντος 29, Ζωγράφου, 210 7472.888

Κάθε Πέμπτη Μαρία Αχιλλέως και Κώστας Υφαντής με έντεχνο ελληνικό ροκ. Κάθε Παρασκεύη και Σάββατο η Πνοή. Κυριακή: Γιώργος Μπιλικάς. Τις Δευτέρες του Ιανουαρίου οι Κατερίνα Κυρμιζή, Νίκος Γρηγοριάδης και Γιάννης Γρηγορίου. Έναρξη 22.30. Είσοδος με ποτό € 10. Δευτ. € 12.



ΟΧΥΓΟΝΟ LIVE

Βούρβαχη & Κορυζή 4, Νέος Κόσμος, 210 9240.740

«Προβατακομμάτια’’ από τους Γιώργο Μυλωνά - Πάνο Μουζουράκη - Γιώργο Χρυσοστόμου - Ηλιάνα Τσαπατσάρη. Έναρξη 23.00. Είσοδος με ποτό € 15.



PALAIS ROYAL LIVE MUSIC

Σίνα 7, Μαρούσι, 210 6106.869-70

Μουσικό πρόγραμμα με Χρήστο Αβραμίδη - Λίλιαν Μαδιανού - Κωνσταντίνο Μάνη - Μαρία Ματσούκα.



ΠΑΡΑΦΩΝΟ

Ασκληπιού 130Α, 210 6446.512

15/1: Χάρης Λαμπράκης Quartet. 16/1: Ελένη Σιδερά - Φίλιππος Παππάς - Ruben Satyan - Μάρκος Τομαράς - Χρήστος Ασωνίτης. 17/1: Black Eden featuring Nola Jozef. 18/1: The Happy Dog Project. 19/1: Swinging Fish. 20/1: Nukleus. 21/1: Pocket Band Quintet (22:00/€ 10)



POLIS THEATER

Π. Ράλλη 18, 210 3476.316

Κάθε Παρ. και Σάβ. «Mες στου Πόλις το Χαμάμ» με τη σύμπραξη της Γλυκερίας και της Ελένης Τσαλιγοπούλου σε επιμέλεια Λίνας Νικολακοπούλου. Μαζί τους το Τρίφωνο. Έναρξη Πάρ και Σάβ 23.00, Κυρ. 21.30.

STAGE

Κάθε Πέμ., Παρ. και Σάβ.«Ηρώ-δυο» με τη σύμπραξη των Ηρώ, Αντώνη Λουδάρου, Μέμου Μπεγνή. Έναρξη 23.00.



ΠΥΡΗΝΑΣ

Mιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11, Xίλτον, 210 7237.150

Κάθε Πέμ. Δανάη Παναγιωτοπούλου. Kάθε Παρ. Κώστας Χρονόπουλος. Κάθε Σάβ. Κωνσταντίνος Μάτσικας. Kάθε Δευτέρα Νικήτας Βοστάνης και Φίλιππος Περιστέρης Κάθε Τετ. Ματ σε δύο υφέσεις.



UP STAGE GIALINO

Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, 210 9316.101 –4

Κάθε Πέμτπη “Bluezerz” με blues rock και διαφορετικό guest. 15/1: Δημ. Σταρόβας (€ 15) . 16/1: Mia La Sto Mixer.

17/1: Κύκλος Band. 21/1: Ασορτί. Eίσοδος με ποτό € 10.



ΡΑΚΟΜΕΛΟ

Διστόμου 9A, πλ. Aνεξαρτησίας, Aγ. Mαρίνα, Hλιούπολη, 210 9702.025

Στην κονσόλα: Τετ. & Παρ. Αντώνης Μαυρογιάννης, Πέμ. Rita Taktikou, Σάβ. Πέτρος Χάλας. Κυριακές Ιανουαρίου Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Στέλλα Γκούσκου (φωνή) και Κώστας Κωνσταντινίδης (κοντραμπάσο) σε jazz funk και latin. Είσοδος € 5.



RITMOS DEL MUNDO

Αγησιλάου 88, Κεραμεικός, 210 3420.007

Κάθε Σάββατο Miranda Verouli & Desafinados με bossa nova και samba. Έναρξη 23.00. Είσοδος με ποτό € 10.



RODEO

Xέυδεν 34, πλ. Βικτωρίας, 210 8814.702

16/1: Nέκρα - Pocket Full of Sand / Hopeless Sinners (21.00/ 7). 17/1: Midnight Toys / 3ler (22.00/€ 8). 18/1: Spiral God - Parts of Unknown- Dronne - Year of Zero (20.30/ € 6)



ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, 210 9226.975

Kάθε Παρ. και Σάβ. Παντελής Θαλασσινός & Μελίνα Κανά (22.30/ € 15).



AΠΕΝΑΝΤΙ

Φραντζή 14

Κάθε Παρ. και Σάβ. Mελίνα Aσλανίδου & Pαλλία Xρηστίδου. Eίσοδος με ποτό € 15.



CLUB

Φραντζή & Θαρύπου 35

Κάθε Πέμ.-Κυρ. Club House Band. Έναρξη 23.00. Είσοδος € 6-4 (φοιτ.). Κάθε Δευτ. Maraveyas Ιlegal. Τρίτη Ανοιχτή Θάλασσα. Kάθε Τετ. Αλχημιστές - MC Yinka - Λ. Καρακώστα.



Tiki Athens

Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236.908

18/1: Go Over 1.000. με σκα-πανκ.



ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Σιδηρ. σταθμός Ρουφ, Κωνσταντινουπόλεως, 210 5298.922, 693 7604988

Κάθε Τρ. Musica Mista. Κάθε Τετ. και Πέμ. «Ερωτική διαδοχή» με τις Φανή Γέμτου - Καλλίνα Τσαπρούνη. Από Παρ. ως Κυρ. «Οι κυρίες τραγουδούν και... μπλουζ» με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Έναρξη 21.30, Κυρ. 20.00.



ΧΙΛΙΕΣ & ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ

Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, 210 331.7293-4

Κάθε Παρ. και Σάβ. Γ. Αλτής και Μ. Τζανουδάκη. 15/1: Αρμός. 18/1:Graviton. 19/1: Ά. Γκρέκα - Β. Καλαϊτζόγλου. 20/1: Μόρφω Τσαϊρέλη - Ηρακλής Βαβάτσικας. 21/1: Τ. Σοφόπουλος.



Ρεμπετάδικα



ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Λεωφ. Πατησίων 208, 210 8676.155

Παρ.-Κυρ. Λάμπρος Καρελάς - Μαρία Σπυροπούλου - Γιώργος Περαντάκος - Χρύσα Κωττάκη - Θοδωρής Παπαδόπουλος.



ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Λυσικράτους 19, Πλάκα, 210 3235.517

Κάθε Πέμ., Παρ., Σάβ. και μεσημέρι Κυριακής Μαριώ, Γ. Τζώρτζης, Γ. Καραλής, Μ. Βασιλοπούλου.

Μόρφω Τσαϊρέλη, Ηρακλής Βαβάτσικας @ Χίλιες & Δυο Νύχτες

Μόρφω Τσαϊρέλη, Ηρακλής Βαβάτσικας @ Χίλιες & Δυο Νύχτες, Αθήνα
20/01/2009

Η ανάγκη της Μόρφως Τσαϊρέλη και του Ηρακλή Βαβάτσικα για ουσιαστικότερη προσωπική έκφραση, αλλά και στο να προσεγγίσουν ένα ρεπερτόριο διαφορετικό απ' αυτό που συνηθίζεται στα μουσικά δρώμενα, τους οδήγησε γύρω στο 2000 στη δημιουργία αυτού του πρωτότυπου σχήματος: «Για φωνή και ακκορντεόν».
Η επιλογή των κομματιών βασίστηκε κυρίως στην προσωπική αισθητική των δύο καλλιτεχνών,στον ιδιαίτερο ήχο των οργάνων,αλλά και στη μνήμη και τη διαχρονικότητα των τραγουδιών που παρουσιάζονται.Έτσι, στο πρώτο μέρος, περιλαμβάνονται κομμάτια σημαντικών παλαιότερων και νέων ελλήνων συνθετών καθώς και του ίδιου του Ηρακλή Βαβάτσικα, αλλά και συνθετών απ' όλο τον κόσμο: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Ανδρέου,Ηλίας Λιούγκος, Nino Rotta, Madredeus, Beatles, Petru Guelfucci, Astor Piazzola, Randy Newman .Στο δεύτερο μέρος, γίνεται μια διαδρομή στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι- από τις αρχές του αιώνα και τη Σμύρνη, μέχρι τον Βαμβακάρη,τον Τσιτσάνη,τον Απ. Καλδάρα και άλλους σπουδαίους λαϊκούς συνθέτες μας.
www.myspace.com/morfotsaireli www.myspace.com/iraklisvavatsikas

Ωρα έναρξης 22:30
Εισητήριο (με ποτό) € 15

Χίλιες & Δυο Νύχτες
Καραϊσκάκη 10 (στοά), Ψυρρή (από Ερμού 104)

Vagabond Opera @ Half Note Jazz Club

Vagabond Opera @ Half Note Jazz Club, Αθήνα
19/01/2009

VAGABOND OPERA
Από Παρασκευή 16/01 έως και Πέμπτη 22/01
World Cabaret meets ... the Opera

Είναι σα να καπνίζεις απολαμβάνοντας το πρόγραμμα σ’ ένα καμπαρέ του Μονάχου, σα να κάνεις μια μοναχική βόλτα στην όχθη του Σηκουάνα την δεκαετία του 20’, σα να χορεύεις ελεύθερα σε μια βραζιλιάνικη παραλία… Κάπως έτσι περιγράφεται το αίσθημα που παίρνει κανείς ακούγοντας τη Vagabond Opera, ένα σχήμα από το Πόρτλαντ του Όρεγκον που διατείνεται ότι παίζει μουσική για ένα παγκόσμιο καμπαρέ! Η πραγματικότητα είναι ότι η Vagabond Opera ζωντανεύουν το κλασικό παλιό ευρωπαϊκό καμπαρέ, την παν-αμερικάνικη φολκ, το βαλκανικό τζαζικό ήθος, τη νεοκλασική όπερα, το γαλλικό chanson με τρόπο ευαίσθητο και θεατρικό. Σα να ακούς την Edith Piaf να τραγουδάει ένα κουβανέζικο μπολέρο ή την Ella Fitzgerald παριζιάνικο καμπαρέ, ενώ αναμειγνύονται οι ήχοι του Kurt Weill και του Duke Ellington με το αργεντίνικο τάνγκο και το εβραϊκό klezmer. Η Vagabond Opera δημιουργήθηκαν το 2002 από τον Eric Stern, έναν κλασικά εκπαιδευμένο τραγουδιστή της όπερας και συνθέτη που αποφάσισε πως πρέπει να ανατρέψει το σκηνικό! Έτσι έστησε μια θεατρική μουσική παράσταση, πολύγλωσση και πολυμεταβλητή, που καλύπτει τη μουσική από την έντεχνη δυτική ως την αραβική και τη λάτιν με ένα πρωτοποριακό «νέο-καμπαρέ» ύφος και ήθος, χιουμοριστικό και απολαυστικό…

Παίζουν οι μουσικοί:

Eric Stern: πιάνο, ακορντεόν, φωνητικά
Robin Jackson: σαξόφωνο, φωνητικά
Mark Burdon: κρουστά
Ursula Kundsen: φωνητικά
Jason Flores: μπάσο
Skip von Kuske: τσέλο

HALF NOTE JAZZ CLUB
Μη χάσεις… ούτε μισή νότα!
(Τριβωνιανού 17, Μετς)

Μουσικό Σύνολο Κ.Ο.Α. "Ηχόχρωμα

Μουσικό Σύνολο Κ.Ο.Α. "Ηχόχρωμα" @ Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα
19/01/2009

Συνθέτης/ Έργο:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
"La llama doble", για έγχορδα και τύμπανα (α' εκτέλεση με την Κ.Ο.Α.)
JAN KOETSIER
"Echo" - Κοντσέρτο για δύο piccolo τρομπέτες και ορχήστρα εγχόρδων, έργο 124 (α' εκτέλεση με την Κ.Ο.Α.)
JOSEPH HOROVITZ
Concertino Classico για δύο κορνέτες και ορχήστρα εγχόρδων (α' εκτέλεση με την Κ.Ο.Α.)
ΙΓΚΟΡ ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΥ
Κοντσέρτο σε Ρε μείζονα, για ορχήστρα εγχόρδων (α' εκτέλεση με την Κ.Ο.Α.)

Συντελεστές:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ, τρομπέτα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ, τρομπέτα
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΛΙΚΑΣ, μουσική διεύθυνση

Ημερομηνία: 19/01/2009
Ώρα: 20:30
Τοποθεσία: Μουσείο Μπενάκη

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ 9 ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕΖΟΝ..ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 20+21/1/2009 ΤΟ HIP HOP ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ...
ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97,5
ΓΙΑ 9 ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕΖΟΝ..ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ..
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ..7'30μμ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ..

Σοφία Καμαγιάννη @ Καφεθέατρο


Σοφία Καμαγιάννη @ Καφεθέατρο Κοδριγκτώνος 2, Αθήνα
18/01/2009

Με αφορμή το νέο της cd, που μόλις κυκλοφόρησε, σε ποίηση των: Γ. Σαραντάρη, Ν. Εγγονόπουλου, Π. Μπάικα, Μ. Πολυδούρη, Δ. Καρατζά, Κ. Παλαμά, Κ. Καρυωτάκη, Κ. Δημουλά, η Σοφία Καμαγιάννη και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Στων άστρων την άλω».

Τραγουδούν η Άννη Ονουφρίου και ο Ηλίας Βαμβακούσης.
Παίζουν οι μουσικοί: Ίρινα Σαλένκοβα βιολί, Χρυσούλα Γεωργάκη κλαρινέτο, Βαγγέλης Ζωγράφος κόντρα μπάσο, Σοφία Καμαγιάννη πιάνο. Απαγγελία: Ράνια Κελαϊδίτη σε κείμενα του ποιητή Αργύρη Χιόνη. Ακούγονται οι φωνές της Κικής Δημουλά και του Αιμ. Χειλάκη.

Κυριακή 21 / 12 και κάθε Κυριακή (έως και το τέλος Ιανουαρίου 25 / 1/ 2009) στο:

Καφεθέατρο Κοδριγκτώνος 2
Ώρα έναρξης 20:00
Είσοδος 15 ευρώ
Τηλ: 210-8235467

Sugah Galore @ An Club

Sugah Galore @ An Club, Αθήνα
17/01/2009

Το ντεμπούτο άλμπουμ “Spacecakes” των Sugah Galore είναι γεγονός! Με αφορμή την κυκλοφορία του από την Feedback sound, το ΑN club στις 17 Ιανουαρίου, Σάββατο, θα πάρει φωτιά με την live παρουσίαση του δίσκου… Βρώμικο funk, δυνατές κιθάρες και ιδρωμένα breaks από τη Sugahspank! και την αντροπαρέα της.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει live των Sugah Galore, έχουν ήδη πάρει μια γεύση από το τι σημαίνει groove για την ελληνική underground σκηνή. Με τη βοήθεια της Spinalonga records και δυναμικό support act από τους ska-punk Plus Dots, οι Sugah Galore υπόσχονται ένα live δυναμίτη για το ξεκίνημα του 2009. Μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά το cd “Spacecakes” θα πωλείται μισή τιμή.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις δέκα.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ

ΑN Club, Σολωμου 13-15, Εξαρχεια

Μόνικα @ Gagarin 205


Μόνικα @ Gagarin 205, Αθήνα
22/01/2009

H MONIKA ΣΤΟ GAGARIN 205
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ
« Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ»

H Μόνικα, που αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο για τα μουσικά πράγματα του 2008, ανεβαίνει στην σκηνή του GAGARIN 205 για την πρώτη της μεγάλη προσωπική συναυλία την Πέμπτη 22 Γενάρη.
Το κορίτσι-έκπληξη, έρχεται με φόρα πίσω στην Αθήνα, εδώ όπου όλα ξεκίνησαν, για να κλείσει μια μικρή περιοδεία με αλλεπάλληλα sold out και να γιορτάσει την απονομή του χρυσού δίσκου για το «Avatar».
Η Monika κατάφερε με τον πρώτο της δίσκο να δημιουργήσει την κατηγορία “αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια” στην Ελλάδα και να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες τις ελληνικής ροκ σκηνής.
Με προπομπό το single «Over The Hill», η Μonika συστήθηκε δισκογραφικά στο Ελληνικό κοινό τον Μάιο του 2008 με πρώτο album το «Avatar» που κυκλοφόρησε στην Archangel Music.
Οι προσδοκίες για την δουλειά της δημιουργήθηκαν περίπου 3 χρόνια πριν, όταν εμφανίστηκε ζωντανά στην Γιορτή Της Μουσικής ερμηνεύοντας τα τραγούδια της. Από τότε ακολούθησαν συναυλίες με τους Calexico, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στον δίσκο της, συναυλίες με τους Antony & the Johnsons και συμμετοχές σε διάφορα festival όπως το Synch Festival του Ιουνίου.
Με ένα φάσμα επιρροών που ξεκινά από Beatles, Χατζιδάκι, ορχηστική pop των 60’s και φτάνει μέχρι την κιθαριστική pop των 90’s, η Μόνικα ακουμπάει στην folk, σε μια γενναία, αγνή pop αλλά και στο indie rock ύφος με το οποίο μεγάλωσε.
Στην σκηνή του Gagarin 205 η Μόνικα στο πιάνο, την κιθάρα και το ακορντεόν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του δίσκου της, διασκευές τραγουδιών –από τον Leonard Cohen και την Carly Simon στους Sparklehorse και τον Κωσταντίνο Βήτα- που ξαφνιάζουν, αλλά και καινούργια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση.
Την Monika συνοδεύει η εξαιρετική εξαμελής της μπάντα, ο Άρη Ζέρβας στο τσέλο, ο Νίκος Αγλούπας στο μπάσο, ο Διογένης Χατζόπουλος στα τύμπανα, ο Σωτήρης Πέπελας στην τρομπέτα, ο Μάνος Πατεράκης στην ηλεκτρική κιθάρα και η Σταματέλα Σπίνουλα στο βιολί.

GAGARIN 205
Λ. Λιοσίων 205
Τηλ. 210 8547600

Προπώληση εισιτηρίων:
PUBLIC (Πλ. Συντάγματος)
FNAC (Mall Athens & Γλυφάδα)
ΙΑΝΟΣ (Σταδίου24)
www.i-ticket.gr (801 11 60000)
www.ticketquest.gr

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: € 15

Ρεμπέτικα

Ρεμπέτικα @ Cafe Αλάβαστρον, Αθήνα
18/01/2009

(Ώρα έναρξης 13.30. είσοδος ελεύθερη.)

Καθε Κυριακή μεσημέρι η σκηνή του Αλάβαστρον θα μετατρεπεται σε ρεμπέτικο παλκο.Αυθεντικά ρεμπέτικα συνοδεύονται απο ζεστή σουπα.
Α. Ξυδιάς-μπουζούκι ,φωνή, Η. Φαχίδης-φωνή, ούτι, Ν.Κωνσταντινέας-κιθάρα και guest συμμετοχές.

CAFÉ ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ
ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78, ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΤΗΛ. 2107560102
www.cafealavastron.gr

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Τα ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ επιστρέφουν


Διάφανα Κρίνα @ Κύτταρο, Αθήνα
17/01/2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ:18 € ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ, 20 € ΤΑΜΕΙΟ


Τα ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ επιστρέφουν στη δισκογραφία με τον έκτο μεγάλο τους δίσκο.

Το “κι η αγάπη πάλι θα καλεί” ηχογραφήθηκε στο studio SIERRA για λογαριασμό της ROLL OUT VISION SERVICES με παραγωγό τον Χρυσόστομο Μουράτογλου, και σε διανομή SONY BMG.
Περιέχει 12 τραγούδια (σε σύνθεση των ΔΙΑΦΑΝΩΝ ΚΡΙΝΩΝ και στίχους των Θάνου Ανεστόπουλου, Παντελή Ροδοστόγλου, συν ένα στίχο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη) που ισορροπούν μεταξύ ενός βαθύ λυρισμού και μιας ασυγκράτητης και ατόφιας ηλεκτρικής ενέργειας, με στίχους που αφηγούνται ιστορίες οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους απ΄τη βαθιά πεποίθηση πως η άϋλη ομορφιά της μουσικής, η δύναμη του λόγου και η μυστική ροή της αγάπης είναι τα πράγματα εκείνα που μας βοηθούν να
συνειδητοποιούμε πως διερχόμαστε μέσα από κάτι και όχι μεσα απ’ το τίποτα.

Kύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα

Rodeo Club, Αθήνα

Nεκρα w/ Pocket Full Of Sand, Hopeless Sinners @ Rodeo Club, Αθήνα
16/01/2009

Hip Hop αναμιγμένο με rock σε ένα εκρηκτικό live happening ..


Hip Hop, Rock / 9 μ . μ / 7 €

RODEO CLUB
ΧΕΥΔΕΝ 34, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛ. : 210-8814702
www.rodeoclub.gr

Τα Μακρινά Ξαδέρφια @ Αυλαία, Αθήνα


Τα Μακρινά Ξαδέρφια @ Αυλαία, Αθήνα
15/01/2009

Τα Μακρινά Ξαδέρφια στην «Αυλαία».Με φρέσκο δυναμικό και νέους πειραματισμούς στο ανακάτεμα ήχων που ενώνει το πάθος του κιθαριστικού φλαμένκο με την ευαισθησία της πολίτικης λύρας και το δυναμισμό της ηλεκτρικής κιθάρας με το μυστικισμό του ανατολίτικου νέι, το συγκρότημα μας καλεί στο παρεϊστικο στέκι, για να μας παρασύρει σ’ ένα πολύχρωμο ταξίδι, με διάθεση να θυμηθούμε κάθε φωτεινή πλευρά της ζωής.
Με τραγούδια απ’ τους δύο προηγούμενους αλλά και το πρόσφατο δίσκο «Καλό ταξίδι» καθώς και τις αγαπημένες απρόβλεπτες διασκευές του, το συγκρότημα επιμένει σε μουσικές που δεν περιορίζονται σε κλασικές φόρμες και έντεχνους διαχωρισμούς.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €


ΑΥΛΑΙΑ
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Τηλ. 2103474074
www.avlea.gr

πηγη PAOKLAND..


Μόνο που είδα αυτη την ψυχούλα δάκρυσα.
Μου ήρθε στο μυαλό το παιδί μου
Τι θα έκανα αν το έβλεπα σ' αυτή τη κατάσταση;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρε ΕΒΡΑΙΟΙ..

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ένα χαμόγελο για τη Σταυρούλα


Ένα χαμόγελο για τη Σταυρούλα

ΑΥΛΑΙΑ
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
Τηλ. 2103474074
www.avlea.gr





Διήμερη εκδήλωση για την νοσηλεία και αποθεραπεία της Σταυρούλας Σγουρού.

Η Σταυρούλα, 27 χρονών, ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος από την Καβάλα , με σημαντική πορεία στο χώρο της μουσικής και της ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή είναι κατάκοιτη από σφοδρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η οικονομική της κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και η ασφάλεια της δε καλύπτει τίποτα γιατί απλά δεν υπάρχει. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση για να βοηθήσουμε την εν λόγω κατάσταση.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα κατατεθούν την επομένη στο λογαριασμό της Σταυρούλας.

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών των καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί διήμερη συναυλία τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 21.00.

θα συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:



Τρίτη 13




Λένα Αλκαίου

Ειρήσθω εν παρόδω

Παντελής Θαλασσινός

Mιχάλης Κακέπης & Sold Out

Λιζέτα Καλημέρη

Μαρία Καναβάκη

Βασίλης Κετεντζόγλου

Γιώτης Kιουρτσόγλου

Θόδωρος Κοτεπάνος

Σταύρος Λάντσιας

Ελένη Νάσιου

Σοφία Παπάζογλου

Ελένη Πέτα

Διονύσης Σαββόπουλος

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Γιάννης Χαρούλης

Δημήτρης Χουντής

Dasho Kurti

Brothes in Plugs

David Lynch

Ηaig Yazdjian

Human Touch



Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Κώστας Αντύπας


Κώστας Αντύπας @ Στο Μπαράκι Του Βασίλη, Αθήνα
14/01/2009

Ο τραγουδοποιός Κώστας Αντύπας παρουσιάζει κομμάτια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά "Το λεωφορείο της στιγμής" (PROTASIS), αλλά και καινούργια τραγούδια, καθώς και διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΥΠΑΣ: κιθάρα, τραγούδι
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: κλαρίνο, σαξόφωνο, φλογέρα, νέι
ΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: ηλεκτρική & κλασσική κιθάρα
ΑΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗΣ: πλήκτρα, προγραμματισμός

ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
ΔΙΔΟΤΟΥ 3, ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΤΗΛ. 210-3623625

Λόγια Ελληνική Μουσική Των Άστεων Της Μικράς Ασίας

"Λόγια Ελληνική Μουσική Των Άστεων Της Μικράς Ασίας..." @ Cabaret Voltaire, Αθήνα
11/01/2009

Μουσική – «Λόγια Ελληνική Μουσική των Άστεων της Μικράς Ασίας από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα και ένα Παραμύθι»
Τραγούδια και ορχηστρικά από την ελληνική μουσική των χρόνων της λεγόμενης τουρκοκρατίας όπως διαμορφώνεται κυρίως μετά τον 16ο αιώνα.

Νίκος Ψαριανός: τραγούδι
Ουρανία Λιαρμακοπούλου: Τσέλο
Σοφία Λαμπροπούλου: κανονάκι
Αλέξης Νόνης: κρουστά και ένα παραμύθι

ώρα έναρξης: 17.00 είσοδος: Є15 (με ποτό)

Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30 Μεταξουργείο
Τηλ. κρατήσεων:2105227046

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009



Aφου λοιπον,ετσι θελησαν ας γινει..την ωρα που σφαιρες φευγουν και βομβες σκανε διπλα μας..δεν μπορουν να φυλακισουν τον απεραντο ουρανο..δεν μπορουν να στερησουν την ελευθερια και την ελπιδα..οι ψυχες που φευγουν,επιστρεφουν να το θυμασαι..
σαν σταλες απο βροχη..καθε φορα που μελαγχολει ο ΘΕΟΣ..επιστρεφουν στην ποτισμενη με αιμα παλαιστινη..τα δακρυα τυλιγονται σαν μελανι γυρω απο μια λευκη σελιδα..
γεννιουνται ποιηματα,τραγουδια,λουλουδια..εκει που τωρα πατανε τα τανκς..
σε αυτη την σιωπη που επικρατει..τι αλλο να πουμε?
τι να φωναξουμε?πως να θυμωσουμε?μπηκαμε ηδη στο απεραντο σκοταδι...η οργη ας γινει πετρα..να την πεταξουμε με μια σφενδονα στα στρατιωτικα τζιπ..
..2009..λυπαμαι πολυ..σαν ανθρωπος..ντρεπομαι γιατι ειμαι και εγω συνενοχος..δεν μιλαω..δεν εκφραζομαι..
απλα κλεινω τα ματια..και δεν ονειρευομαι πλεον..

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ενδελέχεια + Υπόγεια Ρεύματα



Ενδελέχεια + Υπόγεια Ρεύματα @ Κύτταρο, Αθήνα
08/01/2009

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Και την Πέμπτη 15/01

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € ΜΕ ΠΟΤΟ
ΕΝΑΡΞΗ:22.30

Ενδελέχεια
ενδελέχεια(η)ουσ. [<αρχ.'ενδελέχεια< 'ενδελεχής] η ιδιότητα του ενδελεχούς, συνέχεια, διάρκεια //(μτφ.) επιμέλεια, συνεχής φροντίδα.

Επιμελείς και με συνεχή φροντίδα οι Ενδελέχεια εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μας χαρίζουν τραγούδια ευαίσθητα, με ροκ -κυρίως- διάθεση αλλά και όμορφες ηλεκτρικές μπαλάντες.
Ένα από τα τρία μεγαλύτερα ενεργά ελληνικά γκρουπ.
Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους οκτώ πολύ πετυχημένους καλλιτεχνικά και εμπορικά δίσκους. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες αποκτώντας το δικό τους φανατικό κοινό, καθώς και έχουν συμμετάσχει σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ νεολαίας. Μαζί με τα Υπόγεια ρεύματα, ομογάλακτο τους συγκρότημα οι Ενδελέχεια αποτελούν σαφώς τον συνδετικό κρίκο με τα μεγάλα συγκροτήματα της γένεσης του ελληνικού ροκ.

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε ο ένατος κατά σειρά δίσκος τους με τίτλο «Σ’ ένα μεγάλο αύριο».
Στο ΚΥΤΤΑΡΟ λοιπόν, θα παρουσιάσουν από κοινού τα πιο γνωστά και αγαπημένα τους τραγούδια, χωρίς να λείπουν και οι εκπλήξεις, εν είδη τζαμαρίσματος.

Δημήτρης Μητσοτάκης (στίχοι,τύμπανα,φωνητικά), Δημήτρης Λεοντόπουλος (τραγούδι,ακ.κιθάρα), Αντώνης Δημητρίου (ηλ.κιθάρες,φωνητικά), Ανδρέας Βαιτούδης (πλήκτρα, samples, ήχος), Γιώργος Κουλουρης (μπάσο)

Υπόγεια Ρεύματα
Μετά από δισκογραφική απουσία έξι χρόνων, τα Υπόγεια Ρεύματα επέστρεψαν πριν από ένα χρόνο με το δίσκο τους "Νέα Μέρα", έναν τίτλο που σηματοδοτεί και τη νέα εποχή του σχήματος καθώς εδώ και τρία περίπου χρόνια η σύνθεση του έχει παγιωθεί στα πρόσωπα των Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα-τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα -τραγούδι), Απόστολου Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσου Πέππα (τύμπανα).
Όλα αυτά τα χρόνια η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος, κυρίως στην επαρχία, βοήθησε στη ζύμωση των μελών του και είχε σαν αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σε ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Kύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

πηγη PAOKLAND..

Οι bloggers και τα ΜΜΕ

-γίνεται πολύ λόγος για την ''ανωνυμία'' των μπλόγκερς και πολλές επιθέσεις εκδηλώνονται -από διάφορες πλευρές εναντίον των μπλογκς,με αφορμή την ''ανωνυμία'' αυτή...
-εμείς έχουμε να κάνουμε μία απλή ερώτηση...
-εσείς προτιμάτε έναν μακιγιαρισμένο γραβατωμένο ''επώνυμο'' κύριο-ή και κυρία,να σας διαβάζει το ραβασάκι που του έδωσε το αφεντικό του και να το λέει ''δελτίο ειδήσεων'',
ή έναν ''ανώνυμο'' μπλόγκερ που να γράφει την αλήθεια και να εκφράζει τον παλμό της κοινωνίας...;;
-προτιμάτε έναν ''επώνυμο'' δημοσιογράφο που εκμεταλλευόμενος ότι μέσο του έχει προσφέρει η διαπλοκή του,τηλεόραση,εφημερίδα,
ραδιόφωνο,πόρταλ,πουλάει στο κοινό του ''ειδήσεις'',''αποκαλύψεις'' και''κάθαρση'',
ικανοποιώντας την προσωπική του ματαιοδοξία,τα κόμπλεξ του και φυσικά την τσέπη του ή έναν ''ανώνυμο'' μπλόγκερ που-ναι σας λέω εγώ γράφει ότι του κατέβει,υπερβολές και ψέμματα,αλλά επειδή είναι ''ανώνυμος'' τον αντιμετωπίζετε επιφυλακτικά και τον τσεκάρετε δύο και τρεις φορές πριν αποδεχτείτε αυτά που σας λέει..;;
-δηλαδή αν ο ''επώνυμος'' μιντιάρχης,σας λέει ότι ''ο Αλογοσκούφης είναι ο καλύτερος Υπουργός Οικονομικών'' και εγώ ο ''ανώνυμος'' b.n του ''blackmail'' σας λέω ότι ''ο Αλογοσκούφης τα έχει κάνει μπου...ο και είναι ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών'',σας κοροϊδεύω,εκμεταλλεύομαι μήπως την ''ανωνυμία'' μου για να σας εξαπατήσω...;;
-και τελικά εσείς για να εκτιμήσετε την αξία και την αλήθεια μιας γνώμης,μιας κριτικής,μιας άποψης,κοιτάτε την υπογραφή στο τέλος ή επεξεργάζεστε στο μυαλό σας αυτά που ακούσατε ή διαβάσατε και αποφασίζετε ανάλογα..;;
-κύριοι σοβαρευτείτε,ο μεσαίωνας έχει προ πολλού παρέλθει,το ημερολόγιο γράφει 2009,και την εποχή αυτή σκοταδιστικές μέθοδοι δεν βρίσκουν απήχηση στην κοινωνία...
-κύριοι τα υλικά με τα οποία φτιάξατε το σύστημα ελέγχου της κοινωνίας μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ,''ξεφτίζουν'',''αποσυντίθενται',''διαλύονται'' και το σύστημά σας καταρρέει...
-και βλέπετε εγώ ο ''ανώνυμος'' σας αντιμετωπίζω με σεβασμό και σας αποκαλώ ''κύριους'' και όχι ''μ....ες''..!!!
πηγή

Τα ΜΜΕ προβάλλουν αυτό που τους επιτάσει το συμφέρον των αφεντικών τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν αντιλαμβάνονται τον παλμό της κοινωνίας και προσπαθούν τα ίδια τα μέσα να επιβάλλουν τα δικά τους κοινωνικά πρότυπα.

Σε όποια διαδήλωση μαζική και ογκώδης αν γίνει, τα ΜΜΕ θα κάνουν απλή αναφορά. Και θα προβάλλουν δηλώσεις από καρεκλοκένταυρους εργατοπατέρες. Αν τύχει και γίνουν επεισόδια στην πορεία-διαδήλωση, τότε θα κάνουν εκτενείς αναφορές και θα έχουν πολύωρα ρεπορτάζ και λάιβ συνδέσεις. Βλέπεται η φωτιά και οι μολότωφ ''πουλάνε''. Οπότε δεν αναρωτιέστε καμμιά φορά ότι και οι διαδηλωτές, γνωρίζοντας το γεγονός αυτό, ίσως και να πετάνε σκόπιμα πέτρες;; Μήπως και ακουστούν, έστω και από σπόντα, οι απόψεις τους... Ίσως..

Από τα blogs όμως υπάρχει συνεχής ενημέρωση και αφύπνιση. Οι bloggers δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει στο έδαφος έτσι απλά. Δεν αφήνουμε ποτέ να μας αποσπάσει το δέντρο την προσοχή μας από το δάσος.

the only way is to destroy capitalism
by AnticapitalistA

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..

Κατερίνα Κυρμιζή- Νίκος Γρηγοριάδης


Κατερίνα Κυρμιζή- Νίκος Γρηγοριάδης
unplugged live @ Boite

Νέες παραστάσεις τον Ιανουάριο!!!
Κάθε Δευτέρα 5, 12, 19 και 26 /01 /2009
στη Boite (Μπουάτ)

...σε ένα πρόγραμμα που μπερδεύονται γλυκά
η Bjork με τον Tom Waits, οι Rolling Stones
με τη Βαρκούλα Του Ψαρά,

η τραγουδοποιία του Νίκου Γρηγοριάδη
που φλερτάρει με Ανατολή και Δύση,
με τα pop παραμύθια της Κατερίνας Κυρμιζή!!!

Boite : Θεοδάμαντος 29 - Ζωγράφου
τηλέφωνο : 210 -7472888.
έναρξη: 22.00,
είσοδος με ποτό: 12 ευρώ

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009



ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η 20 ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΧΟΡΑΜΑ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ 5000 ΕΝΤΥΠΑ.
Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΝΟΜΟΥΣ-ΒΟΙΩΤΙΑ-ΕΥΒΟΙΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-
SUNNY ΜΠΑΛΤΖΗ..ΩΣ ΑΙΔΩ..ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ..ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ..ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ..
ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ..

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ..

ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97,5..